edmurphy 28.09.07, 00:01 Z Żychlina startują: do Sejmu pani Beata Zawołokin (Dobrzelin) PPR pan Antoni Halamus LPR pan Tomasz Rapsiewicz PO do Senatu nie odnotowałem... czyżby nasz "odwieczny" kandydat wymiękł ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acid33 Re: Tomek posłem 28.09.07, 13:58 a ja nie idę. Nie ide i już. I wiem co mysli się o tych, którzy w domach zostają a później psiczą na wszystko. Ja po prostu nie idę, nawet jak przymus będzie i zaczna karac za to /może wtedy nawet jeszcze chętniej wypne się na tych oszołomów/. Kilka lat temu o tym już rozmawialiśmy. Ja zdania nie zmieniłem. Sikam na nich - to najdelikatniej jak umiem określam. Ktoś też sika?:) Zakładam koło "sikaczy sikających". Można się zapisywać. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
zychu1 Re: Tomek posłem 28.09.07, 15:04 Acid, a ja ich oleję ciepłym moc..., po piwku, po piwku bo wtedy nawet jest jego sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: Tomek posłem 28.09.07, 15:50 dobrze im tak, niech mają mokro. mocz jest sterylny, czyściutki. Niech wreszccie zmyje całe to plugastwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybory 28.09.07, 23:42 Hanka, chyba nieco przesadziłaś! Z całym szacunkiem dla pana Tomka, którego osobiście nie znam. Czyżbyś wystartowała, jako pierwszy harcownik w przedwyborczej kampanii kandydata na tym forum? :-) To swietnie, możemy więc liczyć na to, że forum znów się rozkręci. I do chłopaków, wiele w Waszych słowach goryczy i rozczarowania (:- Obawiam się, że wielu z nas myśli podobnie. Trochę mamy dość tego kabaretu. Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: wybory 29.09.07, 07:22 dość? chłopie, pogonołbym to całe dziadostwo jak nasz marszałek, całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybory 30.09.07, 14:09 No to pogońmy to towarzystwo!!! Użyjmy wszystkich swoich wpływów, aby na listy kandydatów nie wpisywano osób nijakich, bez dorobku, z różnymi sprawkami za kołnierzem, wiecznych pływaków politycznych, żerujących na publicznej kasie, ludzi niekompetentnych, niedouczonych, bez doświadczenia. Partie polityczne nie działają w próżni. A efekt ich manipulacji z listami wyborczymi jest najczęściej taki, że nie ma na kogo głosować. I niestety, piszę to z ciężkim sercem, bo sam mam wewnętrzne opory - głosujmy. Jeśli nie idziemy do urny to i tak ktoś zostanie wybrany, ktoś kto może nie otrzymałby odpowiedniej ilości głosów z naszym udziałem w wyborach. Proszę nie odbierać mojej wypowiedzi jako agitacji, daleki jestem od tego. Warunek jest jeden: przemyślmy naszą decyzję zanim wrzucimy kartkę do urny. Odpowiedz Link Zgłoś
pola-zychlin Re: wybory 30.09.07, 18:38 Dziś w ramach programu” Cała polska czyta dzieciom”, bajkę chcę opowiedzieć, bratankom moim, i wszystkim tym, którzy chcą trochę o zwierzątkach wiedzieć. A że czas to wyborczej kampanii i posłów wybierania, może trochę przestrogi, by głupka nie wybrać lub broń Boże drania. Bajka Na skraju lasu , na ogromnej polanie, zebrały się zwierzątka na swoje zebranie, a że czas to pokoju, i ogólnej zgody, poproszono także zwierzątka z zagrody. Temat bardzo ważny , bo o przyszłość chodzi, wybrać mają tego, kto będzie przewodził. Komu funkcję powierzyć to trudne zadanie, komu ich wspólny los oddać we władanie? Zaczęły się obrady i pierwsze propozycje, aby LEW objął przywódcy pozycje. Lew grzecznie dziękuje za dowód uznania, ale od funkcji szefa stanowczo się wzbrania, wyjaśnia zebranym; -ja silny, żona silna i silne mam dzieci i dam sobie radę w tym drapieżnym świecie. Ja zgłaszam NIEDŹWIDZIA zaryczała krowa, osobnik silny, rozważny a i tęga głowa. Miś owszem pomóc innym jest zawsze gotowy, ale o przywództwie nie może być mowy, -ja mam futro i żona i dzieci też mają, a przy tym niedźwiadki w sen długi zimą zapadają. To może by OWCA mogła nam przewodzić, wszak jako dama mogłaby prym wodzić! Dzięki, ale nie. Przecież moja rodzina cała w kożuchy ubrana, a na domiar złego- mam męża barana. A może by ŚWINIA wyraziła zgodę, na czas kadencji opuścić zagrodę? Świnia głośno chrząknęła i zebranych pyta: w imię czego z rodziną mam odejść od swego koryta.? Lis, wilka siedzącego obok delikatnie trąca, a może by tak wybrać na wodza ZAJĄCA? Płochliwy zajączek wstaje i nieśmiało rzecze: ja,ja z rodziną mam chody, a temu co ma chody dobrze jest na świecie. Dzień chylił się ku końcowi a obrady trwają, zwierzaki nadal przywódcy nie mają. Wtedy koń zarżał, wybierzmy MAŁPĘ, ona najbardziej z nas podobna do mojego pana, i bidulka niezbyt kompletnie ubrana. Małpa jak to wnika z jej małpiej natury, wszystkim obiecuje diamentowe góry, Że jak ją wybiorą to wszystko się zmieni, z tego lasu uczyni mały raj na ziemi. Uwierzyły zwierzątka i krzyknęły kupą, niech małpa rządzi w lesie, ma pomysł na raj to i sama przestanie ganiać z gołą d..ą. Naiwna i płonna nadzieja zwierzęca, wszak małpa o rządach nie ma bladego pojęcia, ale za to zarobi na nowe ubranko, lub domek z ogródkiem, i przestanie być wreszcie goło-dupkiem. Ta bajka jak każda ma na koniec morał: naiwny ten kto wierzy, że lis będzie orał, albo małpie uwierzy, że będzie żył w raju, zwykle po wyborach się budzi – ale w MAŁPIM GAJU Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybory 01.10.07, 00:11 Hej, Pola! Jak miło Cię znów czytać :-) To, jak dotąd, jedyne miłe następstwo wyborów :-) I wierszyk, jak zwykle trafny. A z całego przesłania wynika, że my wyborcy jesteśmy wciąż naiwniakami. Może nie tyle wierzymy małpom i lisom, ale wciąż pozwalamy im trwać przy korytku. Niektóre małpki już całkiem nieźle, dzięki naszym głosom, bieliznę uzupełniły i o gołych dupkach dawno zapomniały :-) O nas zresztą też. Dzięki Pola :-) A nie napisałaś czegoś nowego, przypadkiem zupełnym, o żychlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 01.10.07, 15:23 Czytając posty acid33 i zychu1 można wywnioskować że są to osoby jeszcze nie dojrzałe emocjonalnie, więc proponuje wam "panowie" założenie wątku gier i zabaw dla przedszkolaków a nie wypowiadania się w wątku do którego jeszcze nie dorośliście, ponieważ świadczy to tylko o was. pozdrawiam T.R. Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: wybory 01.10.07, 16:16 Drogi Tomaszu! Dojrzałość emocjonalną /i nie tylko/ osiągnałem bardzo dawno. Myślę, że jeszcze wtedy z gilem do pasa i patykiem w rączce biegałeś po podwórku. Na tym forum "siedzę" też od czasów, kiedy jeszcze raczkowało i nie słyszałem o tym, by wolno było tu pisać tylko to co inni chcieliby widzieć/słyszeć. Piszę co chce i już i nie odnoszę się personalnie do tych, którzy mi nie leżą (chyba że oni ewidentnie o to proszą - tak jak Ty). Ganię i będę ganić głupotę i tępotę pseudowładzy. I nikt ani nic nie powstrzyma mnie od zdrowego i logicznego myślenia. Cenię rozsądek i pomysłowość i chętnie zobaczę ciekawe propozycje dla rozwoju miasta Żychlin. Co trzeba tu zrobić/zmienić widać od lat wielu, gołym okiem i nie potrzeba wiecznie powtarzać tego samego. Problem w tym, ze niewielu wie jak to zrobić. Pustka w główkach. Zaściankowość i przytępienie Żychlina jest niezmienna. Niestety. I niech mi nikt nie chrzani, że będzie lepiej gdy wybiorą tego lub tamtego. Problem w tym, aby najpierw działać. Najpierw wykazać się na wielu płaszczyznach życia w tym środowisku a dopiero podjąć próby zgłoszenia chęci uzyskania poparcia w jakichkolwiek wyborach. Ot co! Działać, działać, działać!!! Jesli byłbyś jeszcze tak uprzejmy: napisz, w którym miejscu moich wypowiedzi dostrzegłeś brak mojej dojrzałości. chętnie poznam Twoje zdanie. chętnie poznam Twoje przygotowanie w zakresie orzekania o dojrzałości kogokolwiek. Kto dał Ci prawo do tego? Gdybyś nie kandydował zaprosiłbym Cię na spotkanie i publiczną dyskusję na tematy ważne, ale reklamy robić Ci chwilowo nie będę. Po wyborach - możemy pogadać. Póki co czekam na wieści od Ciebie. Czekam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 01.10.07, 17:25 Drogi Acid33. Cytuje:"a ja nie idę. Nie ide i już. I wiem co mysli się o tych, którzy w domach zostają a później psiczą na wszystko. Ja po prostu nie idę, nawet jak przymus będzie i zaczna karac za to /może wtedy nawet jeszcze chętniej wypne się na tych oszołomów/. Kilka lat temu o tym już rozmawialiśmy. Ja zdania nie zmieniłem. Sikam na nich - to najdelikatniej jak umiem określam. Ktoś też sika?" Po twojej wypowiedzi można było wiele wysnuć, jeżeli uraziłem twoje ego to sory, ale jesteś niestety jedną z tych osób przez, których jest tak jak jest nie dajecie szansy ludziom na których powinno się stawiać i jest tak jak jest niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: wybory 01.10.07, 18:28 mojego ego nie uraziłeś. Broń Boże. Trudno tego dokonać, zapewniam. Może prof. kołakowski mógłby sie o to pokusić:) nie idę na wybory i ciekaw byłem, czy wielu jest ludzi z resztkami rozsądku. Proponuję usiąść przy biureczku z kartką i długopisem w dłoni, zastanowic się, sięgnąć wspomnieniami wstecz i zapisać sobie, co dobrego się stało po tym jak oddaliście głos na któregoś z kandydatów. co ON zrobił dla dobra społeczności Waszej, by polepszyć ich sytuację życiową. Zastanowić się czy mój głos miał istotny wpływ na to co się dzieje wokół. Dopóki nie będzie w kandydatach rozsądku, mądrości i uczciwości dobrze nie będzie. (zresztą bardzo często oddany głos na kandydata X powduje, że wybrany zostaje kandydat Y z tej samej partii - wiesz o czym mówię) Dopóki partie polityczne będą finansowane z budżetu państwa - dobrze nie będzie. Dopóki tak potężne sumy będą wypłacane politykom - dobrze nie będzie. I tak można mnożyc i mnożyć bez końca. Nie chce mi się babrać w tym syfie. Konstytucja /JESZCZE/ gwarantuje mi prawo swobodnego wyrażania opinii, więc czasem z tego prawa korzystam. JESZCZE mam prawo głosu wyborczego a nie obowiązek. Skorzystam więc i z tego. Powodzenia za kilka tygodni! Ja od kilkunastu lat nie mieszkam w Żychlinie, więc nie pomogę ani nie zaszkodzę. Tylko pewnie znów smutno mi będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: wybory 02.10.07, 11:26 Witam acid33 chcę cię poinformować że tomasz ma tyle lat co ty, ten sam rocznik. Więc pisanie o ptyczku i jego nosie sobie daruj. A co do Tomasza uważaj na CBA i ABW bo skończysz jak poseł Kaczmarek lub posłanka Sobecka. Wybraliśmy juz oszołomów co rządzą państwem, rozpadło sie wszystko. Afery wykrywaja i sami robią, w świecie nas ośmieszają a w polsce i tak lepiej nie będzie. Powód wybierzamy ludzi a wchodzą inni na których nie głosowaliśmy. W naszym regionie mozna wystawic z którejś z list Np. PO czy PiS kępesa na pierwszej liście i co? Będzie nami rzadził choc nikt głosu na niego nie odda. Wybory są głupie, powinnismy głosować na ludzi i oni powinni wygrywać a nie osoby 1 na liście. acid33 olejmy wybory bo i tak lepiej nie bedzie. Za pieniądze przeznaczone na wybory juz byśmy wybudowali ze 2 stadiony na EURO. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 02.10.07, 13:10 Zmiana ordynacji wyborczej, którą proponuje PO jest jak najbardziej słuszna chodzi mi o okręgi większościowe w których wchodzić będą do sejmu osoby z największą liczbą głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
napleciony Re: wybory 02.10.07, 14:59 jeśli ktoś z Żychlina wierzy, że będzie posłem - jest bufonem. Bojkot Team ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 02.10.07, 15:32 wszystko się może zdarzyć np. prezydentem Kołobrzegu przez dwie kadencje był rodowity Żychliniak i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 02.10.07, 17:09 Ile w was jadu moi drodzy!!!!!!!!!!!!!i zwykłej zawisci,szczegolnie w tobie acid33,nie chodzicie na wybory ale do krytyki jestescie pierwsi!!!ciagle sie dziwie ze istnieja tacy ludzie jak ty!!!!!!!!!chyba masz niske poczucie wlasnej wartsci skoro musisz krytykowac innych a dodam ze nie jest to krytyka konsruktywna,moze przelej swoja energie na cos pozytecznego!!!!! A jesli chodzi o to ze z Zychlina nikt nie moze zostac poslem to ja pytam DLACZEGO?prosze o sensowne odpowiedzi!!!!To w Zychlinie nie mozna miec ambicji zeby cos osiagac???? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 02.10.07, 19:13 Witam. To,że ludzie w żychlinie są zawistni to wiadomo nie od dzisiaj,że zwykła zazdrość wyłącza umysły także. Będąc żychliniakiem lub pochodząc z żychlina można osiągnąć wiele,ale nie odrazu Kraków zbudowano. Moim zdaniem Tomek za szybko rzuca się na głęboką wodę,za szybko chce wejść w tą "wielką" politykę.Ma poprostu za małe możliwości. Mam pare pytań do Tomka: 1.Co Cię skłoniło by wystartować? 2.Którą część PO reprezentujesz ( liberał jesteś czy konserwatysta )? 3.Czy jesteś za kolicją z PiS-em? 4.Kto według Ciebie wygrał debatę Kaczyński czy Kwaśniewski? Pozdrawiam.Zainteresowany761. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 02.10.07, 21:17 Marzenia sa po to by je realizowac,ciekawe czy kazda z osob ktora cos w zyciu osiagnela najpierw nie marzyla o tym?przeciez to normalne ze jesli stawiamy sobie wysokie cele to do nich dazymy!!!nie chce tu bronic nikogo,bronie tylko swojego myslenia,bo wkurza mnie wasze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 02.10.07, 21:32 Ok,masz rację. Ale od marzeń do rzeczywistości jest bardzo daleka droga,oj daleka!!! A z tym bronieniem to mam pewne wątpliwości...i pamiętaj każdy ma swój punkt widzenia i możliwość jego wyrażania czy Ci się to podoba czy nie!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 03.10.07, 09:24 Zgoda,kazdy moze miec swoj punkt widzenia i mozliwosc wyrazania swoich pogladow,tyle ze wedlug mnie to nie bylo wyrazanie swoivh pogladow w sposob nie urazajacy nikogo,to bylo pokpiwanie i atakowanie!!!a to juz co innego, jeszcze raz powtarzam-nikogo nie bronie!wyrazam swoje poglady bo mam do tego prawo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 03.10.07, 08:44 Na początek pozdrawiam cię zainteresowany761 i dziękuje, że zadałeś mi te pytania. Odnosząc się do twojego zdania, że za szybko chcę "wejść" do polityki odpowiem Ci tak: Chcę pokazać, że młodzi ludzi, też mogą wystartować i osiągną dużo, przykład Olejniczka SLD, Bosak LPR i wielu innych są to ludzi w naszym wieku. Po drugie jestem członkiem zarządu PO w Kutnie także mam taką możliwość by startować w tych wyborach. Chcę by podczas kampanii reklamować i promować nasze Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Żychlin. Jeżeli chodzi o moje poglądy to idą w kierunku liberalnym. Koalicja z PIS-em jest możliwa, ale bez ich przywódców ponieważ prowadzą oni politykę autorytarną. Odnosząc się do debaty uważam, że lepiej wypadł Kwaśniewski. Zacytuje Ci pewnego polityka, który powiedział: "Jeżeli kochasz kaczyńskiego to jesteś pięknym, przystojnym, wysokim mężczyzną, a jeżeli go nie kochasz jesteś niskim, brzydkim, grubym i łysym mężczyzną". Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 13:19 Witam. Zaskakujesz mnie! Przykłady młodych polityków bardzo ciekawe(zapomniałeś jeszcze o pani A.Błochowiak),cytat także,cóż to za polityk powiedział,pewnie wasz pajac pan Niesiołowski? "Jeżeli chodzi o moje > poglądy to idą w kierunku liberalnym."- czyli ogół społeczeństwa masz w d....ie,a najważniejsza jest jednostka, tak? Co do koalicji też masz ciekawe zdanie,tylko pamietaj,że po 21-10 to znów PiS będzie rozdawał karty i koalicja z PO będzie, ale bez przywódców PO, bo Tusk przegra po raz kolejny i sami go wykopiecie !! Przypomnij mi hasła z bilbordów z którymi idziecie do wyborów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 03.10.07, 14:55 Z łaciny liberalis - znaczy wolny. Moje poglądy dotyczą głównie polityki oraz gospodarki. Wychodzę z założenia, że lepiej zacząć działać samemu niż czekać na innych i się nie doczekać. Jeżeli chodzi o wybory to będzie mi bardzo przykro, gdy wygra PIS z o. Rydzykiem na czele, który rządzi kaczyńskimi i pomiata nimi jak chce. Zainteresowany761 jeżeli PIS wygra to i tak nie będzie rządzi, ponieważ po prostu nie będzie miał z kim. lepper jeśli wejdzie to prędzej zwiąże się z LID niż PIS, LPR już chyba nie wejdzie? To z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 16:07 Powtarzam Ci Tomek,że będzie koalicja PiS z PO tylko,że bez Tuska bo po przegranych przez PO wyborach nastąpi u was rozłam i część przeciwników Tuska (a takich jest wielu) wejdźie w koalicję z PiS! Zawsze byłem przeciwnikiem koalicji PiS z Samoobroną i LPR, byłem jestem i będę przeciwnikiem Rydzyka, ale taka jest polityka, sam dobrze o tym wiesz,że poparcia szuka się wszędzie! Zarówno PO jak i LiD dla zwycięstwa w wyborach podpisali by pakt z diabłem,ale to i tak by nie pomogło! Wy uważacie,że wszyscy wyborcy PiS-u to zwolennicy Rydzyka,słuchacze Radia Maryja i widzowie Telewizji Trwam, ale tak nie jest i dobrze o tym wiecie,a wmawianie społeczeństwu,że tak jest pokazuje waszą bezradność i obawę przed kolejną porażką !!! Brak wam innych argumentów,brak pomysłu na udaną kampanię więc wmawiacie ludziom,że Kaczyński jest bebe i tyle! I jeszcze jedno, wolę Kaczyńskiego w parze z Rydzykiem, niż Tuska w parze z Kwaśniewskim, chociaż "mocherowy beret" ze mnie jak z koziej dupy trąba! Aha,przypomnij mi te wasze hasła wyborcze,ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 03.10.07, 17:04 hasła PO znasz, więc nie wiem po Ci one? Może i będzie ta koalicja, ale jeżeli nie będzie tam Tuska to i zapewne Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 18:00 Chciałem się tylko zapytać jak one się mają do tego co teraz dzieje się u was w PO ? Kaczyński to będzie premierem ! Ale wiesz co, zagłosuję na Ciebie,nie na PO, tylko na Tomka Rapsiewicza,bo swoich trzeba wspierać a i spoko z Ciebie gość! Kończe bo o 18 jest fajna audycja w Radiu Maryja... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 03.10.07, 18:16 Ja również pozdrawiam i zapraszam do stowarzyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 19:51 Dzięki. A co ja miałbym robić w Waszym stowarzyszeniu? Widzisz mnie tam,bo ja siebie raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: wybory 03.10.07, 14:56 oj zainteresowany spokojnie. PiS też ma nas głęboko w du...e i na dodatek rusza tam jeszcze palcem. Pierwsze na świecie się widzi że prawica jest w opozycji z prawicą. Ja dam wam rade zróbmy tak sejm czy senat bez Kaczyńskiego, Tuska, Lepera, Giertych, Olejniczaka, Kwaśniewskiego i będzie wszystko ok. Te osoby nie nadaja się do rządów tylko na targ krówki sprzedawać i krzyczeć po czemu to i za ile. Spoty wyborcze ośmieszają jedni drugich a zero programu. A zresztą od programu do wdrożenia go w życie jest długa droga i najczęściej kończy się głeboko w du...e wyborcy Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 03.10.07, 14:56 ps. Nie ma się co tak emocjonować 21 będzie jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: wybory 03.10.07, 16:51 oj emocje, emocje, emocje. Jak miło. tylko po co? Wszystko i tak zostanie załatwione bez nas. niestety a może i na szczęście. Przynajmniej forum odżyło. Są więc i plusy tej burzliwej polemiki. Ja tylko dwa zdania: do zychliniaka- jestem starszy od tomka R.; to jednak nie ten sam rocznik. do xena (czy jakoś tak)- moje opinie to nie jad i zawiść, to chłodne spojrzenie na rzeczywistość. Pozdrawiam partyjną i bezpartyjną brać! Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 03.10.07, 18:48 Od kiedy chlodnym spojrzeniem na rzeczywistosc jest atakowanie innych?A tak przy okazji,ktos cos pisal o marzeniach itp kazdy wyznacza sobie swoj pulap do ktorego dazy,moje marzenia dla innych beda nic nie warte albo zbyt wygorowane to kwestia amicji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michasia1000 Re: wybory 03.10.07, 19:46 tr28 co dla spoleczenstwa dobrego zrobil taki wszechpolak Bosak czy Olejniczak ? to sa dla ciebie wzory do nasladowania ? to my juz panu dziekujemy. Duzo gadac i nabijac sobie kase a wszystkich miec gdzies to faktycznie dokonania godne nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 04.10.07, 07:10 Szanowna Maichsiu naucz się czytać między wierszami. Chodziło mi o wiek tych posłów a nie ich dokonania,a tym bardziej przynależność partyjną. Pozdrawiam T.R. Odpowiedz Link Zgłoś
jb-bj1 Żychliniak posłem ? 03.10.07, 18:25 www.platforma.org/_files_/dokumenty/wybory_2007/listy_po_sejm.doc Odpowiedz Link Zgłoś
jb-bj1 Re: Żychliniak posłem ? 03.10.07, 18:31 Zainteresowany napisał : "Ale wiesz co, zagłosuję na Ciebie, nie na PO, tylko na Tomka Rapsiewicza, bo swoich trzeba wspierać a i spoko z Ciebie gość! ". Ja też tak uważam. To się nazywa rozsądne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 00:35 A nie mówiłem? :-))Od razu forum nabrało rumieńców! :-)) Miło panie Tomku, że się pan w tym wątku odezwał. Szkoda tylko, że zaczął pan w tak marnym stylu, atakując Acida i Zycha. Ich wypowiedzi nie świadczyły przecież o ich niedojrzałości emocjonalnej. Wręcz przeciwnie, świadczyły o ich emocjonalnym zaangażowaniu w ważne dla nas wszystkich sprawy. A że ich emocje wyrażają się goryczą i zniechęceniem to już tylko zasługa polityków. Tak samo myśli wiele osób o czym najlepiej mówi coraz niższa frekwencja w wyborach. A może trochę poczuł się pan dotknięty, że nie chcą brać udziału w wyborach, w których pan startuje? Napisałem, że miło iż pojawił się pan w tym wątku, ale nieco szkoda, że odezwał się pan wywołany trochę do tablicy. Zna pan nasze forum, często korzystał pan z niego promując siebie i swoich kandydatów do gminnego samorządu. Szkoda więc, że nie zawiadomił nas pan o swoim kandydowaniu do sejmu. Rozumiem, więc, że reprezentuje pan w tych wyborach bardziej kutnowski zarząd PO niż rodzinną gminę? A więc bardzo proszę niech pan napisze co PO zrobiło dotychczas dla naszego powiatu, a w tym w szczególności dla naszej gminy? Dość mam obietnic pod tytułem: "jeśli nas wybierzecie zrobimy to i to". Pokażcie co zrobiliście dotąd, po czynach Was osądzimy, nie po obietnicach. Miło byłoby również, gdyby wymienił pan tu na tym forum, swoje osobiste dokonania, w tym zakresie, jako działacza platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 06:18 ależ jeśli mnie pamięć nie myli to pan TR startuje chyba gdzies tam z okręgu sieradzkiego? A może to okręg łódzki? Zdaje się, że nr 15 na liście. Proszę o bliższe inf. w tej sprawie, bo zdaje mi się, że nasi ziomkowie nie będa mogli oddać głosu na w/w. Mylę się? a przy okazji dzięki edmurphy za zrozumienie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 07:22 Jak wiesz PO w Kutnie nie ma większości, więc może tylko przedstawiać swoje propozycje działania, które mogą być zaakceptowane lub odrzucone przez rządzący PIS w Kutnie. Jeżeli chodzi naszą gminę na razie też nie ma tam przedstawicieli PO. Ja osobiście bardziej chcę się zaangażować w działalności naszego stowarzyszenia na rzecz rozwoju gminy Żychlin. pozdrawiam TR. Odpowiedz Link Zgłoś
napleciony Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 08:16 doopa jasiu pierdział stasiu... Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 09:27 Dlaczego wszyscy jestescie na nie?najpierw trzeba dawac szanse a pozniej egzekwowac to zostalo zrobione!!lub krytykowac za niewywiazanie sie z wyborczych obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 10:08 Dlaczego wszyscy jestescie na nie?najpierw trzeba dawac szanse a pozniej > egzekwowac to zostalo zrobione!!lub krytykowac za niewywiazanie sie z > wyborczych obietnic. xe.na dajemy ludzom szanse a egzekwować jak? Pytam się jak, jak wpływu przez 4 lata nie mamy na to co bedzie robił senator lub poseł. Krzywdę możemy mu zrobić nie wybierając go w następnej kadencji. Ale on ma to wtedy w du..e bo już się nachapał. Tomku jak bym miał iść na wybory zagłosował bym na Ciebie ale co? Jesteś 15 na liście więc i tak się nie dostaniesz tylko jakiś gość będący pierwszy na liście. Więc Tomku znowu zostajesz w Żychlinie i będziesz robił to co robisz, a jeżeli chcesz zapewnić swoją osobą głosy paną będącym na liście przed Tobą to ja się na to nie piszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 12:30 Zychliniak tu ci przyznam racje,bezsensem jest glosowac na 15 osobe na liscie skoro i tak ewentualne punkty tej osoby przyjda na kogos innego,niekoniecznie na ta osobe ktora bysmy sami wybrali,natomiast w kwestii dawania szansy lub nie powiem tak-wybierajac mlodego czlowieka mozemy przypuszczac iz bedzie sie staral poniewaz dopiero zaczyna ta droge i glupio byloby spalic swoje szanse na lata nastepne,a stary wyga rzeczywiscie moze miec wszystko w du.... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 00:44 Xena, a więc dobrze Cię rozszyfrowałem - jesteś harcownikiem :-) Nie jesteśmy "na nie". Jesteśmy bogatsi o 20, a nawet więcej, lat tej naszej wypaczonej demokracji. Biegamy na te wybory i co z tego dotychczas mamy? Walijsko-irlandzką emigrację? strajkujące szpitale? korupcję, nepotyzm, niekończący się sejmowy kabaret, itd. A więc dość!!! Nie dam żadnej szansy komuś kto niczego sobą nie reprezentuje! Mogę oddać swój głos na człowieka, który czegoś już dokonał dla społeczności lokalnej tej najbliższej sobie, dał się poznać, jako dobry gospodarz, wykazał się pracowitością, odpowiedzialnością i nie idzie do władzy dla wyłącznie swoich ambicyjek. Bardzo chętnie oddam głos na pana, panie Tomku, bo uważam, że głosować, my żychliniacy, powinniśmy na swoich. Ale jeden warunek: niech mi pan powie co pan dotychczas osiągnął w swoim życiu i co jeszcze ważniejsze czym pan dotychczas może się pochwalić w obrębie swoich działań dla swoich współmieszkańców chociażby. Pana odpowiedź na moje poprzednie pytanie była daleko niewystarczająca. Powiem: wręcz ogólnikowo-zbywająca. Ja wiem, że PO nie ma większości w radzie powiatu i że nie ma was w żychlinie. No właśnie - dlaczego nie ma? Przecież pan jest. Nie potrafi pan skupić wokół siebie kilku osób i podziałać partyjnie? A głosować na pana Tomka Acid możemy spokojnie, sieradzki to nasz okręg. Tak jesteśmy przypisani. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 01:05 I jeszcze tak na marginesie naszej forumowej dyskusji chcę zwrócić Waszą uwagę na pewne sprawy, które ogromnie mnie zbulwersowały i przez które coraz bardziej umacniam się w przekonaniu, że od polityki trzeba trzymać się jak najdalej, bo politykom woda sodowa już dawno mózgi wyżarła. Pierwsza sprawa związana jest ze szpitalnym strajkami. W poniedziałek odbywała się pierwsza w tej kampanii medialna debata. Równocześnie trwała ewakuacja szpitali. Zwróciliście uwagę co było ważniejsze dla mediów, polityków, całej sfory dziennikarskich komentatorów i sondaży przedwyborczych? Kto kiedykolwiek miał poważnie chorą bliską osobę w szpitalu zrozumie o czym mówię. I sprawa druga, chyba z wczoraj. Prezydent zarządził obchody zbrodni katyńskiej w najbliższym czasie, mimo, że rocznica tej tragedii naszego narodu przypada na początku marca. Na szczęście chyba nieco się z tego wycofał, między innymi na skutek apelu środowisk katyńskich, w których imieniu zaprotestował Wajda. Wykorzystywać takie wydarzenie dla potrzeb kampanii wyborczej to jest moim zdaniem największe draństwo. Politycy chyba sądzą, że my już wszystko przełkniemy bez jakiejkolwiek refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
napleciony Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 09:23 trafnie to ująłeś edmurphy... a żychlińscy kandydaci na posłów chyba już się trochę nimi czują... trzymać się z dala od politycznej gnojówki MOŻNA... zyskuje się wtedy trochę człowieka w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 09:00 No rozbawiles mnie do łez,dlugo nad tym myslales? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 10:08 Zgadzam się z tobą edmurphy, że trzeba się wykazać mam nadzieje, że już niedługo tak się stanie dzięki naszemu stowarzyszeniu w którym działam. Na razie podsunąłem pomysł naszemu burmistrzowi o utworzeniu placu zabaw przy ulicy Mickiewicza. Burmistrz wyraził chęć utworzenia takiego placu, jak wiesz na razie takiego placu nie ma na moim osiedlu nie licząc tego koło Biedronki. Nasze stowarzyszenie ma działać we wszystkich obszarach związanych z naszą społecznością wszystkie propozycje są mile widziane. Jeżeli chodzi o wybory zychliniak i xena pisali że nie ma sensu oddawać na mnie głosu ponieważ jestem na 15 miejscu i w tym błąd za dwa lata kolejne wybory uzyskując w tych wyborach dobry wynik wyborczy mogę w kolejnych wyborach wystartować z 5 a nie 15 miejsca. pozdrawiam TR. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 11:23 witam Tomku ja się wtrące i ci napiszę ściemniasz. A konkretnie piszesz że za 2 lat bedziesz startował z 5 miejsca jak będziesz miał dużo głosów pozwól że zacytuję twoje słowa "Zmiana ordynacji wyborczej, którą proponuje PO jest jak najbardziej słuszna chodzi mi o okręgi większościowe w których wchodzić będą do sejmu osoby z największą liczbą głosów." może juz liczysz że PO nie wygra lub przez 2lata nic nie zrobi i znowu będą miejsca na liście. I niechcę słyszeć za 2lata jakbyście przegracie wybory że to oni rządzili a nie my bo tak już wszyscy rządzący mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 11:38 "podsunąłem pomysł naszemu burmistrzowi o utworzeniu placu zabaw przy ulicy Mickiewicza" - kiedy podsunąłeś burmistrzowi ten pomysł ? Czy czasem nie przypisujesz sobie,bądź waszemu stowarzyszeniu zasług innych ludzi? I jeszcze jedno,dlaczego nowy plac zabaw miałby powstać przy ulicy Mickiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 12:57 w sprawie utworzenia placu zabaw przy ulicy mickiewicza byłem osobiście u burmistrza w wakacje(możesz do niego przedzwonić i mnie sprawdzić). Nowy palc miałby powstać przy ulicy mickiewicza, ponieaż jest to dobra lokalizacja. Po za tym każdy może iść do burmistrza i podać swoje propozycje, ale widocznie nikomu na tym nie zależy. U burmistrza byłem jako przestawiciel Stowarzyszenia. Dla mnie nie ma problemu plac zabaw może być w innym miejscu tylko musisz wskazać takie miejsce burmistrzowi i żeby było one na naszym osiedlu. pozdrawiam TR. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 13:13 Z dobrych źródeł wiem,że lada dzień rusza budowa placu zabaw przy przedszkolu koło szkoły podstawowej nr.2 (wartość ok.50000 zł), ma powstać także kompleks sportowy na miejscu boiska szkolnego przy tejże szkole,ale o placu zabaw przy Twojej ulicy wybacz,ale nie słyszałem! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 13:00 Jeszcze zapomniałem dodać, że nasze stowarzysznie wspópracuje i będzie wspópracowało z burmistrzem i urzędem w przyszłości chcielibyśmy zajmować się różnymi sprawami odciążając burmistrza. Na tym kończe lepiej działać niż gadać :) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 13:30 No to dobrze,że działacie,przecież chyba? w tym celu powstało to stowarzyszenie! Współpracować musicie z każdym kto ma jakikolwiek wpływ na nasze miasto! Działać trzeba to oczywiste,ale działać,a nie udawać,że się działa! A gadać też trzeba, bo jak gadasz to też działasz!!! Pozdrawaiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 14:05 sugerujesz, że udajemy? A tak przy okazji możesz zadać pytania do radnych z naszego okręgu co im udał się do tej pory zrobić dla wyborców którzy ich wybrali. Czy wywiązują się z przedwyborczych obietnic. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 14:45 Ja nic nie sugeruje,broń Boże.Niewiem jakie macie osiągnięcia do tej pory (oprócz festynów na łąkowej),a jakie plany na przyszłość? W pewnym okresie był ogromny szum o stowarzyszeniu, a później jakoś wszystko ucichło. A co do radnych,to niech pytają ci co na nich głosowali,ja nie mam o czym rozmawiać z panią Melcher,a tym bardziej z panem Szymańskim!!! Pozdrawiam> Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 15:35 Zainterosowany761 zapewniam Cię że plany są na przyszłość. Czas o którym mówisz był nam potrzebny do sformalizowania wszystkich dokumentów a to niestety troszeczkę musiało potrwać. A co do radnych to masz rację. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 16:36 A co to za plany? Czy trzeba spełniać jakieś określone krytaeria,żeby należeć do Waszego stowarzyszenia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 17:53 dajcie chłopakowi odsapnąć, bo dostaje grad pytań i pewnie sił nie ma. Wiem, wiem, sam chciał. O Stowarzyszeniu Matylda juz sporo pisała i o tym kto może do niego należeć też. Poczytajcie wątki sprzed paru miesięcy. A jak juz o Matyldzie, to jest dobrym przykładem tego, że działać a później szukać uznania i poparcia. Nie została radną, bo nie otrzymała wystarczającej liczby głosów. Myślę, że część osób nie chciało przez to wspierac jej ojca i jego interesów, bo były podejrzenia o to, że córka radna, to jemu sie polepszy. Bzdura! w ostatnim czasie sporo zadziałała i pewnie jeszcze zdziała. sama nie dałaby rady ale Stowarzyszenie się rozrasta i pomoc jest. Matylda jest bankiem pomysłów i to świetnych i Tomasz R. korzysta z przebywania blisko niej. Dobrze, niech korzysta. Matylda jest dziś bezrobotna. może zrealizuje za jakiś czas swoje plany. ale chciałem powiedzieć, że pewnie dziś poparcie miałaby znacznie większe i może radną by była. Tak jak chciała. Tu powtórzę: najpierw działać, działać, działać, a poparcie samo przyjdzie. Prezydent Wrocławia jest też tego świetnym przykładem. Drodzy Żychliniacy: trzymam za Was kciuki. Nie dajcie się zwariować. cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 23:53 Plac zabaw na Mickiewicza to zapewne dobry pomysł i jeśli to pana inicjatywa to należy się panu uznanie. Napisałem "zapewne", bo celowość tego pomysłu mogą ocenić tylko mieszkańcy tej części osiedla. Ale jestem za tym, aby nasze dzieciaki miały odpowiednie miejsce do zabawy, jak najbliżej domu. Ale to za mało, aby wykazać się dorobkiem w kandydackim cv, przynajmniej z punktu widzenia mojego, czyli wyborcy. Reszta pana wypowiedzi trochę miałka, mało konkretów, nic o działalności PO, bo faktycznie ani w powiecie, ani w naszej gminie was nie ma. Tak, jak zresztą innych partii. Ujawniacie się dopiero przed wyborami i wtedy my biedni wyborcy dowiadujemy się "who is who". A ta szarada z 15 i 5 miejscem to, jak to ktoś napisał, wybaczy pan, "ściemnianie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 06.10.07, 00:08 A i jeszcze jedno panie Tomku. Napisał pan, że coś pan tam robi czy będzie robił, żeby "odciążyć" burmistrza. "Odciążyć" burmistrza? Albo pana źle zrozumiałem, albo to jakieś nieporozumienie. Burmistrz jest tak przeciążony pracą, że nie daje rady i pan musi go odciążać? Z zastępcą i sekretarzem oraz całą ekipą urzędników "nie wyrabia"? Może potrzebna kolejna podwyżka dla tak przepracowanego włodarza gminy? A oglądał pan dziś łódzką trójkę? Może widział pan, jak Burzyński "buja" w górę Kutno? U nich dziś odbywała się potężna akcja promocyjna miasta z wykorzystaniem Euro 2012. A u nas stadion chwasty by zarosły, gdyby ich handlowcy nie wydeptali. A co w zamian za to "odciążanie" dla pana od burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia9.pl Re: Żychliniak posłem ? 06.10.07, 00:09 Trzymam kciuki panie Tomaszu mam nadzieję że uda.Ktoś taki jak Ty jest nam (Żychliniakom) potrzebny!!I wiem że nie tylko ja tak myślę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz55 Re: Żychliniak posłem ? 06.10.07, 04:04 ja tez trzymam kciuki od czegos trzeba zaczac polityczna walke o poprawe przez to swojego i nnych bytu,ale czy bedziesz miał tyle siły zeby walczyc z oszołomami w Kutnie czy Zychlinie.Polityka to walka Chce Ci sie walczyc ,znajac wynik jestes ,tak mi sie wydaje z gory na przegranej pozycji ,masz zapał moze w inny sposób go wykorzystaj,powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 08.10.07, 00:13 Czy ktoś wie coś więcej o "naszych" pozostałych kandydatach, tzn. o pani Dobińskiej i panu Halamusie? A może i oni zawitają na nasze forum? Zapraszamy :-) Na razie w żychlinie trwa kampania plakatowa. Dziś zauważyłem plakaty posła Woźniaka i starosty Kłopotowskiego. Acha, we wtorek spotkanie z posłem PO Biernatem. Chyba o 17-tej w ZDK-u. Panie Tomku, czy pan też tam będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 08:39 Edmurphy spotkanie z posłem Biernatem bardzo udane. Nawiązanie kontaktu z nim może wspomóc nasze stowarzyszenie. Szkoda że zabrakło na nim ludzi , którzy obecnie rządzą gminą i przedstawicieli rady. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 14:11 Widocznie nie zaprosiliście ich. Co znaczy,że spotkanie z posłem było bardzo udane? W jaki sposób poseł Biernat może wspomóc stowarzyszenie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 14:19 I jeszcze jedno: ilu mieszkańców naszego miasta było na spotkaniu z posłem? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 17:38 Poseł Biernat na doświadczenie w tworzeniu projektów unijnych. Zaproponował spotkanie dyrektorem departamentu przy urzędzie marszałkowskim który zajmuje się projektami unijnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
koles1333 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 22:59 A jak by nie było wyborów za pasem to czy Pan poseł przyjechał by do nas? Mówił by o spotkaniach itd.? W sumie dobrze że teraz a nie w ogóle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 11:45 witam panie Tomku Ja mam jedno pytanko dlaczego nie widzę pana Plakatów z listy PO. Są innych działaczy a Pana Brak. A może PO nie opłaca się inwestować w plakaty osoby będącej na 15 miejscu bo i tak nie wejdzie dalej. Więc jakie ma pan poważanie w strukturze PO chyba żadne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 13:03 Żeby zrozumieć strukturę PO to trzeba w niej być. Okręg 11 jest bardzo duży jest w nim wiele struktur więc i miejsca są odpowiednie do zajmowanych stanowisk w partii. Dla mnie najważniesze jest nawiązanie kontaktów jak nawyżej by wspomoć Stowarzyszenie i tyle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 14:51 słuchaj nie rozumiem tego. Chcesz wygrać wybory czy wspomagać stowarzyszenie. Jeżeli wybory nic nie znaczą to nas oszukujesz i napędzesz głosy innemu z listy. Jeżeli się nie mylę ludzie są sobie równi chyba że nie w PO. Może w strukturach waszych są równieisi równi, mali i mniejsi nie rozumiem tego. A jak wyborami chcesz wspomuc stowarzyszebie napisz jak? To dziwne ty chcesz nawiązywać kontakty z KIM Napisz, ponieważ jesteś może za mały. A może być posłem to za mało żeby mieć kontakty. Tomku coś ściemniasz jestes pionkiem na szachownicy na której ludzie je przesówaja a potem chowaja i mają wszystko w du..ie. Widze że sam nie wiesz czego chcesz pływasz piszesz ładnie a potem toniesz i znowu gadasz i piszesz. Tak już było przed wyborami na radnego byłeś na forum co chwilę. Po wyborach żadko bywałes o Stowarzyszeniu mało pisałeś nawet o tym że będzie plac zabaw nie pisałeś a teraz znowu wypływasz piszesz o Stowarzyszeniu a po wyborach będziesz cicho. Zastanów sie co robisz i nie mieszaj w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 15:01 Zgadzam się z tobą nie będę się już wypowiadał przyznam Ci się do tego, że przeszkadza mi to że jestes anonimowy i snujesz bajki ujawnij się jak masz odwagę to porozmawiamy merytorycznie nie koniecznie na forum. pozdrawiam TR. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 12.10.07, 07:15 Taki anonimowy nie jestem przecież jestem z Żychlina. Na forum wyrażam swoje zdanie. Komentuję i piszę o tym co czuję i staram dowiedzieć się najwięcej o kandydacie i jego możliwościach. Wiem że słowa mogą boleć ale wybory są czymś ważnym. Proszę o zrobienia jakiegoś spotkania z tobą jako przedstawiciela PO i możeby porozmawiać. Zadam dużo pytań tobie a na koniec podejdę i się przedstawiem. Anonimowość jest super jednak poszczególnym ludzia nie ma problemu się przedstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: Żychliniak posłem ? 12.10.07, 08:39 Anonimowość jest super jednak poszczególnym "ludziom nie ma problemu się przedstawić" -tego nie rozumiem jakiego problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: wybory 12.10.07, 07:37 Co wy na to ? "Najlepsze rozwiązanie dla Polski to będzie rozwiązanie stabilne, a rozwiązanie stabilne to są rządy jednej partii. I dlatego będziemy do ostatniego dnia - użyję tutaj sportowego określenia - ziemię gryźć, żeby tak było - powiedział J. Kaczyński wieczorem w programie "Kto kogo?" w telewizji Polsat. Powtórzył też, że jest przekonany, iż sojusz LiD-PO już został zawarty. Kto dzisiaj głosuje na PO, głosuje na LiD i odwrotnie - stwierdził J.Kaczyński. ". Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: wybory 12.10.07, 09:01 Piękne słowa "ziemię gryśc" jednak jak podaja sondarze jeżelie wygra PO lub PiS to nie beda mieli większośći. Będą musiei założyć koalicję lub nastepne wybory za parę miesięcy. Koalicja PO i PiS powinna być juz 2lata temu. Nigdzie na świecie nie ma Prawicy w opozycji z Prawicą. Więc zamiast zganiać na siebię o brak tej koalcji i wzajemnych waśni ( przecież obaj Panowie maja korzenie w Solidarności) prosimy o mądre wspólne rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 12.10.07, 09:25 Koalicja na pewno jest możliwa, ale na czele rządu "jeżeli oczywiście wygra PIS" musiał by być np. Marcinkiewicz, bo w innym przypadku dale j będą rządy autorytarne jak do tej pory. Marcinkiewicz chciał połączenia , no ale bracia nie pozwolili na to oni rządzą i tylko oni. Zastanawiam się co się stanie gdy wygra Pis i co zrobią z kim zbudują koalicje? Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 12.10.07, 13:51 Tak sobie czytam,czytam.....i robi mi sie niedobrze jak czytam twoje wypowiedzi zychliniak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybory 12.10.07, 23:47 Xe.na! Natychmiast do łazienki, bardzo proszę :-) Dziękuję za informację o spotkaniu z posłem panie Tomku. Nie sądzę jednak, że można je określić słowem "udane". Z tego co wiem, być może mam nieścisłe informacje, na spotkaniu było tylko kilku działaczy PO. Trzy do pięciu osób. Ze spotkania mieszkańców miasta i gminy zrobiło się takie małe zebranko Platformy. Zastanawiam się dlaczego? Czy zawiodła informacja? Nie potrafiliście nagłośnić spotkania? To źle świadczyłoby o lokalnym kole PO. A może przyczyną jest coraz mniejsze zainteresowanie mieszkańców Zychlina polityką w ogóle? Czyżby było to zapowiedzią faktycznie niskiej frekwencji? Nie zdziwiłbym się.To, że na spotkaniu padły ze strony posła jakieś deklaracje pomocy w kwestii pozyskiwania środków unijnych to bardzo dobrze. Ale to mógłby pan uzyskać normalną drogą wewnątrzpartyjną, a nie dopiero przy okazji spotkania wyborczego. Słabiutka ta pana 15 pozycja na liście, oj, słabiutka. A fakt nieobecności władz samorządowych na spotkaniu świadczy li tylko o braku zainteresowania burmistrzów posłem platformy. Obowiązku bycia na spotkaniu wyborczym kandydata nie mają. A może też nie wiedzieli? I proszę się nie jeżyć, panie Tomku, na anonimowość żychliniaka. Wszyscy (no prawie) jesteśmy tu anonimowi, taki urok tego forum. I dobrze. I jeszcze jedno: Zychliniak ma rację pisząc, że zjawia się pan tu okazjonalnie, czyli przed wyborami, a potem pan znika. Tak, jak posłowie :-) Błochowiak widziałem "na żywo" przed poprzednimi wyborami do sejmu (słynne spotkanie na skwerku przed kościołem z udziałem byłego burmistrza), poseł Woźniak jeszcze jako kandydat przemierzył miasto piechotką, bratając się z ludem. Poseł Biernat zaszczycił nas teraz. Jednym słowem: show :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 13.10.07, 12:32 Źle świadczyć o lokalnym kole PO to nie może, ponieważ takiego koła nie ma, oj słabe informacje posiadasz, albo nie wczytujesz sie w posty. Po drugie to forum wywołało mnie do tablicy. Nie uczestniczyłem w forum , ale cały czas je śledziłem (nie wypowiadam sie w wątkach o których nie mam pojęcia lub mnie nie interesują). Zainteresowanie mieszkańców polityką może być mniejsze ale osób, które zarządzają w naszej Gminie powinno być o wiele większe, sam wiesz że prawdziwa polityką zaczyna się od szczebla wojewódzkiego skąd idą największe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: wybory 13.10.07, 13:25 tr28 napisał: > Źle świadczyć o lokalnym kole PO to nie może, ponieważ takiego koła nie ma, oj > słabe informacje posiadasz, albo nie wczytujesz sie w posty. A to ? www.kutnoplatforma.org/powiat_kutno/powiat/zychlin/wladze/wladze.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: wybory 13.10.07, 14:01 No i co wy na to ? www.powiatkutnowski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2519&mode=thread&order=0&thold= 0 Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 13.10.07, 18:42 Wiadomości na tej stronie są nie aktualnie. Dinozaur0 jak byś był trochę bystrzejszy to prześledził byś starsze posty z początku czerwca i zorientował byś się że nowa struktura ma powstać w Żychlinie jak na razie się to nie udało, więc następny raz jak coś napiszesz to sprawdź żebyś później był bardziej wiarygodny.:) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: wybory 14.10.07, 10:59 tr28 napisał: > Wiadomości na tej stronie są nie aktualnie. Dinozaur0 jak byś był trochę > bystrzejszy to prześledził byś starsze posty z początku czerwca i zorientował > byś się że nowa struktura ma powstać w Żychlinie jak na razie się to nie udało, > więc następny raz jak coś napiszesz to sprawdź żebyś później był bardziej > wiarygodny.:) TR nie denerwuj się. Ten link i te wiadomości były ze strony powiatowej PO z Kutna, z dnia w którym je umieściłem. A więc co ma wspólnego moja bystrość z tym co jest wg. ciebie nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: wybory 14.10.07, 11:01 Dodam jeszcze, że Tobie życzę jak najlepiej. jezeli będziesz wybrany posłem to będziesz naszym posłem z ziemi żychlińskiej. Na przszłość okazuj więcej dojrzałości a nie ................ Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Re: wybory 14.10.07, 11:28 orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&47&93. Dlatego na Was nie zagłosuję bo jesteście przeciwko nam, zwykłym ludziom. Wyniki głosowania mówią wiele, bardzo wiele. Liberalizm jest nam wrogi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybory 14.10.07, 13:17 Dziękuję, Dinozaur :-) Panie Tomku, skąd ja, zwykły zjadacz chleba mam wiedzieć, że PO w Żychlinie nie ma? Na oficjalnej stronie wszak jest. Brak Wam rzetelności, aby uaktualniać stronkę? To co pan pisał w postach sprzed kilku miesięcy wszak też może być już nieaktualne. A to, że PO nie ma w naszym mieście świadczy tylko o jednym według mnie - o coraz większym zniechęceniu żychliniaków do polityki. Chyba, że jest to dowód na słabość waszej partii, której siła kończy się na kilku radnych powiatowych :-) Przykre, że aby zaistnieć w polityce, bo widzę, że bardzo chce pan zaistnieć, musi się pan "podczepiać" do Kutna. Przykre dla nas, żychliniaków, że tak wciąż słabe i drętwe środowisko tworzymy. A jeśli chodzi o obecność burmistrza na spotkaniu z posłem, to moim zdaniem być nie musiał. To było spotkanie z mieszkańcami, jak rozumiem. Gdyby burmistrz chciał się spotkać z posłem znalazł by do niego drogę, a poseł pewnie by nie odmówił. W jakim charakterze niby burmistrz miał na takim spotkaniu wystąpić? Gospodarza chlebem i solą witającego gościa? Gościa niezwykłego, to prawda, bo to chyba pierwsza poselska wizyta w naszym mieście w tej kadencji sejmu. No, z tego względu to chyba należało z tym chlebem i solą, panie burmistrzu :-)) Proszę mnie tu źle nie zrozumieć, nie tłumaczę zachowania burmistrza, ale widzę wielkie pana rozgoryczenie jego nieobecnością na spotkaniu. Chce pan, żeby się spotkali to ich pan umów. Proszę wybaczyć, panie Tomku, moją lekką zgryźliwość kierowaną do pana. Trochę odreagowuję na panu moje z kolei rozgoryczenie jakością naszego życia politycznego. No, ale taka rola kandydata, a później posła. Szanuję pana decyzję o kandydowaniu i dobrze panu życzę, więc proszę tą dyskusję traktować raczej, jako bojową próbę, a nie atak na swoją osobę. Choć, aby przygotować pana do roli polityka powinniśmy tu na forum dać panu prawdziwą szkołę :-)) Sądzę, że wyrażę tu myśl nie tylko swoją, że dobrze, że poczuł się pan wywołany do tablicy i zabrał głos na forum. Bo gdzie moglibyśmy się z panem spotkać? A może jakieś przedwyborcze spotkanie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: wybory 14.10.07, 20:28 jeszcze trochę, jeszcze trochę. Cierpliwości. Będzie i po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniqa1985 Re: wybory 16.10.07, 08:45 Drogi Tomaszu, czytam to forum od dłuższego czasu i zauważam, iż jesteś na nim aktywny tylko przed wyborami. Ja jako przyszły wyborca chcę abyś napisał nam co do tej pory zrobiłeś dla mieszkańców Żychlina? jakie są Twoje osiągnięcia jako polityka? oraz dlaczego teraz masz pomysł wybudowania placu zabaw przy ulicy Mickiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz55 Re: wybory 16.10.07, 19:04 Tomku po co Ci to kasy nie masz albo masz jej tak mało ,ze tej polityki Ci sie zachciało,przeciez nie jestes w stanie nic w naszym miescie zrobic nic nie zrobiłes do tej pory to i pozniej tym bardziej nic nie zrobisz .Zobacz co nam P,Tarka kiedys obiecywał i ,,,psy na nim wieszaja,daj se chłopie luz. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybory 16.10.07, 23:14 Psy wieszają i słusznie. Bo na obietnicach przedwyborczych zajechał daleko. Nic z tych obietnic nie wyszło, facio ma się dobrze, a my, wyborcy, jak zwykle z przysłowiową ręką w nocniku. Ale z panem Tomkiem będzie na pewno inaczej. Czyż nie panie Tomaszu ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uniqa1985 Re: wybory 17.10.07, 09:22 Panie Tomaszu czemu się Pan nie odzywa, zawsze miał Pan coś ciekawego do powiedzenia? czyżby pytania za trudne?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 17.10.07, 10:05 smakosz55 napisała: > Tomku po co Ci to kasy nie masz albo masz jej tak mało ,ze tej > polityki Ci sie zachciało,przeciez nie jestes w stanie nic w naszym > miescie zrobic nic nie zrobiłes do tej pory to i pozniej tym > bardziej nic nie zrobisz .Zobacz co nam P,Tarka kiedys obiecywał > i ,,,psy na nim wieszaja,daj se chłopie luz. Jeżeli z góry zakładasz, że nic nie mogę zrobić dla naszego społeczeństwa to powiem Ci tak "czas pokaże" zgadzam się z tobą, że w pojedynkę są małe szanse, więc proponuje Ci się przyłączyć co dwie głowy to nie jedna. pozdrawiam TR. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 17.10.07, 12:19 smakosz,gdyby kazdy tak myslal jak ty to zycie byloby tylko wegetacja,wpolczuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 17.10.07, 10:00 To dobrze, że czytasz od dłuższego czasu forum, chociaż twój login wydaje mi się zupełnie nowy, nie miałeś odwagi się wcześniej odzywać? a może jesteś jedną z tych osób, które co jakiś czas zmieniają login! A tak na marginesie to chyba nie śledzisz tego forum uważnie, ponieważ temat placu zabaw był poruszany wcześniej przez zainteresowanego, więc nie wiem o co Ci chodzi. Mam nadzieje, że atak na moją osobę przynosi Ci wiele satysfakcji, więc baw się dobrze nie zamierzam z tobą polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
uniqa1985 Re: wybory 17.10.07, 10:30 nie odpowiedziałeś na moje pytania. Jestem Twoim potencjalnym wyborcą, więc trochę szacunku. nie odpowiedziałeś na moje pytania, ponieważ do tej pory nic nie zrobiłeś, a gadać to Ty potrafisz, niestety tylko gadać... a co byś powiedział na propozycję placu zabaw w miejscu, gdzie mogłyby bawić się dzieci z ulic: Mickiewicza, Sienkiewicza, Słowackiego, Krascickiego- tam też mieszkają dzieci i nie mają się gdzie bawić...To nie jest atak na Twoją osobę, chcesz być osobą publiczną musisz mieć więcej cierpliwości dla swoich wyborców i odpowiadać na ich pytania. Jeszcze jedno pytanie czy jesteś za tym, by służba zdrowia była sprywatyzowana w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybory 17.10.07, 11:17 Z twojego nastawienia do mojej osoby wynika,że i tak nie pójdziesz na mnie zagłosować cyt"nic nie zrobiłeś i nie zrobisz", więc przekreślasz mnie na samym początku. Po drugie: wskaż takie miejsce na plac zabaw dla wszystkich tych ulic, które wymieniłeś i idź zaproponuj to burmistrzowi ja osobiście na pewno poprę to miejsce, ponieważ zależy mi na tym by dzieciaki miały bezpieczny plac zabaw. Jeżeli chodzi o służbę zdrowia to jest to problem przyznaje, osobiście wolałbym nie prywatyzować szpitali tylko zastanawiam się nad tym jakie było by podejście lekarzy w szpitali sprywatyzowanym, bo wszyscy wiemy jakie jest podejście lekarzy "oczywiście nie wszystkich" w obecnych szpitalach wiem na swoim przykładzie bardzo dobrze jak to jest, ponieważ mam bardzo chorego ojca i niestety gdyby nie prywatne leczenie pewnie by już nie żył. Kolejnym przykładem może prozaicznym , ale faktycznym jest to, że chodząc ze swoim maleńkim dzieckiem do przychodni na szczepienia też za to płacę po to by zminimalizować dziecku cierpienie zamiast trzech zastrzyków na raz dostaje jeden, ale oczywiście jest to mój świadomy wybór . Sam na pewno spotkałeś się z sytuacją w której potrzebne było Ci jakieś prześwietlenie lub wizyta u specjalisty to wiesz, że czas oczekiwania na to jest nie raz przerażający, a zdrowie jest przecież najważniejsze. Podsumowując uważam, że my od dawna leczymy się prywatnie. Spowodowane jest to tym iż w Żychlinie nie mamy dobrych specjalistów i nie mamy wyjścia musimy się leczyć prywatnie. Z doświadczenia wiem, że obecnie niestety, ale to prawda lekarz więcej ci poradzi prywatnie niż w szpitalu czy przychodni i to jest właśnie chore to trzeba zmienić podejście lekarzy do sprawy, myślę, że większość osób się z tym zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pola-zychlin Re: PO wyborach 18.11.07, 20:12 Odetchnęła z ulgą wspólna Europa, bo jeden z braci rządzących dostał w d..ę kopa, Rosja też nie ukrywa w tej sprawie radości, licząc, że jej „niet” nad Wisłą zagości. Skończyły się rządy twardej postawy w interesie Polski i polaków sprawy, upominać się o należny Polakom szacunek, ponoć psuje Polski w świecie wizerunek. Nie jestem politykiem ani biznesumen i może z tego wszystkiego zbyt mało rozumiem, ale mam oczy i widzę i coś mi się zdaje, że wolą Polskę uległą dwa ościenne kraje. A co dla nas rodacy nowa władza niesie, luksus i dobrobyt forsy pełną kieszeń, nieważne jest pochodzenie i urodzin daty, każdy będzie szczęśliwy , młody i bogaty. Dobrze płatni lekarze i inny personel medyczny , zadba byś był zdrowy i w dodatku śliczny, nauczyciel w szkole nie będzie żył w stresie bo mu nowy minister podwyżkę przyniesie. Autostrady i drogi SUPER niczym na zachodzie, bar, sauna, basen jest przy każdej drodze, już nie będą kierowcy psioczyć i narzekać, będą się przemieszczać niczym woda w rzekach. Podatki sprawiedliwe znaczone linią główną, płacimy jednakowo, biznesmen co ma kasę, i ty emerycie co masz wielkie g…o. Rynek pracy chłonny i dobre zarobki emigrację skuszą , że po latach tułaczki do kraju powrócą. Nareszcie biznesmeni będą zdobywać najlepsze oferty i nikt nie będzie siedział za „puste koperty”. Nie jestem ekspertem od gospodarki, czy broń Boże prawa, ale gołym okiem widać, że idzie poprawa, Obawiam się tylko jednego czy na wszystko wystarczy, i dlatego czekam na obiecany cud gospodarczy. Bo przecież jak zabraknie na rządowe wydatki , to zrobią to co zwykle ,podniosą podatki. A już za cztery lata każdy się przekona, czy PO zrobi w Polsce dobrobyt, czy my daliśmy się zrobić w balona? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: PO wyborach 18.11.07, 21:50 Oj, Pola, Pola powalasz na kolana :-) Bardzo trafnie tu ujęłaś wszystkie, przynajmniej moje, niepokoje związane z wygraną PO. Obyśmy za lat cztery cieszyli się bardziej z tej wygranej niż nasi sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Kandydat z PiS 17.10.07, 08:02 Wśród kandydatów do Sejmu nie został wymieniony na tym forum Pan Marek Kazimierz Jędrzejczak, dyrektor Gimnazjum Publicznego w Domaniewicach, który związany jest z rodzinnym miastem Żychlinem. Co sądzicie o tym kandydacie ? Ja tego człowieka nie znam. Podobno jest to kandydat uczciwy, odpowiedzialny i sprawny w działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: Kandydat z PiS 17.10.07, 12:25 Tak?a to podobno to od kogo zaslyszlaes?ile ten kandydat zrobil ze juz jest tak wywindowany?moze troszke sprawiedliwosci?! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Kandydat z PiS 17.10.07, 23:28 Mam pytanie do tych, którzy już zdecydowali, że idą na wybory i oddadzą swój głos. Czy już zdecydowaliście również na kogo ten głos oddacie, przy czyim nazwisku postawicie krzyżyk? Nie chcę, żebyście wymieniali nazwiska, nie, nie. Chodzi mi tylko o to czy wybraliście nazwiska konkretnych osób, czy dokonaliście już wyboru. Przejrzałem właśnie listy kandydatów i wybór wcale nie jest prosty. Nie pamiętam ile tych krzyżyków możemy postawić? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Kandydat z PiS 17.10.07, 23:37 Uściśliłem swoją wiedzę :-) Głos jest ważny, gdy postawimy jeden krzyżyk na wybranej liście przy nazwisku kandydata do Sejmu i nie więcej niż trzy krzyżyki na liście kandydatów do Senatu. (będą więc zapewne dwie kartki do głosowania: jedna płachta do Sejmu z wszystkimi listami partyjnymi i druga kartka do senatu). W naszym okręgu wyborczym, czyli sieradzkim numer 11, wybieramy 12 posłów i 3 senatorów. A więc każdy krzyżyk jest na wagę złota :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Kandydat z PiS 19.10.07, 00:24 Rozpoczął się ostatni dzień kampanii wyborczej. Jutro dzień przedwyborczej ciszy, a w niedzielę ruszamy do urn. Nasza dyskusja przedwyborcza, mało burzliwa tym razem, zupełnie ucichła. Czyżbyśmy już tak mieli dość? Niezależnie od tego, jak bardzo zaangażowani jesteście w życie polityczne mam do Was, szanowni forumowicze aktywni na tym forum i do Was forumowicze tylko czytający, prośbę. To, że politycy dobrze się bawią grając w te swoje gierki nas, wyborców, nie powinno zwalniać od myślenia. Proszę więc, abyście choć przez chwilę zastanowili się nad tym co ma wydarzyć się w niedzielę i podjęli mądrą i wyważoną decyzję o swoim udziale w wyborach. To jest naprawdę ważne czy pójdziecie na te wybory czy nie. I jest ważne, jeśli pójdziecie, przy jakim nazwisku, na której liście umieścicie swój krzyżyk. Wybór nie jest łatwy, ale jest wart chwileczki przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka.64 Kandydaci z PSL-u 19.10.07, 09:15 Stawiam na PSL bo uwielbiam kolor zielony zwiazany z przyrodą, ekologią, z turystyką. Urodziłam się na wsi, na ziemi kutnowskiej, w gminie Żychlin. Będę głosowała na tych, którzy dbają o małe wsie i miasteczka. Oto oni: www.psl.lodz.pl/index.php? option=com_content&task=category§ionid=5&id=19&Itemid=50 www.psl.lodz.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=5&id=22&Itemid=50 Odpowiedz Link Zgłoś
