Dodaj do ulubionych

Monitorowanie badan klinicznych-monitor medyczny

01.02.06, 18:35
Hej, od niedawna pracuje jako CRA, jestem po medycynie. Czy jest na tym forum
ktos kto moze mi udzielic jakichkolwiek informacji na temat pracy monitora
medycznego? Czy trzeba miec jakies doswiadczenie w pracy jako lekarz, jak
wyglada sytuacja z etatami i zarobkami, co dokladnie nalezy do obowiazkow
takiej osoby? Z góry dziękuję za wszelkie informacje na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: ida Re: Monitorowanie badan klinicznych-monitor medyc IP: *.csk.pl 01.02.06, 19:14
      Ciekawe pytanie, w mojej firmie, na przykład, w ogóle nie ma takiego stanowiska jak "monitor medyczny". Nie wiem na ile obowiązki na tym stanowsku pokrywałyby się z np. "Drug Safety Manager/Assistant" (popularnie " Safety Desk"), jeśli w dużym stopniu, to nie polecam, siedzenie non-stop w papierach, pilnowanie faksu i sprawdzanie poprawności wypełniania formularzy przesyłanych z ośrodkow, praca tez w soboty i niedziele (wymuszone przez terminy raportowania zdarzeń niepożadanych do odpowiednich instytucji), pensja mniejsza niż CRA, samochod tylko na stanowisku menadzerskim
      • motylka25 Re: Monitorowanie badan klinicznych-monitor medyc 03.02.06, 18:35
        Nie, nie, to na pewno cos innego...Rzeczywiscie, podobno wiekszosc firm nie
        zatrudnia monitorow medycznych tu w Polsce, tylko siedza tacy gdzies w Stanach,
        ale zdazaja sie i polscy monitorzy medyczni. Jakos tam trzymaja reke na pulsie
        jesli chodzi o strone medyczna i doradzaja ewentualnie w razie jakis
        watpliwosci badaczom, wlasnie w kwestiach medycznych, tylko wlasnie mie znam
        szczegolow....wiem tylko ze trzeba miec na pewno dyplom lekarza, i ze zarobki
        sa wieksze niz CRA ;-)
        • Gość: ida Re: Monitorowanie badan klinicznych-monitor medyc IP: *.csk.pl 03.02.06, 21:31
          Ha, jak wrzuciłam monitora medycznego na wyszukiwarke to znalazlam w zakresie obowiązków pre-study,initiation, monitoring, close-out visits i do tego 80% travel...
          A badaczom doradzaja u nas "Clinical Research Physicians"- lekarze z wieloletnim doświadczeniem klinicznym (takie sa wymagania na to stanowisko)
        • Gość: agra Re: Monitorowanie badan klinicznych-monitor medyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:37
          Coś wiecie na temat asystentek monitora? Jaka to praca? Czy odpowiednio płatna
          w stosunku do ilości pracy?
          • Gość: aga Re: Monitorowanie badan klinicznych-monitor medyc IP: *.siechutnik.pl / 80.48.144.* 19.02.06, 19:30
            Hej
            motylka 25 gratuluje pracy jako CRA.
            Proszę podaj mi swojego maila bo chciałabym się Ciebie zapytać o kilka spraw
            odnośnie tej pacy hm?
            Bardzo proszę
            Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka