Gość: lipa jak sie patrz Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 01:37 A wiec, każdy brygadzista to chłopek oderwany od pługa, zero wykształcenia, pracowników traktują jak bydło pociągowe, sami stoją przy automatach i wydzierają się na podwładnych grając w ping ponga trzymając ręce w kieszeniach, na dodatek większość wciąga koks lub fetę żeby przetrzymać nockę, kierownictwo kładzie lachę na to wypychając kasę swoje kieszenie!!! Faworyzowanie niektórych pracowników jest na porządku dziennym i to co miesiąc!!! Panowie z niezgodności ( nie wszyscy ) wbija błędy nawet bez potwierdzenia ( bez papieru ) za jedna rzecz dwa razy żeby tylko premia była!!! Bo to Polska a nie elegancja Francja, kurewstwo na każdym kroku. A co najlepsze jeżeli na wysyłce coś się nie zmieści to nie pakują, dokładają na adres i błąd już jest wbity!!! Ochrona na wadze zamiast pomagać pracownikom to wpisują błędy za marne grosze i maja radochę ze się wykazali. Osoby które już za dużo zarobiły są jebane na każdym kroku!!! Jeżeli ktoś przeczyta ten post z kierownictwa INTER CARS to może wreszcie się ktoś zainteresuje sytuacja zwykłego pracownika i coś zmieni. My pracujemy aby utrzymać rodziny i przeżyć z godnością cały miesiąc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kici kici Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 08:30 jak na razie premii od ilości wpisanych błędów na niezgodnościach nie ma... ale już kierownictwo nad tym myśli;) stanowisko każdej osoby będzie punktowane PS: to jedyny zakład pracy pod Warszawą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEŻ Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 15:57 A Playboya jak niedawno przerobili i porozwieszali w całym zakładzie - ach ten gorący chłopak z exportu :D ... niektórzy to tam mają wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 91.215.104.* 14.05.10, 14:09 Ale bieda w IC nie ma kartonów.Paloksów też nie.Co to będzie?A pakowanie w małe paloksy, to katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 08:26 żal żal żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEŻ Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:45 cienki to ty masz patyk między nogami, a poza tym byś się ostrzygł łysy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 109.243.121.* 02.06.10, 15:30 ....nabraliśmy kredytów teraz będziemy klepać biedę albo szukać gałęzi...bo się świniom w dupach przewraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 91.215.104.* 03.06.10, 14:14 Nie wiem jak teraz będzie, premia to tylko słowo.Rodzina na utrzymaniu i co ja mam powiedzieć dziecku?że teraz będzie mniej jeść? bo inter obciął finanse.Zero dialogu ze strony kierownictwa tak jakbyśmy nie istnieli, a to my tworzymy ta firmę a nie biuro i kierownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 94.254.252.* 04.06.10, 09:47 chyba czas poszukać innej pracy,dojazd już się nie opłaci może ktoś kto mieszka na miejscu jemu pewnie jeszcze starczy zarząd ma w dupie to wszystko bo chcą co raz więcej szmalu do podziału tylko kto na was zarobi.Kto przyjdzie za par groszy do KIERATU może na tydzień puki się nie zorientuje o co chodzi życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peach Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.intercars.eu 05.06.10, 11:45 To co tu przeczytałem, aż nie mieści się w głowie. Niektóre wypowiedzi są poniżej krytyki lecz coś w tym musi być. Jednak skoro jest tak źle musicie coś z tym zrobić. Racja - to Wy tworzycie firmę i bez Was nie bedzie istnieć. Pamiętajcie o tym. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 82.160.111.* 06.06.10, 12:34 Sie ma. Pracuje w firmie Inter Cars od dość sporego czasu ale ostatnio to co się dzieje to mnie przyprawia o niezły zawrót głowy. Ostatni miesiąc był dość ciekawy - sami to przyznacie. Na początku niesamowity pomysł w związku z oszczędnościami na magazynie. Pakowanie w paloksy części i zakaz używania kartonów. Co za mądra osoba to wymyśliła. O tej niedzieli i dyżurem z niej związanej nie wspomnę. Na początku miało być tylko do 14 a potem do 18 - osoby które zeszły wcześniej miały małą rozmowę u kierownika. Za co !!!! Nie mam pojęcia. Chyba niektórzy myślą, że jesteśmy niewolnikami. Następnie fantastycznie ustalone premie na wysyłce. 17 zł tyle dostał jeden z naszych kolegów - lepiej już nie mogli dać. Brawo za kreatywność ;-) ... myślę, że teraz wszystkie auta wyjadą o czasie No i ostatnia akcja u Twardego na zakończenie w zeszłą noc z piątku na sobotę. Jak patrzyłem jak opie... tych chłopaków to myślałem, że jebnę śmiechem. Jak można 10 minut przed 6 wysyłać ludzi do kilku palet żeby się nimi zajęli a potem jebać ich jak psy i być zdziwionym, że nieskończone. Twardy ogarnij się :D Na zakończenie życzę wszystkim miłej pracy i udanego przyszłego tygodnia. Szczęść Boże OJCIEC MATEUSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 94.254.210.* 10.06.10, 17:04 hee to nawet pieniądze nie wpływają w terminie strasznie uboga ta nasza firma myślę że czas rozejżeć się za jakąś normalną pracą bo czas intercarsu się skończył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Niech będzie pochwalony :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 09:33 Niech będzie pochwalony Pan Nasz Jezus Chrystus Na wieki wieków Amen Koło Psuji sobie niedawno przechodziłem i usłyszałem kilka pozytywnych opini na swój temat. Jeśli będzie to możliwe będę kontynuował swe dalsze wpisy na tym forum w miarę możliwości, gdyż jak sami wiecie ciężka jest posługa duszpasterska na terenie Inter Carsu. Firma nasza boryka się z wieloma problemami finansowymi - mimo iż niedawno był rekord przychodu w związku z czym zrozumiałe są cięcia w pracownikach i premiach - jak i duchowymi. Powiadam wam nie lękajcie się, wszystkie wasze problemy rozwiążę tak jak uczyniłem to w Sandomierzu ;-) (POZA TYM, ŻE GO ZALAŁO) Mam nadzieję, że nasz szanowny Episkopat w postaci zarządu dojrzy problemy prostych ludzi. Ponadto da się zauważyć wiele wpisów i wulgaryzmów na tym forum non stop na te same osoby. Niektóre osoby wg mnie zostały niesprawiedliwie pomówione - taka jest bynajmniej moja opinia wy macie prawo się z tym nie zgodzić. Wiele się pisało o trójce braci M. Wiele jest tu rzeczy niesamowicie przesadzonych. Jeśli chodzi o Mirka jest on kierownikiem i taka jest jego praca, miałem z nim kiedyś pare utarczek ale żadnej winy z jego strony nie widzę czy złością do niego nie pałam. Trzyma porządek jak należy. Zbyszek zwany panem Bobem - wielki fan militariów wielu jego współpracowników go chwali, dba o swych ludzi. Tomek - jako brygadzista jest OK, miło mi się z nim pracowało. Wielokrotnie sam podejdzie do zwykłego magazyniera i pierwszy poda rękę. No i ma fajną Toyotę RAV 4, dodam od siebie - gratuluję. Podziękowania i szacunek dla kierownika zmiany Marka który niczym Hoss z Bonanzy poszedł twardo za swymi ludźmi. Upomniał się o premię dla chłopaków z wysyłki która niesprawiedliwie została im odebrana, a na którą sobie zapracowali i wypracowali. Jesteś naprawdę dobrą osobą i w porządku gościem. Jeśli chodzi o brak premii na waszych kontach wczoraj czy dziś - nie dramatyzujcie, pieniądze będą prędzej czy później. Gorszą rzeczą jest ten upał i skwar - jedynie co współczuję tym co latają na samej górze mają nie do pozazdroszczenia. Na zakończenie pragnę życzyć wam wszystkim udanego odpoczynku i pikniku firmowego w Nieporęcie. Gorąco zachęcam do oglądania mych przygód w każdy czwartek :-) SZCZĘŚĆ BOŻE OJCIEC MATEUSZ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Niech będzie pochwalony :-) IP: 109.243.222.* 11.06.10, 18:22 psuje to się niech nie odzywają bo i tak nic nie robią dziwię się że tam jeszcze nikogo nie zabiło trochę żelu na włoski i dzionek zleci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Niech będzie pochwalony :-) IP: 109.243.4.* 15.06.10, 23:31 czas ic dobiegł końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:42 ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Na wieki wieków Amen IP: 82.160.111.* 19.06.10, 13:13 Zwracam się do ciebie Przenajświętsza Panienką w godzinach próby, oto nastały ciemne czasy - 1 zmiany, mało zbierania i pakowania. Pod twoją obronę i twe ręcę oddaję cały sektor Szostaka, którego to owieczki czują coraz większe ciśnienie. Dla tych co nie wiedzą o kogo chodzi to słynny 0014 !!! Czemu 0014 ? Bo jak mówią jego ludzie jest dwa razy lepszy niż 007 ;-) Zwracam się także do episkopatu Inter Carsu o poprawę taśmy, ostatnia jej modernizacja nie wpłyneła najakość i poprawę pracy chłopaków z wysyłki, a wręcz przeciwnie na pogorszenie. Zwyczajem starym jest, że przejadą 2 do 3 pojemników, ale żeby 20-30 i to z każdego zrzutu. Skoro pieniędzy nie przybywa to nie trzeba dokładać pracy !!!! Czyż Nie !!!! Wybory tuż tuż, mam nadzieję, że zarząd się nie PO-PiS uje przed nami ;-). Czyżby to Żydo-Komuna wkradła się w szeregi Carsu ??? Pytam się was !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam z mej ambony ciebie Tadeuszu, ochroniarzu. Życzę ci obyś wzbił się po szczeblach kariery jak twe gołębie które tak troskliwie chodujesz. A osoby które cię pod****** Wąskiemu niech mają się na baczności, kto sam siedzi dłużej na przerwie niech pierwszy żuci kamieniem. Co do ciebie Grzegorzu który chrzącha stary pracowniku winneś wiedzieć po tylu latach pracy, że istnięją inne gry niż kulki - np. pasjans czy saper. Wszyscy codziennie mamy Medal Of Honor tylko ze skanerem w swej prawicy. Każdego dnia ktoś żeknie, że mu mało. Powiadam wam nie pytajcie co Inter Cars może zrobić dla was, lecz co wy możecie zrobić dla Inter Carsu - chceciw wiedzieć ??? Odpowiem wam NIE STAWAJCIE WIĘCEJ NA NIEBIESKICH POJEMNIKACH tak jak to było niedawno powiedziane. Na zakończeniu mym, dodam od siebie, jeśli macie problem i nie wiecie jak go rozwiązać zwracajcie się do mnie lub do DRUŻYNY A. Szczęśc Boże OJCIEC MATEUSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 12:54 ile można zarobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 188.33.127.* 22.06.10, 20:56 jak się zaprzesz to 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 217.153.212.* 25.06.10, 15:02 To co tam jeszcze robisz ?(zaparłeś się)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 10:53 nie lubicie magazynu? swojej pracy? nie ma miesiąca żeby nie było ogłoszenia na stanowisko w "biurze" i co? złożył któryś CV? spełnił oczekiwania? oczywiście że ustawione wszytko... nie znam angielskiego... - najłatwiej tak powiedzieć i włożyć ręce do kieszeni znam ludzi z kompetencjami którzy po dwa lata składali CV. warto było te dwa lata chodzić i reklamować się, warto było podjąć naukę języka... - a Wy magazynierzy? większość ludzi na tym forum narzeka - widać nic innego nie potrafią, nie potrafią podjąć problemu. najłatwiej jest znaleźć wymówkę i nie brać odpowiedzialności za swoje życie. innym mieć za złe że odnoszą sukcesy... pozdrawiam ekipę IC! miłego weekendu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Niech Was Bog Blogoslawi IP: 82.160.111.* 02.07.10, 11:50 iech będzie pochwalony Pan Nasz Jezus Chrystus Na wieki wieków Amen Na rozpoczecie kazania mego pragnę ponownie podziękować za ciepłe słowa na mój temat które wypłyneły z ust pracowników tej firmy. Jest mi niezmiernie miło. Często słyszę te słowa - Kim jest Mateusz ? Odpowiem wam. "Ja jestem drogą prawdą i zyciem " W ciągu poprzedniego miesiąca, jak się okazało bardzo ciężkiego i owocnego w pracę wydarzyło się wiele rzeczy. Niedawne zajście kiedy to kolega z innej zmiany wdał się w bójkę z brygadzistą - o wyniku tej walki nie wspomnę - przy okazji współczuję brygadziście jak reszta brygady ;-) ... czy mu się należało sami musicie ocenić. Na pewno wielu z was by chciało to samo zrobić. Łączymy się modlitwą z pokrzywdzonym. Kyrie Eleison, Chryste Eleison usłysz nas !!!!! Pragne powrócić do kwestii naszego wynagrodzenia. Czyżby człowiek WYKRES ułożył nowe wskaźniki i symulacje ? Czyżby twoje stanowisko zostało stworzone tylko po to aby nam urwać z pensji. Jako twój pasterz pragnę przypomniec ci jak pierwsze dni śmigałeś na dole na sektorze u Kwiatka i jak myliłeś końcówkę drążka z łącznikiem stabilizatora :D Powiadam wam nie pałajcie nienawiścią do bliźnich swych, gdyż jak mówi Księga Psalmów "Panie, zmiłuj się nad nami, bo wzgardą jesteśmy nasyceni" Może coś się zmieni, w naszym zakładzie i kraju miejmy nadzieję. Zachęcam wszystkich do udziału w wyborach prezydenckich. Nasz los jest w naszych rękach . Przy okazji gratuluję wszystkim chłopakom z LEONCINA wyboru wspaniałego WÓJTA. Jeśli ktoś z was myśli, że ma ciężkie życie z brygadzistą myślę że niedługo zmieni zdanie. 14 spraw karnych i 8 cywilnych + 1 program w TVN - tyle osiągnięć w tak krótkim czasie. Brawo LEONCIN !!!! SZCZĘŚĆ BOŻE OJCIEC MATEUSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Niech Was Bog Blogoslawi IP: 82.160.111.* 06.07.10, 03:40 anioł ładnie tak donosić na znaiomych obgadywać swoiego brygadziste przeklinać kierownika,jesteś ciemny ,pusty, zero wiedzy i jeszcze garbaty fałszywcu ,nidługo napisze dokładnie jak to sie donosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielebny Re: Niech Was Bog Blogoslawi IP: *.inetia.pl 12.07.10, 16:08 nareszcie ktoś napisał na temat tego prostaka "anioła" za duze ambicje masz koleś samym szczekaniem pyskiem nic nie zdziałasz a zapomniałem ostro strzelasz z chlapciuna to może coś zdziałasz albo dostaniesz w pape jak kolega tłusty brydzo,co do twojego brygadzisty Piaska to niewidze w magazynie wiekszego kolesia z taka kulturą jaką posiada szacun dla niego ....anioł pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawrócony Re: Niech Was Bog Blogoslawi IP: 109.243.109.* 20.07.10, 12:13 Szczęść Boże Ojcze Mateuszu. Minął kolejny czwartek a kazania nie ma. Wszystkie owieczki oraz Episkopat martwią się o swojego duszpasterza. Jeśli żyjesz o wielebny to koniecznie prześlij nam słowo otuchy w tym ciężkim, urlopowym okresie. BÓG JEST WIELKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: Niech Was Bog Blogoslawi IP: *.inetia.pl 23.07.10, 18:20 gdy człowiek napisze prawde to posty są kasowane prawda w oczy kole!!!!!!!!! pisze o kilku brydzach co myślą że mają mega znajomości i potrafią wszystko załatwić a tak naprawde to nic nie potraficie już nie wspomne o systemie safo hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 15:23 firma nieźle oszczędza, nawet na wodzie dla pracowników...przy temperaturze powyżej 25 stopni zaczyna się niezła sauna, a oszczędne kierownictwo zapewniło pracownikom wodę w baniakach "Eden"(1 max. 2 baniaki na sektor)..."raj" może by był gdyby przy baniakach znajdowały się kubki...a może brak kubków nie jest przypadkiem?!... nie ma kubków, nikt nie pije i taki baniak starcza na dłuuuuuuuuuuggggo...i nikt nie ma prawa powiedzieć, że pracodawca nie zapewnił wody ps. w linku zdjątko baniaczka:) www.e-drinks.com.pl/images/Eden_mini.jpg jednym słowem kpią na maxa z pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.intercars.eu 17.07.10, 05:39 edek kiedy wracasz ? tesknimy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 109.243.100.* 17.07.10, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.10, 18:11 wypadało by wrócić do sprawy coś za coś ,mianowicie czemu magazynier moze sobie sam przypisać zamówienia na loginie brygadzisty,czyzby brydzio nie potrafił a moze trzeba zastanowić się nad kolejnym testem. Nowi brygadziści którzy nie dawno awansowali maja pojęcie tylko jak wprowadzić zamieszanie {mowa o górnych sektorach}r....,g...., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 08:43 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 194.181.94.* 21.07.10, 09:05 CZYTANIE LISTU PROROKA JEREMIASZA DO KAJETAN I WSZEDŁ PAN NA SEKTOR PO PRZERWIE A ZA NIM 12 WSZEDŁO ZLICZYWSZY SKANERY RZEKŁ DO NICH - DO ROBOTY I WSZYSCY ZDĄŻYLI PRZYODZIAĆ SIĘ W BUTY BHP TYLKO PAN JEDYNY JAKO ŻE UCZNIOWIE NIE BYLI GODNI ABY MU JE PRZYNIEŚĆ POZOSTAŁ W SANDAŁACH JAKO ŻE DZIEŃ DOBIEGAŁ KOŃCA A KRESY NIE ZOSTAŁY JESZCZE ZEBRANE ZMARTWIŁO TO PANA WIĘC UDAŁ SIĘ PAN NA ZRZUT 84 I RZEKNĄŁ DO SŁUGI SWEGO - NIE MASZ JUŻ PREMII SŁUGA ŻEKNĄŁ - PANIE CZEMU ŻEŚ MI TO UCZYNIŁ PAN MU ODPOWIEDZIAŁ - BO WIDZIAŁEM JAK PRZESYPUJESZ SŁUGA STRAPIONY ODPARŁ MU NA TO - NIEPRAWDA - I ZAPARŁ SIĘ TRZYKROTNIE PAN W SWEJ MĄDROŚĆI POWIEDZIAŁ - DO 22 AUTO MA WYJECHAĆ I STAŁO SIĘ JAK RZEKŁ PAN, NIM KSIĘŻYC WSZEDŁ AUTO BYŁO JUŻ ZAPLOMBOWANE NASTĘPNIE PAN UDAŁ SIĘ W WĘDRÓWKĘ. ZACHODZIŁ DO KAŻDEJ NAPOTKANEJ OSADY- SKA, SKB, 531, 5 8, 9 - I TAM TEŻ NAUCZAŁ - TO ŹLE, TO ŹLE, TO TEŻ - TAMTO TEŻ NIEDOBRE !!! W KOŃCU PAN UDAŁ SIĘ NA DOSTAWY ZASTAŁ TAM SZYMONA ZWANEWGO PIOTREM I PAWŁA - SYNA ZEBEDEUSZA Z PLEMIENIA JUDY. UJRZAWSZY ICH NIEMOC NAKAZAŁ CZYNIĆ PORZĄDEK W DOMU SWEGO OJCA. I STAŁO SIĘ JAK OZNAJMNIA PISMO "SZYMON Z PAWŁEM ZACZELI ZAMIATAĆ" WRÓCIWSZY DO KOMPUTERA. PAN WPISAŁ WSZYSTKIM GODZINY BEZ SKANERA. URADOWANI UCZNIOWIE PODZIĘKOWALI MU. LECZ ON IM ODRZEKŁ - UMIŁOWANI CI KTÓRZY MI SIĘ PRZYPODOBALI. DOBRY PAN JEST JAK DOBRY SIEWCA - WIE KIEDY TRZEBA ZEBRAĆ PLON A KIEDY PREMIĘ SZCZĘŚĆ BOŻE OJCIEC MATEUSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 18:44 Ojcze Mateuszu czy przyjmujesz jako ofiarę 50-siątki? Bowiem tylko tyle dziś zaoferowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 188.33.62.* 23.07.10, 00:29 hej witam i pozdrawiam wszyscy trzęsą portkami nawet kierownicy,kiedyś myślałem że Norbi to spoko facet a tu lipa...każdy wie o co chodzi.Teraz 50-tki?to żart?Jeszcze przymus?Zarząd policzył ile to będzie kosztowało ale nie policzył ile szary styrany człowiek dostanie za to zapieprzanie do ręki.Rzygać mi się chce jak mam tak jechać kto mi zagwarantuje dojazd do domu jeśli zostanę na nadgodziny?Każdy z nas pracuje na innym sektorze i nie zawsze każdemu pasuje Szkoda że nie pamiętacie o szacunku dobra kasa i zgranie gwarantuje sukces ale dla Was jesteśmy tylko złodziejami kradną Ci co ich ochrona nie sprawdza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 188.33.62.* 23.07.10, 00:34 a kto tam będzie dojeżdżał za taką forsę?Może mieszkańcy czosnowa zaspokoją ich potrzeby kadrowe premia na dojazd a za taką podstawę to ja pracowałem 11 lat temu jesteście żałośni kupcie se jeszcze po bryce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Przypowieść o Sektorach IP: 82.160.111.* 02.08.10, 13:00 Niech was błogosławi Bóg Wszechmogący Ojciec i Syn i Duch Święty Najbliżsi moi po wyczerpującym ostatnim tygodniu ciężkiej pracy, pragnę w dzisiejszej Eucharystii nawiązać do momentami panującej atmostefy w naszej świątyni (czytaj magazynie) Dzisiejsze kazanie pragnę zacząć od słów tych " i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki usiadł i zapłakał " Praca w Inter Carsie - to w pewnym sensie dzieje dialogu Boga/Zarządu z Człowiekiem/Magazynierem. Zarzad przemawia nie tylko słowami, lecz także czynami, które niekiedy dosadniej nawet niż słowa wyrażają odwieczną dobroć Zarządu względem Magazynierów. Magazynierzy zaś, z wytrwałością aż zastanawiającą, złem odpowiadają na niezmordowaną dobroć Zarządu. Jak mówi Ewangelia według św. Mateusza "Wstań i idź do ziemi Izraela" czyzby Czosnów był naszą Ziemią Obiecaną czy Golgotą ? Jeden z naszych kolegów od Twardego uległ poważnemu wypadkowi - spadł z 2 szczebla drabiny. Wspieramy go wspólną modlitwą, ciężko będzie znaleźć tak szybkiego pracownika jak Andrzej. Zamiast iść na L4 zachęcam was do czytania pisma świętego - pamiętajcie BIBLIA LECZY. Wielkim zaskoczeniem jest dla nas wszystkich powrót starego pracownika ochorny bardziej znanego jako TANIE FAJE czy PROSIACZEK. Dziękujmy panu za to. Co się tyczy pytania do mnie o te 50-tki to odpowiem to co zwykłem rzec na plebanii "CO ŁASKA, ALE ZWYKLE PO 100 DAJĄ" Na zakończenie dzisiejszego spotkania z wami, pragnę opowiedzieć pewną przypowieść. Jest to przypowieść o sektorach :-) PRZYSPOWIEŚĆ O SEKTORACH Na każdym sektorze istnieje towarzystwo, które ma tylko czterech członków. Nazywają się oni: Każdy, Ktoś, Jakiś i Nikt. Pewnego dnia mają do wykonania ważną pracę i KAŻDY jest pewny, że KTOŚ to zrobi. JAKIŚ chce to zrobić, bo myśli, że NIKT tego nie zrobi. Wtedy KTOŚ się złości, bo przecież jest to robota dla KAŻDEGO. JAKIŚ ma nadzieję, że KTOŚ to zrobi, ale potem KAŻDY dochodzi do wniosku, że NIKT tego nie zrobi. Kończy się to tym, że KTOŚ wini JAKIEGOŚ za to, że NIKT nie zrobił tego, co mógł zrobić KAŻDY. Szczęść Boże OJCIEC MATEUSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Mateusz !!! W imie Ojca i Syna IP: 82.160.111.* 07.09.10, 14:15 Niech was Błogosławi Ojciec i Syn i Duch Święty. Przepraszam was mili moi za tak długą nieobecność. Z tego co usłyszałem z niecierpliwością czekaliście na swego pasterza. Jak wiadomo praca nasza do najłatwiejszych nie należy i do najbardziej docenianych także. W ostatnim miesiącu kiedy to nie było naszego kierownika Marka, co niektóre osoby go zastępujące i przejmujące jego obowiązki dały nam to odczuć. Droga Wioletko mogłabyś ochłonąć ze swymi coraz to wymyślniejszymi zarządzeniami - o przerwie dla wszystkich o 23 już nie wspomnę, z tą telewizją też nie wspomnę. Chyba minełaś się z powołaniem Byłabyś wspaniałą siostrą przełożoną zapewne. Edek - kiedyś byłeś jak Tomi Li Dząs w Ściganym, a teraz ? Mógłbyś trochę odkręcić śrubę swym chłopcom. Pamiętaj - praca na wysyłce to nie festyn w Nowym Mieście. Parafrazując natchnione słowa Psalmu 23 chcę abyś wiedział "Chociażbym, przechodził przez ciemną dolinę, zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną. " Krytyka należy się także nam samym, zapomnieliście że tylko dzięki własnemu wsparciu możemy sobie pomóc. Kilka lat temu nie było problemu z podejściem do gościa z innego sektora i spytaniem się czy by nie podżucił do Nowego Dworu. A tu nieraz trzeba się płaszczyć i prosić. Robicie sobie jaja z ludzi którzy zostają na nadgodziny aby więcej zarobić, czy biorą wolne na truskawki.Pytam się was co was to obchodzi jak inni zarabiają. Co chwile mówicie, że się zwalniacie. Pamiętajcie osoby które tak mówią będą robiły najdłużej. Zbaczając z tematu trzeba wspomnieć o zwolnieniu jednego z naszych kolegów, naszewgo zakładowego Riczarda Gira - czyli Gumisia. Ojciec Mateusz wraz z Inspektorem Możejko już podjeli śledztwo w tej sprawie na dostawach. Wiele się także mówi o naszej piłce. Piłka nożna w naszym kraju odzwierciedla naszą Polską rzeczywistość, a rzeczywistość widzimy każdego dnia przez 8 godzin. Nawiasem mówiąc - Pamiętajcie nie żyjemy po to by pracować, tylko pracujemy by żyć :-) Strapionym polecam film bardzo popularny w Internecie. www.youtube.com/watch?v=NWcNaJmH0oA Szczęść Boże Ojciec Mateusz :-) W następnym odcinku Ojciec Mateusz zmierzy się z Ochroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Bądźcie pochwaleni IP: *.182.202.111.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.10, 17:05 W Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Od razu przystąpię do sprawy Przenajświętsza Panienko bo wiesz, że temperament nie pozwoli mi do końca modlitwy doczekać. Coraz więcej ludzi z Nowego Dworu od nas odchodzi a nowi przychodzą, jakieś takie złe przeczucie mnie ogarnia, że nic dobrego nie przyniosą , że będzie się coś takiego działo, że wszystko się zmieni i ten naszInter Cars się zmieni, wszystko u nas się zmieni. A jak już się zmienia to rzadziej na lepsze a w przeważającej ilości wypadków na gorsze. Ciągle się gani ludzi, pragnąc aby dokonywali oni cudów. Są wśród nas bliźni pracujący z nami w magazynie, dbają o nasze dusze i ciała, tak aby chronić nas samych przed zakusami skarbów które leżą na półkach i regałach - dziś nie będziemy nikogo ganić gdyż nie taki jest cel. Dziś będzimy nagradzać i chwalić naszych braci i siostry z Ochrony. Dlatego wymienię zaledwie kilka osób z tak licznej grupy, będą to osby które wnoszą pozytywne wartości i zawsze jakoś pomogą innym. Użyję tu słynnych słów Winstona Churchilla "Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele, tak niewielu" O Tadeuszu i Grzegorzu wspomniałem już wcześniej, jedynie co mogę dodać, to że Grzegorz zmienił grę. Pozdrowiam również całą ochronę wewnętrzną - zwłaszcza Marka i Chomika, dwóch zajebsitych chłopaków z przedmagazynu - a także jej szefa Pana Waldemara który podobno mnie czyta :-) Z Consalnetu szczególne uznanie wyrażam w kierunku Zdzisia, który wywołuję uśmiechy na wielu twarzach i te okrzyki SIE MA ZDZICHO. Rysio Łużniak - istna encyklopedia sportu, fantastyczna osoba z którą można rozmawiać godzinami o piłce. Nasza przeurocza Justynka, która oczarowała niejednego magazyniera pilnuje i sprawdza pojemniki na taśmie na dole. Iza zawsze wyperfumowana czy Lidka która często stoi na bramce. Szacunek dla Darka Goliata który naprawdę odwala kawał dobrej roboty - dodam od siebie, że także jestem zapalonym wędkarzem :-) Co do Ani z Płońska - może zechciałabyś zostać moją gosposią, pokoik na plebanii zawsze się znajdzie, izba skromna ale sympatyczna. Winston Churchill powiedział także kiedyś, "Mówcy powinni mieć na uwadze nie tylko to, by wyczerpać temat, ale także by nie wyczerpać słuchaczy" więc na tym będę kończył dzisiejsze spotkanie moi drodzy Widzimy się jutro na sektorze Szczęść Boże Ojciec Mateusz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostawy Re: Bądźcie pochwaleni IP: 188.33.31.* 30.09.10, 23:08 Ale nudy na tej nocce, nic tylko sie obijac lahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Bądźcie pochwaleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 21:08 Witam!Pracuje w IC od dłuższego czasu i faktycznie zmieniło się sporo...oczywiście na gorsze....obserwując to w czasie stwierdzam,że zaczęło się robić gorzej po połączeniu z Japan Carsem.Zaczęły się bezpłatne soboty,za które należy się jedynie odbiór. Co do zwolnień nie słusznych to owszem występuje takie zjawisko....kiedy to człowiek zapier..la jak może a przychodzi pan i mówi,że odstaje od grupy i nie nadaje się do niczego....podam tu przykład może na zwolnionym ostatnio panu Marku K. pracował w grupie gospodarczej na zmianie Bednara i Sulima....wiadomo ,ze tam trzeba zrobić swoje i już.......ale widocznie nie którzy myślą,że są lepsi od swoich współpracowników i trzeba na kimś się tu wyżyć i poniżać kogoś w obecności innych....mówię tu o Adamie M. zwanym dalej "imadełkiem"(to ze względu na uścisk dłoni)....nie jedno krotnie byłem świadkiem "rozkazu ": Panie Marku zrób to a następnie zrób tamto itd....Tak naprawdę to większość tej najgorszej roboty to odwalał właśnie Marek K..a samemu chodziło się na hale pogadać z kolegami lub w poszukiwaniu wszystkiego co metalowe i do wyrzucenia(metalowe palety na których leżą tarcze ciężarówkowe potrafił przerzucać na normalne palety euro aby tylko mieć te 10 kg więcej)....najczęściej kupić taniej drożej sprzedać....albo o swojej przepięknej MZ-cie.Ten niby brygadzista zaczyna pracę jak widzi kierowników,a mało co się nie zabije jak już zobaczy Mirka M.....Ponadto traktuje ludzi jako klasę niższą od siebie bo myśli że sam jest bogiem...z tego co wiem od jego to obrażony jest wielce na pół zmiany i w sumie nie tylko bo i z innymi swoimi zmiennikami też nie gada....i taka jest prawda....może ktoś z kierowników przeczyta to i zrobi z z tym coś!!!Bo to czasami nazywa się mobbingiem!!!! Co do kierownika Mirka M. główny kierownik- spoko gość,idzie się z nim dogadać aby nie wejść za skórę za bardzo to będzie dobrze,no i w sumie jako kierownik trzyma jakiś porządek na hali.Pozdrawiam pracowników IC.trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlow FORUM MONEY.PL IP: *.quest-net.pl 05.10.10, 10:24 www.money.pl/gielda/spolki_gpw/inter;cars;sa,CAR,forum.html Myślę, że to miejsce jest zdecydowanie lepsze o wyrażania opinii o IC, bowiem zagadają tam osoby, które rozważają możliwość inwestycji w papiery IC. Nie trzeba być tutaj geniuszem żeby stwierdzić jakie odzwierciedlenie w kursie walorów IC mogą mieć negatywne opinie o spółce. Zapraszam do wpisywanie się na podanym forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palikot Janusz PO Inter Cars Komorniki IP: 109.243.30.* 07.10.10, 18:29 Przeczytajcie sobie nowości z Inter Cars Komorniki, dla nieobeznanych z tematem podaje linka ponizej. Pozdrawiam wszystkich piszacych na forum. www.gowork.pl/opinie_czytaj,60232,0,0,2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steven Seagal Re: Inter Cars Komorniki IP: 81.210.38.* 10.10.10, 17:28 Strzałka ludzie. Jestem magazynierem na zmianie A. To co się k...a ostatnio działo przechodzi pi......ne ludzkie pojęcie. Burdel, chaos, nieład, sajgon i rozpizdziaj nie z tej ziemi. Powiem wam szczerze - wk.....ny jestem niesamowicie. Zero organizacji. Brakowało rąk do pracy. Doszło do tego, że brydzie chodzili i sami zbierali j....e pojemniki. Nasza kochana Wiola łaziła z paleciakiem a Marek robił na skanerze. Jedyne co mnie cieszy to, że Ciało dostał zjeby od Marka - a potem się pewnie będzie dziwił czemu premia mała i nie ma na te swoje słynne fundamenty. Wczorajsza noc przeszła moje pi......ne oczekiwania. Nawet Bob nie miał czasu by posiedzieć na swoich militariach. Jeśli chodzi o nowy system, to osoba która go stworzyła musiała ostro brać tajfuna. Wiola, po co tak siedzisz w oknie ? Ukochanego wypatrujesz? No ta 10 sekund zostało do 6 a te nieroby już nie pracują. Takiew rzeczy to nie tylko w Erze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawojestprawo Re: Inter Cars Komorniki IP: *.plock.mm.pl 30.10.10, 00:30 Pitolicie od rzeczy, a o powrót sobót - jako płatnych nadgodzin nikt nie walczy, wiadomo są za to dni do odbioru, czyli czas pracy się zgadza, ale schodzimy z drugiej zmiany o 22, po czym wracamy do swoich pracowniczych zadań o godzinie 6. Gdzie jest nasze ustawowe 11h odpoczynku ? TUTAJ link dla osób, które być może już nie będą tu pracować i chciałyby walczyć o swoje prawa: praca.gazetaprawna.pl/artykuly/455504,za_niezapewnienie_odpoczynku_pracownik_moze_zadac_odszkodowania.html i całość dziennika urzędowego: eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31993L0104:pl:HTML Pozdrawiam i życzę miłego zapierdzielania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Inter Cars Komorniki IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 09.11.10, 10:44 Chciałbym żeby kiedyś Mirek razem ze Świerkiem dostali takie wypłaty jak my w tym miesiącu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vi Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 17:50 ale biadolicie! przecież będzie jeszcze gorzej - zima idzie! na szczęście w maju roztopy - Niemiecki rynek pracy w całości otwarty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tap szpadl rządzi! Re: Inter Cars Komorniki IP: *.plock.mm.pl 05.12.10, 14:09 ...no i proszę, po dóch miesiącach, od napisanego posta przychodzę do pracy i dowiaduję się iż pracujące soboty będą po I zmianach. Szkoda, że dopiero po nowym roku, ale teraz to zaburzyłoby nasz anielski grafik pracy. Jednak ktoś zwraca uwagę na to forum, szkoda iż nikt wcześniej na to nie wpał, czyż pracownicy siedzący za biurkami szukali tylko sposobów na legalny "wysyk pracownika" ? Gdyby nie zwykły, szary człowiek, tępy pracownik, którego nie stać na nic więcej poza zapierdzielaniem na swojego pracodawcę, nikt inny zapewne nie wpadłby na to, że prawo dotyczy też prywatnych firm ;) Może przyszła pora na redukcję etatów dla ludzi zajmujących stołki ? Pamiętam jak dziś, kiedy czekając na szkolenie BHP, można było usłyszeć walkę dwóch pracowników z językiem angielskim, kiedy to nie wiedzieli jak odmienić proste zdanie w czasie Future Simple, czego dokonać w ów czasie mógł zapewne każdy gimnazjalista. Co dziwne, większość informacji bieżących w firmie uzyskuje się poprzez znajomych pracowników, bo niestety nie wszyscy brygadziście poczuwają się do obowiązku informowania podopiecznych o np. imprezie, o której większość osób dowiedziała się w momencie, kiedy to miała plany na weekend. Miejmy nadzieję, że chociaż w tym roku nie będzie osób których talony po prostu w niewyjaśnionych okolicznościach zaginęły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 16:53 A to przez ciebie frajerze soboty będą po jedynkach.Tak ci wesoło z tego powodu?W ogóle jesteś jakiś przyje...ny.O imprezie wszyscy wiedzieli miesiąc wcześniej.I tak byś nie poszedł to co sie sapiesz?Talony są z dobrej woli firmy i nie musisz ich dostać.Kiedyś nie było i nikt nie robił problemów.Wszystko się wali przez kotów co pracują pół roku i by rządzić chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$$$$$$$$$$$ Re: Inter Cars Komorniki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.10, 12:43 A jak myślicie w jakiej wysokości w tym roku będą talony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: Inter Cars Komorniki IP: *.inetia.pl 15.12.10, 12:11 a co lepiej przyjść po drugej zmianie na jedynkę zjebany nie wyspany itp?? widze ze jestes chłop z pola to tyraj w tej firmie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 19:40 widzę znów forum schodzi na psy... nikt nie chce w IC pracować, tyle firm na około a frustraci i tak tylko piszą... Odpowiedz Link Zgłoś
lilia_1 ??? :) 27.11.10, 11:01 czy ktoś może wypowiedzieć się na temat chłopaków z wysyłki?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWasz Re: ??? :) IP: *.plock.mm.pl 30.11.10, 15:37 Pewnie, że tak. Jako jedynie zapierdzielają jak mogą, żeby towar wyjechał na czas, a i tak nikt ich nie docenia, no chyba, że nie wyjedzie na czas, wtedy wiadomo kto jest winny. Dostają śmiesznie niskie premie, nieadekwatne, do wykonywanej pracy. Latają tu i tam z paloksami, szukają zagubionego towaru, dźwigają cały ten towar z sektórów, któego mało raczej nie zjeżdza z taśmy. Zawsze wychodzą najpóźniej, szczególnie widać to w soboty, kiedy osoby, z którymi dojezdzają, czekają na nich po 15-35min. Później oczywiście mogą się pochwalić premią rzędu 200zł bo 800zł jest chyba łaską Pana, która spada na niekórych od czasu, do czasu. Do tego pracujących z wysyłki na bramach załadunkowych powinno się ubrać odpowiednio do warunków, a nie zmuszać później przeziębionych do wysiłku, bo pójście na zwolnienie lekarskie w tej firmie po prostu jest nieopłacalne! Nie wspomnę o premiach na sektorach, które pomimo wyrobionych systemowo punktów, nawet po zmianie przeliczników nadal są ucinane, pomimo zapewnień Pana Mirka. Chociaż są wyjątki, gdzie zbierający na sektorach z lżejszym towarem dostają większe premie, od osób dźwigających bębny, czy resory, bo kręgosłup to przecież rzecz nabyta. Przy okazji pozdrowię chłopaków, którzy mają szatnię w blaszaku, gdzie po przebraniu muszą s powrotem pędzić na I halę, bez względu na pogodę .;) ... a i ochrona podczas opadów deszczu mogłaby przynajmniej zadbać o wcześniejsze otwarcie szatni, zdrowia to my na loterii nie wygraliśmy! DZIĘKUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Mateusz !!! Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 11:31 Witam was wszyscy moi mili zgromadzeni ponownie w naszej Eucharystii. Pragnę przeprosić wasza tak długa nieobecność i brak Słowa Bożego na terenie naszej świątyni. Dlatego gdy Ojciec Świętyrzekł do mnie "Mateuszu, Quo Vadis" Dokąd zmierzasz Mateuszu ? wróciłem i ponownie zaczołem nauczać. Na wstępię samym chcę powrócić do kilku zaległych wydarzeń, które obiły się szerokim echem. Pragnęwyrazić swój smutek i żal do Ani z Ochrony gdyż nie zechciała zostać moją gosposią - tak mówią wszyscy. Kuria mówi, że to dobrze gdyż nie będę wodzony na Pokuszenie. Jeśli chodzi o zwolnienie naszego kolegi Gumisia to specjalna grupa pościgowa utworzona przez Inspektora Możejkę zdołała przeniknąć w szeregi dostaw i ustalić, że wszystkiemu najprawdopodniej przysłużył się nasz Przenajświętszy i Miłościwie Panujący nam Krzesło. I tak w oto kolejny sposób Ojciec Mateusz wyjaśnił kolejną zagadkę kryminalną. Mała prośba do wszystkich. Wy nie mówcie "Mateusz to na pewno opisze", bo ja to naprawdę opiszę. Do dużych zmian doszło w naszej firmie. Zwłaszcza Po wypadku jednego z naszych kolegów, który to został potrącony przez wózek widłowy. Jak podaje rzecznik firmy - wózek do dziś jest w szoku. Łączymy się w myślach z poszkodowanym kolegą. I dzięki temu zdarzeniu pracujące soboty są po 1 zmianach a nie po 2. Poza tym nasz kolega Tadeusz okazał się wspaniałym Łowcą. Udało mu się upolować gołębia na oponach. Cieszymy się, z twego nowego przyjaciela. Na zakończeniu tej świeckiej liturgii, zmówmy wszyscy litanię. Tylko zamiast tradycjnego Módl Się Za Nami wymawiamy NIC SIĘ NIE STAŁO. Litania do uniżonego magazyniera 4 pięćdziesiątki i 2 piwa by dojechać do Centrum Warszawy NIC SIĘ NIE STAŁO fantastyczna anonimowa ankieta przeprowadzona w nocy NIC SIĘ NIE STAŁO obcinanie kilometrów kierowcom NIC SIĘ NIE STAŁO 23 godzinna jazda kierowcy z powodu ataku zimy NIC SIĘ NIE STAŁO wysłanie wszystkich na zaległe urlopy i brak rąk do pracy NIC SIĘ NIE STAŁO wpisywanie godzin wychodzenia na przerwy NIC SIĘ NIE STAŁO wybory zapracowanych radnych NIC SIĘ NIE STAŁO największe premie dla największych lizusów NIC SIĘ NIE STAŁO Dużo się mówi na stołówce o fundamentach. Mnie też by się przydała większa premia, na fundamenty pod zachrystię. Ostatnimi tygodniami obrzucono kalumniami kilka osob z zakładu na naszym forum ... podejrzenia padły niestety na mnie. Nie będę się tłumaczył, gdyż winni się tylko tłumaczą, zauważcie jedną rzecz - Ojciec Mateusz nigdy nie wyzywa ani nie obraża. Na tym pragnę zakończyć nasze spotkanie i pożegnam się z wami naszym tradycyjnym SZCZĘŚĆ BOŻE OJCIEC MATEUSZ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: Inter Cars Komorniki IP: *.inetia.pl 13.12.10, 10:06 A ja pozdrowie PLECAKA anioła rośnie ci ten garb od podpie...nia już niedługo się z nim nie radzisz hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Inter Cars Komorniki IP: 46.112.33.* 13.12.10, 14:59 no ale premie na święta to wypasione żebyście się nie posrali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ic Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 17:14 Czytajac te forum to wtyd sie przyznac sie ze pracuje na magazynie z takimi prostymi ludzmi... A zaloze sie ze wiekszosc z nich to ludzie ze wsi co sa ograniczeni. Macie problem to idzcie do waszych kierownikow i im powiedzcie co lezy na sercu a nie wypisujecie tu takie bzdury. Pracuje na magazynie i tylko wstyd mi za Was.... Potem koledzy z biur czytaja Wasze wypowiedzi i sie tylko smieja, ze jakie to niby osoby pracuja na magazynie... Lepiej zeby tacy ludzie ze wsi pracowali jak do nich nalezy czyli w polu przy lopacie, a nie robili z firmy burdelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 22:48 ale to nie kwestia wsi... dlaczego brak konstruktywnych wypowiedzi? nauczyli się pisać w podstawówce, teraz mają dostęp do internetu ale już poziomu wypowiedzi nie potrafią zachować. pozdrawiam Mateusza i swoją żonę która teraz siedzi obok mnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Inter Cars Komorniki IP: 188.33.172.