Gość: Ania IP: *.aster.pl 17.05.07, 18:30 dodam ze w Warszawie, co mysicie?jakie szanse na rozwój?czy takie doswiadczenie na poczatek daje jakies perspektywy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: urzędnik Re: praca w administracji panstwowej IP: 81.219.51.* 18.05.07, 20:12 oczywiście, że daje szanse na rozwój, tylko trzeba się zatroszczyć o samego siebie tzn. nie ograniczać się do wąskiej działki na stanowisku, ale korzystać jak najwięcej ze szkoleń (urzędy bardzo chętnie wysyłają), a przede wszystkim wkręcić się do takiej komórki, która daje wiedzę, umiejętności i jest przekładalna na inne działy gospodarki narodowej. Ogólnie w urzędach jest szansa na to, żeby pracować z przepisami i niekoniecznie trzeba być prawnikiem. dobrze jest zająć się rachunkowością, zamówienimi publicznymi itp. bo jest wszędzie gdziekolwiek byś później nie poszła. Jeśli chodzi o znajomości i niskie zarobki, to nie demonizowałbym tego, szczególnie w warszawie. na pewno na szeregowym stanowisku nie dostanie się od razu 5 tys do łapy, ale przy odrobinie wysiłku (np zdaniu egzainu na urzędnika służby cywilnej) 2,5 tys na rękę to nic nadzwyczajnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtx Re: praca w administracji panstwowej IP: *.derbynet.pl 18.05.07, 22:57 nie wiem o jakim urzedzie mowisz. pracowalem w jednym z urzedow centralnych na stanowisku IT - zamiast sie rozwijac tonąłem w papierach bo kazdej dupereli trzebabylo nadac numer sprawy i xerowac po 10 razy. jedyny awans to tak jak piszesz na urzednika panstwowego - tylko ze jest to 500pln wiecej (przynajmniej wtedy bylo) a nauki pelno a egzamin KSAP nie jest latwy. Jedyny plus to taki ze cie potem nie wywala ale zarobki i rozwoj w porownaniu z firmami prywatnymi sa marne nawet jak masz duzy staz pzdr. ps. ale to tylko moje odczucia, moze w innych urzedach jest inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesalka Re: praca w administracji panstwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:56 polska administracja jest dokladnie taka jak rzadzacy-syyyyf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtx Re: praca w administracji panstwowej IP: *.derbynet.pl 18.05.07, 23:01 jezeli to Twoj poczatek kariery to nie wybrzydzaj tylko bierz. Zawsze to jest doswiadczenie, natomiast moim zdaniem lepiej bedziesz sie rozwijac w prywatnych przedsiebiorstwach. Odpowiedz Link Zgłoś