Gość: zosia IP: 5.6.2D* / 194.72.165.* 02.12.05, 10:51 Czy po trzymiesięcznym okresie próbnym, gdy obie strony chcą przedłużyc umowę wypada walczyć o wiekszą stawke niż ta w czasie próbnego. To moja pierwsza praca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaaarolinkaa Re: Okres próbny 02.12.05, 11:02 zawsze mozesz spytac, nic sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liselle Re: Okres próbny IP: *.chello.pl 02.12.05, 11:09 w mojej obecnej, a za moment byłej pracy (rozwiązuję umowę:)) na okres próbny dostałam 1500 na ręke i potem nic mi nie podnieśli. Ja się nawet posżłam zapytać-jak dostałam do ręki umowę na czas nieokreślony- czy to przypadkiem nie pomyłka, ze taka sama kwota. Okazało się, ze absolutnie żadna pomyłka:)) Po prostu nie ma podwyżki. Szczerze powiem, ze pierwszyt raz się z tym spotkałam żeby po okresie próbnym - i to w naprawde niezłej instytucji zaufania publicznego-po okresie próbnym nie było chociaż małej podwyżeczki pensyjeczki. No na Boga, choćby 100 zeta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Okres próbny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:38 1500 na rękę przy 3 miesięcznym okresie próbnym to i tak sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
hankem Re: Okres próbny 02.12.05, 11:54 ja tez nie dostałam podwyzki, chociaz na rozmowie kwalifikacujnej obiecali mi, że to jest pensja na początek, moja kolezanka to samo. Wpieniłam się, szukam czegos nowego. A firma nie jest zła, duża, miedzynarodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzasta7 Re: Okres próbny 02.12.05, 15:21 Ja jestem po okresie probnym(4 miesiac pracuje)i dostaję najniższa krajową. O podwyżce moge pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Okres próbny IP: 5.6.2D* / 194.72.165.* 05.12.05, 16:10 1500 to zarazem dużo i mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciakola Re: Okres próbny IP: *.aster.pl 05.12.05, 17:21 kochani,ja po okresie próbnym(1200 netto)poszłam prosić o podwyżkę.Po prostu uważałam,że moja praca jest warta troszkę więcej,nie tylko dlatego,że skończył się okres próbny.Przypominam,że trzeba mieć przygotowane solidne argumenty.Ja takie miałam.Dostałam 200 zł netto,ale musiałam trochę powalczyć.Przeprowadziłam z szefem ok.5-ciu rozmów,moja konsekwencja i upór w dążeniu do celu zostały nagrodzone.To byłó 9 m-cy temu.Obecnie znowu idę po podwyżkę w związku z tym,że przybyło mi obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś