Dodaj do ulubionych

Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna!

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.07.05, 03:40
Czasem troche mi wstyd, za to ile zarabiam...Mam 19 lat, 5 lat doswiadczenia
zawodowego, studia (w trybie wieczorowym) dopiero przed soba a dostalem prace
w stolicy za 3tys brutto na stanowisku kierowniczym (+ prowizja)

Ludzie nie szukajcie pracy w duzych firmach! Poza tym jestem ze Szczecina i
poprostu nagle sie przenioslem. Strasznie mi glupio gdy widze, ze ludzie po
studiach pytaja czy na rozmowie powiedziec 1 tys czy 1,5tys na reke...ja sie
nie piescilem i na kazdej rozmowie mowilem, ze chce od 2,5 do 3 tys brutto i
w koncu dostalem. Pracy szukalem przez 3 tygodnie...

Najgorszy sposob jaki moze byc to odpowiadanie na oferty np. z dodatku Gazeta
Praca w GW. Bo jestescie jednymi z setek...

Mozna byc przyjezdnym, mozna byc dopiero po szkole sredniej i mozna zarabiac
2 tys na reke co pozwoli mi wynajac mieszkanie, placic czesne za studia
wieczorowe, wziazc sobie laptopa na raty i jeszcze miec co do garnka wlozyc
przez caly miesiac. Trzeba tylko chciec...

Obserwuj wątek
    • Gość: odp Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.chello.pl 17.07.05, 08:22
      marna prowokacja
      • Gość: zadowolony Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.07.05, 14:56
        Ehh...niech Ci bedzie, jezeli w Twoim przekonaniu to prowokacja to niech tak
        zostanie. Ja wiem swoje...chcialem tylko pokazac Wam, ze w Warszawie rozne cuda
        sie dzieja, trzeba tylko sie zaprzec i mocno chciec...nie dostalem tej pracy
        przez znajomosci. Wysylalem w ciemno aplikacje do firm, ktore nawet nie
        poszukiwaly nikogo... katalog.onet.pl > wedlug regionow > Warszawa > firmy wg
        branz > i tak jechalem...wyslalem jakies 180 aplikacji (caly wekeend siedzialem)
        i liczylem na statystyke...chlodna statystyke odowiedzi. Odpowiedzialo mi 10% i
        bylem na tylu wlasnie rozmowach.

Zrobcie podobnie...wiekszosc przyjetych pracownikow jest wlasnie NIE przez
        ogloszenie. Pamietajcie, ze firma musi byc mocno zdesperowana, zeby szukac
        pracownika przez ogloszenie... Najlepiej w ciemno szukac. Kazda szanujaca sie
        firma z dynamicznym wzrostem poszukuje ludzi caly czas, ale nie musi dawac ogloszen.

• Gość: Angela Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 15:31
          Gdybyś to zrobił to byś się przekonał, że rzeczywisty odzewa waha się między 0%
          a 0,5% a Ty piszesz o 10% - kłamca! :)
          • Gość: Ralph Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.server.ntli.net 17.07.05, 17:35
            Angela, skoro w Twoim CV nie ma naprawdę niczego ciekawego, to nie dziw się, że
            nikt nie odpowiada...
            Jak łatwo napisać o kimś kłamca jak dzięki swojemu uporowi coś osiągnie.
          • kilobyte Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! 01.08.05, 11:38
            Hmm, nie wiem, ale na moje aplikacje mialem prawie 50% odzew, pewnie dlatego,
            ze wysylalem ogloszenia tylko tam, gdzie moglem ew. liczyc na odpowiedz a nie
            jak leci. Wiec kwestie procentowe to jest chyba bardzo indywidualna sprawa :-)
    • Gość: ciekawa Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 09:09
      Ciekawe kto zatrudnił 19-latka z 5 letnim doświadczeniem......hmmm
      • Gość: Ktoś Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:20
        Że niby te 3 tys. brutto + prowizja to ma być dużo dla osoby z 5-letnim
        doświadczeniem ?? Chyba ktoś usiłuje kogoś rozśmieszyć...
        • Gość: P.S. Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 07:32
          19-latek z 5-letnim stażem? Niezłe. A gdzie ty te staże odbyłeś? Prace
          wakacyjne przy truskawkach? Miałeś płaconą stałą stawkę + prowizję od
          łobianek??? Człowieku, jak to pisałeś mogłeś podać wiek co najmniej 25lat.
          Twoja opowieść byłaby bardziej wiarygodna.
    • Gość: tiaaaaaa buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:40
      Mozna byc przyjezdnym, mozna byc dopiero po szkole sredniej i mozna zarabiac
      2 tys na reke co pozwoli mi wynajac mieszkanie, placic czesne za studia
      wieczorowe, wziazc sobie laptopa na raty i jeszcze miec co do garnka wlozyc
      przez caly miesiac.

... wziąć kredyt ma mieszkanie, chodzić do kina 7 razy w tygodniu, kelnerom
      zostawiać napiwki po 100 zł i od czasu do czasu skoczyć se na bandżiii...

kurcze ale się uśmiałam.
      ludku, gdzie ty żyjesz?
      bo chyba nie w wawie :]
      • Gość: gosciu Re: buhahaha IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.07.05, 10:24
        Ej, zostawcie chlopaka w spokoju! Chcial dobrze.

Zadowolony, podaj prosze troche informacji uprawdopodobniających twoje
        osiągnięcia, bo nie wyciagniesz nikogo z depresji jesli wszyscy mysla ze to
        bajka ;)
        • Gość: zadowolony Re: buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:22
          3 lata prowadzilem firme internetowa (od 14 do 17 roku zycia) tzn nie oplacalem
          coprawda ZUS'u bo zjadlby mnie, ale w razie faktur wystawialem pod bandera
          zaprzyjaznionej firmy. Uslugi: konta shell (glowny produkt) dla dostawcow z
          Polski i zagranicy, konta e-mail, hosting, kampanie marketingowe (w mniejszej
          czesci)

1 rok praktykowalem jako konsultant e-marketingu i e-biznesu w firmie
          internetowej w Szczecinie

Ostatni rok (klasa maturalna) pracowalem na umowa-zlecenie w SMG/KRC i badalem
          opinie publiczna:)

Poza tym od 2 lat wiceprzewodniczylem organizacji mlodziezowej, pracowalem przy
          kampanii do Parlamentu Europejskiego i teraz koordynowalem pewien projekt
          ogolnopolski w woj. zachodniopomorskim.

Takie sa moje osiagniecia...
        • Gość: kamila zapal, zdeterminowanie i ogromne checi... IP: *.range81-155.btcentralplus.com 19.07.05, 22:13
          Akurat tak sie sklada, ze znam osobe, ktora napisala ten list i potwierdzam iz
          jest w 100% prawdziwy. Nie jest pokolorowany kredkami... Zapal i dazenie do
          stawianych sobie celow (nie za wszelka cene) daje nam duze mozliwosci.
          Skonczylam Panstwowe Liceum Sztuk Plastycznych w Szczecinie -
          kierunek "wystawiennictwo". Dostalam sie na swietna uczelnie w Warszawie. W
          pazdzierniku zaczynam studia i jednoczesnie prace w firmie reklamowej na
          stanowisku "grafik/plastyk". Bede zarabiala na poczatku 2tys na reke...
          Wiec jak widzicie MOZNA...
          Przepraszam za brak polskich znakow, ale przebywam obecnie za granica.
          Warszawa jest bardzo droga i trzeba zarabiac zeby sie tam utrzymac :)
          Wszystkim chcacym do czegos dojsc zycze powodzenia...
          Pozdrawiam
          Kamila
          • Gość: sa Re: zapal, zdeterminowanie i ogromne checi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:00
            No, następna!!! Czy wy w tym szczecinie wszyscy piszecie takie hisorie??? A ty
            ile masz lat doświadczenia zawodowego, 12 czy 15??? Może nie wchodźcie na to
            forum bo tylko niepotrzebnie mieszacie!
            • Gość: zadowolony Re: zapal, zdeterminowanie i ogromne checi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:39
              Hehehehehe

Widzisz...bo my tutaj w Szczecinie mamy ogromna determinacje do pracy i jak
              Kamilka napisala ogromne checi, o karierze zawodowej oraz stabilizacji zyciowej
              a co za tym idzie szczesciem w zyciu i spokojem myslimy juz od malego
              (przynajmniej ja). Poprostu jak szukac to szukac na calego tak by wyeliminowac
              depresje zwiazana z brakiem pracy. Praca w Warszawie jest...jest jej pelno, ale
              trzeba mocno chciec.

Wiec ludzie myslcie nad oryginalnymi sposobami szukania pracy a nie tylko
              czepiacie sie, ze Wam wszystko burzymy... GLOWA DO GORY!

Pozdrowienia
            • Gość: kamila Re: zapal, zdeterminowanie i ogromne checi... IP: *.range217-44.btcentralplus.com 20.07.05, 14:37
              Z takim podejsciem jakie maja pewne osoby na tym fomum daleko sie nie
              zajdzie... Nie wiem ile zarabia dziwka bo nigdy nie pracowalam w tym zawodzie.
              Co do mojego doswiadczenia to nie mialam stalej pracy, ta bedzie pierwsza. Co
              nie oznacza, ze nic nie robilam. Bedac w szkole sredniej projektowalam wnetrza
              pubow i sklepow w Szczecinie. Bralam udzialy w konkursach graficznych i
              projektowych co dawalo mi mozliwosc zaprezentowania swoich umiejentnosci.
              Staram sie byc wszedzie tam gdzie cos sie dzieje, poznawac ludzi z branzy. Ale
              przede wszystkim ja i Marcin troche inaczej podchodzimy do sprawy. Teraz
              ludzie, ktorzy sie nad soba uzalaja i rezygnuja po kilku niepowodzeniach nie
              zachodza daleko...
              Nie piszemy tego po to zeby kogos dolowac. Tylko, ze Wy chyba nie odbieracie
              tego pozytywnie.
              Pozdrawiam
    • Gość: a Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:19
      Jak to możliwe że masz 19 lat i 5-letnie doświadczenie. W czy przepraszam
      bardzo?
    • mrowka69 tak trzymaj 19.07.05, 11:36
      no i bardzo dobrze. w koncu ktos pozytywny i bardz opoztywnie nastawiony, może
      zarazisz kogoś dobrą energia:), powodzenia życze i aby tak dalej. pzdr
    • jolanta461 Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! 19.07.05, 20:56
      gratuluję zaradności a może wiesz coś o wakatach?????????????/jolanta
    • Gość: yahoo78 Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.computerland.pl 20.07.05, 11:36
      Dobra prostytutka zarabia 2000 ,- w dziesięć dni. Nie dziwią mnie twoje zarobki.
      • meessi Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! 20.07.05, 14:39
        Ale Wy jesteście beznadziejni!!!! Ludzie co jest dla Was nieprawdopodobne??? ze
        ktoś młody dostał kasę za 2 tyś. Przeciez to normalne. Ale już bardziej slodko -
        naiwne są te wizje co się da zrobić za tą kasę w Warrszawie. Stary gwarantuję
        Ci, jeśli jesteś normalny to Ci to starczy na trzy tygodnie w miesiącu.
        • Gość: Moni Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.netia.pl 20.07.05, 19:02
          Kurczę, zamiast tak przerzucać piłkę na 2 strony boiska, mioże byś napisałm,
          gdzie tak rewelacyjnie płacą? Jeśli nie dodatek GW, to gdzie szukać pracy? Ja
          znalazłam dzieki GW i zdarza mi się zarobić 3 tys. brutto, choć nie zawsze
          (pracuje na prowizję), więc rzeczywiście można, jak się chce. Ale nie ukrywam,
          że wolałabym, stała pracę z zarobkiem 3tys na stale:-)
          • Gość: zadowolony Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:05
            Branza winiarska...wlasny import win, ale nie potrzebowalem wiedzy o winach bo
            moje stanowisko z czyms innym jest zwiazane. Fakt, ze w tej chwili poznaje
            meandry wina. Gdzie szukac? Tak jak napisalem wczesniej...wysylajcie slepo, ale
            do konkretnych firm, wyszukanych w Internecie...konkretne branze. Proponuje
            jasno sprecyzowac co chce sie robic w danej pracy i pod to stanowisko wybierac
            branze, chociaz niektore stanowiska potrzebne sa w kazdej branzy.

Polecam katalog.onet.pl i z tamtad firmy:) Wysylajac liczcie na statystyke...im
            wiecej wyslanych (tresc musi byc przemyslana i oryginalnie wyrozniajaca sie od
            reszty) tym wiecej odpowiedzi i zaproszen na rozmowy.
        • Gość: kamil Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:41
          2000 na 3 tygodnie??? To może ty pijak jesteś???
    • kixi Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! 21.07.05, 20:48
      Zwykły fart.
    • Gość: Lejla Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.aster.pl 22.07.05, 00:00
      Naprawdę uważasz, że to dużo?

3k brutto to jakieś 2 z groszami na rękę, kiedy wynajęcie kawalerki w stolicy
      kosztuje 1,2k miesięcznie. Zostaje ci kilkaset złotych na życie, w tym dojazdy,
      rozrywka, a gdzieś wakacje, nie mówiąc o mieszkaniu czy samochodzie?

Zaczniesz żyć za te pieniądze, to przekonasz się, jak dałeś się nabrać...
      • Gość: z USA Zadowolony bredzi jak potluczony IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.07.05, 08:02
        Dziwie sie, ze ktokolwiek wierzy w te bajeczki...
        3 tys PLN! Tia, a walizka z sucha kielbasa na 3-cim peronie...
        Karierowicz z 5 latami doswiadczenia ma 19 lat - to nawet jeszcze lepsze!
        Zaczynal w becie - gdy mial 4 lata scyzorykiem wymuszal kanapki od starszakow,
        w podstawowce - golil i kroil kogo chcial i nie chcial. Tak zaczal handel
        telefonami komorkowymi i skorzanymi kurtkami.
        Teraz - branza winna - tzn. winny wiele pieniedzy wielu ludziom, uciekl ze
        Szczecina do Wwy w obawie, przed ziomalami, ktorych okradl. I tak obiecali, ze
        mu manto spuszcza.
        • Gość: kali dobre ! popieram ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 08:46
          Ja tez nie wierzę w te brednie! Od 14 roku życia niezarejestrowana firma
          internetowa? Czyli handel telefonami na Allegro. q... człowieku wracaj do tego
          szczecina bo jak to w warszawie komuś w barze opowiesz to kto wie jak inni
          zareagują. Eeechh... szkoda gadać! I weź ze sobą tę koleżankę!
        • Gość: zadowolony Re: Zadowolony bredzi jak potluczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:56
          Nie na allegro...konta shell, e-mail, miałem ludzi do tworzenia www, kampanie e-
          marketingowe. Nie kroiłem nikogo ani nie wymuszałem, nigdy również nie kradłem
          telefonów. Dziwie się, że w Polakach szczególnie tych na obczyźnie tyle zwykłej
          ludzkiej zawiści jest. Według Was nikt poprostu nie mógł być pomysłowy
        • Gość: zoraida Re: Zadowolony bredzi jak potluczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:00
          dla takich komentarzy warto czytać to forum:)))))))
    • Gość: eśka Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 08:51
      A przepaszam w jakiej firmie się zatrudniłeś?Bo ja szukam pracy i njchętniej
      poszłabym zarabiać tak jak Ty!!
      • Gość: zadowolony Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:57
        W małej firmie importującej pewien towar z całego świata i sprzedającej go w 4
        swoich placówkach w Warszawie i okolicach a w chwili obecnej rozwijającej sieć
        franchisingową. Niestety nie ma wolnych wakatów:(
        • Gość: PYTHON Re: Udało mi się! Przeczytaj i popatrz, ze mozna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:03
          No pewnie. A po co im wolne wakaty jak mają takiego speca jak ty. 19latek z
          5letnim bagażem doświadaczeń. Niedługo prezesa wygryziesz. Apropos ile ma
          prezes lat 17???

Fajna ta twoja historia. Rozpocznij jakiś nowy wątek OK.
    • Gość: kama Re: 19 lat i 5 lat doswiadczenia, ha, ha IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.05, 14:52
      no comments.
      • Gość: gosia do zadowolonego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:24
        Czesc.mam na imie Gosia.Od roku szukam pracy. W tym roku skonczylam studia
        wyzsze ( mgr ekonomii). orzystam z zgazety wyborczej i nic.Po przeczytaniu
        twojego postu bardzo mnie to zaciekawilo.Dodales mi troche wiary i
        nadziei.Sprobuje tez tak zrobic, moze cos z tego wyjdzie. Czy wysylales po
        wszytskich po kolei branazch i do wszytskich firm pod rzad??
        dziekuje.Pozdrawiam.
        • Gość: gosia Re: do zadowolonego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:32
          czesc zadowolon(poniewaz nie znam twego imienia). Jesli chcialbys mi pomoc w
          szukaniu napisz do mnie emiala ze wskazowkami. marget22@wp.pl
          Dziekuje
          • Gość: zadowolony Re: do zadowolonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:57
            Wyslalem Ci maila ale quote masz przekroczona, tzn za duzo maili i moj nie chce
            dojsc. Skasuj cos ze skrzynki:)

Pozdrawiam
    • Gość: statystyka Re: Udało mi się IP: *.chello.pl 29.07.05, 21:13
      mysle, ze zadowolony moze miec racje. w ciagu ostatnich 3dni wyslalam 35
      aplikacji - z tego dostalam odpowiedzi na 7 ofert!!! to az 20%. jestem w
      szoku... juz jestem po kilku rozmowach i nadal szukam. mysle, ze bedzie dobrze:-
      )
      • Gość: Ciotka Klotka Re: Udało mi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:44
        A ja wierze i to szczegolnie Szczecinianom, znam takich wielu w Warszawie, od
        lat przyjezdzaja do Warszawy, bo w Szczecinie jest problem z praca, sa w
        Warszawie np. w ok. pl. Inwalidow cale kolonie Szczecinian, tak kupili sobie
        mieszkania, za grosze , do remontu, sami wyremontowali/dziewczyny tez/ i zyja
        fajnie. Znam takich Szczecinian, ktorzy w wieku 23 lat konczyli Akademie
        Muzyczmna i anglistyke, caly czas pracujac, dajac lekcje, bo byly pieniadze
        potrzebne na zycie, mieszkanie/wynajem, albo ratalne kupno. Takich
        lebkow/przepraszam Cie Zadowolony, ale pisze to z sympatia/, ktorzy niemal w
        dziecinstwie zaczeli pracowac nie jest tak malo, wiec dlaczego nie mialby to
        byc kolejny zaradny i przebojowy Szczecinianin? A 2 tys. , nie widze tez w tym
        niczego nadzwyczajnego, zaradne, pomyslowe, z prawem jazdy i angielskim, a
        czesto i drugim jez. dziewczyny maja tyle na reke, jako opiekunki do dzieci,
        moze to malo ambitne, ale tez praca, jak praca, dla studentki w sam raz, ale
        poddales mi mysl, trzeba rzeczywiscie wysylac samemu oferty do firm, ktorymi
        jest sie zainteresowanym, bo np. ich profil jest zgodny z kierunkiem studiow.
        Zycze Ci powodzenia, tak trzymaj, badz dalej zyczliwy innym i dziel sie swymi
        dobrymi pomyslami na zycie, rozsiewaj swoja dobra energie.Pozdrawiam.
        • Gość: doniedowiarkow Re: Udało mi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 23:15
          Nie jestem ze Szcecina, nie znam zadowolonego. Wiem jedno: można. Mlody ma
          glowe, motywacje, chce pracowac, nie narzeka jak Wy, lamagi mu niedowierzające.
          Weźcie się do roboty, pomyślcie trochę, jak jesteście mlodzi, pracujcie nawet
          ZA DARMO, aby się czegoś nauczyć. Nigdy nie pytalem o pieniadze najpierw, przed
          rozpoczeciem zlecenia. Bo chcialem sie doskonalic,. A potem niespodzianka,
          wielu placilo mi wiecej niz bylo ustalone. I tak zdobywalem innych klientów.
          Branza: tlumaczenia.
          Pozdrawiam
          A zadowolenumu bardzo dziekuje za bezinteresowne rady dla innych. I wy tez
          podziekujcie mu zamiast tego wyszydzania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka