Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe 2006

29.09.06, 18:36
Zbliżają się wybory a tu taka cisza?
Jacy sa kandydaci, co kto o nich wie?
Na stronie PKW już się pojawiło kilka komitetów,
które w Leżajsku chcą wystawiac kandydatów na radnych
i na burmistrza.

może byśmy podyskutowali o wyższości jednago nad drugim?
Obserwuj wątek
    • lezajsk1 Re: Wybory samorządowe 2006 05.10.06, 12:10
      A o czym tu mówić. Świadomość ludzi jest taka, że i tak zagłosują na
      zakamuflowanych w jakimś dziwnym komitecie komuszków, których miejsce już
      dawno powinno być na śmietniku historii. Gorsze w tym wszystkim jest to, że i
      wśród kandydatów niby-prawicy popaprańców minionej epoki również nie brakuje. A
      najgorsze, że ludzie zdolni i uczciwi (którzy mogliby to miasto zmienić na
      lepsze) nie chcą z tym wszystkim mieć do czynienia (ze względów chyba wszystkim
      wiadomych). Tak, że nie spodziewaj się rewolucji. STARE OSTAJE I W LEŻAJSKU MA
      SIĘ DOBRZE!!! Pozdro
    • lezajsknatak Re: Wybory samorządowe 2006 w Leżajsku 08.10.06, 11:35
      Wybory 2006 w Leżajsku,
      12 listopada zachęcam wszystkich miaszkańców Leżasjka do wzięcia udziału w
      wyborach do rady miasta i na burmistrza ,są to wybory bezpośrednie i nasz głoś
      naprawdę ma przełożenie na koncowy wynik i to kto będzie zasiadał w radzie
      miasta i kto zostanie burmistrzem.
      Wiem że wielu z Państwa będzie twierdziło że to nić nie zmieni, widząć co się
      dzieje w Warszawie, ja to rozumię i szanuję, ale nie dajmy się zwariować,
      pójdzmy 12 listopada do wyborów i wybierzmy ludzi młodych,wykształconych,
      którzy jeszcze nie wyjechali z Leżajska, żeby Leżajsk wykożystał szanse na na
      rozwój jaką niosą lata budrzetu UE 2007 - 2013, będzie to potężny zastrzyk
      środków finansowych, postrzebnych na modernizajcję infrastruktury drogowej w
      mieście, dokończenie remontu naszej wspaniałej Bazyliki i Klasztoru OO.
      Bernardynów, na budowę Parku Przemysłowego we wschodniej częśći Lężajska
      (tereny koło oczyscczalni ścieków , za dzielnićą Siedlanka i Podolszyny i
      najważniejsze żeby modzi ludzie nie uciekali z Leżajska, bo wówczas Leżajsk
      stanie się miastem "pogodnej"starości dla emerytów.
      Kończąc moje przemyślenia i refleksje jeszcze raz zachęcam do wzięcia udziału w
      wyborach 12 listopada.
      Z tego co mi wiadomo to do rady miasta we wszystkich sześciu okręgach listy
      wystawią; KW Platforma Obywatelska i KWW Nasze Miasto.
      natomiast jeżali chodzi o kandydatów na burmistrza Leżajska to mówisię o
      następujących kandydatach:
      1) Robert Żołynia - Platforma Obywatelska
      2) Tadeusz Trębacz - Nasze Miasto (SLD i ogólnie lewica)
      3) Stanisław Chmura - popierany przez PIS
      4) Ireneusz Stefański - popierany przez staroste Kozikowskiego ( człowiek z
      Nowej Sarzyny promuje kandydata na burmistrza LEŻAJSKA) i swój komitet "Moje
      Miasto Leżajsk" ( co za nazwa komitetu, próba zawłaszczenia Leżajska dla
      siebie, moje i tylko moje miasto, czysty cynizm i odkrycie swoich prawdziwych
      intencji, stołki, stołki jeszcze raz stołki dla mnie i moich, żałosne)
      5) ponoć pan Słupek z zarządu Mannte,

proszę o komentarze i opinie o wymienionych kandydatach na burmistrza Leżajska.
      pozdrawiam wszystkich którym jest na sercu dobro Leżajska,
      LEŻAJSK NA TAK!!!!!!!!!
      12 LISTOPAD 2006 WYBORY SAMORZĄDOWE
      • lezajsk1 Re: Wybory samorządowe 2006 w Leżajsku 08.10.06, 12:57
        Czytając listę kandytatów na burmistrza miasta widać jedno. Kręcą się koło tego
        stołka ci sami ludzie, którzy oprócz dobrych chęci i frazesów na ustach nic
        wielkiego nie prezentują (może opróch pana Słupka), bo ten ma nieco
        doświadczenia w biznesie. Jeśli chodzi o aktualnego starostę (który teraz
        wtrynia się w sprawy miasta), to było to wielkie nieporozumienie i mam nadzeję,
        że ludek przetrze oczy i temu panu już podziękuje, bo kompromituje i ośmiesza
        on region tak skutecznie, że żaden biznesmen nie zaryzykuje lokowania firmy w
        tym rejonie. Jedno jest pewne, że z tej mizerii kandydatur trzeba wybrać
        takiego, który daje chociaż jakieś nadzieje na poprawę sytuacji i zatrzymanie
        młodych ludzi.Wniosek:Idźmy na wybory i weźmy cząstkę odpowiedzialności za losy
        tego miasta!!!
        • lezajsknatak Re: Wybory samorządowe 2006 w Leżajsku 08.10.06, 16:06
          dokładnie tak jak pan mówi, trzeba wybrać tylko kogo?, i miejmy nadzieje że
          ludzie w Nowej Sarzynie przejżą na oczy i podziękują Kozikowskiemu, proboszczem
          nie jest już w Sarzynie ks. Turek który z ambony oficjalnie popierał w wyborach
          2002 roku Kozikowskiego bo, cytuję proboszcza "kozikowski to dobry Katolik", i
          że przez ten ostatni rok w szczególności ludzie zobaczyli jaki jest Kozikowski
          a jest maluczkim zakompleksionym, niekompetentnym i kompromitującym urząd
          starosty i powiat człowiekiem, dotego obłudnym i zakłamanym.
          WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 - "NIE DLA IDJOTÓW"
          POZDRAWIAM!!
          LEŻAJSK NA TAK
          • lezajsk1 Re: Wybory samorządowe 2006 w Leżajsku 08.10.06, 21:20
            ja nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem kogokolwiek, ale raz jeszcze
            napominam ludzi których losy tego regionu nie są obojętne, wybierzmy ludzi,
            którzy rzezywiście mają jakieś talent, którzy coś osiągnęli i którzy w swoim
            uporze są w stanie coś zrobić dla tego regionu. Nie jest takich wielu, ale są.
            I niekoniecznie oni muszą siedzieć w pierwszej ławce w Klasztorze oo.
            Bernardynów , czy w kościele w Nowej Sarzynie ew. w Grodzisku. Miejcie oczy
            szeroko otwarte!!! Pozdrawiam. Też nieco zdezorientowany!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka