Dodaj do ulubionych

zarobki w bdo

30.06.05, 15:16
czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile zarabia się w bdo na stanowisku
młodszy asystent i potem po kolei w górę? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: netiznen Re: zarobki w bdo IP: *.crowley.pl 30.06.05, 18:51
      Około 1600 brutto (przynajmniej rok temu). Dalej nie wiem, bo im podziękowałem,
      ale moja koleżanka właśnie tyle dostała i teraz czeka na awan + podwyżkę. Dość
      frustrująca kwota, i nie mam tu na myśli jedynie porównań z Wielką Czwórką.

Z drugiej strony BDO to w audycie dość uznana marka i nie należy jej skreślać.
      Jeśli jesteś osobą marzącą o pracy w Wielkiej Czwórce i nie załapałaś się za
      pierwszym razem, to rok lub dwa w BDO zupełnie wystarczy, by Cię tam wzięli.

Co do drabinki kariery i wynagrodzeń BDO to nie znam szczegółow. Wiem tylko
      tyle, że osobom z uprawnieniami biegłego rewidenta (średnio 4-5 lat
      doświadczenia) płacą od 9000 PLN w górę, więc zupełnie uczciwie. No i wszyscy
      chwalą sobie atmosferę pracy, nieporównywalnie lepszą niż w Wielkiej Czwórce.

Jeśli Cię tam zechcą, a zechcą prawie na pewnwo to przygotuj się na niskie
      zarobki. Ale w moim odczuciu warto się poświęcić, jeśli alternatywą jest praca
      w księgowości w średniej firmie, nawet 2 razy lepiej płatna. Perspektywy
      związane z BDO wydają się lepsze.

Pozdrawiam,

• madziapoznan Re: zarobki w bdo 30.06.05, 21:44
        dzięi wielkie :)
        właśnie mnie wzieli :)
        i powiem ci, że nawet te 1500B w tym roku, mnie nie przeraża.
        a po jakim czasie się awansuje? rok? miesiące?
        • Gość: netizen Re: zarobki w bdo IP: *.crowley.pl 01.07.05, 16:42
          Koleżanka o której pisałem to akurat moja ukochana :). Ona zaczęła od młodszego
          asystenta we wrześniu. Procedura jest taka, że awanse standardowo są co roku, z
          naciskiem na czerwiec, żeby się HRówom wygodniej pracowało. Z młodszego
          asysstenta idziesz na asystenta z widełkami płacowymi trochę powyżej 2000B +/-
          parę stów. Ogólnie siatka stanowisk przypomina chyba tę z wielkiej czwórki, z
          rażąco niżymi zarobkami na dole drabinki i tylko nieco niżymi na górze.
          • madziapoznan Re: zarobki w bdo 03.07.05, 18:13
            właśnie się dowiedziałam, że jednej z osób (nie wiem jak jest z pozostałymi)
            zaproponowano to 1600, kiedy mnie 1500. troche to bez sensu? bo na jakiej
            podstawie powstała ta różnica?
            czuję się deczko oszukana...
            • Gość: netizen Re: zarobki w bdo IP: *.crowley.pl 04.07.05, 14:51
              2 potencjalne powody:
              -owej osobie zaproponowano stanowisko młodszego asystentta a Tobie praktykę
              -dostrzeżono w niej jakiś dodatkowy atut, którego Ty być może nie posiadasz
              (trochę dłuższe doświadczenie, o ile w ogóle jakieś, certyfikat z języka).

Każde stanowisko ma swoje widełki płacowe (na dole drabinki bardzo wąskie) i
              nawet zarobki zielonych absolwentów bez doświadczenia potrafią się lekko różnić.

Pozdraiwam,
              • madziapoznan Re: zarobki w bdo 04.07.05, 15:16
                on ma magistra a ja nie :) poza tym oboje, i generalnie wszyscy przyjęci w tej
                turze są praktykantami.

ale czy możliwe jest, żeby w różny sposób "wyceniali" rodowitych warszawiaków i
                przyjezdnych?
                z kolegą widzimy możliwe tylko te 2 powody.

powiedz mi proszę jeśli możesz, czy wszyscy przyjęci na okres próbny,
                zatrudniani są później po upływie czasu umowy? czy bdo dziękuje niektórym? :)
                sory że cie tak wykorzystuje :)
                • Gość: netizen Re: zarobki w bdo IP: *.crowley.pl 07.07.05, 13:02
                  Raczej zostaniesz. Kupa ludzi od nich ucieka, zwłaszcza takich, co się czegoś
                  nauczyli (min. rok doświadczenia). A że praktyki są u nich b. długie (słyszałem
                  nawet o 9 miesięcznych - tyle co ciąża u ludzi)to i praktykanci nie mają
                  problemu z dalszą pracą.

Mówiąc krótko, już Cię nie wyrzucą.
    • Gość: Mariusz Re: zarobki w bdo IP: *.aster.pl 01.07.05, 00:41
      Witaj Magdo. Mam prośbę ... odezwij się do mnie na email :
      mariuszkaras@gazeta.pl . Chciałbym cię o coś zapytać/zaproponować. Nie chcę/
      nie wypada mi pytać o to na ogólnym forum. Obiecuję, że nie chodzi o
      nic "dziwnego" :) Pozdrawiam.
    • Gość: biegly Re: zarobki w bdo IP: *.unicom / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:08
      Poniewaz jestes z Poznania a ma tam siedzibe firma audytorska HLB Frackowiak i
      Wspolnicy chcialem sie dowiedziec czegos o warunkach panujacych w tej firmie,
      czy sa porownywalne do tych w BDO czy lepsze??
      • trzydziestka07 Re: zarobki w bdo 31.10.05, 14:42
        czy ktos moze mi powiedziec ile moge zarabiac jako menedzer w dziale
        podatkowym - licencja doradcy od 7 lat biegły język i doswiadczenie w obsłudze
        zagranicznych firm. Ide na rozmowe a zalezy mi na pracy i nie chce przeginac...
        • Gość: Iwona Re: zarobki w bdo IP: *.179.167.187.chello.no 31.10.05, 19:20
          Moim zdaniem trzeba żadać ok. 12 000 PLN. Tyle trzeba żadać na wstępie. W
          wielkiej czwórce płacą lepiej.
          • trzydziestka07 Re: zarobki w bdo 31.10.05, 20:54
            Myślałam o 15tu ale moze to faktycznie przegiecie...Jak sądzisz?
            • Gość: Iwona Re: zarobki w bdo IP: *.179.167.187.chello.no 31.10.05, 21:20
              Wydaję się mi, że to nie jest przegięcie. Jak podasz za małą stawkę to nie będą
              Ciebie szanować. Jak będą bronili się to powiedz im ile muszą płacić za jakieś
              analizy, etc. Stawka konsultanta z big four to 100 EUR na godzinie do 350 EUR
              (z zależności od stanowiska). Iwona
              • trzydziestka07 Re: zarobki w bdo 31.10.05, 22:45
                w tej chwili pracuje w firmie za 290 Euro /h a to nie jest wielka czwórka no i
                zarabiam odpowiednio...wiec nie chce mniej a musze sie zwijac...
                • Gość: andrzejek Re: zarobki w bdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:16
                  moja kolezanka zarabia w wielkiej czworce w podatkach 9 kpln jako osoba z 3-4
                  letnim doswiadczeniem, inna sprawa ze w wielkiej czworce w podatkach ida troche
                  gorsze czasy ostatnio (niezaleznosc od audytu, kurczenie rynku no i badz co
                  badz troszke stabilniejsze i coraz bardziej "rozpoznane" przepisy

12 to nie przesada, 15 moze juz byc, musisz istotnie zapytac o feesy za
                  godzine, a te w czworce siegaja i 500 euro i wyzej

badz co badz bdo to inny kaliber cenowy dla klientow

pzdr
                  • trzydziestka07 Re: do andrzejka... 01.11.05, 16:54
                    ja tak naprawde mam 9 lat doswiadczenia od 7 lat licencje doradcy - mam dosc
                    waska specjalizacje ale naprawde dobrze znam dzialke - poza tym moge sie
                    pochwalic waspolpraca z ogromnymi koncernami - jezyk biegle w mowie i pismie
                    (studia za granica)- a jak to wyglada u kolezanki?
                    • Gość: Jacek Re: do andrzejka... IP: 217.153.142.* 01.11.05, 23:15
                      chyba sam wiesz najlepiej, że o $$$ decydują następujące czynniki:
                      - pozycja w hierarchii (tax manager, supervisior ...)
                      - specjalizacja (branżowa lub merytoryczna)
                      - a przede wszystkim: klienci, klienci i klienci (najlepiej, gdybyś jakichś przyciągnął :) )

Rzeczy, o ktorych piszesz mają znaczenie, ale bynajmniej nie decydujące. Poza tym, świat doradców to bardzo mały świat... wąpliwe więc, aby "szacowali" Cię dopiero po spotkaniu z Tobą.
                      • trzydziestka07 Re: do andrzejka... 02.11.05, 08:16
                        nazwisko mogą znac (publikacje)...klienci - cóz, niektórzy sa zwiazani układami
                        wiec raczej ich nie przyciagne, spacjalizacja merytoryczna - to napewno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka