Gość: xd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 09:19 www.se.pl/seriale/klan-beata-borecka-zdefraudowala-120-tysiecy-z-kasy-firmy_185596.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: xyz Re: klan beata IP: *.imsmultimedia.com.pl 21.05.11, 09:57 Haha, no to sobie Beantka pozyje za marne 120 tys;))) Ale bzdura. Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 21.05.11, 10:53 To bylby najwiekszy absurd serialowy - jeszcze wiekszy niz sypianie Bruk z wlasnym wnukiem w Modzie na sukces. Ja rozumiem, gdyby zdefraudowala 100 milionow, zabrala dzieci i prysnela na Jamajke - ale 120 tysi? I co za to kupi? Jedna kiecke w Mediolanie? I ucieczka od dzieci, od szalejacych z rozpaczy, kochajacych rodzicow??? Poza tym owszem, pokazali, ze lyka prochy nasenne, ze sie zapracowuje, ale zeby zrobic z niej wariatke i zlodziejke? Przegiecie!!!!! Scenarzysci, nie idzcie ta droga, ja was prosze pieknie!!!! :-) Link Zgłoś
quba Re: klan beata 21.05.11, 12:20 A poza tym wszystkim, bo jasne Meeegotko, że masz rację, to czy zabranie pieniędzy wprawdzie po cichu, ale z kasy własnej firmy, to jest naprawdę defraudacja? Jakoś wydaje mi się, że defraudacja polega na przywłaszczeniu sobie pieniędzy firmy,która jest cudza, a nie własna. ******** Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca. Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 21.05.11, 15:02 Nie, no oczywiscie, ze gdyby wziela z konta firmy, ktora de facto nalezy do niej - to co z tego? To jej wlasnosc przeciez. Tyle, ze ona podobno wystawiala lewe faktury, a tu juz z lekka smierdzi kryminalem. Tak czy siak - nie zgadzam sie na takie durne i z tylka wziete rozwiazanie watku Beaty. No, ale przeciez nie moga powielic utraty pamieci na skutek pobicia na ten przyklad, bo to juz przerabialismy z jej rodzonym bratem. Nie za bardzo rozumiem tylko tego zdania ze streszczen, ktore Trupia Glowka zapodaje po rozmowie z policja Elzuni i Knorrowi, ze "Beata zyje, ale juz nigdy nie wroci" - co to oznacza? Pisalam juz, ze dla mnie tylko jedno: zostala swiadkiem koronnym - ale to tez juz w Klanie bylo. Wot, i mamy niezla zagwozdke na wakacje :-) Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 21.05.11, 16:44 ale 120 tysi? I co za to kupi? Jedna kiecke w Mediolanie? Eee, nie mylą ci się stare pieniądze z nowymi? Link Zgłoś
quba Re: klan beata 21.05.11, 17:18 a wiesz ile kosztuje zwykłe mieszkanie?np. 40 m kosztuje średnio 150 tysięcy ******** Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca. Link Zgłoś
Gość: kemot97 Re: klan beata IP: 82.132.248.* 21.05.11, 20:23 nie rozumiem, ona zagarnela kase z wlasnej firmy? wiec o co chodzi? jaka defraudacja, wystawiala lewe faktury - dziwne ze robi sie to w swoim gniezdzie, rozumiem ze moglaby to roibc u Knorra w firmie ale u siebie??? i co z tymi lewymi fakturami? wyludzila VAT na 120tysi i uciekla w bieszczady? Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 21.05.11, 22:28 a wiesz ile kosztuje zwykłe mieszkanie?np. 40 m kosztuje średnio 150 tysięcy czyli trochę metrów mniej i będzie takie za 120 tysięcy może ja się nie znam, ale kiecki nie kosztują tyle co chałupa, nawet w Mediolanie Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: klan beata IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 08:02 quba napisał: > a wiesz ile kosztuje zwykłe mieszkanie?np. 40 m kosztuje średnio 150 tysięcy 40 m za 150 tysięcy? Gdzie? Chyba w Zadupiu Górnym! W Warszawie za 20 metrową kawalerkę musisz zapłacić co najmniej 200-220 tys. Link Zgłoś
quba Re: klan beata 22.05.11, 12:24 Tylko, że ja w Warszawie mieszkanie już mam, i Beata też miała, i domyślam się, że ona nie po to ukradła swoje pieniądze, żeby mieszkać w Warszawie, a właśnie w Zalipiu Górnym, no to tam właśnie mieszkania są w cenie, którą podałam ******** Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca. Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 12:33 w poznaniu,bydgoszczy,toruniu,olsztynie itd itd Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: klan beata IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 13:32 No tak, urodzona i wychowana w Warszawie Beata, właścicielka doskonale prosperującej firmy i pięknej nowo nabytej willi pod Warszawą, postanowiła zmienić swoje życie. W tym celu zdefraudowała sama sobie 120 tys. na kawalerkę w Zadupiu Górnym, gdzie postanowiła rozpocząć nowe życie jako np. pracownica miejscowej apteki. No ludzie są chyba jakieś granice absurdu?! Link Zgłoś
quba Re: klan beata 22.05.11, 14:28 No właśnie wszyscy mówimy to samo! Że to bez sensu!!! Pozdrawiam ******** Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca. Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 22.05.11, 20:04 Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > quba napisał: > > > a wiesz ile kosztuje zwykłe mieszkanie?np. 40 m kosztuje średnio 150 tysi > ęcy > > 40 m za 150 tysięcy? Gdzie? Chyba w Zadupiu Górnym! a co to, w Zadupiu Górnym mieszkać nie można? Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 21.05.11, 20:24 Kochanico droga :-) Nie myla mi sie :-) Ty wiesz, ile taka szanelka albo inna diorowka kosztuje? Do tego jakies sapogi od Manolo Blahnika, torba z krokodyla od Luisa Vuittona albo tam innej Viktorii Becham - i masz te 120 tysi :-)))))) Link Zgłoś
Gość: taa.. Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 20:32 meeegotka napisała: > Kochanico droga :-) > Nie myla mi sie :-) > Ty wiesz, ile taka szanelka albo inna diorowka kosztuje? Do tego jakies sapogi > od Manolo Blahnika, torba z krokodyla od Luisa Vuittona albo tam innej Viktorii > Becham - i masz te 120 tysi :-)))))) tylko po co miałaby to kupowac??? chyba nie po to kase brała zeby sie ubrac w firmówki... Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 20:48 niech ubierze spodnice z koca w ktorej chodzila przez wiekszosc odcinkow Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 21.05.11, 21:32 To byl tylko przyklad, jak niewiele dla dobrze sytuowanej Beaty moze znaczyc 120 tysiecy PLN. Co niby z taka kwota moglaby zrobic? Na ile by jej starczylo, jezeli chcialaby sie ukrywac przed wszystkimi? Gdzie by z taka kwota zajechala i na jak dlugo? Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 21.05.11, 22:35 Ty wiesz, ile taka szanelka albo inna diorowka kosztuje? Do tego jakies sapogi od Manolo Blahnika, torba z krokodyla od Luisa Vuittona albo tam innej Viktorii Becham - i masz te 120 tysi :-)))))) Oooo, a to już z dodatkami ;-) Właśnie sprawdzam - blahniki 3 - 4 tysiące jakiś tam vuitton - 5 tysięcy Kiecka Diora - około tysiąca eurosów. Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 22:40 naprawde sprawdzalas ceny?ale jestes zalosna;/ Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 21.05.11, 22:58 Gość portalu: xd napisał(a): > naprawde sprawdzalas ceny?ale jestes zalosna;/ a co jest żałosnego w sprawdzaniu cen? moim zdaniem żałosne jest oglądanie iluśtam seriali brazylijskich, jak ty to robisz Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 00:25 zalosne jest,ze je sprawdzalas pod katem forum i beaty,moze sprawdz jeszcze ceny wynajmu mieszkan zeby dowiedziec sie za ile beata wynajela nowe lokum LOL seriali brazylijskich nie ogladam!ogladam 2 meksykanskie i 1 wenezuelski,to duzo wg ciebie? Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 22.05.11, 09:05 > seriali brazylijskich nie ogladam!ogladam 2 meksykanskie i 1 wenezuelski,to duz > o wg ciebie? No, jak na bezrobotnego wyksztalciucha to stanowczo za malo - powinienes sledzic kanal Romantica Mexicana dniem i noca i ogladac wszystkie powtorki powtorek, bo inaczej, to wiesz ZAAAAAL Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 22.05.11, 16:18 > seriali brazylijskich nie ogladam!ogladam 2 meksykanskie i 1 wenezuelski,to duz > o wg ciebie? a czym się różni wenezuelski od brazylijskiego, oczywiście poza językiem oryginału? tak, o 3 za dużo Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: klan beata 21.05.11, 20:52 Skoro defraudowała na vacie, to raczej nie była w stanie uzbierać w krótkim czasie 100 mln, takiego obrotu jej firma chyba nie ma? A nie wierzę, że szykowała się latami. 120 na początek to niezła sumka: wyjechać gdzieś daleko, wynająć gdzieś mieszkanie, urządzić się jakoś, poszukać nowej pracy, zacząć od nowa. Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: klan beata 21.05.11, 22:34 120 tysiecy czyli jakies 45 tysiecy dolarow - to jest za malo na zaczecie nowego zycia - nawet dla mnie, a ze wso jestem. Wspomnicie moje slowa, ze za zniknieciem Beatki stoi Denatka, a ksiegowa wspolpracowala z Denatka bo to jej kuzynka. Wszystko pewnie odkryje Rafalski i Beata z nim bedzie - a od Jacka odwroca sie dzieci, bo takiego szczekoscisku jaki serwuje Niklinka nawet one nie zdzierza. Link Zgłoś
Gość: :P Re: klan beata IP: *.dialog.net.pl 21.05.11, 23:31 Spokojnie w streszczeniach jest przecież iż księgowa zaprzeczy by Beata wiedziała o przekrętach :) Z drugiej strony ciekawe czemu Jacenty ma powiedzieć iż Beata nie chce wracać... Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 22.05.11, 09:09 Bo Trupia Glowka ma interes w tym, zeby Becia nie wrocila - wszak wdal sie w nowe romansidlo z Wiecznie_Szczerzaca_Zeby Niklinska, wiec moze tak strzelil Knorrom na odczepnego? Juz sama nie wiem. A moze Marczynski z ksiegowa ja naszprycowali prochami a potem ukatrupili, bo szwindle odkryla? Tylko caly czas to wybiegniecie w mrozna noc bez torebki mi nie gra :-( A TG powiedzial, ze "zyje, ale nie wroci", a nie, ze "nie chce wracac". Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 10:42 meegotka,a skad ty wiesz co dokladnie powie Jacek?czy naprawde z jednego zdania opisu odcinka mozna tyle wywnioskowac? Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: klan beata 22.05.11, 18:04 Za 120000zł żyjąc skromnie za około 3000zł miesięcznie spokojnie przeżyje około 5 lat. Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 18:13 3 tys to skromnie?to za ile wy niby zyjecie miesiecznie? Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: klan beata 22.05.11, 18:20 No, biorąc pod uwagę że nie kupi mieszkania tylko będzie wynajmować to 3000zł to raczej skromnie, co najmniej 1200zł na wynajem i opłaty związane z mieszkaniem. Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 22.05.11, 18:21 3 tys to skromnie?to za ile wy niby zyjecie miesiecznie? A rachunki to ci krasnoludki płacą? Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 18:23 no na forum mamy samych milionerow hahah dla ktorych 3 tys to skromnie hahah wszyscy zyja za 10 tys a i pewnie to jest dla nich skromnie zenada;/ Link Zgłoś
Gość: bbb Re: klan beata IP: *.4web.pl 22.05.11, 18:51 A ja myślę, że ona po prostu jednak sfiksowała od tej pracy. Klepki jej się poprzestawiały i postanowiła zerwać z dotychczasowym życiem. Zwłaszcza z Małgosią i jej "Mamusiu! A ja dostałam dzisiaj szóstkę z rysowania szlaczków!" Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 22.05.11, 19:37 Gość portalu: xd napisał(a): > no na forum mamy samych milionerow hahah dla ktorych 3 tys to skromnie hahah ponawiam pytanie, czy rachunki płacą za ciebie krasnoludki Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 19:43 nie,sam place ale serio uwazasz,ze 3 tys na miesiac to malo??w takim razie co powiesz o ludziach ktorzy maja 1,5 tys, 2 tys ,2,5 tys?Ze to nedzarze?W takim razie 3/4 Polski takie jest... no ale na forum kazdy zarabia 8 tysi,pije kawe z filizanek,je wystawne sniadania i ubiera sie u najdrozszych projektantow)tylko nieliczni musza sprawdzac ceny w necie) Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 22.05.11, 20:03 Gość portalu: xd napisał(a): > nie,sam place aha, a wiesz, że niektórzy mają wyższe rachunki niż ty? nie dlatego, że więcej gadają przez telefon, ale np. więcej płacą za prąd/ogrzewanie/wodę > > ale serio uwazasz,ze 3 tys na miesiac to malo??w takim razie co powiesz o ludzi > ach ktorzy maja 1,5 tys, 2 tys ,2,5 tys?Ze to nedzarze? Że przy polskich cenach bardzo trudno jest żyć z takich pieniędzy. Mamy skandaliczną relację cen wszystkiego do zarobków. A przy zarobkach 8 tysięcy raczej trudno kupować ciuchy po 4-5 tysięcy sztuka, więc coś ci się najwyraźniej pomyrdało. A poza tym nie przypominam sobie, jakobym pisała na forum, ile zarabiam, inni też nie, więc nie wiem, skąd ten zarzut. Link Zgłoś
pluskotka Re: klan beata 23.05.11, 12:38 Z trzech tysięcy to jeszcze oszczędzać można, niektórzy mają wielkie wymagania. :) Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 23.05.11, 15:18 pluskotka napisała: > Z trzech tysięcy to jeszcze oszczędzać można, niektórzy mają wielkie wymagania. > :) a czemu to do mnie? Link Zgłoś
pluskotka Re: klan beata 24.05.11, 20:35 Bo pisałaś o tym z XD, więc dorzuciłam swoje trzy grosze. Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais a picie kawy z filiżanek 22.05.11, 20:05 to jakaś cecha szczególna osób dobrze zarabiających jest? Link Zgłoś
Gość: bbb Re: a picie kawy z filiżanek IP: *.4web.pl 22.05.11, 20:39 No przecież, plebs pije z duraleksu :> Link Zgłoś
Gość: :P Re: a picie kawy z filiżanek IP: *.dialog.net.pl 22.05.11, 22:28 Skoro żyje ale już nie wróci to chyba logiczne że nie chce, prawda ? Link Zgłoś
meeegotka Re: a picie kawy z filiżanek 22.05.11, 23:15 > Skoro żyje ale już nie wróci to chyba logiczne że nie chce, prawda ? Wcale nie jest logiczne! Moze NIE MOZE (vide swiadek koronny), a nie NIE CHCE. Link Zgłoś
Gość: err Re: klan beata IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 15:18 Xd które pisało, że jest "dobrze sytuowane" stwierdza, że 3 tyś. miesięcznie to dużo kasy. Pewnie dla niego być dobrze sytuowanym to trochę ponad 2 tysiące :D Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 23.05.11, 15:19 Gość portalu: err napisał(a): > Xd które pisało, że jest "dobrze sytuowane" stwierdza, że 3 tyś. miesięcznie to > dużo kasy. Pewnie dla niego być dobrze sytuowanym to trochę ponad 2 tysiące :D a ci co mają 3 to milionerzy. Milioner wygląda trochę inaczej. Patrz Miałczykot. Link Zgłoś
monia515 Re: klan beata 23.05.11, 10:34 Śmierć Jakimowicza też nie była do końca wyjasniona, więc pewnie Beata dowiedziała się, że jej kochanek żyje, zaplanowała zniknięcie i z nim zaczęła nowe życie. Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: klan beata IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 12:08 w Indiach za taką kasę jest ustawiona do końca życia Link Zgłoś
Gość: :P Re: klan beata IP: *.dialog.net.pl 23.05.11, 14:22 Meeegotka daj spokój... jaki świadek koronny, ŚK jest Leszek i wystarczy na 1 serial. Poza tym ŚK nie zostaje się bo się boi księgowej... Po trzecie jak się jest ŚK to się znika z rodziną nie samemu. Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 23.05.11, 14:28 > Po trzecie jak się jest ŚK to się znika z rodziną nie samemu. Ta, jasne! I kto powiedzial, ze ona boi sie ksiegowej? Gdzie to wyczytales? Ale, ok, Ty wiesz lepiej. Link Zgłoś
Gość: :P Re: klan beata IP: *.dialog.net.pl 23.05.11, 14:34 W streszczeniach parę wątków niżej ? To że coś nie jest napisane jak krowie na rowie nie zwalnia od myślenia. Link Zgłoś
Gość: :P Re: klan beata IP: *.dialog.net.pl 23.05.11, 14:36 Jeszcze co do Twojego "Tak jasne" - wyobraź sobie że świadek koronny wyjerzdża z żoną/mężem i dziećmi... Dalszą rodziną nie ale z nimi owszem... Nie musi oczywiście ale może... Link Zgłoś
meeegotka Re: klan beata 23.05.11, 14:52 > To że coś nie jest napisane jak krowie na > rowie nie zwalnia od myślenia. Wiesz co, strasznie nie lubie, jak ktos robi jakies wycieczki osobiste i zupelnie nie w temacie. Moje myslenie to chyba nie twoja sprawa, wiec daruj sobie i wroc do meritum. Zreszta EOT z mojej strony. Link Zgłoś
lilith76 Re: klan beata 23.05.11, 14:42 > w Indiach za taką kasę jest ustawiona do końca życia To jest trop. Kumpela po rozwodzie sprzedała małe mieszkanie, połowę kasy zgarnął mąż, a ona wyjechała do Azji (z pieniędzmi porównywalnymi do tych Beatki). Siedzi tam już dwa lata i nie wygląda żeby przymierała głodem. Tylko, że standard życia nie ten. Beata nie wyglądała na taką, która dałaby sobie radę w okrutnym świecie "poza Sadybą". Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 15:32 zal mi was beata nie jest swiadkiem koronnym wiec po co te glupie dyskusje i klotnie Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: klan beata 23.05.11, 16:13 Beata nie wyglądała na taką, która dałaby sob > ie radę w okrutnym świecie "poza Sadybą". > Hihi, ładne. Link Zgłoś
Gość: xd Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 08:56 co ona z siebie zrobila???jak ona wyglada??!!zrobila sie na "stara babe";/ dlaczego obciela te piekne wlosy?! koktajl.fakt.pl/Hotel-52-sezon-5-odcinek-8-,artykuly,154775,1.html piekna jest ta jej "kariera" przez poltora roku-jeden epizod LOL Link Zgłoś
Gość: hg Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 10:38 Wyobraz sobie ze czasami trzeba podciac konkretniej włosy, ktore sa pod obstrzałem farb i innych specifików, tak zeby odżyły..włosy to nie zeby Link Zgłoś
Gość: em.bovary Re: klan beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 13:09 Nadal ma piękne włosy. Tylko krotsze. Ale nadal to piękna, zgrabna kobieta. A jeśli chodzi o karierę, to czy zawsze trzeba zmieniać prace na lepsza? Czasem do szczęścia wystarczy zmienić ją na inną! Link Zgłoś