* 22.12.10, 00:13 a ciepłe zupki brygadzistom smakują? chlopaki marzną ale zupek brak a brygadziści z dostaw częstują kolegów z sektorów a co zostanie to na chybił trafił albo dla ulubieńców chyba że zupka kiepska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajecznik Re: Inter Cars Komorniki IP: *.plock.mm.pl 22.12.10, 20:06 Mi również jest wstyd, powinni zacząć zwalniać Was za błędy interpunkcyjne. Niestety ale komentarze na K i C, itp. prezenują poziom, równy poziomowi zadowolenia w firmie. Dokładnie ujmując absolutne dno! Podziękujmy Panu i łączmy się w bólu z pacownikami, w których miejscu pracy wyrwało ostatnio dziurę, miejmy nadzieję iż to meteor zwiastujący koniec bezsensownych zmian związanych z działaniem safo. Podziękowania należą się również osobom, które zachowały zimną krew i chroniąc jakże cennego pracownika, postanowili zamknąć miejsce lądowania bliżej niezidentyfikowanego obiektu. Jednak IC jest porządną firmą. Nie pozostało nic innego jak życzyć Wszystkim Wesołych Świąt ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ic Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 20:32 Wlasnie z tego co ja zauwazylem to ludzie ze wsi wypisuja tu takie bzdury... Jest w tym duzo prawdy co pisza, ale nie musza uzywac prostackich slow, mozna napisac to duzo przyjemniej dla oka. Ja jestem tylko ciekawy co nasze kierownictwo zrobi z naszymi premiami za grudzien ;/ ludzie sie boja ze bedzie naliczane z punktow, a niektorzy wyzej nie wiedza ze nie ma mozliwosci wyrobic nawet 500 zl premi ;/ Mysla ze swieta wypadaja w weekend to i mozna normalnie naliczac premie, nie wiem czyj to pomysl ale co roku premia byla przepisywana z listopada i nie bylo problemu. Ludzie pracowali i byli zadowoleni a teraz? Po co macie wydac na nas pieniadze skoro mozna kupic nastepny niepotrzebny samochod firmowy, ktory tylko zawala miejsce na parkingu. Widac ze od stycznia tego roku zaszly w firmie straszne zmiany ;/ wydaje mi sie ze niepotrzebne osoby zostaly zatrudnione na swoje miejsca... Najpierw oszczednosc na rekawiczkach, pozniej na kartonach, wodzie w lato, ubraniach roboczych, na oswietleniu, montowanie jakis glupich czujek ktore wolno sie zapalaja, albo i wogole jak sie wejdzie w sciezke, nie ma tutaj zadnej oszczednosci bo zanim taka jarzeniowka sie nagrzeje to pobiera wiecej pradu niz by sie swiecila caly czas.... Firma ma sie rozwijac na przod, tak nam wmawiacie przez jakies glupie regulki, a mi sie wydaje ze przechodzi w epoke kamienia... ciekawy tylko jestem co jeszcze "Ci" ludzie wymysla, moze polowa do zwolnienia? Albo zarobki bez premi? Zatrudniacie osoby ktore nie sa wogole potrzebne, a szukacie oszczednosci na waznych jak dla nas magazynierow rzeczach ;/ Kiedys bylo mozna sie pochwalic ze sie pracuje w IC, a teraz? Tylko wstyd... Na koniec pozdrawiam nasza Pania od finansow, czyli nasza ksiegowa, ktorej przeszkadza ile zarabiamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Inter Cars Komorniki IP: *.inetia.pl 22.12.10, 20:27 Oto cała prawda opisana w kilku zdaniach !!!! Wesołych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Inter Cars Komorniki IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 23.12.10, 23:44 ale kórestwo tam u was na psy spada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Inter Cars Komorniki IP: 94.254.212.* 24.12.10, 00:13 wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy mag-ik Re: Inter Cars Komorniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 14:05 Zawsze powtarzam ze wieśniak powinien pracować na roli a jego narzędziem pracy niech będzie PŁUG a nie urządzenie zwane skanerem. Poziom niektórych wypowiedzi sięga dna. Jeszcze jedno słowo do znakomitej części panów życia i śmierci tzw brygadzistów- wracajcie PANY do szkoły podstawowej powtórzyć lekcje gramatyki bo takich BYKÓW jakie robicie pisząc maile nie robią nawet ku... dzieciaki z III klasy. Zwracam się teraz do Ojca Mateusza: może jakieś kazanie na święta i podsumowanie rocznej pracy duszpasterskiej. WESOŁYCH ŚWIĄT życzę ludziom z miast i wsi oraz wioch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 14:36 jesli nie chcesz miec zadnych problemow to nawet nie skaldaj tma CV. ja zapie...lem jak glupi i oskarzyli mnie ze ich okradam. wiekszosc ludzi na wyzszych stanowiskach to totalne głąby i ludzie bez zadnego doswiadczenia.INTER CARS = PORAZKA. w tej firmie wola ludzi co wyrabiaja 400 pkt na miesiac niz okolo 3 tys. wiec jesli naprawde chces ztam pracowac to nie wysilaj sie;) pozdrawiam srodkowym palcem ta firme;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 188.33.25.* 11.01.11, 19:22 Witam wszystkich użytkowników forum Czosnowa W naszym magazynie również atmosfera oraz zarobki spadły drastycznie w dół brak szacunku dla pracownika oraz perfidia dyrektora spowodowało że powstały związki zawodowe. Pierwszym sukcesem po rozmowie z dyr. Chrząszczewskim był powrót z systemu punktowego do premii uznaniowej choć dla wielu było to 0 PLN to i tak myślę że to sukces bo więcej osób otrzymało premię niż w grudniu. Myślę że powinniście również rozważyć założenie związku wtedy na pewno zaczną z wami (pracownikami)rozmawiać poza tym jeśli zaistnieje potrzeba protestu to jako międzyzakładowy związek zawodowy pracowników INTER CARSU możemy osiągnąć więcej. Myślę że jest wśród waszej społeczności znajdzie się ktoś (OJCIEC MATEUSZ???)kto może podjąć się próby polepszenia warunków waszej pracy i płacy. Poniżej link który wam może to ułatwić Link był podany na Forum pracowników IC KOMORNIKI oni również myślą o założeniu związku pracowników IC. Pozdrawiamy z Wrocławia www.gowork.pl/opinie_czytaj2,60232,0,0,99999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maćko Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.pljtelecom.pl 14.01.11, 07:24 Tak namiawaisz na związki super, pewnie jakieś profity z tego mogą być, może i nawet dostaniesz wiekszą kase albo dostaniesz stanowisko w samych związkach czego ci życze, ale tak jak to widać w tv jak sie związkowcy panoszą się za kase szarych pracowników to raczej nie wruże ci kariery bo tam dostać sie jest ciężko bo sami siedzą przy korycie. Poeidz mi jeszcze co będzie jak ten twój dyr. chrzaszczewski bo to zapewne z nim masz umowe o prace a nie z intercarsem powie ci że zamknie dzialanosc, (niestety ma takie prawo) wtedy pojdziecie na pośredniak wszyscy a składki za zwiazki trzeba płacić czy związek wam pomoże w takiej sytuacji ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 195.128.228.* 14.01.11, 09:33 Dla mnie to związki to banda złodzieji którzy nie potrafią nic po za narzekaniem i wyciąganiem kasy u nas jak wiecie jest rada, może nie najlepsza ale jest i działa a co najważniesze nie musimy nic za to płacić, sami ją wybieramy a kase kótrą musieli byśmy oddawać związkom zostaje unas w kieszeni poniżej dodaje tekst z wprost: Związki zawodowe w Polsce wyróżniają się tym, że wraz ze zmniejszaniem się liczby członków rozrasta się związkowa nomenklatura. Jedno miejsce pracy utrzymywane wskutek nacisków związków zawodowych uniemożliwia utworzenie dwóch innych - takie są wyliczenia Centrum im. Adama Smitha. Na istnieniu związków zawodowych tracą wszyscy z wyjątkiem związkowych działaczy. - Związki zawodowe nie chronią pracowników, lecz działają wyłącznie we własnym interesie - mówi prof. Andrzej Zoll, były rzecznik praw obywatelskich. "Demagogia i przesada są używane przez działaczy związkowych, którzy nie mają nic do zaproponowania poza krzykiem i radykalizmem" - mówił w homilii abp Józef Życiński, metropolita lubelski. Tak wiec poczytajcie sobie tam troszke w tym Wrocławiu bo jak widać stworzyliście sobie związki a teraz szukacie wsparcia w Czosnowie, marzy wam się kariera związkowa obudzcie się !! jesteście i bedziecie tylko pionkami w całym tym systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.cdma.centertel.pl 16.01.11, 20:00 czy ktoś może zareagować aby NAS informowano o wypracowanej premii ponieważ tego nie robią nasi Brygadziści (A POWINNI) NIE WIEMY ile mamy premii jak żyć, jak sobie coś zaplanować I przede wszystkim nie można z nikim o jej wysokości porozmawiać ponieważ dostajesz przelew 10,a wtedy idzie się do brygadzisty z pytaniem czemu mała premia a ON mówi że teraz to już za póżno ,premie ustalone .przelewy były i nic nie zrobi Tylko że my mamy 800ł a ONI po 2500 to on ma to w dupie to informuj LUDZI Z tego CO WIEM to brak takie informacji jest na zmianie A CZY ktoś może to zmienić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.cdma.centertel.pl 16.01.11, 20:16 l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 14:44 skoro jesteście tacy świetni to czemu macie taką pracę? prawda jest taka że Wy jesteście tylko pioneczkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 07:12 taaa jesteśmy jak i ty matole tylko co na to NATO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pleban Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.89.119.251.static.crowley.pl 03.02.11, 19:55 Chcę wypowiedzieć się na temat spotkania, które dziś odbyło się z panią z działu zarządzania zasobami ludzkimi i przredstawić swoje spostrzeżenia z tym zwiazane i inne uwagi dotyczące funkcjonowania naszej firmy. 1. Spotkania tego typu powinny się odbywać bez obecności brygadzistów a tym bardziej kierowników zmian ( wielu ludzi chciało zabrać głos, ale obecność pana ,,Twardego'' czy pozosdtałych jego kolegów stała się okolicznością, która im umożliwiła swobodną wypowiedź). Dlatego apeluję aby tego typu spotkania w przyszłości odbywały się tylko z samymi magazynierami. 2. Brawa dla kolegów za mądre wypowiedzi związane z systemem premiowym. 3.Brawo dla osoby, która wymyśliła anonimową ocene przełożonych przez podwładnych. 4. Edmen jesteś ,,the beściak'' trzymaj tak dalej! 5. Dlaczego ludzie z niezgodności kończą pracę o 13:50 i 21:50 i w dodatku podnoszą głos w stosunku do tych, którzy dopiero rozpoczynają pracę. Nawiasem mówiąc w przypadku rozpoczęcia pracy też zdaża się im poślizg. Czemu nikt na to nie reaguje? Gdy K.Sulima był kierownikiem potrafił karać ludzi: jedna minuta= minus sto złotych 6. Drodzy koledzy nie obgadujmy swoich kolegów za ich plecami, ani tym bardziej nie kablujmy na siebie do przełozonych! Nikomu nie wyjdzie to na dobre 7.Tofo śpiewaj dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.inetia.pl 04.02.11, 15:18 Witam.. Czas zacząć Mówić Zastanawia mnie jedno Dlaczego w IC osoba która ma Tylko podstawowe wykształcenie jest Brygadzisto ? Czy Kierownik zmiany tego nie widzi czy Pali głupa ? Czy główny Kierownik o tym nie wiem kim są osoby na stanowisku brygadzisty? Powiem więcej - Na zmianie ABO jest jeden Brygadzista który po pijaku zabił dziecko, poszedł do więzienie odsiedział swoje i wrócił do pracy na stanowisko brygadzisty - Jak to jest możliwe Panie Mirku ze taka osoba pracuje na takim stanowisku ?? Czy Ludzie w Kadrach tego nie widzą ?? Nie mówię tu o dwóch trzech przypadkach , dużo jest takich co wydzierają sie i ubliżają pracownikowi, bo myślą ze tak trzeba, otóż są w błędzie a czemu ? bo biorą na swoje działy same sieroty których mogą dojechać ostro powyzywać, i taka osoba zero im odpowie... Może teraz trochę o Kolegach z Wysyłki i Opon Oponiarze w zimę maja przejeb... jak na dworze jest -10 to na hali (jeśli można to nazwać halą, bo mi to przypomina szałas) jest około -4 -5, i teraz najlepsze przez całe 8 godzin są na mrozie (no może godzina dwie w cieple ) i jak zachoruje to co ?? URLOP... do czego pije do tego że , kierownictwo powinno wiedzieć ze koledzy z opon jak i koledzy z wysyłki pracują w zimnie i mogą (wróć ) nawet maja prawo zachorować ( przecież nikt ku... nie jest cyborgiem do ch...a pana ), i należy im się zwolnienie w którym nie straci przelicznika 1.15,- Koledzy z wysyłki zapier... ostro a ich premie sa tak żałosne jak ich brygadziści .. Ja tylko chce znać odpowiedz czemu taki człowiek bez szkoły jest Brygadzisto i czuje się w tej firmie Panem i władco ustalanych premii !!!!!!!!!!! Sprzątaczka Biura - min Średnie Sprzątaczka w szkole - min Średnie Sprzedawczyni/ Kasjerka - min Średnie Brygadzista w INTER CARS-ie - min - Podstawowe Tak to wygląda u nas - śmiech na sali Dziękuje i Pozdrawiam normalnych Brygadzistów !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.inetia.pl 04.02.11, 15:43 Małe Sprostowanie !!! Nie na ABO tylko na zmiana A... ABO to działa jak się nie mylę opon z tej zmiany Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 23:56 Zgadzam się z tym.Na zmianie B postawiono 2 szpiegów w czsaie spotkania.Ta pani madrze mówiła o samoocenie tylko że u nas część chłopaków dostała gotowe wypełnione długopisem arkusze do podpisu a część czyste druki do podpisania.Państwo w państwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 91.194.198.* 05.02.11, 10:45 W kajetanach jest podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trool Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 15:13 Witam!! Może zaskocze kolegów ale był w Czosnowie swego czasu jeden brygadzista z wyższym wykształceniem. Pamięta ktoś Tomka R ? Był brydziem u żułtych jakieś 2 lata temu na zmianie wówczas Krzystofa S. Choć praca na jego sektorze szła be zarzutu i był lubiany przez podwładnych za sprawiedliwe przyznawanie premii i kultórę osobistą, to jednak został on po pół roku brydziwania usunięty ze stanowiska. Zwolnił się. Zaproponowano mu powrót na st magazyniera. Takie postęmpowanie niejest bez znaczenia dla działania całej hali. Kierownicy po prostu się boją takich ludzi jak ww Tomek żę kiedyś mogą oni zając ich miejsca. Sam wszechmocny kierownik Mirosław M ma srednie bez matury, bo przecież nie od dziś wiadomo że: Nie maturz lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera. Wnioski wyciągnijcie sami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 21:37 Do Pana Imadełko(Adaś- tak koledzy wołają) od śmieciarzy!!! Obserwuje Cię od dłuższego czasu i widzę ze niezłe z ciebie ziółko.....same rozkazy a do roboty to ostatni....a poza tym podobno ostro strzelasz z ucha?Prawda to?Ale cóż : frajerem się urodziłeś,frajerem jesteś i tak już pewnie zostanie!Panowie ze zmiany C....uważajcie na niego bo nie wiadomo czy Was nie sprzeda za głupie podlizanie się kierownikowi bo o tym ze włazisz w du... to każdy wie od dawna.Podobno można kupić od Ciebie trochę desek i drzewa?Akurat bym potrzebował na budowę trochę....niedługo się zgłoszę :) Poza tym w IC ruszyły nowe inwestycje.....w sumie to dobrze bo będzie normalna szatnia i normalna stołówka....a i zakup nowych aut dla gryzipiórków....szkoda tylko,ze to za nasze podwyżki i premie...no ale cóż jak kryzys to kryzys.... Co do Tomka R. to miałem przyjemność z nim pracować.Spoko gościu i na poziomie co naprawdę to rzadkość u naszych brygadzistów.Ale niestety tak to w naszej firmie jest....jesteś za dobry to spadaj. Na koniec: Panowie nie dajcie się FRAJEROM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.11, 01:26 Pozdrawiam starą gwardię. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Inter Cars Komorniki IP: *.inetia.pl 04.02.11, 21:21 Kurwę trzeba nazywać po imieniu - Krzesło zabiłeś dziecko - mam nadzieje ze ci gwint zjebali w więzieniu - a z drugiej strony to chyba tak, bo tak sie prowadzasz po hali z swędzącym ze aż dostaliście ksywę cw...e" idą. Na hali cwaniaki a za bramo obsrane wieśniaki... Czas pisać i mówić jakich to się ma brygadzistów - to może reakcja kierownictwa będzie jednoznaczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Inter Cars Komorniki IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 00:19 kolego po pierwsze to mam gość słuchania i czytania o "zerwanych gwintach,kutasach itp" do licha czy inter to "geyserwis?"Norbi nie reaguje a przecież nawet brygadziści tak się odzywają może to zabawne,smutne.To że krzesło spowodował wypadek nie znaczy że trzeba go potępiać nie wiesz co zrobisz dziś co dopiero jutro.On sam wie co zrobił siedział i myśle że w środku pamięta nie chciał tego.Ty kolego zapewne jak z kolegami skopiesz kogoś leżącego czujesz się fantastycznie prawda?Bo każdy kto odstaje od schematu dresika to dla Ciebie frajer bo nic więcej nie potrafisz,poddałeś się presji czasu:równaj szereg: gresik obowiązkowy i łysy łeb.BÓG DAWNO TEMU MU PRZEBACZYŁ WIĘC CO CII DO TEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC MATEUSZ !!! Jak było na początku teraz ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.11, 14:20 Moi najmilsi, po przeczytaniu waszych ostatnich wpisów zostałem zmuszony do refleksji nad waszymi adoracjami w stosunku do brygadzistów. Pragnę abyśmy się wszyscy pomodlili za naszych przełożonych. Ojcze Nasz czyli Oratio Dominica zwyczajnie nazywane Pater Noster - jest najstarszą chrześcijańską modlitwą. Jest to formuła chwaląca Boga. My natomiast użyjemy jej w formie BŁAGALNEJ. Zaczniemy od sparafrazowania słów Brygadzisto Nasz. Brygadzisto Nasz, któryś jest w niebie święćcie się premia twoja, przyjdźże dostawa moja bądź wola twoja tak na sektorze jak i na bramie premie powszednie daj nam dzisiaj, i odpuść nam nasze kwachy jako i my odpuszczamy naszym Niezgodnościom i ich winowajcom i nie wódź nas na donoszenie, ale nas zbaw od Swędzącego. Albowiem twoja jest zakładka IC PRACA, przelicznik punktów premiowych i chwała. Na wieki wieków Premia. Niniejszy tekst został zaczerpnięty z Ewangelii Świętego Mateusza i Łukasza, oraz tłumaczenia Biblii Ekumenicznej. Chciałbym też bardzo pozdrowić naszą nową panią ochroniarz. Witam ją serdecznie w naszej rodzinie Inter Cars. Nie wiem jak ma na imię, ale prosze jej przekazać, że Ojciec Mateusz już działa w jej sprawie. Na tym zakończę dzisiejsze spotkanie. Nie wiem czy wiecie ale Ojciec Mateusz dostał nagrodę Telekamerę za serial cotyogdniowy. Jak widać moja obecna niska premia też jest nagrodą za ciężką pracę. Szczęśc Boże Ojciec Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Jak było na początku teraz ... IP: *.inetia.pl 11.02.11, 15:44 piszecie i piszecie każdy wie że to prawda co dzieje sie na magazynie ale nie wszyscy to dostrzegają ?brydze = gdzie te zaświadczenia o niekaralności ? ilu jest pod zawiasem ilu straciło prawko za jazde po pijaku ? ilu było na zwolnieniach lekarskich ? ale to sprawy prywatne (osobiste) które przekładają się na traktowanie pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ojca Mateusza Re: Jak było na początku teraz ... IP: *.inetia.pl 12.02.11, 10:25 Ale ty pie...sz bezsensu.... nie wiem co bierzesz ale odstaw to bo ci odpie... na maksa ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Biura Re: Do gościa powyżej ... IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 15:05 To ty pie... bez sensu ziomek. Ojciec Mateusz jest jedyna osobą, która tu aktywnie uczestniczy na forum i pisze na poziomie i to na bardzo wysokim poziomie. Naucz sie pisać b...nie, gdyż zdanie nie zaczyna się nigdy od "ALE", a "BEZSENSU" pisze się oddzielnie. Widać, że byle "GŁĄB" czy "CHAM ODERWANY OD PŁUGA" nie wymyśliłby czegoś tak mądrego. To musi być osoba ogarnięta i znająca cały system Inter Carsu od podszewki w przeciwieństwie do takiego de..la jak ty. Mi się bardzo podoba jego oryginalny styl i to, że potrafi pocisnąć komuś bez wyzwisk tak jak to robi reszta matołów. Jakoś każdemu podoba się jego śmieszny styl pisania tylko nie takiemu PROSTEMU MAGAZYNIEROWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już tylko gość Kim jest Ojciec Mateusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:04 Na pewno wszyscy czytelnicy forum zadają sobie pytanie: "kim jest Ojciec Mateusz?". Padła nawet parafraza tekstu z Biblii "...jam jest drogą..." - to odpowiedź twórcy ww. postaci. Wiele osób uczestniczących w dyskusji było łatwo określić, jednak Ojciec Mateusz nadal jest dla mnie zagadką. Być może nie znam go osobiście - chociaż ze względu na staż pracy powinien mi być znany chociaż z przezwiska. Faktem jest też że nie staram się już namierzyć tego pisarza. Mógłby się przestraszyć nagonki i stałby się nieaktywny. A tego przecież nikt z nas nie chce. Dzięki O.Mateuszowi to forum jest odwiedzane prze ze mnie przy okazji przeglądu portali internetowych. Co do ocen za rok 2010, O.Mateusz mógłby dostać co najmniej 7 za godne reprezentowanie firmy. A reszta załogi MC której oceny były niesatysfakcjonujące? Czy wyście spełnili swój obowiązek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Kim jest Ojciec Mateusz? IP: *.inetia.pl 14.02.11, 09:47 czym wy jesteście zauroczeni łatwo wami manipulować buraki do pługa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pepe Re: Kim jest Ojciec Mateusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 17:20 buraka to Twój ojciec sobie wyhodował... na balkonie w donicy Cię trzymał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Kim jest Ojciec Mateusz? IP: *.inetia.pl 17.02.11, 12:36 Witam Dziś na lupę wpadł Marek Kowalski (ksywa siódemka - podobnie z takim nr na koszulce gra ) Fryzura wyjebana w kosmos - Przepraszam za wulgaryzm Panie Marku często jestem świadkiem jak traktujesz "miło" swoich pracowników, jakich używa Pan słów do swoich pracowników - proszę nie traktować ich jak białego murzyna i gó... ... Panie Marku jak to jest ze Kobieta która chce dzień wolny, bo musi jechać z Dzieckiem powtarzam z Dzieckiem do lekarza a Pan do niej z mordo i nie daje dnia wolnego, i teraz po całej juz sytuacji traktuję ją jeszcze gorzej ? za takie traktowanie Kobiety chłopcze bez jajec powinieneś dostać w papę - nie przynoś problemów z domu do pracy !!!!!! Marek nie masz jeszcze dzieci ale pamiętaj jak przyjdzie dzieciak na świat to też będziesz potrzebował dnia wolnego itp? Nie rozumie jednego jak taki Koleś jak Pan Kowalski jest Brygadzisto który tylko umie ubliżać swoim pracownikom " głupie zapytanie sie lub stwierdzenie ze cos jest złe na sektorze to Pan Marek reaguje wybuchem i ubliżaniem pracownikowi. Ja mogę powiedzieć tylko jedno ze u Pana Marka na sektorze potrzeba kolesia z jajami który go szybko naprostuje, jak jednego brygadzistę na parkingu :) Panie Marku P jak słucham Pana to zastanawiam sie co u Pana w głowie siedzi, czy tylko nitka trzymająca uszy czy kupa gruzu !!! Naprawdę ciężko to stwierdzić .... PS. jak fabia śmiga ? :-d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonia Re: Kim jest Ojciec Mateusz? IP: *.inetia.pl 17.02.11, 15:52 nie tylko tacy brydze są na waszej zmianie unas jest KAMYK to jest dopiero prostak wyzywa tylko tych co sobie pozwalają na to bo inny to pi... by go w baniak i po sprawie na co im te szkolenia połowa to niewie o co tam chodziło pzdr kolegów z skb damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Do gościa powyżej ... IP: *.inetia.pl 17.02.11, 12:08 po twoim wpisie mogę stwierdzić jedno ze człowiek biurowy jest takim samym burakiem jak pracownik magazynowy ic .. w biurze też takim mięchem dajesz jak na forum ?? czyli mogę stwierdzić jedno obrażasz mnie od buraków itp, a twój poziom chamstwa jest poniżej normy po twoim poście ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikuta bez s Re: Do gościa powyżej ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 23:30 jak matoł, to pewnie Szostak! HEhe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.inetia.pl 21.02.11, 23:42 hee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hii Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.inetia.pl 25.02.11, 00:37 mrozi ostro co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DżonyKrejziskcdefg Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.plock.mm.pl 28.02.11, 23:50 ...a ja jestem ciekaw, czy zdołamy doliczyć się na paskach spędzonych ostatnio dodatkowych 30min w pracy. Chyba nikt nie wini pracowników za opóźnioną pracę wysyłki, z powodu braku rąk? My nie wymyśliliśmy odbiorów, a i sami kolegów na urlopy nie wysyłamy wiedząc ile ostatnio pracy nam przybyło. Może i jest to tylko 30min, ale w świetle prawa należy nam się za to jakieś wynagrodzenie. Kadrom życzę udanej lektury, a nam dosłownie kilku groszy więcej. •art. 151 i art. 1511 § 1 ustawy z 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz.U. z 1998 r. nr 21, poz. 94), •§ 8 pkt 1 rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z 28 maja 1996 r. w sprawie zakresu prowadzenia przez pracodawców dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy oraz sposobu prowadzenia akt osobowych pracownika (Dz.U. z 1996 r. nr 62, poz. 286). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.inetia.pl 01.03.11, 19:57 Ruchają każdy dział, oprócz Sadzonek im dopłacają jeszcze, taki wózkowy u nich ma ponad2tysiące zł brutto premii(bo jeszcze na skanerze zapie... ponad tys punktów z dostaw i zwrotów), a ja się pytam dlaczego Oni na sadzonkach mogą,a na przykład wózkowy z Opon nie może łapać punktów na skaner i ma tylko 1300zł premii brutto ??... Nie mam pojęcia kto ustala taki burdel w firmie !!!!! Szukacie oszczędności ?? zacznijcie od sadzonek Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm, wiec... Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 19:48 Zacznijmy tak, czytam czasami wypowiedzi i muszę coś dopisać. Zaczęły się jakieś porządki, kto to wymyśla, luty niby kiepski miesiąc a premie w miarę wiec teraz w marcu każą robić za free. Co do oceny pracownika, durnota, dla kogo to ma być, i tak podwyżki dostana ludzie z biura a nas zwykłych pracowników znowu oleją. Kazdy chce zarobić, jaki kryzys, niema kryzysu, non stop zbieranie, czasami nie ma czasu aby się załatwić. Schodzi tyle towaru i gdzie to idzie na złom czy do klientów? Mamy rodziny i chcemy godnie przeżyć miesiąc, ceny idą do góry a pensje stoją w miejscu. Druga kwestia, ploty, ploty bez nich magazyn by padł, nie można nic powiedzieć bo zaraz wszyscy wiedza ( nie chodzi o strzelanie z ucha ) coś przekręcą i wychodzisz na głupka, jest kilka takich osób, koledzy, pilnujcie swoich spraw!!! A na koniec, dajcie obiecane podwyżki, chociaż po 100 pln, tez bedzie dobrze. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuuu Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 19:50 Moze pracownicy z biura zamienia się na tydzień z pracownikami magazynu, ciekawy jestem czy będą się tak wymądrzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemon Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.intercars.eu 03.03.11, 21:04 I co byś robił ten tydzień w biurze? Bo spora część osób z biura napewno zastąpiłaby ciebie bez żadnego problemu, ponieważ od magazynu zaczynała. Co myślisz, że pracownicy z biura to tylko kawę piją? Nie mają żadnych wyznaczników premii. Myślisz, że tylko magazyn pracuje po godzinach? Jest mała różnica nadgodziny w biurze są bezpłatne. I nikt z tego powodu nie wylewa obraźliwych postów. Ic to korporacja, która działa na wielu płaszczyznach, ktoś musi pracować w biurze, a ktoś na magazynie. Ale zawsze daję jakąś szanse zmianę stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommyleedżonskurka Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.plock.mm.pl 03.03.11, 23:36 Gratulacje idioto. Nie wiem nad czym się tak wywodzisz, chcesz żeby jemu zabrali ? - bo Tobie i tak nikt grosza nie dołoży. Kolejny pies ogrodnika, teraz nikt Cię nawet "puszczając bąka" nie uprzedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 17:51 I co daje pisanie na tym forum?Nic!!!Może zacznijcie coś robić żeby było lepiej.Weźcie przykład z Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubo Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.intercars.eu 07.03.11, 11:33 Jak tak ci sie podoba Wrocław to tam jedź !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 80.54.23.* 24.03.11, 20:45 a jak podoba sie Wam propozycja podwyzek ?? co o niej myslicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:44 Podwyżki! Wydaje się mi ze powinny byc dla wszystkich pracownikow magazynu a nie tylko dla "wybranych" Jak dzielić to po równo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 46.174.224.