Gość: gość IP: *.chello.pl 13.01.07, 13:23 czym różnią się te dwa stanowiska? czy to to samo pod inną nazwą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adi Re: konsultant medyczny a przedstawiciel medyczny IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.01.07, 17:35 Tez chcialbym wiedziec. A tak naprawde to jakie trzeba miec kwalifikacje aby dostac prace jako "przedstawiciel medyczny" ? Ja mam tylko magistra w chemi... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszamanna1 Re: konsultant medyczny a przedstawiciel medyczny 13.01.07, 22:42 kryteria się chyba obniżają, nie trzeba być lekarzem z tego co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka To to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 00:20 tylko się łądniej nazywa ;) A tak naprawde to zwykły akwizytor ulotek :D Zawsze były firmy które nie wymagały wykształcenia medycznego, nic się nie obniżyło. Sa takie co mają wymagania i takie które wymagaja tylko studiów lub i tego nie. Wszystkiego można się nauczyć, przeds. musi miec raczej odp. cechy charakteru. Generalnie odradzam ten zawód, chyba że ktoś chce się pobawić rok czy dwa, dłużej nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To to samo IP: *.chello.pl 14.01.07, 18:13 naprawdę jest aż tak źle? A która z polskich firm farmaceutycznych jest w miarę pewna? Wiem, że jest Pfize, Adamed i pewno jeszcze więcej. Czy taki konsultant musi coś sprzedać, żeby zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: To to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:46 Pewna w jakim sensie? Może być pewna że nie splajtuje za chwilę (wszystkie duże typu Pfizer, Polfarma, itp) ale praca nigdzie nie jest pewna. W tym fachu jest bardzo duża rotacja. Przedstawiciele mają określony pułap wyników jaki mają osiągnąć i jeśli ktoś nie daje rady to bez wahania wywalają. Sprzedać fizycznie czasem musi a czasem nie, raczej musi miec wyniki w ilości sprzedaży w aptekach na swoim terenie. Poza tym większośc firm "zatrudnia" na działalności gospodarczej. Więc nie masz żadnych praw pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Repka Re: To to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:33 Biuro w Wawie, praca w Poznaniu. Astra2, do dyspozycji, ale i tak brak czasu. 11 wizyt dziennie, apteki albo lekarze, czasami mixt. Zawodowy uśmiech nr 5, obelgi od pacjentów w kolejce do lekarza, 15 minut bla bla, długopis, notatnik, parasol, kalkulator, plakat. Następny punkt... Plus, ze nielimitowany czas pracy, ale dzień i tak do du..y. Co piątek raport. Co jakiś czas przyjeżdża "Menago" regionalny i jeździ, obserwując moją pracę. Czuję, że do czterdziestki tak nie dotrwam, bo jak zbrzydnę i się zestarzeje to nie będąc atrakcyjna, nie będę się "pozytywnie kojarzyła" z firmą i produktami. Orka. Zadnych perspektyw "kariery", czasami jak max sprzedaży produktu na moim terenie to fotka i wzmianka w firmowym szmatławcu. NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: To to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:08 Całkowicie się zgadzam. Pracowałam jako Rep 3 lata i nigdy w życiu więcej. Jeśli juz ktoś bardzo chce i musi to 1-2 lata, dłużej człowiek sie wypala i zaczyna tego nienawidzieć. Trzeba albo awansować albo rzucic w diabły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: To to samo IP: *.chello.pl 16.01.07, 14:25 a jak wygląda sprawa zarobków? Może warto chociażby z tego względu? Albo dla zdobycia doświadczeń, które potem można wykorzystać gdzie indziej? Rzeczywiście tak trudno jest "wyrobić" tą normę, że praca przekracza 8 godzin dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: To to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:54 Tak, warto dla zarobków, i dla wykształcenia pewnych umiejetności które sie oczywiście w życiu przydają. Ja np otworzyłam sie bardziej na ludzi, stałam sie śmielsza, w tej chwili potrafię wszędzie wejść i wszystko załatwić i tam się troche tego nauczyłam ;) Ale druga strona medalu - człowiek traci zupełnie zaufanie do lekarzy, boi sie chorować normalnie. Okazuje sie że lekarze to banda nieuków, obiboków, ludzi niekompetentnych, sprzedajnych, chociaż sa oczywiście lekarze z prawdziwego zdarzenia - ale znaczna mniejszość. Ja spotkałam w tej pracy takich lakarzy, którzy raczej powinni pracowac na bazarze w budce z warzywami a nie leczyć ludzi. Norma to zależy wszystko od firmy i od tego co się reklamuje. W jednej pracy wyrabiałam w 4 - 6 godzin a w innej w 10 nie dawałam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik? Re: To to samo IP: *.chello.pl 17.01.07, 14:30 a czy słyszeliście coś o firmie Adamed? mam rozmowę kwalifikacyją. Odpowiedz Link Zgłoś