bagnik1 13.01.06, 08:48 Egzaminy na prawo jazdy odbywają się już wg nowych zasad. Jak podobają się Panstwu nowe przepisy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selion Re: Nowe prawo jazdy 13.01.06, 11:11 Mój dobry przyjaciel nie zdał, bo kazano mu dokładnie sprawdzić stan techniczny silnika... niestety instruktorzy tego nie uczyli. Odpowiedz Link
bagnik1 Re: Nowe prawo jazdy 13.01.06, 11:13 No właśnie co o tym sądzicie. Kierowca musi wiedzieć co jest pod maską czy nie? Odpowiedz Link
selion Re: Nowe prawo jazdy 13.01.06, 11:26 Ja jestem kierowcą od.. 5 lat(?) i co najwyżej to sprawdzę olej, doleję go i doleję wody chłodniczej :D Pod warunkiem, że każdy kurek będzie podpisany :> To co najbardziej wydaje się kontrowersyjne w nowych egzaminach to to, że placyk manewrowy został usunięty, a zamiast pachołków są normalne samochody... Odpowiedz Link
pikpok0 Re: Nowe prawo jazdy 13.01.06, 13:15 Wydaje mi sie ze lepiej ze plac manewrowy zostal zamieniony na rzeczywiste samochody bo ja po zdaniu na prawo jazdy dalej mialem watpliwosci co do umiejetnosci parkowania bo przeciez instruktor uczyl mnie na pachołkach , a wyglądało to tak: Jak ujrzy pan w prawym lusterku 2 pacholek to kierownice na maksa az do zobaczenia w 2 szybie lewego pacholka .................. Nie wiem jak wy mieliscie ale dla mnie ten plac okazal sie calkowicie bezuzyteczny Odpowiedz Link
bagnik1 Re: Nowe prawo jazdy 13.01.06, 15:55 Też wydaje mi się, że parkowanie "w naturze" jest lepsze, choć inni mogą mieć obawy o samochody. W ogóle ten nowy egzamin bardziej mi się podoba. Wreszcie można sobie zażyczyć by podczas egzaminu towarzyszył zdającemu jego instruktor, do tego w kwietniu dojdą kamery. Wreszcie skończy się hamstwo egzaminatorów. Mieszane uczucia wywołuje tylko sprawdzanie samochodu przed wyruszeniem na trasę. Ostatecznie jak kogoś stać na to by nie zaglądać pod maskę, zatrzeć silnik, itp. to jego sprawa. Odpowiedz Link
pawelek86 Re: Nowe prawo jazdy 16.01.06, 15:05 Ten nowy egzamin niewiele zmieni dalej będzie korupcja i celowe oblewanie kursantów. Parkowanie na mieście sprzyja temu jeszcze bardziej bo nikt nie patrzy na ręce kamera bedzie patrzec tylko w wprzód a jak bedziesz parkowac tyłem to egzaminator i tak ci wmówi ze musiał zachamowac bo uderzłbys w auto z tyłu. instruktor na pewno się za tobą nie wstawi bo w jego interesie jest żebys zdawał wiele rzy dokupował godziny it. z tego zyje. te zmiany to czysta iluzja i mydlenie oczu!!!! Odpowiedz Link
bagnik1 Re: Nowe prawo jazdy 16.01.06, 18:47 Nie zgadzam się. W interesie instruktora jest żeby kursant zdał za pierwszym razem, bo wtedy buduje sobie prestiż i będzie miał następnych klientów. W małym mieście wszyscy wszystkich znają i bardzo szybko wiadomo, kto się za zdającym wstawia, a kto nie. Poza tym nie sądzę, żeby egzaminator zachowywał się przed kamerą i instruktorem jak skończony ham. A tak do tej pory bywało. Odpowiedz Link
boxer1969 Re: Nowe prawo jazdy 16.01.06, 20:36 A ILU JEST INSTRUKTOROW U NAS W ZLOCIENCU - CZY JEDEN Z PANOW DALEJ NIE MOZE PROWADZIC KURSOW ZA JAZDE PO PIJAKU :-} Odpowiedz Link
pawelek86 Re: Nowe prawo jazdy 17.01.06, 11:29 Z tego co wiem w aucie mikrofonów nie będzie więc chamstwo bedzie nadal. Widać że dawno zdawałeś prawo jazdy własnie w takich miasteczkach instruktorom zalezy na kasie a nie na prestizu bo jest swojego rodzaju oligopol nie ma konkurencji. Nikt nikomu nie wchodzi i jest fajnie szkoda że nie dla kursantów. A kasa płynie własnie głównie od poprawkowiczów. Odpowiedz Link
spawn0 Re: Nowe prawo jazdy 19.01.06, 18:53 swiat idzie do przodu to i kursy tez ida w nowym kierunku. A co niewolno kto im zabroni. pozatym jak auto stanie i niechce jechac to sie dzwoni po pomoc drogowa. A jak kursant na egzaminie rozbije auto to powinna byc to wina instruktora bo wybral zle miejsce do jazdy czy wykonania danego manewru.Ja uwazam ze to niczego nie zmieni bo jedni ucza sie szybciej i idzie im latwiej a drudzy nie maja takich predyspozycji wiec beda oblewac. dlatego mi sie to niepodoba. ps. sory za bledy jak sa ;P Odpowiedz Link