zie-lku 03.03.10, 15:12 zna ktoś ta firmę i moze coś o niej powiedziec? moze byliscie na rozmowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pogo Re: FIRMA JANRAD IP: *.spray.net.pl 04.03.10, 12:35 Tak, niestety byłem....o umowie możesz pomarzyć, żadnej podstawy, tylko prowizja ze sprzedaży. Wyjezdzasz na wieś i chodzisz od domu do domu, wciskając cyfre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEil Re: FIRMA JANRAD IP: *.lomza.vectranet.pl 09.03.10, 15:00 a jakiś samochód służbowy dają? jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: FIRMA JANRAD IP: *.182.34.23.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.10, 14:58 Nic nie dają, żyja z tego ze ktos na nich pracuje. Maja zlą sławę na rynku wiec wioda pasożytniczą walkę o swój byt. Poza tym to jeden z ogniw lańcucha. NIE PISZĄ PRAWDY W OGLOSZENIACH, ZATAJAJA PRAWDE, A NA SPOTKANIU -SZOK!!! Klamcy i sk...y!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: FIRMA JANRAD IP: *.centertel.pl 30.04.10, 16:29 W pon bylam na spotkaniu rekrutacyjnym a dzis dostalam tel ze mam sie zglosic we wtorek do firmy,tylko ze po przeczutaniu waszych recenzji juz nie wiem czy warto...rezygnowac z wypadu na mazury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krs Re: FIRMA JANRAD IP: *.chello.pl 17.08.10, 13:40 jedz na mazury ta firma to ściema też ta byłem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola22 Re: FIRMA JANRAD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 16:15 Ja zostałam zaproszona na rozmowę na jutro ale nie pojadę tam wcale. W ogłoszeniu piszą dział handlowy a kur... musisz chodzić od drzwi do drzwi z cyfrą czy innym tam ch...! Nie takiej pracy szukam, tylko po prostu normalnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: FIRMA JANRAD IP: *.chello.pl 23.08.10, 17:36 Mnie tez zaprosili, a w ogłoszeniu jest napisane: "wypisywanie zamówień", zarobki 150-300 zł dziennie.To ja się nie nadaję do akwizycji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: FIRMA JANRAD IP: 46.112.66.* 04.01.11, 11:30 Dzięki! Nie pojadę tam! Fajnie że się dzielicie takimi doświadczeniami. Ja przestrzegam przed dystrybutorem Cyfry nieopodoal R.Marsa / Gocławka. To samo - akwizycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: FIRMA JANRAD IP: *.centertel.pl 05.07.11, 22:22 Dzięki wszystkim za to forum, miałem jutro iść tam na rozmowę, ale widzę, że nie warto tracić czasu na krętaczy! Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: persefona Re: FIRMA JANRAD IP: *.aster.pl 10.07.11, 21:02 dokładnie! piszą w ogłoszeniach jakieś bzdury, że np wysyłasz cv na adres "centrum.energetyczne" oczywiscie tylko po to żeby jakoś poszukujących zmylić, a potem oczywiście to co zwykle, akwizycja, koszmar, cyfra czy inne g.wno, byłam tam, rozmawiałam z innymi co czekali w kolejce i większość równiez była zaskoczona i wkurzona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puki Re: FIRMA JANRAD IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.11, 09:30 dzięki za info jestem umówiony na jutro. ALE pójdę i jeśli to prawda co mówicie to zbluzgam ich i wyżyję się trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: FIRMA JANRAD IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 12:10 to samo na Niedźwiedzia 36A! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FIRMA JANRAD IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 19:14 Dla mnie podejrzana; 2 młodych ludzi namawiało mnie do przystąpienia do grupowej cyfryzacji mojej gminy, informując, że mają na gminę 300 kompletów "darmowych", ale nie ma nic tak naprawdę za darmo, ale dużo taniej. Pokazywali jakieś zestawienie wydatków na poszczególne pozycje cyfryzacji solo i grupowej. Namawiali do podpisania "zamówienia" na umowę, nie dając nawet jednego dnia do namysłu, bo już wchodzą monterzy i zaraz pójdą w inne rejony. Podpisałam z zastrzeżeniem, że mam prawo do rezygnacji. Poczytałam w internecie i prawdopodobnie nic nie muszę robić ze swoim tel. Rano zadzwonił ktoś "niby" z centrali, żeby przyśpieszyć o godzinę przyjście monterów, Powiedziałam, że rezygnuję. Dlaczego?-bo nic z moim tel. nie potrzeba robić. Podziękował i na tym rozmowa się zakończyła. Monterzy jednak przyjechali i twierdzili, ze gdybym odwołała, to szef by im to przekazał. Ja jednak nie wpuszczałam ich na posesję. Powiedzieli, ze jeśli faktycznie odwołałam, to i tak muszę zapłacić za aktywację 99 zł, bo już aktywacja "poszła". Powiedziałam,ze nic nie będę płacić i niech mnie nie straszą odsetkami, bo może to ja będę miała ich czym postraszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszuści Re: FIRMA JANRAD IP: *.lukman.pl 09.02.12, 15:27 Przestrzegam przed tą firmą,przedstawiciele przedstawiają inną ofertę niż jest naprawdę,nigdy nie wpłacajmy żadnej zaliczki bo już jej można nie odzyskać. Mam cyfrę + i chciałem zainstalować multiroom,totalna porażka,nadal czekam na dekoder hd (ponad miesiąc)-nie polecam,szkoda nerwów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty cyfra+ Re: FIRMA JANRAD IP: *.204.114.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.11, 18:50 czy to jest to samo? JANRAD I WERMAT jest z Olsztyna: forum.gazeta.pl/forum/w,807,57334258,118600783,cyfra_nieuczciwi_dystrybutorzy_WERMAT_i_JANRAD.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty cyfra Re: FIRMA JANRAD IP: *.204.114.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.11, 18:55 nt.interia.pl/audwio-ideo/news/naciagaja-na-cyfrowa-tv,1571420 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIS Re: FIRMA JANRAD IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 12:17 potwierdzam: oszukują ludzi na wsiach. Szczegolnie starszych ludzi!!!!!!! MOJA BABCIA JEST TEGO ZYWYM (JESCZE, BO BY JĄ FINANSOWO PSYCHOMANIPULANCI WYKONCZYLI) PRZYKŁADEM. W KWITACH TBRAKUJE DANYCH, PODPISÓW, NAWET CHYBA NIE WSZYSTKIE DOKUMNETY BABCI DALI, KTORE IM PODPISAŁA. ROZOWA Z FIRMĄ TO JAKAŚ PORAZKA. TRAJKOT KARABINU MASZYNOWEGHO, JAKBY MYSŁĄL WYPACYKOWANY LALUS, ZE POSAIDŁ WIEDZE O WSZYSTKICH TECHNIKACH SPRZEDAZY. NIE TYLKO PRACOWNIKOW OSZUKUJĘ, ALE PRZEDE WSZYSTKIM LUDZI. KAŻĄ PRACOWNIKOM KŁĄMAC, ZEBY CEL SPRZEDAZOWY OSIOĄGNAC. jAK MACIE SUMIENIE, I RESZTKI ODRCUHOW LUDZKICH, TO OMUJACIE ICH SZEROKO O PRZESTRZEGAJCIE POTENCAJLYCH NABYWCOW - KLIENTOW PRZED TĄ BANDĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSCIK Re: FIRMA JANRAD oszusci IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 12:24 zaitnereesowanych zachęcam do poszukanbia JANRADU w necie...nie ma ich !!!! ani strony www , nic- po prostu diabeł. natomiast pod ich adresem warszawa ul. Niedźwiedzia 36A miesi się chyba z 10 innych firm, ale nie JAN-RAd - tzn to w necie mozna znaleźć. Wniosek: zorganizaona grupa oszustow porozrzucanych w roznych spoleczkach- zającach Odpowiedz Link Zgłoś
mirek065 Re: FIRMA JANRAD oszusci 10.05.12, 08:25 Faktem jest że firma JANDAD stosuje w swojej sprzedaży zakazane praktyki które działają na szkodę klienta. Miałem w kwietniu przypadek mojej Teściowej która została wprowadzona w błąd przez sprzedawcę w/w firmy. Mówią ludziom starszym np. że jeżeli nie kupi się zestawu CYFRA+ to od lipca 2012 nie będzie możliwości oglądania telewizji i że jeżeli wiek jest powyżej 75 lat to osoba ta będzie zwolniona i tak z płacenia abonamentu. I co !!! dają do podpisu zamówienie w którym jest np. Canal+HD za 127 zł, HBO za 27 zł i abonament miesięczny za 58 zł i emeryt już płaci ok. 200 zł miesięcznie. Ja wystąpiłem ze względu na w/w praktyki do UKiOK oraz wysłałem skargi do CANAL+, zgłosiłem sprawę na policję. Myślę że jak CANAL+ zapłaci do UKiOK karę od obrotu to zakończy współpracę z firmą JANRAD. Przestrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: FIRMA JANRAD oszusci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 12:40 czytam tak te komentarze i coś mnie bierze ! banda kretynów i idiotów którzy przy okazji szukania pracy od cholera wie jakiego czasu wpisali sobie jakiś oczerniający komentarz bo im firma się nie podoba! czy wy naprawdę nie macie nic innego do roboty ?! JANRAD to firma jak wiele innych - pracowałem tam 2 miesiące NIGDY NIE OSZUKAŁEM ŻADNEGO KLIENTA !!! ALE JEŚLI JEDEN DEBIL Z DRUGIM NIE POTRAFI MIMO TEGO ŻE NA PEWNO NAPISAŁ W CV JAKI TO ON NIE JEST KOMUNIKATYWNY PRZEKAZAĆ KONKRETNIE OFERTY TYLKO ŻEBY SPRZEDAĆ MUSI OSZUKIWAĆ TO PRZYKRO MI !!! BO TO BY WSKAZYWAŁO ŻE JESTEŚCIE DEBILE BEZ PRZYSZŁOŚCI. a co do oszukiwania to kto z was pisząc CV pisał je uczciwie a kto z was zerżnął wszystko z neta i tylko wpisał swoje dane ?????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEDNA WIELKA OBŁUDA W TYM KRAJU JEST!!!!! JAK SIĘ DO CZEGOŚ NIE NADAJEMY TO NAJLEPIEJ OBSMAROWAĆ KOGOŚ W INTERNECIE!!!!!! ALE PRAWDA JEST TAKA ŻE TO PRACOWNIKÓW W POLSCE MAMY DO DUPY I DLATEGO TAKIE BEZROBOCIE JEST BO WAM SIĘ NIE CHCĘ DO PRACY RUSZYĆ TYŁKÓW. LEPIEJ JECHAĆ ZA GRANICE I TAM ZAPIERDALAĆ OD RANA DO NOCY PRZY OWOCACH !!!!!!!!! JA PIERDOLE JAKI POPIEPRZONY KRAJ!!!!!! ŻAL MI WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
mirek065 Re: FIRMA JANRAD oszusci 14.05.12, 09:58 Swoje pytanie do "Seby" jest następujące: Z treścią którego postu w temacie firmy JANRAD się nie zgadzasz? Odpowiedz. Moja wiedza dotycząca nieuczciwych praktyk stosowanych wobec przyszłych klientów przy podpisywaniu zamówień dotyczy okresu marzec - kwiecień 2012 r z województwa mazowieckiego /gmina Mrozy/ oraz okolic Siedlec. W sposób przeze mnie przedstawiony oszukali kilkadziesiąt osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly przedstawicie Re: FIRMA JANRAD IP: *.range86-169.btcentralplus.com 08.05.14, 12:18 Swojego czasu jakies 12 lat temu pracowalem z ta firma chodziaz moja przygoda ze sprzedarza bezposrednia zaczela sie w jej siostrzanej firmie EWATEX. Owszem zdarzylo sie kilku oszustow liczacych na szybki przyplyw gotowki z nieuczciwej sprzedarzy ale nie mozna mierzyc wszystkich pracownikow jedna miara. Moja rada czytac zamowienie, czytac umowe i doszukiwac sie potwierdzenia wszystkiego o czym mowi przedstawiciel nawet jesli bedzie to wymagalo wykonania telefonu do siedziby firmy. Z tego co pamietam to my w tamtym czasie zostawialismy klientom numer do siedziby zeby mogli sobie na spokojnie zweryfikowac moje slowa. A dla osob myslacych o podjeciu pracy w takiej firmie mala sugestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: FIRMA JANRAD IP: *.tvk.torun.pl 03.06.12, 14:55 na chwile obecną już nie, oni się przenoszą po jakimś tam czasie. pozdrawiam (odpowiadam na temat tych 2 firm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: FIRMA JANRAD IP: *.229.149.194.optikomp.pl 11.07.12, 08:54 ta firma to porażka.... pięknie gadają a pracujesz od rana do wieczora i to jeszcze na jakims zadupiu. zarobki- marne, baaaaardzo marne. nie warte jest nawet chodzenie po wsiach za te pieniądze a co mowa i namawianiu ludzi do podpisania umowy. menadzeży- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: FIRMA JANRAD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.12, 20:32 Czy ta firma jeszcze istnieje??? bo pod tym samym adresem podobno jest inna firma na ul Niedźwiedzia 36 A, niejaka Ambient Polska!!! mam tam rozmowę rekrutacyjną i nie wiem czy to ta sama firma co Janrad tylko z inną nazwą????:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: FIRMA JANRAD IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.12, 08:46 ja wczoraj znalazłam ogłoszenie (na gumtree) że poszukiwani są pracownicy do nowopowstałego oddziału firmy multimedialnej. w ogłoszeniu nie było zakresu obowiązków itp więc wysłałam CV Dostałam odpowiedz wczoraj (niedziela wieczór) ze dziś (27.08) zapraszają na rozmowę - Niedźwiedzia 36A. maila dostałam z adresu energia@ewatex-janard.home.pl. Na spotkanie nie idę, po przeczytaniu wielu komentarzy, wciskanie ludziom tv to nie dla mnie ( chociaż mogli by napisac w ogłoszeniu, że chodzi o sprzedaż) :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz. Re: FIRMA JANRAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 14:18 Mój kolega był na spotkaniu u nich.Firma oszukuje już na wstępie. mówią, że szukają na stanowisko do działu administracji. Potem mówią, żeby iść na spotkanie odnośnie działalności firmy. Na tym spotkaniu menago strasznie namawia żeby lepiej zdecydować się na stanowisko związane ze sprzedażą ( czyli akwizycja). Ci którzy pozostają przy stanowisku, że dalej zamierzają aplikować na stanowisko związane z administracją zostają odsunięci na "drugi tor". Firma urywa kontakt z nimi. Tak było z moim kumplem. Odpowiedz Link Zgłoś