hanka.64 Re: Kandydaci z PSL-u 19.10.07, 09:17 www.psl.lodz.pl/index.php? option=com_content&task=category§ionid=5&id=19&Itemid=50 Odpowiedz Link Zgłoś
jb-bj1 GG bedzie miało swojego posła 19.10.07, 18:41 Łukasz Fołtyn startuje z listy PSL. www.pardon.pl/artykul/279/gadu-gadu_o_lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
jb-bj1 Waldemar Pawlak premierem ? 19.10.07, 18:45 www.pardon.pl/artykul/2831/pawlak_premierem_czy_to_mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
hanka.64 Re: Waldemar Pawlak premierem ? 22.10.07, 09:51 wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1626450,news.html Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: Waldemar Pawlak premierem ? 22.10.07, 11:10 Nie. Waldemar Pawlak nie będzie premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka.64 PSL w rzadzie 19.10.07, 19:18 wybory2007.wp.pl/wid,9310357,wiadomoscwmv.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanka.64 Re: PSL w rzadzie 19.10.07, 19:18 wybory2007.wp.pl/wid,9310357,wiadomoscwmv.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanka.64 Re: PSL w rzadzie 19.10.07, 19:25 wybory2007.wp.pl/wid,9306726,wiadomoscwmv.html Odpowiedz Link Zgłoś
acid33 Re: PSL w rzadzie 22.10.07, 11:13 dzięki Wam Bracia i Siostry. Zadowolenie moje nie zna granic. Pozbyliście się dziadostwa z Sejmu. Dziękuję. Nie wiem co biedny Endrju będzie robił. a pani Hojarska? Bidulka:):)::):):):) Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 wybory 22.10.07, 11:29 Dziękuje serdecznie wszystkim Żychliniakom za oddanie głosów na moją osobę i na listę PO. T.R. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 22.10.07, 19:19 Gratuluje Tomkowi R.wynik calkiem przyzwoity prawda?Zwlaszcza z Żychlinska mentalnoscia! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 22.10.07, 19:51 Witam. Gratulować Ci Tomek nie będę,bo czego mam Ci gratulować,w żychlinie wygrał PiS,w powiecie wygrał PiS,w okręgu sieradzkim PiS. Pogratulować mogę i to całkiem szczerze Tuskowi za zwycięstwo PO i to bardzo przekonywujące w kraju i pokonanie Kaczyńskiego w Warszawie. Z tych wyborów nic jednak nie wynika bo nadal będzie rządził Kaczor tyle,że Donald! Pozdrawiam i bierzcie się Tomek do roboty bo będę czekał,już czekam z niecierpliwością na tą "IRLANDIę" , PODWYżKI PłAC ,LEPSZą SłUżBę ZDROWIA , SZYBKI POWRóT MOICH KOLEGóW Z ANGLII , NA LEPSZE DROGI , PIęKNE STADIONY , NA DOBROBYT, NA ZACHODNIOEURPEJSKI STYL żYCIA I NA TEN WASZ ...CUD GOSPODARCZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 22.10.07, 21:02 "Mam nadzieje i głęboko w to wierzę, że będzie lepiej, a ja ze swojej strony uzyskując tak dobry wynik zobowiązuje się do tego by pomóc naszej społeczności. Jeszcze raz wielkie dzięki za poparcie. Musimy zacząć myśleć POzytywnie a będzie lepiej"-cytat z www.zychlin.info. Tomek Ty zaczynasz mówić jak Tusk,to jest bardzo niePOkojące........"GłęBOKO W TO WIERZę".....ale jak dobrze pamiętam to "R" wymawiasz normalnie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pola-zychlin Re: wybory 22.10.07, 22:39 Wyprowadziłabym się do miasta Biłgoraja, tam wg. teorii wyborczej Tuska głoszonej na Wyspach ma powstać drugi LONDYN, w co nie bardzo wierzę, a jak go nie zbuduje, no to Go za ….! Albo jak kto woli za pierze i won z parlamentu na powietrze świeże. Edi, sorry ale nie ma co pisać o tej naszej władzy lokalnej bo jakieś ciche te rządy, kupa Ich a jakoby nikogo nie było. A miało być tak pięknie bo „w młodości siła”, jak jest każdy widzi. Siłę diabli wzięli i ogólnie kicha, a młodość siedzi w fotelu i kieszeń napycha! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: wybory 22.10.07, 22:59 A Biłgoraj to piękne miejsce... I powietrze tam takie czyste,i lżej się oddycha... Dookoła przestrzeń,niewielkie góreczki,ludzi niezbyt wiele.A po domach widać,że ludzie umieją tam myślec i liczyć... Wokół cisza... Tam nawet polityka nie jest w stanie zepsuć humoru! Chciałaby dusza do Raju - może do Biłgoraju? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybory 22.10.07, 23:30 Dzięki Pola za wierszyk i sprowadzenie obietnic Tuska do właściwego poziomu. Na rozliczenie może liczyć spokojnie :-) Dzięki również za uratowanie mnie od posądzenia samego siebie o skrzywione widzenie tego co dzieje się z naszą lokalną władzą. Już się obawiałem, że to ja nic nie widzę, a tu po prostu nic nie widać :-) Wynikami wyborów jestem nieco jednak zaskoczony. Nie tymi krajowymi, zwycięstwo PO nie jest zaskoczeniem. Zaskoczyła mnie wygrana PiS-u w naszej gminie, w powiecie i w całym naszym sieradzkim okręgu. Nie oczekiwałem tu zdecydowanego zwycięstwa PO, ale gdybym miał obstawiać to postawiłbym na remis z lekkim wskazaniem jednak na PO. Myślę nad tym wynikiem i jedyne wyjaśnienie, jakie mi się nasuwa to chyba takie, że zwyczajnie się starzejemy - młodzież wyjechała do dużych miast lub zagranicę, a tu głosowali jedynie ci starsi. Aż muszę to sprawdzić w statystykach PKW i sondażach. Nie jestem zwolennikiem ani PO, ani PiS, mam więc lekki dystans do zwycięstwa PO. W cuda wierzę umiarkowanie, a mam też wiele obaw do tych liberalno-proeuropejskich rządów Platformy. No, cóż zwyciężyła demokracja. Jedyne co mnie naprawdę cieszy to wzrost frekwencji. To świadczy o tym, że los kraju wciąż nie jest nam obojętny, mimo wszystkich dotychczasowych "dokonań" polityków różnej maści. To miła świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
pola-zychlin Re: wybory 26.10.07, 07:48 jolka905 napisała: > A Biłgoraj to piękne miejsce... I powietrze tam takie czyste,i lżej > się oddycha... Dookoła przestrzeń,niewielkie góreczki,ludzi niezbyt > wiele.A po domach widać,że ludzie umieją tam myślec i liczyć... > Wokół cisza... Tam nawet polityka nie jest w stanie zepsuć humoru! > Chciałaby dusza do Raju - może do Biłgoraju? Podzielam Twój zachwyt miastem Biłgorajem, Nie mam nic przeciwko, aby na wzór Bali stał się polskim rajem, Życzę miastu rozkwitu, mieszkańcom radości, Mając cichą nadzieję, że Tusk tam nie zagości, Ten ma wizję ogromną, a wtedy urok miasta na pewno szlag trafi, Bo co jak co, ale spieprzyć to Polak potrafi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 23.10.07, 10:04 Zainteresowany dzialasz mi na nerwy,a ty co poza gadaniem potrafisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 10:18 Na forum to ja piszę,a nie gadam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 23.10.07, 10:54 a poza?nic nie wiem o twoich dokonaniach?a rozliczac chcesz!wiec zacznij od siebie.podrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 11:17 I nie musisz wiedzieć , po co Ci to!? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 11:34 Ależ ja się nie denerwuję,absolutnie. To Ty nie znając? mojej osoby,już to zrobiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 23.10.07, 11:40 Ach no i duzo wnioskuje z twoich wypowiedzi!Sam ujawniasz swoja ,,twarz,,! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 11:52 Wiesz xe.na kiedyś na tym forum to ja byłem burmistrzem, policjantem i ministrantem, a teraz wg Ciebie to kim jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 23.10.07, 12:08 No to masz odpowiedz! Ta dyskusja obniza pewien poziom wiec ja skoncz! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 12:29 Jaka Ty xe.na poważna jesteś! Trochę więcej poczucia humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 14:26 Poważnie? Do pewnych stwierdzeń trzeba podchodzić z dystansem,do wpisów na forum także. Nie bierz tak wszystkiego do siebie xe.na. Pozdrawiam.Prosiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 18:03 Staram się mieć,chociaż jest różnie. Denerwują mnie posty niektórych formułowiczów,ale wiem ,że dokładnie tak samo jest w drugą stronę. Dyskusja tu na forum powinna być merytoryczna,ale różni ludzie tu zaglądają,jeden burknie,drugi szczeknie i robi się pyskówka,tym bardziej,że wszyscy są anonimowi,no może prawie wszyscy. A to dodaje odwagi, w niektórych przypadkach w złym tego słowa znaczeniu. Pozdrawiam.Zainteresowany761. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 23.10.07, 18:09 Taaaaaaaaaa tak to juz jest,ale grunt to szczerosc wypowiedzi,szacunek do innych,i inteligentne spostrzezenia....ktorych czasem brak. Odpowiedz Link Zgłoś
xe.na Re: wybory 23.10.07, 19:10 Niezmiennie....w tym temacie zdania nie zmienie. Odpowiedz Link Zgłoś