* 09.04.11, 22:21 wyjebać frajera anioła psuje klimat na dostawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.04.11, 18:45 garbaty aniol :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommyleedżonskurka Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.plock.mm.pl 10.04.11, 20:26 ...zszedł na ziemię. Propozycje podwyżek ? Nad zasadami ich przydzielania możnaby długo polemizować. Odnoszę wrażenie iż zarząd ostatnio za bardzo skupia się na organizacji rozrywek we własnym zakresie i nie bardzo wie, co dzieje się na najniższym szczeblu firmy, czyli magazynie. Kto lub co powoduje ostatnio taki bałagan na magazynie ? Dostaw towaru niesposób pomieścić na magazynie. Palety stoją gdzie popadnie, wszystko upychane na adresach po brzegi, co tylko spowalnia całą pracę. Wszyscy zadowoleni, są dostawy, jest więcej zamówień, jest więcej pracy, będzie można zarobic trochę więcej. Co robi firma ? W szczycie pracy kolejny raz podejmuje próbę zmiany tzw. przeliczników. Odziwo próba ta udaje się w najlepszym, teoretycznie zarobkowo miesiącu. Skutki ? chyba każdy z pracowników magazynu odczuł je w swoim portfelu. Każdy rozumie inwestycję, jaką jest postawienie kolejnych sektorów, ale to, co zrobiono z premiami nazwałbym czystym kurestwem. Podwyżka +100zł, premia - 500/1000zł Chwała za to ludziom dobrej woli. Byłem dzisiaj w Kościele, dałem na tacę i pomodliłem się za Was. Ojcze mateuszu, niech Twój głos będzie dla tych zbłąkanych owieczek światłem nadziei! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn Ojca Mateusza Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.183.255.9.dsl.dynamic.eranet.pl 12.04.11, 20:16 Do kierownictwa!! Prosimy o wywieszenie na tablicach ogłoszeń(które znajdują się na sektorach) informacje dotyczące zmian w naliczaniu punktów, premii, jakie są przeliczniki za zbieranie, rozkładanie dostaw i zwrotów. Pracownicy chcą wiedzieć za co pracują, czemu na jednej zmianie premie zostały zwiększone o kilkaset złotych, a na innej obniżone o 500-1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do joja Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 06:59 ogarnij swój brzydki jajowaty łeb i ssij!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.cdma.centertel.pl 14.04.11, 22:12 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.lcs.net.pl 17.04.11, 14:13 ogarnij swój garbaty plecak wieśniaku w truskawki i na targ a nie do IC garbusie z dostaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.cdma.centertel.pl 17.04.11, 22:43 mogli by chociaż jakieś talony dać na święta,coraz więcej jest zbierania,coraz więcej zarabiają a nam premie ucinają Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik1951 Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? 19.04.11, 18:57 Ja pracuję też w inter carsie dlatego interesuje mnie temat podwyzek. Czy u was w czosnowie były juz podwyżki jeśli tak to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbaiter Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.intercars.eu 20.04.11, 07:41 Wpisujcie dzialy, które dostały podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.lcs.net.pl 25.04.11, 10:17 Każdy dział dostał podwyżkę - a ile osób z danego działu to już inna sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżony Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.plock.mm.pl 29.04.11, 13:14 Ostatnio na sektorach pojawiła się mała ciekawostka dla spec ekipy związanej z BHP. Otóż zbłąkane owieczki na sektorach nurtuje pytanie, wejść na niestabilną drabinę i zaryzykować upadkiem, czy wejść po towar wspinając się po regale ? Prawdopodobnie te drabiny ratują nam życie, tak jak dawniej nieatestowane buty ochronne. A P E L do wszystkich pracowników: Moi drodzy, jak każdy chyba zdążył zauważyć przyszło lato, co za tym idzie, nasze ciało ku zdziwieniu części osób korzystajacych z przebieralni zaczyna wytwarzać większe ilośći potu. Pot sam w sobie nie ma koloru ani zapachu i pragnę aby tak pozostało. Nie mam zamiru nikogo obrażać, ale czasem lepszy antyperspirant z biedronki, niż wszechobecny smród. Firma i tak nam nie umila życia, nadzieja w letniej dostawie kubków do wody. Nie wiem, czy poprzedni dostawca zamknął interes, czy ktoś zorganizował przyjęcie z okazji nowonabytego złotego zegarka, zgarniając przy tym wszystkie plastikowe kubki, czy może wysłaliśmy je do Libii w charakterze pomocy humanitarnej, ale na boga! nawet automaty nie chcą już sprzedawać nam pustych kubków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.lcs.net.pl 29.04.11, 16:15 Cała prawda dżony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czuły Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: 46.174.224.* 29.04.11, 23:45 dżony dobrze ze poruszyłeś temat smrodu w szatni są brydasy co chodzą w skarpetach cały tydzień jebie niemiłośiernie przecież macie 15 zł na pranie brudasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 11:16 ludzie "brygadziści" wezcie się lepiej za robotę a nie tylko nagadujecie na swoich z sektoru a tak dobrze w oczy patrzy heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie1951 Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.centertel.pl 20.08.11, 20:59 Podwyżki to napewno były ale tylko dla wybranych... a może mi ktoś powie dlaczego pracownicy nie dostają pensji i kto za to jest odpowiedzialny, jak dla mnie to jest dziadoska firma a nie renomowany zakład z częsciami samochodwymi , wszyscy powinni wiedzieć że w IC nie warto się zatrudniać bo nie płacą za pracę !!! zwolnić się w takim wypadku nie można bo wcale nie wypłacą wypłaty zaległej, wypada tylko iść do sądu pracy... Co Wy nato szanowni dyskutanci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Inter Cars Komorniki IP: 46.174.224.* 09.04.11, 16:34 Jednak jest ktoś sprawiedliwy w biurze i uciął chłopakom z sadzonek od 500 do 1000 zł Premii:-D - a nie trzeba było tak od razu ? Naliczanie obszarowo jest tylko po to aby przyciąć jeszcze bardziej premie .... No cóż zakup nowego ciągnika siodłowego trochę kosztowało - kosztowało ale nas, a nie Pana Prezesa :-D PS. widzę ze dwie dziewczynki z dostaw pomykają w tych samych polarach ;-D nawet nie chcę myśleć co musieli zrobić aby je dostać :-p.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Inter Cars Komorniki IP: *.lcs.net.pl 16.05.11, 20:18 Ja to mam jedno wielką Prośbę KURWA CHAMY MYJCIE CIE I ZABIERAJCIE ŚMIERDZĄCE SKARPETY TO DOMU TO CHUJA WAFLA JEBIE OD WAS NA CAŁEJ SZATNI ŚMIERDZĄCE BATONY !!!!!!!!! A na sektorach jebie od was jak byście się nie myli ponad Tydzień !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.183.254.198.dsl.dynamic.eranet.pl 16.05.11, 21:12 ... na jakiej zmianie są takie brudasy??? Kolego "sprawiedliwy" (tak na przyszłość) przed publikacją posta popraw błędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.lcs.net.pl 16.05.11, 21:23 Moje błędy ? Jak popełniłem jakieś Błędy ( nie widzę żadnych) to wynikają tylko z jednego _ że jebane brudasy mnie wku...li - dziękuje pozdrawiam Elo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.cdma.centertel.pl 23.05.11, 14:39 Nadal taka lipa jest w IC jak piszecie?? to może ja zrezygnuję z pracy bo niebawem mam pierwszy dzień ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masanowychprojektó Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.plock.mm.pl 24.05.11, 09:18 przyjdz, ktoś musi ich odciążyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 14:26 takiego potoku chamstwa jakie tutaj się uskutecznia nie spodziewałem się po kolegach pofachu... pomyślcie, że to co piszecie i jakimi słowami świadczy o Was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DBAJĄCY O SWOJE Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 16:15 DO NASZEGO ZARZĄDU MAM TAKIE PYTANIE ; CZY NIE ZNACIE KODEKSU PRACY ? CZY POPROSTU ROBICIE Z NAS JELENI GDYŻ PODANY NIŻEJ ARTYKÓŁ WYRAŹNIE MÓWI ŻE JAK ZOSTAJEMY PO DRUGIEJ ZMIANIE NA "DOBROWOLNE NADGODZINY"(CZYTAĆ JAK NIE ZOSTANIESZ TO NIE MASZ PREMI) TO NALEŻĄ NAM SIĘ 100 A NIE 50 Art. 151 1. §1. Za prace w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości: 1. 100 % wynagrodzenia - za prace w godzinach nadliczbowych przypadających: a.w nocy, b.w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, c.w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za prace w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, 2. 50 % wynagrodzenia - za prace w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu niż określony w pkt 1. A WIĘC NIE DAJMY SIĘ ZROBIĆ NA SZARO. NIECH PŁACĄ ZA NASZĄ CIĘŻKĄ PRACĘ A JAK SIĘ IM NIE PODOBA TO NIECH BIORĄ SKANER W RĘKĘ I DO TARZ NA DOLE .POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazyn Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 21:26 Masz racje Kolego najbardziej poszkodowani sa ludzie na dole poniewaz dzwigaja cały miesiac nie jak na innych sektorach laba ile by niewyrobili maja lzej,tarcze ciezkie amory tez nic juz niewspominajac o resorach i tłumikach,i jaka tu ma byc sprawiedliwosc jak na lzejszych sektorach biora lepsze premie niz na ciezkich,o co tu chodzi tylko o pozycje ludzie na dole sa ewidetnie poszkodowani ,tymbardziej teraz gdy tarcze wysypuja sie z pułek a przeliczniki mocno spadły tw robisz caly miesiac ta sama robote a dostajesz mniej srednio 2000zł mozna było zarobic (premia z podstawa) teraz 1600 zł jest oszczednosc jest ,ceny drozeja a zarobki spadaja o co tu chodzi ,smieszna podwyzka podstawy ktora dostali nieliczni pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Intercars Czosnów -jaka atmosfera,płaca etc ? IP: *.cdma.centertel.pl 14.06.11, 11:07 No niestety dolne sektory maja nie zaciekawie na dodatek jak startujesz do szatki z nocki o godzinie 6.00 ktora widnieje na kompie brydzia to jeszcze ci taki powie ze masz 200 w plecy. Moze warto kupic mu zegarek na imieniny bo ten mu sie widocznie pozni. Odpowiedz Link Zgłoś