omango 17.03.04, 14:55 mam pytanie - ile zarabia sie w tej branzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jck.x Re: consulting IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.03.04, 16:50 partnerzy - kilkadziesiąt tys. . inni mniej :-DD pls. refine your question ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: consulting IP: *.ny325.east.verizon.net 17.03.04, 17:01 moze tak: gorna granica jest nieskonczonosc :P Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: consulting 17.03.04, 20:38 ok, wiec zapytam inaczej. Mam szanse na prace w tej branzy. Mam inne doswiadczenia, ale mojemu ewentualnemu pracodawcy odpowiadam i prawdopodobnie bedzie chcial mnie zatrudnic. Tylko ja nie wiem ile mam mu rzucic? a to jednak dosc istotne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drab Re: consulting IP: *.bas.roche.com 18.03.04, 11:19 jestes bardzo nie precyzyjny: 1) czy jest to firma o pewnej reputacji na rynku (McK, AT-K, BIG4, CII), ktora charguje klienta odpowiednio do renomy? Czy jakis maly zespol specjalizujacy sie w niszy 2) stanowisko - menadzer (czyli zarzadzanie projektem), consultant, czy cos wyzej (nie sadze); 3) jakie masz doswiadczenie - po Twoim tekscie rozumiem, ze nie pracowales nigdy w branzy, pewnie przychodzisz po doswiadczeniu w jakims przemysle (jaki przemysl, jakie doswiadczenie). Jak masz zero doswiadczenia i jested mlodym gniewsnym po studiach to inna historia... na wiele nie licz. sprecyzuj sie to Ci pomoge troche moze Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: consulting 18.03.04, 15:25 Drab dzieki za odpisanie! juz precyzuje: - mysle ze firme mozna zakwalifikowac jako niszowa - stanowisko - consultant - wlasnie skonczylam prawo na UW (praca z zakresu obrotu papierami wartosciowymi). W niedzyczasie ok 5 lat roznych doswiadczen: w branzy informatycznej w sektorze prywatnym (b.dobra firma) oraz w administracji rzadowej (teraz jako prawnik). Pozdrawiam. _____ Gość portalu: drab napisał(a): > jestes bardzo nie precyzyjny: > 1) czy jest to firma o pewnej reputacji na rynku (McK, AT-K, BIG4, CII), ktora > charguje klienta odpowiednio do renomy? Czy jakis maly zespol specjalizujacy > sie w niszy > 2) stanowisko - menadzer (czyli zarzadzanie projektem), consultant, czy cos > wyzej (nie sadze); > 3) jakie masz doswiadczenie - po Twoim tekscie rozumiem, ze nie pracowales > nigdy w branzy, pewnie przychodzisz po doswiadczeniu w jakims przemysle (jaki > przemysl, jakie doswiadczenie). Jak masz zero doswiadczenia i jested mlodym > gniewsnym po studiach to inna historia... na wiele nie licz. > > sprecyzuj sie to Ci pomoge troche moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jck.x Re: consulting IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.03.04, 22:24 Czy masz na myśli pracę w kanc. prawniczej ? Nie mogę jakoś zlokalizować firm typowo konsultingowych, których interesowałyby osoby o Twoim profilu ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: consulting 19.03.04, 08:52 Gość portalu: jck.x napisał(a): > Czy masz na myśli pracę w kanc. prawniczej ? Nie mogę jakoś zlokalizować firm > typowo konsultingowych, których interesowałyby osoby o Twoim profilu ... Konsultant finansowy ds produktow ubezpieczeniowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: consulting 19.03.04, 10:20 Nie jest to kancelaria. Zdaje sie ze odbiegamy od glownego tematu. Wiesz - ja po prostu jestem dobra ;-) wiec moze nie skupiaj sie tak do konca na mnie i moim profilu... Prosze o prosta rade - czy mam rzucic haslo 3 tysiaki, czy 5 tysiakow?? czy moze wiecej albo mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB Re: consulting IP: 164.143.240.* 19.03.04, 14:14 Ja bym powiedzial tak: jezeli jest to firma doradcza w waskiej specjalnosci i Twoja godzina bedzie warta wiecej niz EUR 200 (dla mngmnt accounts) to spiewaj 4-5ths + szkolenia (np. radca). Jezeli bede Cie chargowac za mniej to co to za firma? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jipp Re: consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 19:43 pare lat temu szczawik po studiach dostawal w big 4 2,5 k na wejsciu+ szkolenia etc super zycie ;-) po 6 latach dostawalo sie 8 razy tyle powodzenia ja teraz wlasna firme mam i doradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jck.x ;-))))) IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.03.04, 22:12 > Nie jest to kancelaria. Zdaje sie ze odbiegamy od glownego tematu. Jeśli głównym tematem są zarobki, to hm ... wybacz, ale opis pracodawcy wydaje się jednak być istotny. Chyba nie sądzisz, że wszyscy w branży płacą tyle samo ? > Wiesz - ja po prostu jestem dobra ;-) Nie wiem, ale miło, że poinformowałaś mnie i innych o tym ważnym fakcie. :-D btw. mam parę lat za sobą spędzonych w tzw. consultingu (w tym jako osoba "merytoryczna" prowadząca rekrutacje/duża firma) i sądzę że nie zrobiłabyś dobrego wrażenia pod względem precyzji wypowiadania się (patrz: góra wątku) A jak się być może domyślasz, jest to cecha w tej branży pożądana;-) > Prosze o prosta rade - czy mam rzucic haslo 3 tysiaki, czy 5 tysiakow?? Na podstawie powyższego sądzę, że raczej 3 (a jeśli firma jest "bardzo niszowa" to nawet z 0,5 tys. mniej). Wszakże pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: ... 22.03.04, 10:09 Sugerowalabym, abys nie wycial zbyt pochopnych wnioskow. Nie prowadzisz ze mna "w tej chwili" spotkania rekrutacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: ... 13.04.04, 19:25 no coz, szanowny kolego JCK.X - chyba sie ucieszysz... w sumie bylam na trzech spotkaniach - kazde b dlugie i szczegolowe przepytywanie (wszystko ciagnelo sie ok poltora m-ca) - kazde z kolejnym z partnerow na ostatnim spotkaniu powiedziano mi ze zostalam ja i jeszcze jedna osoba i ze mam DUZE szanse (!). Po czym dowiedzialam sie, ze mieli wielka przyjemnosci spotkac sie ze mna, poznac mnie, bardzo dziekuja za poswiecony czas i wciagaja do bazy danych... I chetnie podejma w przyszlosci wspolprace, ale na razie wybrali inna osobe. No i mam spieprzony dzien, oby tylko dzien... No nic, ma razie musze dalej ciagnac to co robie. Chyba najbardziej mnie wkurza, ze nie wiem, co mieli mi do zarzucenia. Z zasady wie sie, co jest nie tak, a ja po prostu wiem, ze wszystko bylo ok. echhh... Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x Schadenfreude ???? 14.04.04, 00:29 Raczej nie... Źródła mojej radości w ogóle leżą gdzieś poza forum. Z kolei również nie uważam, że masz poważne powody do zmartwień. Na pewno, niedługo coś sobie znajdziesz, tj. coś lepszego niż masz teraz. Tak sądzę i ponawiam życzenia powodzenia. > Chyba najbardziej mnie wkurza, ze nie wiem, co mieli mi do zarzucenia. > Z zasady wie sie, co jest nie tak, a ja po prostu wiem, ze wszystko bylo ok. Do wyjątków należą przypadki, gdy ktoś Ci mówi o przyczynach porażki. Zawsze jest wiele punktów, które możesz u siebie poprawić. Zacznij od tych, o których wiesz już teraz. tak btw. to ja też obecnie pracuję "na swoim" . różnica kolosalna oczywiście na korzyść stanu obecnego. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: Schadenfreude ???? 14.04.04, 08:39 Bardzo korci mnie zapytac, co bylo nie tak. Chetnie pomeczylabym ich o to. i zaluje, ze nie ma praktyki informowania o tym. Choc z drugiej strony moze lepiej nie palic mostow na przyszlosc, bo wiem, ze poczatkowo planowali powiekszyc zespol o wiecej niz jedna osobe. Zobaczymy czy sie odezwa. W kazdym razie jezeli tak - to moje oczekiwania finansowe beda juz znacznie wieksze. Odnosze wrazenie, ze na takim (koncowym) etapie rozmow tak naprawde szanse kandydatow sa dokladnie takie same i decyduje przypadek, tym bardziej, ze zostalo nas dwoje. Mysle, ze przede wszystkim brane sa pod uwage wzgledy osobowosciowe, mozliwosc porozumienia sie z kazdym z partnerow - doswiadczenie jest na drugim miejscu. Wiem, ze dogadywalibysmy sie dobrze, tym bardziej ze glowny partner byl za mna. Jedyne czego moge domyslac sie - i co ewentualnie moge sobie "zarzucic" to wlasnie to, ze ta druga osoba miala za soba okreslone praktyczne doswiadczenia, ktorych mi brakuje. W kazdym razie juz odespalam zal i szalone palny wyjazdowe odlozylam troche na pozniej... :-) Zycze powodzenia sobie oraz innym. Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: Schadenfreude ???? 14.04.04, 08:41 na prace "na swoim" jeszcze przyjdzie czas :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jipp Re: consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 19:45 aha teraz stawki mocno spadly wiec nie badz zbyt wymagajaca na wejsciu to jest dlugi proces i kase zaczniesz zarabiac dopiero po jakims czasie Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: consulting 19.03.04, 20:19 wielkie dzieki za rady, polmrok w tej kwestii troche m sie rozjasnil ;-) next week mam kolejna rozmowe i ciekawa jestem co uslysze. powiedzcie mi jeszcze (kolego, ktory masz teraz wlasna firme) czego oczekuje sie od "idealnego" kandydata, jakie zadajecie im pytania, itp. jeszcze raz - dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jipp Re: consulting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 18:04 wiadomo ze po studiach mozesz miec wiedze teoretyczna i twoja przydatnosc do pracy wynosi zero (jak kazdego swiezo po studiach, tez tak mialem ;-)) bardziej beda zwracali uwage na to, czy potrafisz inteligentnie odpowiedziec na pytanie na dowolny temat, beda patrzyli na twoje reakcje i sposob myslenia. Szkolenia zawodowe ci zorganizauja jesli sie dostaniesz tam gdzie kandydujesz. Moja rada- badz przyzwoicie ubrana, ale z klasa- to jest 50% sukcesu. W wieczor przed spotkaniem/ testem nie baluj do rana, bo bedziesz musiala szybko myslec, a kac temu nie sprzyja ;-) powodzenia Musisz miec to "cos" co cie wyrozni sposrod 30 innych chetnych, z ktorych kazdy/a bedzie miec podobne kwalifikcaje formalne Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: consulting 21.03.04, 11:52 spoko, kwestie ubioru i balowania przed waznymi zdarzeniami mam juz opracowane :-) co do tego nie ma ze mna problemu. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś