Dodaj do ulubionych

Wypadek Otylii

02.10.05, 01:45
Wiem, że już wiecie, tak niedawno Arek Gołaś, teraz tragiczny wypadek Otylii.
Po tragedii z płonącym autokarem to już seria. Chciałoby się krzyczeć: NIECH
KTOŚ WRESZCIE POWAŻNIE WEŹMIE SIĘ DO ROBOTY I ZROBI PORZAĄDEK NA NASZYCH
DROGACH, KTÓRE POWOLI STAJĄ SIĘ DROGAMI ŚMIERCI.
Obserwuj wątek
    • mordor81 Re: Wypadek Otylii 02.10.05, 08:41
      to była tylko i wyłącznie jej głupota. brak doświadczenia i brawura tak sie
      zazwyczaj kończą... Dobrze że jechała chryslerem 300C bo to porządna bryka i
      moze dlatego przezyła. Ale sądząc po wyglądze samochodu po wypadku to musiała
      zapieprzać zdrowo ponad 100...
      • keracz1 Re: Wypadek Otylii 02.10.05, 09:54
        Też uważam, że przyczyną wielu wypadków jest głupota i brak wyobraźni kierowcy.
        To nie gra komputerowa z dużą ilością żyć. Giną głównie młodzi, wychowani
        właśnie na wielu życiach w kompie, gdzie nic nie boli, a dachowanie zawsze
        kończy się dobrze. A prawa fizyki swoje... Najgorsze jest to, że często giną
        ci, którzy nic nie zawinili i zawsze przestrzegali zasad ... Bo ten co
        wyprzedza na trzeciego po łuku, pod górę, na podwójnej ciągłej i na dodatek po
        alkoholu... sam właściwie wydał wyrok...jeśli na siebie, to wiedział co robi...
    • ibir1 Kto ma zrobić ten porządek ? 02.10.05, 18:44
      Porządek musi zrobić każdy w swojej głowie tzw. remont, bo inaczej czeka
      nas .............
      • edmurphy Re: Kto ma zrobić ten porządek ? 03.10.05, 01:15
        Macie oczywiście rację. W przypadku Otylii niestety to Jej wina. Jechała 180,
        wyprzedzała długą kolumnę samochodów. Macie więc rację, że porządek należy
        zrobić w naszych głowach, bo jeździmy lekkomyślnie i za szybko. Ale porządek
        trzeba zrobić też na drogach. Przede wszystkim usunąć z nich tiry (słyszeliście
        o ostatnim wypadku pod Łowiczem, gdzieś koło Zdun? na stojący w korku samochód
        wjechał tir i wbił go w drugiego tira, zginęła młoda, 29-letnia kobieta), a
        poza tym policja powinna być skuteczniejsza w eliminowaniu z ruchu wszelkiej
        maści piratów drogowych, zwłaszcza tych przekraczających nie tylko dozwoloną
        ale i rozsądną prędkość.
        • mordor81 Re: Kto ma zrobić ten porządek ? 03.10.05, 09:11
          proponuje założyć fotoradar na traugutta. wczoraj widziałem że znowu chyba
          jakiśwypadek był przy totolotku. nie wiem co sie działo ale z tego co
          wywnioskowałem to byli poszkodowani piesi. trzeba cos z tym zrobic bo tam jest
          ograniczenie do 40/h a tam wszyscy jada ponad 60 a nieraz grubo ponad 80
          • edmurphy Re: Kto ma zrobić ten porządek ? 03.10.05, 23:53
            Wczoraj koło totolotka nie było wypadku, choć niewiele brakowało, aby zdarzyła
            się kolizja samochodów. Niestety zasłabł i zmarł, mimo intensywnej akcji
            reanimacyjnej, człowiek.
            Ale masz rację, Mordor, ten odcinek Traugutta jest szczególnie niebezpieczny.
            Pomiędzy wymiennikownią, a totolotkiem zginęły w ostatnich kilku latach, o ile
            dobrze pamiętam, przynajmniej trzy osoby, w tym dwoje pieszych. Dlaczego? Bo to
            prosty odcinek drogi. Ograniczenie do 40 km, ale niewiele osób przestrzega tej
            prędkości, a wiele znacznie ją przekracza. Tną prosto w Orłowskiego, bo
            przecież taka prosta droga, aż sie prosi żeby "przycisnąć". Podobnie jest na
            Grabowie, na drodze do stacji. A przecież są to ulice przebiegające przez
            obszar bardzo gęsto zabudowanay, a w przypadku Traugutta bardzo ruchliwy,
            zarówno samochodowy, jak i pieszy. Tu przydałyby się radary, albo częstsze
            patrole samochodowe. Nie wiem czy zauważyliście, ale wiele wypadków drogowych
            zdarza się ostatnio właśnie na takich prostych odcinkach dróg. Choćby
            wspominany przeze mnie wypadek pod Łowiczem, czy wypadek Otylii, czu też
            autokaru z maturzystami. Popatrzcie tylko na "dwójkę" - odcinek Kutno - Łowicz:
            prosta droga usiana krzyżami na poboczach. Po prostu jeżdzimy za szybko...
            • ibir1 Re: Kto ma zrobić ten porządek ? 05.10.05, 23:04
              Porządek na drodze powinna robić policja, wychwytując opisywane przez nas
              przypadki. A co robi ? Żąda od gminy dofinansowania w zakupie samochodu, którym
              będzie paradować po ulicach Żychlina lub załatwiać inne sprawy ....... A
              dlaczego nie zarabia karząc takich oszołomów jak p. Otylia ? Bo wygodniej jest
              mówić, że jest bieda, nic nie robić i narzekać, narzekać, narzekać, ........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka