28.09.07, 00:01
Z Żychlina startują:
do Sejmu
pani Beata Zawołokin (Dobrzelin) PPR
pan Antoni Halamus LPR
pan Tomasz Rapsiewicz PO

do Senatu
nie odnotowałem... czyżby nasz "odwieczny" kandydat wymiękł ? :-)
Obserwuj wątek
    • hanka.64 Tomek posłem 28.09.07, 08:59
      Wspaniała kandydatura. Jestem za !!!
      • acid33 Re: Tomek posłem 28.09.07, 13:58
        a ja nie idę. Nie ide i już. I wiem co mysli się o tych, którzy w
        domach zostają a później psiczą na wszystko.
        Ja po prostu nie idę, nawet jak przymus będzie i zaczna karac za
        to /może wtedy nawet jeszcze chętniej wypne się na tych oszołomów/.
        Kilka lat temu o tym już rozmawialiśmy. Ja zdania nie zmieniłem.
        Sikam na nich - to najdelikatniej jak umiem określam.
        Ktoś też sika?:)
        Zakładam koło "sikaczy sikających". Można się zapisywać.
        Czekam.
        • zychu1 Re: Tomek posłem 28.09.07, 15:04
          Acid, a ja ich oleję ciepłym moc..., po piwku, po piwku bo wtedy
          nawet jest jego sporo.
          • acid33 Re: Tomek posłem 28.09.07, 15:50
            dobrze im tak, niech mają mokro. mocz jest sterylny, czyściutki.
            Niech wreszccie zmyje całe to plugastwo!!!!
            • edmurphy Re: wybory 28.09.07, 23:42
              Hanka, chyba nieco przesadziłaś! Z całym szacunkiem dla pana Tomka,
              którego osobiście nie znam. Czyżbyś wystartowała, jako pierwszy
              harcownik w przedwyborczej kampanii kandydata na tym forum? :-) To
              swietnie, możemy więc liczyć na to, że forum znów się rozkręci.
              I do chłopaków, wiele w Waszych słowach goryczy i rozczarowania (:-
              Obawiam się, że wielu z nas myśli podobnie. Trochę mamy dość tego
              kabaretu.
              • acid33 Re: wybory 29.09.07, 07:22
                dość? chłopie, pogonołbym to całe dziadostwo jak nasz marszałek,
                całkiem niedawno.
                • edmurphy Re: wybory 30.09.07, 14:09
                  No to pogońmy to towarzystwo!!! Użyjmy wszystkich swoich wpływów,
                  aby na listy kandydatów nie wpisywano osób nijakich, bez dorobku, z
                  różnymi sprawkami za kołnierzem, wiecznych pływaków politycznych,
                  żerujących na publicznej kasie, ludzi niekompetentnych,
                  niedouczonych, bez doświadczenia. Partie polityczne nie działają w
                  próżni. A efekt ich manipulacji z listami wyborczymi jest
                  najczęściej taki, że nie ma na kogo głosować.
                  I niestety, piszę to z ciężkim sercem, bo sam mam wewnętrzne opory -
                  głosujmy. Jeśli nie idziemy do urny to i tak ktoś zostanie wybrany,
                  ktoś kto może nie otrzymałby odpowiedniej ilości głosów z naszym
                  udziałem w wyborach. Proszę nie odbierać mojej wypowiedzi jako
                  agitacji, daleki jestem od tego. Warunek jest jeden: przemyślmy
                  naszą decyzję zanim wrzucimy kartkę do urny.
                  • pola-zychlin Re: wybory 30.09.07, 18:38
                    Dziś w ramach programu” Cała polska czyta dzieciom”, bajkę chcę
                    opowiedzieć,
                    bratankom moim, i wszystkim tym, którzy chcą trochę o zwierzątkach
                    wiedzieć.
                    A że czas to wyborczej kampanii i posłów wybierania,
                    może trochę przestrogi, by głupka nie wybrać lub broń Boże drania.

Bajka
                    Na skraju lasu , na ogromnej polanie, zebrały się zwierzątka na
                    swoje zebranie,
                    a że czas to pokoju, i ogólnej zgody, poproszono także zwierzątka z
                    zagrody.
                    Temat bardzo ważny , bo o przyszłość chodzi, wybrać mają tego, kto
                    będzie przewodził.
                    Komu funkcję powierzyć to trudne zadanie, komu ich wspólny los
                    oddać we władanie?

Zaczęły się obrady i pierwsze propozycje, aby LEW objął przywódcy
                    pozycje.
                    Lew grzecznie dziękuje za dowód uznania, ale od funkcji szefa
                    stanowczo się wzbrania,
                    wyjaśnia zebranym; -ja silny, żona silna i silne mam dzieci i dam
                    sobie radę w tym drapieżnym świecie.

Ja zgłaszam NIEDŹWIDZIA zaryczała krowa, osobnik silny, rozważny a i
                    tęga głowa.
                    Miś owszem pomóc innym jest zawsze gotowy, ale o przywództwie nie
                    może być mowy,
                    -ja mam futro i żona i dzieci też mają, a przy tym niedźwiadki w sen
                    długi zimą zapadają.

To może by OWCA mogła nam przewodzić, wszak jako dama mogłaby prym
                    wodzić!
                    Dzięki, ale nie. Przecież moja rodzina cała w kożuchy ubrana, a na
                    domiar złego- mam męża barana.

A może by ŚWINIA wyraziła zgodę, na czas kadencji opuścić zagrodę?
                    Świnia głośno chrząknęła i zebranych pyta: w imię czego z rodziną
                    mam odejść od swego koryta.?

Lis, wilka siedzącego obok delikatnie trąca, a może by tak wybrać na
                    wodza ZAJĄCA?
                    Płochliwy zajączek wstaje i nieśmiało rzecze: ja,ja z rodziną mam
                    chody, a temu co ma chody dobrze jest na świecie.

Dzień chylił się ku końcowi a obrady trwają, zwierzaki nadal
                    przywódcy nie mają.
                    Wtedy koń zarżał, wybierzmy MAŁPĘ, ona najbardziej z nas podobna do
                    mojego pana,
                    i bidulka niezbyt kompletnie ubrana.

Małpa jak to wnika z jej małpiej natury, wszystkim obiecuje
                    diamentowe góry,
                    Że jak ją wybiorą to wszystko się zmieni, z tego lasu uczyni mały
                    raj na ziemi.

Uwierzyły zwierzątka i krzyknęły kupą, niech małpa rządzi w lesie,
                    ma pomysł na raj to i sama przestanie ganiać z gołą d..ą.
                    Naiwna i płonna nadzieja zwierzęca, wszak małpa o rządach nie ma
                    bladego pojęcia,
                    ale za to zarobi na nowe ubranko, lub domek z ogródkiem, i
                    przestanie być wreszcie goło-dupkiem.

Ta bajka jak każda ma na koniec morał: naiwny ten kto wierzy, że lis
                    będzie orał,
                    albo małpie uwierzy, że będzie żył w raju, zwykle po wyborach się
                    budzi – ale w MAŁPIM GAJU
                    • edmurphy Re: wybory 01.10.07, 00:11
                      Hej, Pola! Jak miło Cię znów czytać :-) To, jak dotąd, jedyne miłe następstwo
                      wyborów :-) I wierszyk, jak zwykle trafny. A z całego przesłania wynika, że my
                      wyborcy jesteśmy wciąż naiwniakami. Może nie tyle wierzymy małpom i lisom, ale
                      wciąż pozwalamy im trwać przy korytku. Niektóre małpki już całkiem nieźle,
                      dzięki naszym głosom, bieliznę uzupełniły i o gołych dupkach dawno zapomniały
                      :-) O nas zresztą też. Dzięki Pola :-) A nie napisałaś czegoś nowego,
                      przypadkiem zupełnym, o żychlinie?
                      • tr28 Re: wybory 01.10.07, 15:23
                        Czytając posty acid33 i zychu1 można wywnioskować że są to osoby jeszcze nie
                        dojrzałe emocjonalnie, więc proponuje wam "panowie" założenie wątku gier i zabaw
                        dla przedszkolaków a nie wypowiadania się w wątku do którego jeszcze nie
                        dorośliście, ponieważ świadczy to tylko o was.
                        pozdrawiam T.R.
                        • acid33 Re: wybory 01.10.07, 16:16
                          Drogi Tomaszu! Dojrzałość emocjonalną /i nie tylko/ osiągnałem
                          bardzo dawno. Myślę, że jeszcze wtedy z gilem do pasa i patykiem w
                          rączce biegałeś po podwórku. Na tym forum "siedzę" też od czasów,
                          kiedy jeszcze raczkowało i nie słyszałem o tym, by wolno było tu
                          pisać tylko to co inni chcieliby widzieć/słyszeć. Piszę co chce i
                          już i nie odnoszę się personalnie do tych, którzy mi nie leżą (chyba
                          że oni ewidentnie o to proszą - tak jak Ty). Ganię i będę ganić
                          głupotę i tępotę pseudowładzy. I nikt ani nic nie powstrzyma mnie od
                          zdrowego i logicznego myślenia. Cenię rozsądek i pomysłowość i
                          chętnie zobaczę ciekawe propozycje dla rozwoju miasta Żychlin. Co
                          trzeba tu zrobić/zmienić widać od lat wielu, gołym okiem i nie
                          potrzeba wiecznie powtarzać tego samego. Problem w tym, ze niewielu
                          wie jak to zrobić. Pustka w główkach. Zaściankowość i przytępienie
                          Żychlina jest niezmienna. Niestety.
                          I niech mi nikt nie chrzani, że będzie lepiej gdy wybiorą tego lub
                          tamtego. Problem w tym, aby najpierw działać. Najpierw wykazać się
                          na wielu płaszczyznach życia w tym środowisku a dopiero podjąć próby
                          zgłoszenia chęci uzyskania poparcia w jakichkolwiek wyborach. Ot co!
                          Działać, działać, działać!!!
                          Jesli byłbyś jeszcze tak uprzejmy: napisz, w którym miejscu moich
                          wypowiedzi dostrzegłeś brak mojej dojrzałości. chętnie poznam Twoje
                          zdanie. chętnie poznam Twoje przygotowanie w zakresie orzekania o
                          dojrzałości kogokolwiek. Kto dał Ci prawo do tego? Gdybyś nie
                          kandydował zaprosiłbym Cię na spotkanie i publiczną dyskusję na
                          tematy ważne, ale reklamy robić Ci chwilowo nie będę. Po wyborach -
                          możemy pogadać. Póki co czekam na wieści od Ciebie. Czekam!!!
                          • tr28 Re: wybory 01.10.07, 17:25
                            Drogi Acid33. Cytuje:"a ja nie idę. Nie ide i już. I wiem co mysli się o tych,
                            którzy w domach zostają a później psiczą na wszystko.
                            Ja po prostu nie idę, nawet jak przymus będzie i zaczna karac za
                            to /może wtedy nawet jeszcze chętniej wypne się na tych oszołomów/.
                            Kilka lat temu o tym już rozmawialiśmy. Ja zdania nie zmieniłem.
                            Sikam na nich - to najdelikatniej jak umiem określam.
                            Ktoś też sika?"
                            Po twojej wypowiedzi można było wiele wysnuć, jeżeli uraziłem twoje ego to sory,
                            ale jesteś niestety jedną z tych osób przez, których jest tak jak jest nie
                            dajecie szansy ludziom na których powinno się stawiać i jest tak jak jest niestety.
                            • acid33 Re: wybory 01.10.07, 18:28
                              mojego ego nie uraziłeś. Broń Boże. Trudno tego dokonać, zapewniam.
                              Może prof. kołakowski mógłby sie o to pokusić:) nie idę na wybory i
                              ciekaw byłem, czy wielu jest ludzi z resztkami rozsądku. Proponuję
                              usiąść przy biureczku z kartką i długopisem w dłoni, zastanowic się,
                              sięgnąć wspomnieniami wstecz i zapisać sobie, co dobrego się stało
                              po tym jak oddaliście głos na któregoś z kandydatów. co ON zrobił
                              dla dobra społeczności Waszej, by polepszyć ich sytuację życiową.
                              Zastanowić się czy mój głos miał istotny wpływ na to co się dzieje
                              wokół. Dopóki nie będzie w kandydatach rozsądku, mądrości i
                              uczciwości dobrze nie będzie. (zresztą bardzo często oddany głos na
                              kandydata X powduje, że wybrany zostaje kandydat Y z tej samej
                              partii - wiesz o czym mówię) Dopóki partie polityczne będą
                              finansowane z budżetu państwa - dobrze nie będzie. Dopóki tak
                              potężne sumy będą wypłacane politykom - dobrze nie będzie. I tak
                              można mnożyc i mnożyć bez końca. Nie chce mi się babrać w tym syfie.
                              Konstytucja /JESZCZE/ gwarantuje mi prawo swobodnego wyrażania
                              opinii, więc czasem z tego prawa korzystam. JESZCZE mam prawo głosu
                              wyborczego a nie obowiązek. Skorzystam więc i z tego. Powodzenia za
                              kilka tygodni! Ja od kilkunastu lat nie mieszkam w Żychlinie, więc
                              nie pomogę ani nie zaszkodzę. Tylko pewnie znów smutno mi będzie...
                              • zychliniak Re: wybory 02.10.07, 11:26
                                Witam acid33 chcę cię poinformować że tomasz ma tyle lat co ty, ten sam rocznik.
                                Więc pisanie o ptyczku i jego nosie sobie daruj.
                                A co do Tomasza uważaj na CBA i ABW bo skończysz jak poseł Kaczmarek lub
                                posłanka Sobecka.

Wybraliśmy juz oszołomów co rządzą państwem, rozpadło sie wszystko.
                                Afery wykrywaja i sami robią, w świecie nas ośmieszają a w polsce i tak lepiej
                                nie będzie. Powód wybierzamy ludzi a wchodzą inni na których nie głosowaliśmy. W
                                naszym regionie mozna wystawic z którejś z list Np. PO czy PiS kępesa na
                                pierwszej liście i co?
                                Będzie nami rzadził choc nikt głosu na niego nie odda.
                                Wybory są głupie, powinnismy głosować na ludzi i oni powinni wygrywać a nie
                                osoby 1 na liście.
                                acid33 olejmy wybory bo i tak lepiej nie bedzie. Za pieniądze przeznaczone na
                                wybory juz byśmy wybudowali ze 2 stadiony na EURO.
                                Pozdrawiam
                                • tr28 Re: wybory 02.10.07, 13:10
                                  Zmiana ordynacji wyborczej, którą proponuje PO jest jak najbardziej słuszna
                                  chodzi mi o okręgi większościowe w których wchodzić będą do sejmu osoby z
                                  największą liczbą głosów.
                                  • napleciony Re: wybory 02.10.07, 14:59
                                    jeśli ktoś z Żychlina wierzy, że będzie posłem - jest bufonem.
                                    Bojkot Team ;)
                                    • tr28 Re: wybory 02.10.07, 15:32
                                      wszystko się może zdarzyć np. prezydentem Kołobrzegu przez dwie kadencje był
                                      rodowity Żychliniak i co ty na to?
                              • xe.na Re: wybory 02.10.07, 17:09
                                Ile w was jadu moi drodzy!!!!!!!!!!!!!i zwykłej zawisci,szczegolnie w tobie
                                acid33,nie chodzicie na wybory ale do krytyki jestescie pierwsi!!!ciagle sie
                                dziwie ze istnieja tacy ludzie jak ty!!!!!!!!!chyba masz niske poczucie wlasnej
                                wartsci skoro musisz krytykowac innych a dodam ze nie jest to krytyka
                                konsruktywna,moze przelej swoja energie na cos pozytecznego!!!!!
                                A jesli chodzi o to ze z Zychlina nikt nie moze zostac poslem to ja pytam
                                DLACZEGO?prosze o sensowne odpowiedzi!!!!To w Zychlinie nie mozna miec ambicji
                                zeby cos osiagac????
                                • zainteresowany761 Re: wybory 02.10.07, 19:13
                                  Witam.
                                  To,że ludzie w żychlinie są zawistni to wiadomo nie od dzisiaj,że zwykła
                                  zazdrość wyłącza umysły także.
                                  Będąc żychliniakiem lub pochodząc z żychlina można osiągnąć wiele,ale nie odrazu
                                  Kraków zbudowano.
                                  Moim zdaniem Tomek za szybko rzuca się na głęboką wodę,za szybko chce wejść w tą
                                  "wielką" politykę.Ma poprostu za małe możliwości.
                                  Mam pare pytań do Tomka:
                                  1.Co Cię skłoniło by wystartować?
                                  2.Którą część PO reprezentujesz ( liberał jesteś czy konserwatysta )?
                                  3.Czy jesteś za kolicją z PiS-em?
                                  4.Kto według Ciebie wygrał debatę Kaczyński czy Kwaśniewski?
                                  Pozdrawiam.Zainteresowany761.

• xe.na Re: wybory 02.10.07, 21:17
                                    Marzenia sa po to by je realizowac,ciekawe czy kazda z osob ktora cos w zyciu
                                    osiagnela najpierw nie marzyla o tym?przeciez to normalne ze jesli stawiamy
                                    sobie wysokie cele to do nich dazymy!!!nie chce tu bronic nikogo,bronie tylko
                                    swojego myslenia,bo wkurza mnie wasze!!!
                                    • zainteresowany761 Re: wybory 02.10.07, 21:32
                                      Ok,masz rację.
                                      Ale od marzeń do rzeczywistości jest bardzo daleka droga,oj daleka!!!
                                      A z tym bronieniem to mam pewne wątpliwości...i pamiętaj każdy ma swój punkt
                                      widzenia i możliwość jego wyrażania czy Ci się to podoba czy nie!!!
                                      Pozdrawiam.
                                      • xe.na Re: wybory 03.10.07, 09:24
                                        Zgoda,kazdy moze miec swoj punkt widzenia i mozliwosc wyrazania swoich
                                        pogladow,tyle ze wedlug mnie to nie bylo wyrazanie swoivh pogladow w sposob nie
                                        urazajacy nikogo,to bylo pokpiwanie i atakowanie!!!a to juz co innego, jeszcze
                                        raz powtarzam-nikogo nie bronie!wyrazam swoje poglady bo mam do tego prawo!!!!
                                  • tr28 Re: wybory 03.10.07, 08:44
                                    Na początek pozdrawiam cię zainteresowany761 i dziękuje, że zadałeś mi te
                                    pytania. Odnosząc się do twojego zdania, że za szybko chcę "wejść" do polityki
                                    odpowiem Ci tak: Chcę pokazać, że młodzi ludzi, też mogą wystartować i osiągną
                                    dużo, przykład Olejniczka SLD, Bosak LPR i wielu innych są to ludzi w naszym
                                    wieku. Po drugie jestem członkiem zarządu PO w Kutnie także mam taką możliwość
                                    by startować w tych wyborach. Chcę by podczas kampanii reklamować i promować
                                    nasze Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Żychlin. Jeżeli chodzi o moje
                                    poglądy to idą w kierunku liberalnym. Koalicja z PIS-em jest możliwa, ale bez
                                    ich przywódców ponieważ prowadzą oni politykę autorytarną. Odnosząc się do
                                    debaty uważam, że lepiej wypadł Kwaśniewski. Zacytuje Ci pewnego polityka, który
                                    powiedział: "Jeżeli kochasz kaczyńskiego to jesteś pięknym, przystojnym, wysokim
                                    mężczyzną, a jeżeli go nie kochasz jesteś niskim, brzydkim, grubym i łysym
                                    mężczyzną".
                                    • zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 13:19
                                      Witam.
                                      Zaskakujesz mnie!
                                      Przykłady młodych polityków bardzo ciekawe(zapomniałeś jeszcze o pani
                                      A.Błochowiak),cytat także,cóż to za polityk powiedział,pewnie wasz pajac pan
                                      Niesiołowski?
                                      "Jeżeli chodzi o moje
                                      > poglądy to idą w kierunku liberalnym."- czyli ogół społeczeństwa masz w
                                      d....ie,a najważniejsza jest jednostka, tak?
                                      Co do koalicji też masz ciekawe zdanie,tylko pamietaj,że po 21-10 to znów PiS
                                      będzie rozdawał karty i koalicja z PO będzie, ale bez przywódców PO, bo Tusk
                                      przegra po raz kolejny i sami go wykopiecie !!
                                      Przypomnij mi hasła z bilbordów z którymi idziecie do wyborów.
                                      Pozdrawiam.
                                      • tr28 Re: wybory 03.10.07, 14:55
                                        Z łaciny liberalis - znaczy wolny. Moje poglądy dotyczą głównie polityki oraz
                                        gospodarki. Wychodzę z założenia, że lepiej zacząć działać samemu niż czekać na
                                        innych i się nie doczekać. Jeżeli chodzi o wybory to będzie mi bardzo przykro,
                                        gdy wygra PIS z o. Rydzykiem na czele, który rządzi kaczyńskimi i pomiata nimi
                                        jak chce. Zainteresowany761 jeżeli PIS wygra to i tak nie będzie rządzi,
                                        ponieważ po prostu nie będzie miał z kim. lepper jeśli wejdzie to prędzej zwiąże
                                        się z LID niż PIS, LPR już chyba nie wejdzie? To z kim?
                                        • zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 16:07
                                          Powtarzam Ci Tomek,że będzie koalicja PiS z PO tylko,że bez Tuska bo
                                          po przegranych przez PO wyborach nastąpi u was rozłam i część
                                          przeciwników Tuska (a takich jest wielu) wejdźie w koalicję z PiS!
                                          Zawsze byłem przeciwnikiem koalicji PiS z Samoobroną i LPR, byłem
                                          jestem i będę przeciwnikiem Rydzyka, ale taka jest polityka, sam
                                          dobrze o tym wiesz,że poparcia szuka się wszędzie!
                                          Zarówno PO jak i LiD dla zwycięstwa w wyborach podpisali by pakt z
                                          diabłem,ale to i tak by nie pomogło!
                                          Wy uważacie,że wszyscy wyborcy PiS-u to zwolennicy Rydzyka,słuchacze
                                          Radia Maryja i widzowie Telewizji Trwam, ale tak nie jest i dobrze o
                                          tym wiecie,a wmawianie społeczeństwu,że tak jest pokazuje waszą
                                          bezradność i obawę przed kolejną porażką !!! Brak wam innych
                                          argumentów,brak pomysłu na udaną kampanię więc wmawiacie ludziom,że
                                          Kaczyński jest bebe i tyle!
                                          I jeszcze jedno, wolę Kaczyńskiego w parze z Rydzykiem, niż Tuska w
                                          parze z Kwaśniewskim, chociaż "mocherowy beret" ze mnie jak z koziej
                                          dupy trąba!
                                          Aha,przypomnij mi te wasze hasła wyborcze,ok.
                                          Pozdrawiam.
                                          • tr28 Re: wybory 03.10.07, 17:04
                                            hasła PO znasz, więc nie wiem po Ci one? Może i będzie ta koalicja, ale jeżeli
                                            nie będzie tam Tuska to i zapewne Kaczyńskiego.
                                            • zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 18:00
                                              Chciałem się tylko zapytać jak one się mają do tego co teraz dzieje się u was w PO ?
                                              Kaczyński to będzie premierem !
                                              Ale wiesz co, zagłosuję na Ciebie,nie na PO, tylko na Tomka Rapsiewicza,bo
                                              swoich trzeba wspierać a i spoko z Ciebie gość!
                                              Kończe bo o 18 jest fajna audycja w Radiu Maryja...
                                              Pozdrawiam.
                                              • tr28 Re: wybory 03.10.07, 18:16
                                                Ja również pozdrawiam i zapraszam do stowarzyszenia.
                                                • zainteresowany761 Re: wybory 03.10.07, 19:51
                                                  Dzięki.
                                                  A co ja miałbym robić w Waszym stowarzyszeniu? Widzisz mnie tam,bo ja siebie
                                                  raczej nie.
                                      • zychliniak Re: wybory 03.10.07, 14:56
                                        oj zainteresowany spokojnie. PiS też ma nas głęboko w du...e i na dodatek rusza
                                        tam jeszcze palcem.
                                        Pierwsze na świecie się widzi że prawica jest w opozycji z prawicą.
                                        Ja dam wam rade zróbmy tak sejm czy senat bez Kaczyńskiego, Tuska, Lepera,
                                        Giertych, Olejniczaka, Kwaśniewskiego i będzie wszystko ok.
                                        Te osoby nie nadaja się do rządów tylko na targ krówki sprzedawać i krzyczeć po
                                        czemu to i za ile.
                                        Spoty wyborcze ośmieszają jedni drugich a zero programu. A zresztą od programu
                                        do wdrożenia go w życie jest długa droga i najczęściej kończy się głeboko w
                                        du...e wyborcy
                                      • tr28 Re: wybory 03.10.07, 14:56
                                        ps. Nie ma się co tak emocjonować 21 będzie jasne :)
                                        • acid33 Re: wybory 03.10.07, 16:51
                                          oj emocje, emocje, emocje. Jak miło. tylko po co? Wszystko i tak
                                          zostanie załatwione bez nas. niestety a może i na szczęście.
                                          Przynajmniej forum odżyło. Są więc i plusy tej burzliwej polemiki.
                                          Ja tylko dwa zdania:
                                          do zychliniaka- jestem starszy od tomka R.; to jednak nie ten sam
                                          rocznik.
                                          do xena (czy jakoś tak)- moje opinie to nie jad i zawiść, to chłodne
                                          spojrzenie na rzeczywistość.
                                          Pozdrawiam partyjną i bezpartyjną brać!
                                          • xe.na Re: wybory 03.10.07, 18:48
                                            Od kiedy chlodnym spojrzeniem na rzeczywistosc jest atakowanie innych?A tak przy
                                            okazji,ktos cos pisal o marzeniach itp kazdy wyznacza sobie swoj pulap do
                                            ktorego dazy,moje marzenia dla innych beda nic nie warte albo zbyt wygorowane to
                                            kwestia amicji!!!
                                          • michasia1000 Re: wybory 03.10.07, 19:46
                                            tr28 co dla spoleczenstwa dobrego zrobil taki wszechpolak Bosak czy
                                            Olejniczak ? to sa dla ciebie wzory do nasladowania ? to my juz panu
                                            dziekujemy. Duzo gadac i nabijac sobie kase a wszystkich miec gdzies
                                            to faktycznie dokonania godne nasladowania.
                                            • tr28 Re: wybory 04.10.07, 07:10
                                              Szanowna Maichsiu naucz się czytać między wierszami. Chodziło mi o wiek tych
                                              posłów a nie ich dokonania,a tym bardziej przynależność partyjną.
                                              Pozdrawiam T.R.
    • jb-bj1 Żychliniak posłem ? 03.10.07, 18:25
      www.platforma.org/_files_/dokumenty/wybory_2007/listy_po_sejm.doc
      • jb-bj1 Re: Żychliniak posłem ? 03.10.07, 18:31
        Zainteresowany napisał : "Ale wiesz co, zagłosuję na Ciebie, nie na
        PO, tylko na Tomka Rapsiewicza, bo swoich trzeba wspierać a i spoko
        z Ciebie gość! ".

Ja też tak uważam. To się nazywa rozsądne myślenie.
        • edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 00:35
          A nie mówiłem? :-))Od razu forum nabrało rumieńców! :-))

Miło panie Tomku, że się pan w tym wątku odezwał. Szkoda tylko, że zaczął pan w
          tak marnym stylu, atakując Acida i Zycha. Ich wypowiedzi nie świadczyły przecież
          o ich niedojrzałości emocjonalnej. Wręcz przeciwnie, świadczyły o ich
          emocjonalnym zaangażowaniu w ważne dla nas wszystkich sprawy. A że ich emocje
          wyrażają się goryczą i zniechęceniem to już tylko zasługa polityków. Tak samo
          myśli wiele osób o czym najlepiej mówi coraz niższa frekwencja w wyborach. A
          może trochę poczuł się pan dotknięty, że nie chcą brać udziału w wyborach, w
          których pan startuje?
          Napisałem, że miło iż pojawił się pan w tym wątku, ale nieco szkoda, że odezwał
          się pan wywołany trochę do tablicy. Zna pan nasze forum, często korzystał pan z
          niego promując siebie i swoich kandydatów do gminnego samorządu. Szkoda więc, że
          nie zawiadomił nas pan o swoim kandydowaniu do sejmu. Rozumiem, więc, że
          reprezentuje pan w tych wyborach bardziej kutnowski zarząd PO niż rodzinną
          gminę? A więc bardzo proszę niech pan napisze co PO zrobiło dotychczas dla
          naszego powiatu, a w tym w szczególności dla naszej gminy? Dość mam obietnic pod
          tytułem: "jeśli nas wybierzecie zrobimy to i to". Pokażcie co zrobiliście dotąd,
          po czynach Was osądzimy, nie po obietnicach. Miło byłoby również, gdyby wymienił
          pan tu na tym forum, swoje osobiste dokonania, w tym zakresie, jako działacza
          platformy.
          • acid33 Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 06:18
            ależ jeśli mnie pamięć nie myli to pan TR startuje chyba gdzies tam
            z okręgu sieradzkiego? A może to okręg łódzki? Zdaje się, że nr 15
            na liście. Proszę o bliższe inf. w tej sprawie, bo zdaje mi się, że
            nasi ziomkowie nie będa mogli oddać głosu na w/w. Mylę się?
            a przy okazji dzięki edmurphy za zrozumienie. pozdrawiam
          • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 07:22
            Jak wiesz PO w Kutnie nie ma większości, więc może tylko przedstawiać swoje
            propozycje działania, które mogą być zaakceptowane lub odrzucone przez rządzący
            PIS w Kutnie. Jeżeli chodzi naszą gminę na razie też nie ma tam przedstawicieli
            PO. Ja osobiście bardziej chcę się zaangażować w działalności naszego
            stowarzyszenia na rzecz rozwoju gminy Żychlin.
            pozdrawiam TR.
            • napleciony Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 08:16
              doopa jasiu pierdział stasiu...
              • xe.na Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 09:27
                Dlaczego wszyscy jestescie na nie?najpierw trzeba dawac szanse a pozniej
                egzekwowac to zostalo zrobione!!lub krytykowac za niewywiazanie sie z
                wyborczych obietnic.
                • zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 10:08
                  Dlaczego wszyscy jestescie na nie?najpierw trzeba dawac szanse a pozniej
                  > egzekwowac to zostalo zrobione!!lub krytykowac za niewywiazanie sie z
                  > wyborczych obietnic.

xe.na dajemy ludzom szanse a egzekwować jak?
                  Pytam się jak, jak wpływu przez 4 lata nie mamy na to co bedzie robił senator
                  lub poseł. Krzywdę możemy mu zrobić nie wybierając go w następnej kadencji. Ale
                  on ma to wtedy w du..e bo już się nachapał.
                  Tomku jak bym miał iść na wybory zagłosował bym na Ciebie ale co?
                  Jesteś 15 na liście więc i tak się nie dostaniesz tylko jakiś gość będący
                  pierwszy na liście.
                  Więc Tomku znowu zostajesz w Żychlinie i będziesz robił to co robisz, a jeżeli
                  chcesz zapewnić swoją osobą głosy paną będącym na liście przed Tobą to ja się na
                  to nie piszę.
                  Pozdrawiam
                  • xe.na Re: Żychliniak posłem ? 04.10.07, 12:30
                    Zychliniak tu ci przyznam racje,bezsensem jest glosowac na 15 osobe na liscie
                    skoro i tak ewentualne punkty tej osoby przyjda na kogos innego,niekoniecznie na
                    ta osobe ktora bysmy sami wybrali,natomiast w kwestii dawania szansy lub nie
                    powiem tak-wybierajac mlodego czlowieka mozemy przypuszczac iz bedzie sie staral
                    poniewaz dopiero zaczyna ta droge i glupio byloby spalic swoje szanse na lata
                    nastepne,a stary wyga rzeczywiscie moze miec wszystko w du....
                    • edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 00:44
                      Xena, a więc dobrze Cię rozszyfrowałem - jesteś harcownikiem :-) Nie jesteśmy
                      "na nie". Jesteśmy bogatsi o 20, a nawet więcej, lat tej naszej wypaczonej
                      demokracji. Biegamy na te wybory i co z tego dotychczas mamy? Walijsko-irlandzką
                      emigrację? strajkujące szpitale? korupcję, nepotyzm, niekończący się sejmowy
                      kabaret, itd. A więc dość!!! Nie dam żadnej szansy komuś kto niczego sobą nie
                      reprezentuje! Mogę oddać swój głos na człowieka, który czegoś już dokonał dla
                      społeczności lokalnej tej najbliższej sobie, dał się poznać, jako dobry
                      gospodarz, wykazał się pracowitością, odpowiedzialnością i nie idzie do władzy
                      dla wyłącznie swoich ambicyjek. Bardzo chętnie oddam głos na pana, panie Tomku,
                      bo uważam, że głosować, my żychliniacy, powinniśmy na swoich. Ale jeden warunek:
                      niech mi pan powie co pan dotychczas osiągnął w swoim życiu i co jeszcze
                      ważniejsze czym pan dotychczas może się pochwalić w obrębie swoich działań dla
                      swoich współmieszkańców chociażby. Pana odpowiedź na moje poprzednie pytanie
                      była daleko niewystarczająca. Powiem: wręcz ogólnikowo-zbywająca. Ja wiem, że PO
                      nie ma większości w radzie powiatu i że nie ma was w żychlinie. No właśnie -
                      dlaczego nie ma? Przecież pan jest. Nie potrafi pan skupić wokół siebie kilku
                      osób i podziałać partyjnie? A głosować na pana Tomka Acid możemy spokojnie,
                      sieradzki to nasz okręg. Tak jesteśmy przypisani.
                      • edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 01:05
                        I jeszcze tak na marginesie naszej forumowej dyskusji chcę zwrócić Waszą uwagę
                        na pewne sprawy, które ogromnie mnie zbulwersowały i przez które coraz bardziej
                        umacniam się w przekonaniu, że od polityki trzeba trzymać się jak najdalej, bo
                        politykom woda sodowa już dawno mózgi wyżarła.
                        Pierwsza sprawa związana jest ze szpitalnym strajkami. W poniedziałek odbywała
                        się pierwsza w tej kampanii medialna debata. Równocześnie trwała ewakuacja
                        szpitali. Zwróciliście uwagę co było ważniejsze dla mediów, polityków, całej
                        sfory dziennikarskich komentatorów i sondaży przedwyborczych? Kto kiedykolwiek
                        miał poważnie chorą bliską osobę w szpitalu zrozumie o czym mówię.
                        I sprawa druga, chyba z wczoraj. Prezydent zarządził obchody zbrodni katyńskiej
                        w najbliższym czasie, mimo, że rocznica tej tragedii naszego narodu przypada na
                        początku marca. Na szczęście chyba nieco się z tego wycofał, między innymi na
                        skutek apelu środowisk katyńskich, w których imieniu zaprotestował Wajda.
                        Wykorzystywać takie wydarzenie dla potrzeb kampanii wyborczej to jest moim
                        zdaniem największe draństwo. Politycy chyba sądzą, że my już wszystko
                        przełkniemy bez jakiejkolwiek refleksji.
                        • acid33 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 06:29
                          jestem za. Dzęki, ed...
                        • napleciony Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 09:23
                          trafnie to ująłeś edmurphy... a żychlińscy kandydaci na posłów chyba
                          już się trochę nimi czują... trzymać się z dala od politycznej
                          gnojówki MOŻNA... zyskuje się wtedy trochę człowieka w sobie.
                        • kwazar1 Re: Żychliniak posłem ? 17.10.07, 13:07
                          Chyba na poczatku kwietnia?
                      • xe.na Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 09:00
                        No rozbawiles mnie do łez,dlugo nad tym myslales?
                        • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 10:08
                          Zgadzam się z tobą edmurphy, że trzeba się wykazać mam nadzieje, że już niedługo
                          tak się stanie dzięki naszemu stowarzyszeniu w którym działam. Na razie
                          podsunąłem pomysł naszemu burmistrzowi o utworzeniu placu zabaw przy ulicy
                          Mickiewicza. Burmistrz wyraził chęć utworzenia takiego placu, jak wiesz na razie
                          takiego placu nie ma na moim osiedlu nie licząc tego koło Biedronki. Nasze
                          stowarzyszenie ma działać we wszystkich obszarach związanych z naszą
                          społecznością wszystkie propozycje są mile widziane. Jeżeli chodzi o wybory
                          zychliniak i xena pisali że nie ma sensu oddawać na mnie głosu ponieważ jestem
                          na 15 miejscu i w tym błąd za dwa lata kolejne wybory uzyskując w tych wyborach
                          dobry wynik wyborczy mogę w kolejnych wyborach wystartować z 5 a nie 15 miejsca.
                          pozdrawiam TR.
                          • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 10:43
                            ściemniasz coś Tomek!
                            • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 11:09
                              z czym konkretniej?
                              • zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 11:23
                                witam Tomku ja się wtrące i ci napiszę ściemniasz.
                                A konkretnie piszesz że za 2 lat bedziesz startował z 5 miejsca jak będziesz
                                miał dużo głosów pozwól że zacytuję twoje słowa
                                "Zmiana ordynacji wyborczej, którą proponuje PO jest jak najbardziej słuszna
                                chodzi mi o okręgi większościowe w których wchodzić będą do sejmu osoby z
                                największą liczbą głosów."
                                może juz liczysz że PO nie wygra lub przez 2lata nic nie zrobi i znowu będą
                                miejsca na liście.
                                I niechcę słyszeć za 2lata jakbyście przegracie wybory że to oni rządzili a nie
                                my bo tak już wszyscy rządzący mówią.
                              • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 11:38
                                "podsunąłem pomysł naszemu burmistrzowi o utworzeniu placu zabaw przy ulicy
                                Mickiewicza" - kiedy podsunąłeś burmistrzowi ten pomysł ? Czy czasem nie
                                przypisujesz sobie,bądź waszemu stowarzyszeniu zasług innych ludzi?
                                I jeszcze jedno,dlaczego nowy plac zabaw miałby powstać przy ulicy Mickiewicza?
                                • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 12:57
                                  w sprawie utworzenia placu zabaw przy ulicy mickiewicza byłem osobiście u
                                  burmistrza w wakacje(możesz do niego przedzwonić i mnie sprawdzić). Nowy palc
                                  miałby powstać przy ulicy mickiewicza, ponieaż jest to dobra lokalizacja. Po za
                                  tym każdy może iść do burmistrza i podać swoje propozycje, ale widocznie nikomu
                                  na tym nie zależy. U burmistrza byłem jako przestawiciel Stowarzyszenia. Dla
                                  mnie nie ma problemu plac zabaw może być w innym miejscu tylko musisz wskazać
                                  takie miejsce burmistrzowi i żeby było one na naszym osiedlu.
                                  pozdrawiam TR.
                                  • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 13:13
                                    Z dobrych źródeł wiem,że lada dzień rusza budowa placu zabaw przy przedszkolu
                                    koło szkoły podstawowej nr.2 (wartość ok.50000 zł), ma powstać także kompleks
                                    sportowy na miejscu boiska szkolnego przy tejże szkole,ale o placu zabaw przy
                                    Twojej ulicy wybacz,ale nie słyszałem!
                                    Pozdrawiam.
                                • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 13:00
                                  Jeszcze zapomniałem dodać, że nasze stowarzysznie wspópracuje i będzie
                                  wspópracowało z burmistrzem i urzędem w przyszłości chcielibyśmy zajmować się
                                  różnymi sprawami odciążając burmistrza. Na tym kończe lepiej działać niż gadać :)
                                  • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 13:30
                                    No to dobrze,że działacie,przecież chyba? w tym celu powstało to stowarzyszenie!
                                    Współpracować musicie z każdym kto ma jakikolwiek wpływ na nasze miasto!
                                    Działać trzeba to oczywiste,ale działać,a nie udawać,że się działa!
                                    A gadać też trzeba, bo jak gadasz to też działasz!!!
                                    Pozdrawaiam.
                                    • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 14:05
                                      sugerujesz, że udajemy?
                                      A tak przy okazji możesz zadać pytania do radnych z naszego okręgu co im udał
                                      się do tej pory zrobić dla wyborców którzy ich wybrali. Czy wywiązują się z
                                      przedwyborczych obietnic. Co ty na to?
                                      • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 14:45
                                        Ja nic nie sugeruje,broń Boże.Niewiem jakie macie osiągnięcia do tej pory
                                        (oprócz festynów na łąkowej),a jakie plany na przyszłość?
                                        W pewnym okresie był ogromny szum o stowarzyszeniu, a później jakoś wszystko
                                        ucichło.
                                        A co do radnych,to niech pytają ci co na nich głosowali,ja nie mam o czym
                                        rozmawiać z panią Melcher,a tym bardziej z panem Szymańskim!!!
                                        Pozdrawiam>
                                        • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 15:35
                                          Zainterosowany761 zapewniam Cię że plany są na przyszłość. Czas o którym mówisz
                                          był nam potrzebny do sformalizowania wszystkich dokumentów a to niestety
                                          troszeczkę musiało potrwać. A co do radnych to masz rację.
                                          pozdrawiam :)
                                          • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 16:36
                                            A co to za plany?
                                            Czy trzeba spełniać jakieś określone krytaeria,żeby należeć do Waszego
                                            stowarzyszenia?
                                            Pozdrawiam.
                                            • acid33 Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 17:53
                                              dajcie chłopakowi odsapnąć, bo dostaje grad pytań i pewnie sił nie
                                              ma. Wiem, wiem, sam chciał. O Stowarzyszeniu Matylda juz sporo
                                              pisała i o tym kto może do niego należeć też. Poczytajcie wątki
                                              sprzed paru miesięcy.
                                              A jak juz o Matyldzie, to jest dobrym przykładem tego, że działać a
                                              później szukać uznania i poparcia. Nie została radną, bo nie
                                              otrzymała wystarczającej liczby głosów. Myślę, że część osób nie
                                              chciało przez to wspierac jej ojca i jego interesów, bo były
                                              podejrzenia o to, że córka radna, to jemu sie polepszy. Bzdura!
                                              w ostatnim czasie sporo zadziałała i pewnie jeszcze zdziała. sama
                                              nie dałaby rady ale Stowarzyszenie się rozrasta i pomoc jest.
                                              Matylda jest bankiem pomysłów i to świetnych i Tomasz R. korzysta z
                                              przebywania blisko niej. Dobrze, niech korzysta. Matylda jest dziś
                                              bezrobotna. może zrealizuje za jakiś czas swoje plany. ale chciałem
                                              powiedzieć, że pewnie dziś poparcie miałaby znacznie większe i może
                                              radną by była. Tak jak chciała. Tu powtórzę: najpierw działać,
                                              działać, działać, a poparcie samo przyjdzie.
                                              Prezydent Wrocławia jest też tego świetnym przykładem.
                                              Drodzy Żychliniacy: trzymam za Was kciuki. Nie dajcie się zwariować.
                                              cześć!
                                              • edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 05.10.07, 23:53
                                                Plac zabaw na Mickiewicza to zapewne dobry pomysł i jeśli to pana inicjatywa to
                                                należy się panu uznanie. Napisałem "zapewne", bo celowość tego pomysłu mogą
                                                ocenić tylko mieszkańcy tej części osiedla. Ale jestem za tym, aby nasze
                                                dzieciaki miały odpowiednie miejsce do zabawy, jak najbliżej domu. Ale to za
                                                mało, aby wykazać się dorobkiem w kandydackim cv, przynajmniej z punktu widzenia
                                                mojego, czyli wyborcy. Reszta pana wypowiedzi trochę miałka, mało konkretów, nic
                                                o działalności PO, bo faktycznie ani w powiecie, ani w naszej gminie was nie ma.
                                                Tak, jak zresztą innych partii. Ujawniacie się dopiero przed wyborami i wtedy my
                                                biedni wyborcy dowiadujemy się "who is who". A ta szarada z 15 i 5 miejscem to,
                                                jak to ktoś napisał, wybaczy pan, "ściemnianie" :-)
                                                • edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 06.10.07, 00:08
                                                  A i jeszcze jedno panie Tomku. Napisał pan, że coś pan tam robi czy będzie
                                                  robił, żeby "odciążyć" burmistrza. "Odciążyć" burmistrza? Albo pana źle
                                                  zrozumiałem, albo to jakieś nieporozumienie. Burmistrz jest tak przeciążony
                                                  pracą, że nie daje rady i pan musi go odciążać? Z zastępcą i sekretarzem oraz
                                                  całą ekipą urzędników "nie wyrabia"? Może potrzebna kolejna podwyżka dla tak
                                                  przepracowanego włodarza gminy? A oglądał pan dziś łódzką trójkę? Może widział
                                                  pan, jak Burzyński "buja" w górę Kutno? U nich dziś odbywała się potężna akcja
                                                  promocyjna miasta z wykorzystaniem Euro 2012. A u nas stadion chwasty by
                                                  zarosły, gdyby ich handlowcy nie wydeptali. A co w zamian za to "odciążanie" dla
                                                  pana od burmistrza?
                                                • oliwia9.pl Re: Żychliniak posłem ? 06.10.07, 00:09
                                                  Trzymam kciuki panie Tomaszu mam nadzieję że uda.Ktoś taki jak Ty jest nam (Żychliniakom) potrzebny!!I wiem że nie tylko ja tak myślę!!!
                                                  • smakosz55 Re: Żychliniak posłem ? 06.10.07, 04:04
                                                    ja tez trzymam kciuki od czegos trzeba zaczac polityczna walke o
                                                    poprawe przez to swojego i nnych bytu,ale czy bedziesz miał tyle
                                                    siły zeby walczyc z oszołomami w Kutnie czy Zychlinie.Polityka to
                                                    walka Chce Ci sie walczyc ,znajac wynik jestes ,tak mi sie wydaje z
                                                    gory na przegranej pozycji ,masz zapał moze w inny sposób go
                                                    wykorzystaj,powodzenia.
                                                  • edmurphy Re: Żychliniak posłem ? 08.10.07, 00:13
                                                    Czy ktoś wie coś więcej o "naszych" pozostałych kandydatach, tzn. o pani
                                                    Dobińskiej i panu Halamusie? A może i oni zawitają na nasze forum? Zapraszamy :-)
                                                    Na razie w żychlinie trwa kampania plakatowa. Dziś zauważyłem plakaty posła
                                                    Woźniaka i starosty Kłopotowskiego. Acha, we wtorek spotkanie z posłem PO
                                                    Biernatem. Chyba o 17-tej w ZDK-u. Panie Tomku, czy pan też tam będzie?
                                                  • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 08:39
                                                    Edmurphy spotkanie z posłem Biernatem bardzo udane. Nawiązanie kontaktu z nim
                                                    może wspomóc nasze stowarzyszenie. Szkoda że zabrakło na nim ludzi , którzy
                                                    obecnie rządzą gminą i przedstawicieli rady.
                                                  • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 14:11
                                                    Widocznie nie zaprosiliście ich.
                                                    Co znaczy,że spotkanie z posłem było bardzo udane?
                                                    W jaki sposób poseł Biernat może wspomóc stowarzyszenie?
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • zainteresowany761 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 14:19
                                                    I jeszcze jedno: ilu mieszkańców naszego miasta było na spotkaniu z posłem?
                                                  • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 17:38
                                                    Poseł Biernat na doświadczenie w tworzeniu projektów unijnych. Zaproponował
                                                    spotkanie dyrektorem departamentu przy urzędzie marszałkowskim który zajmuje się
                                                    projektami unijnymi.
                                                  • koles1333 Re: Żychliniak posłem ? 10.10.07, 22:59
                                                    A jak by nie było wyborów za pasem to czy Pan poseł przyjechał by do nas? Mówił
                                                    by o spotkaniach itd.? W sumie dobrze że teraz a nie w ogóle. Pozdrawiam
                                                  • zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 11:45
                                                    witam panie Tomku

Ja mam jedno pytanko dlaczego nie widzę pana Plakatów z listy PO. Są innych
                                                    działaczy a Pana Brak. A może PO nie opłaca się inwestować w plakaty osoby
                                                    będącej na 15 miejscu bo i tak nie wejdzie dalej. Więc jakie ma pan poważanie w
                                                    strukturze PO chyba żadne.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 13:03
                                                    Żeby zrozumieć strukturę PO to trzeba w niej być. Okręg 11 jest bardzo duży jest
                                                    w nim wiele struktur więc i miejsca są odpowiednie do zajmowanych stanowisk w
                                                    partii. Dla mnie najważniesze jest nawiązanie kontaktów jak nawyżej by wspomoć
                                                    Stowarzyszenie i tyle. :)
                                                  • zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 14:51
                                                    słuchaj nie rozumiem tego. Chcesz wygrać wybory czy wspomagać stowarzyszenie.
                                                    Jeżeli wybory nic nie znaczą to nas oszukujesz i napędzesz głosy innemu z listy.
                                                    Jeżeli się nie mylę ludzie są sobie równi chyba że nie w PO. Może w strukturach
                                                    waszych są równieisi równi, mali i mniejsi nie rozumiem tego. A jak wyborami
                                                    chcesz wspomuc stowarzyszebie napisz jak? To dziwne ty chcesz nawiązywać
                                                    kontakty z KIM Napisz, ponieważ jesteś może za mały. A może być posłem to za
                                                    mało żeby mieć kontakty. Tomku coś ściemniasz jestes pionkiem na szachownicy na
                                                    której ludzie je przesówaja a potem chowaja i mają wszystko w du..ie.
                                                    Widze że sam nie wiesz czego chcesz pływasz piszesz ładnie a potem toniesz i
                                                    znowu gadasz i piszesz. Tak już było przed wyborami na radnego byłeś na forum co
                                                    chwilę. Po wyborach żadko bywałes o Stowarzyszeniu mało pisałeś nawet o tym że
                                                    będzie plac zabaw nie pisałeś a teraz znowu wypływasz piszesz o Stowarzyszeniu a
                                                    po wyborach będziesz cicho. Zastanów sie co robisz i nie mieszaj w głowach.
                                                  • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 15:01
                                                    Zgadzam się z tobą nie będę się już wypowiadał przyznam Ci się do tego, że
                                                    przeszkadza mi to że jestes anonimowy i snujesz bajki ujawnij się jak masz
                                                    odwagę to porozmawiamy merytorycznie nie koniecznie na forum.
                                                    pozdrawiam TR.
                                                  • napleciony Re: Żychliniak posłem ? 11.10.07, 15:12
                                                    bufonada.
                                                  • zychliniak Re: Żychliniak posłem ? 12.10.07, 07:15
                                                    Taki anonimowy nie jestem przecież jestem z Żychlina. Na forum wyrażam swoje
                                                    zdanie. Komentuję i piszę o tym co czuję i staram dowiedzieć się najwięcej o
                                                    kandydacie i jego możliwościach. Wiem że słowa mogą boleć ale wybory są czymś
                                                    ważnym. Proszę o zrobienia jakiegoś spotkania z tobą jako przedstawiciela PO i
                                                    możeby porozmawiać. Zadam dużo pytań tobie a na koniec podejdę i się
                                                    przedstawiem. Anonimowość jest super jednak poszczególnym ludzia nie ma problemu
                                                    się przedstawić.
                                                  • tr28 Re: Żychliniak posłem ? 12.10.07, 08:39
                                                    Anonimowość jest super jednak poszczególnym "ludziom nie ma problemu
                                                    się przedstawić" -tego nie rozumiem jakiego problemu?
    • dinozaur0 Re: wybory 12.10.07, 07:37
      Co wy na to ?
      "Najlepsze rozwiązanie dla Polski to będzie rozwiązanie stabilne, a
      rozwiązanie stabilne to są rządy jednej partii. I dlatego będziemy
      do ostatniego dnia - użyję tutaj sportowego określenia - ziemię
      gryźć, żeby tak było - powiedział J. Kaczyński wieczorem w
      programie "Kto kogo?" w telewizji Polsat.
      Powtórzył też, że jest przekonany, iż sojusz LiD-PO już został
      zawarty. Kto dzisiaj głosuje na PO, głosuje na LiD i odwrotnie -
      stwierdził J.Kaczyński. ".

• zychliniak Re: wybory 12.10.07, 09:01
        Piękne słowa "ziemię gryśc" jednak jak podaja sondarze jeżelie wygra PO lub PiS
        to nie beda mieli większośći. Będą musiei założyć koalicję lub nastepne wybory
        za parę miesięcy. Koalicja PO i PiS powinna być juz 2lata temu. Nigdzie na
        świecie nie ma Prawicy w opozycji z Prawicą. Więc zamiast zganiać na siebię o
        brak tej koalcji i wzajemnych waśni ( przecież obaj Panowie maja korzenie w
        Solidarności) prosimy o mądre wspólne rządy.
        • tr28 Re: wybory 12.10.07, 09:25
          Koalicja na pewno jest możliwa, ale na czele rządu "jeżeli oczywiście wygra PIS"
          musiał by być np. Marcinkiewicz, bo w innym przypadku dale j będą rządy
          autorytarne jak do tej pory. Marcinkiewicz chciał połączenia , no ale bracia nie
          pozwolili na to oni rządzą i tylko oni. Zastanawiam się co się stanie gdy wygra
          Pis i co zrobią z kim zbudują koalicje?
          • xe.na Re: wybory 12.10.07, 13:51
            Tak sobie czytam,czytam.....i robi mi sie niedobrze jak czytam twoje wypowiedzi
            zychliniak!!!
            • edmurphy Re: wybory 12.10.07, 23:47
              Xe.na! Natychmiast do łazienki, bardzo proszę :-)
              Dziękuję za informację o spotkaniu z posłem panie Tomku. Nie sądzę jednak, że
              można je określić słowem "udane". Z tego co wiem, być może mam nieścisłe
              informacje, na spotkaniu było tylko kilku działaczy PO. Trzy do pięciu osób. Ze
              spotkania mieszkańców miasta i gminy zrobiło się takie małe zebranko Platformy.
              Zastanawiam się dlaczego? Czy zawiodła informacja? Nie potrafiliście nagłośnić
              spotkania? To źle świadczyłoby o lokalnym kole PO. A może przyczyną jest coraz
              mniejsze zainteresowanie mieszkańców Zychlina polityką w ogóle? Czyżby było to
              zapowiedzią faktycznie niskiej frekwencji? Nie zdziwiłbym się.To, że na
              spotkaniu padły ze strony posła jakieś deklaracje pomocy w kwestii pozyskiwania
              środków unijnych to bardzo dobrze. Ale to mógłby pan uzyskać normalną drogą
              wewnątrzpartyjną, a nie dopiero przy okazji spotkania wyborczego. Słabiutka ta
              pana 15 pozycja na liście, oj, słabiutka. A fakt nieobecności władz
              samorządowych na spotkaniu świadczy li tylko o braku zainteresowania burmistrzów
              posłem platformy. Obowiązku bycia na spotkaniu wyborczym kandydata nie mają. A
              może też nie wiedzieli? I proszę się nie jeżyć, panie Tomku, na anonimowość
              żychliniaka. Wszyscy (no prawie) jesteśmy tu anonimowi, taki urok tego forum. I
              dobrze. I jeszcze jedno: Zychliniak ma rację pisząc, że zjawia się pan tu
              okazjonalnie, czyli przed wyborami, a potem pan znika. Tak, jak posłowie :-)
              Błochowiak widziałem "na żywo" przed poprzednimi wyborami do sejmu (słynne
              spotkanie na skwerku przed kościołem z udziałem byłego burmistrza), poseł
              Woźniak jeszcze jako kandydat przemierzył miasto piechotką, bratając się z
              ludem. Poseł Biernat zaszczycił nas teraz. Jednym słowem: show :-)
              • tr28 Re: wybory 13.10.07, 12:32
                Źle świadczyć o lokalnym kole PO to nie może, ponieważ takiego koła nie ma, oj
                słabe informacje posiadasz, albo nie wczytujesz sie w posty. Po drugie to forum
                wywołało mnie do tablicy. Nie uczestniczyłem w forum , ale cały czas je
                śledziłem (nie wypowiadam sie w wątkach o których nie mam pojęcia lub mnie nie
                interesują). Zainteresowanie mieszkańców polityką może być mniejsze ale osób,
                które zarządzają w naszej Gminie powinno być o wiele większe, sam wiesz że
                prawdziwa polityką zaczyna się od szczebla wojewódzkiego skąd idą największe
                pieniądze.
                • dinozaur0 Re: wybory 13.10.07, 13:25
                  tr28 napisał:

> Źle świadczyć o lokalnym kole PO to nie może, ponieważ takiego
                  koła nie ma, oj
                  > słabe informacje posiadasz, albo nie wczytujesz sie w posty.

A to ?
                  www.kutnoplatforma.org/powiat_kutno/powiat/zychlin/wladze/wladze.htm
                  • dinozaur0 Re: wybory 13.10.07, 14:01
                    No i co wy na to ?
                    www.powiatkutnowski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2519&mode=thread&order=0&thold=
                    0
                  • tr28 Re: wybory 13.10.07, 18:42
                    Wiadomości na tej stronie są nie aktualnie. Dinozaur0 jak byś był trochę
                    bystrzejszy to prześledził byś starsze posty z początku czerwca i zorientował
                    byś się że nowa struktura ma powstać w Żychlinie jak na razie się to nie udało,
                    więc następny raz jak coś napiszesz to sprawdź żebyś później był bardziej
                    wiarygodny.:)
                    • dinozaur0 Re: wybory 14.10.07, 10:59
                      tr28 napisał:

> Wiadomości na tej stronie są nie aktualnie. Dinozaur0 jak byś był
                      trochę
                      > bystrzejszy to prześledził byś starsze posty z początku czerwca i
                      zorientował
                      > byś się że nowa struktura ma powstać w Żychlinie jak na razie się
                      to nie udało,
                      > więc następny raz jak coś napiszesz to sprawdź żebyś później był
                      bardziej
                      > wiarygodny.:)

TR nie denerwuj się. Ten link i te wiadomości były ze strony
                      powiatowej PO z Kutna, z dnia w którym je umieściłem. A więc co ma
                      wspólnego moja bystrość z tym co jest wg. ciebie nieaktualne.
                      • dinozaur0 Re: wybory 14.10.07, 11:01
                        Dodam jeszcze, że Tobie życzę jak najlepiej. jezeli będziesz wybrany
                        posłem to będziesz naszym posłem z ziemi żychlińskiej. Na przszłość
                        okazuj więcej dojrzałości a nie ................
    • dinozaur0 Re: wybory 14.10.07, 11:28
      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&47&93.
      Dlatego na Was nie zagłosuję bo jesteście przeciwko nam, zwykłym
      ludziom. Wyniki głosowania mówią wiele, bardzo wiele. Liberalizm
      jest nam wrogi !!!
      • edmurphy Re: wybory 14.10.07, 13:17
        Dziękuję, Dinozaur :-) Panie Tomku, skąd ja, zwykły zjadacz chleba
        mam wiedzieć, że PO w Żychlinie nie ma? Na oficjalnej stronie wszak
        jest. Brak Wam rzetelności, aby uaktualniać stronkę? To co pan pisał
        w postach sprzed kilku miesięcy wszak też może być już nieaktualne.
        A to, że PO nie ma w naszym mieście świadczy tylko o jednym według
        mnie - o coraz większym zniechęceniu żychliniaków do polityki.
        Chyba, że jest to dowód na słabość waszej partii, której siła kończy
        się na kilku radnych powiatowych :-) Przykre, że aby zaistnieć w
        polityce, bo widzę, że bardzo chce pan zaistnieć, musi się
        pan "podczepiać" do Kutna. Przykre dla nas, żychliniaków, że tak
        wciąż słabe i drętwe środowisko tworzymy.
        A jeśli chodzi o obecność burmistrza na spotkaniu z posłem, to moim
        zdaniem być nie musiał. To było spotkanie z mieszkańcami, jak
        rozumiem. Gdyby burmistrz chciał się spotkać z posłem znalazł by do
        niego drogę, a poseł pewnie by nie odmówił. W jakim charakterze niby
        burmistrz miał na takim spotkaniu wystąpić? Gospodarza chlebem i
        solą witającego gościa? Gościa niezwykłego, to prawda, bo to chyba
        pierwsza poselska wizyta w naszym mieście w tej kadencji sejmu. No,
        z tego względu to chyba należało z tym chlebem i solą, panie
        burmistrzu :-)) Proszę mnie tu źle nie zrozumieć, nie tłumaczę
        zachowania burmistrza, ale widzę wielkie pana rozgoryczenie jego
        nieobecnością na spotkaniu. Chce pan, żeby się spotkali to ich pan
        umów.
        Proszę wybaczyć, panie Tomku, moją lekką zgryźliwość kierowaną do
        pana. Trochę odreagowuję na panu moje z kolei rozgoryczenie jakością
        naszego życia politycznego. No, ale taka rola kandydata, a później
        posła. Szanuję pana decyzję o kandydowaniu i dobrze panu życzę, więc
        proszę tą dyskusję traktować raczej, jako bojową próbę, a nie atak
        na swoją osobę. Choć, aby przygotować pana do roli polityka
        powinniśmy tu na forum dać panu prawdziwą szkołę :-)) Sądzę, że
        wyrażę tu myśl nie tylko swoją, że dobrze, że poczuł się pan
        wywołany do tablicy i zabrał głos na forum. Bo gdzie moglibyśmy się
        z panem spotkać? A może jakieś przedwyborcze spotkanie jeszcze?
        • acid33 Re: wybory 14.10.07, 20:28
          jeszcze trochę, jeszcze trochę.
          Cierpliwości.
          Będzie i po staremu.
        • tr28 Re: wybory 15.10.07, 08:21
          Zgadzam się z tobą Edmurphy w 100% masz rację.
          • edmurphy Re: wybory 16.10.07, 01:47
            Miło mi, że się pan ze mną zgadza :-)
          • uniqa1985 Re: wybory 16.10.07, 08:45
            Drogi Tomaszu, czytam to forum od dłuższego czasu i zauważam, iż
            jesteś na nim aktywny tylko przed wyborami. Ja jako przyszły wyborca
            chcę abyś napisał nam co do tej pory zrobiłeś dla mieszkańców
            Żychlina? jakie są Twoje osiągnięcia jako polityka? oraz dlaczego
            teraz masz pomysł wybudowania placu zabaw przy ulicy Mickiewicza?
            • smakosz55 Re: wybory 16.10.07, 19:04
              Tomku po co Ci to kasy nie masz albo masz jej tak mało ,ze tej
              polityki Ci sie zachciało,przeciez nie jestes w stanie nic w naszym
              miescie zrobic nic nie zrobiłes do tej pory to i pozniej tym
              bardziej nic nie zrobisz .Zobacz co nam P,Tarka kiedys obiecywał
              i ,,,psy na nim wieszaja,daj se chłopie luz.
              • edmurphy Re: wybory 16.10.07, 23:14
                Psy wieszają i słusznie. Bo na obietnicach przedwyborczych zajechał daleko. Nic
                z tych obietnic nie wyszło, facio ma się dobrze, a my, wyborcy, jak zwykle z
                przysłowiową ręką w nocniku. Ale z panem Tomkiem będzie na pewno inaczej. Czyż
                nie panie Tomaszu ? :-)
                • uniqa1985 Re: wybory 17.10.07, 09:22
                  Panie Tomaszu czemu się Pan nie odzywa, zawsze miał Pan coś
                  ciekawego do powiedzenia? czyżby pytania za trudne??????????????
              • tr28 Re: wybory 17.10.07, 10:05
                smakosz55 napisała:

> Tomku po co Ci to kasy nie masz albo masz jej tak mało ,ze tej
                > polityki Ci sie zachciało,przeciez nie jestes w stanie nic w naszym
                > miescie zrobic nic nie zrobiłes do tej pory to i pozniej tym
                > bardziej nic nie zrobisz .Zobacz co nam P,Tarka kiedys obiecywał
                > i ,,,psy na nim wieszaja,daj se chłopie luz.
                Jeżeli z góry zakładasz, że nic nie mogę zrobić dla naszego społeczeństwa to
                powiem Ci tak "czas pokaże" zgadzam się z tobą, że w pojedynkę są małe szanse,
                więc proponuje Ci się przyłączyć co dwie głowy to nie jedna.
                pozdrawiam TR.
              • xe.na Re: wybory 17.10.07, 12:19
                smakosz,gdyby kazdy tak myslal jak ty to zycie byloby tylko wegetacja,wpolczuje.....
            • tr28 Re: wybory 17.10.07, 10:00
              To dobrze, że czytasz od dłuższego czasu forum, chociaż twój login wydaje mi się
              zupełnie nowy, nie miałeś odwagi się wcześniej odzywać? a może jesteś jedną z
              tych osób, które co jakiś czas zmieniają login! A tak na marginesie to chyba nie
              śledzisz tego forum uważnie, ponieważ temat placu zabaw był poruszany wcześniej
              przez zainteresowanego, więc nie wiem o co Ci chodzi. Mam nadzieje, że atak na
              moją osobę przynosi Ci wiele satysfakcji, więc baw się dobrze nie zamierzam z
              tobą polemizować.
              • uniqa1985 Re: wybory 17.10.07, 10:30
                nie odpowiedziałeś na moje pytania. Jestem Twoim potencjalnym
                wyborcą, więc trochę szacunku. nie odpowiedziałeś na moje pytania,
                ponieważ do tej pory nic nie zrobiłeś, a gadać to Ty potrafisz,
                niestety tylko gadać... a co byś powiedział na propozycję placu
                zabaw w miejscu, gdzie mogłyby bawić się dzieci z ulic: Mickiewicza,
                Sienkiewicza, Słowackiego, Krascickiego- tam też mieszkają dzieci i
                nie mają się gdzie bawić...To nie jest atak na Twoją osobę, chcesz
                być osobą publiczną musisz mieć więcej cierpliwości dla swoich
                wyborców i odpowiadać na ich pytania. Jeszcze jedno pytanie czy
                jesteś za tym, by służba zdrowia była sprywatyzowana w Polsce?
                • tr28 Re: wybory 17.10.07, 11:17
                  Z twojego nastawienia do mojej osoby wynika,że i tak nie pójdziesz na mnie
                  zagłosować cyt"nic nie zrobiłeś i nie zrobisz", więc przekreślasz mnie na samym
                  początku. Po drugie: wskaż takie miejsce na plac zabaw dla wszystkich tych ulic,
                  które wymieniłeś i idź zaproponuj to burmistrzowi ja osobiście na pewno poprę to
                  miejsce, ponieważ zależy mi na tym by dzieciaki miały bezpieczny plac zabaw.
                  Jeżeli chodzi o służbę zdrowia to jest to problem przyznaje, osobiście wolałbym
                  nie prywatyzować szpitali tylko zastanawiam się nad tym jakie było by podejście
                  lekarzy w szpitali sprywatyzowanym, bo wszyscy wiemy jakie jest podejście
                  lekarzy "oczywiście nie wszystkich" w obecnych szpitalach wiem na swoim
                  przykładzie bardzo dobrze jak to jest, ponieważ mam bardzo chorego ojca i
                  niestety gdyby nie prywatne leczenie pewnie by już nie żył. Kolejnym przykładem
                  może prozaicznym , ale faktycznym jest to, że chodząc ze swoim maleńkim
                  dzieckiem do przychodni na szczepienia też za to płacę po to by zminimalizować
                  dziecku cierpienie zamiast trzech zastrzyków na raz dostaje jeden, ale
                  oczywiście jest to mój świadomy wybór . Sam na pewno spotkałeś się z sytuacją w
                  której potrzebne było Ci jakieś prześwietlenie lub wizyta u specjalisty to
                  wiesz, że czas oczekiwania na to jest nie raz przerażający, a zdrowie jest
                  przecież najważniejsze. Podsumowując uważam, że my od dawna leczymy się
                  prywatnie. Spowodowane jest to tym iż w Żychlinie nie mamy dobrych specjalistów
                  i nie mamy wyjścia musimy się leczyć prywatnie. Z doświadczenia wiem, że obecnie
                  niestety, ale to prawda lekarz więcej ci poradzi prywatnie niż w szpitalu czy
                  przychodni i to jest właśnie chore to trzeba zmienić podejście lekarzy do
                  sprawy, myślę, że większość osób się z tym zgodzi.
            • pola-zychlin Re: PO wyborach 18.11.07, 20:12
              Odetchnęła z ulgą wspólna Europa, bo jeden z braci rządzących dostał
              w d..ę kopa,
              Rosja też nie ukrywa w tej sprawie radości, licząc, że jej „niet”
              nad Wisłą zagości.

Skończyły się rządy twardej postawy w interesie Polski i polaków
              sprawy,
              upominać się o należny Polakom szacunek, ponoć psuje Polski w
              świecie wizerunek.

Nie jestem politykiem ani biznesumen i może z tego wszystkiego zbyt
              mało rozumiem,
              ale mam oczy i widzę i coś mi się zdaje, że wolą Polskę uległą dwa
              ościenne kraje.

A co dla nas rodacy nowa władza niesie, luksus i dobrobyt forsy
              pełną kieszeń,
              nieważne jest pochodzenie i urodzin daty, każdy będzie szczęśliwy ,
              młody i bogaty.

Dobrze płatni lekarze i inny personel medyczny , zadba byś był
              zdrowy i w dodatku śliczny,
              nauczyciel w szkole nie będzie żył w stresie bo mu nowy minister
              podwyżkę przyniesie.

Autostrady i drogi SUPER niczym na zachodzie, bar, sauna, basen jest
              przy każdej drodze,
              już nie będą kierowcy psioczyć i narzekać, będą się przemieszczać
              niczym woda w rzekach.

Podatki sprawiedliwe znaczone linią główną, płacimy jednakowo,
              biznesmen co ma kasę, i ty emerycie co masz wielkie g…o.

Rynek pracy chłonny i dobre zarobki emigrację skuszą , że po latach
              tułaczki do kraju powrócą.
              Nareszcie biznesmeni będą zdobywać najlepsze oferty i nikt nie
              będzie siedział za „puste koperty”.

Nie jestem ekspertem od gospodarki, czy broń Boże prawa, ale gołym
              okiem widać, że idzie poprawa,
              Obawiam się tylko jednego czy na wszystko wystarczy, i dlatego
              czekam na obiecany cud gospodarczy.

Bo przecież jak zabraknie na rządowe wydatki , to zrobią to co
              zwykle ,podniosą podatki.
              A już za cztery lata każdy się przekona, czy PO zrobi w Polsce
              dobrobyt, czy my daliśmy się zrobić w balona?

• edmurphy Re: PO wyborach 18.11.07, 21:50
                Oj, Pola, Pola powalasz na kolana :-) Bardzo trafnie tu ujęłaś wszystkie,
                przynajmniej moje, niepokoje związane z wygraną PO. Obyśmy za lat cztery
                cieszyli się bardziej z tej wygranej niż nasi sąsiedzi.
    • dinozaur0 Kandydat z PiS 17.10.07, 08:02
      Wśród kandydatów do Sejmu nie został wymieniony na tym forum Pan
      Marek Kazimierz Jędrzejczak, dyrektor Gimnazjum Publicznego w
      Domaniewicach, który związany jest z rodzinnym miastem Żychlinem. Co
      sądzicie o tym kandydacie ? Ja tego człowieka nie znam. Podobno jest
      to kandydat uczciwy, odpowiedzialny i sprawny w działaniu.
      • xe.na Re: Kandydat z PiS 17.10.07, 12:25
        Tak?a to podobno to od kogo zaslyszlaes?ile ten kandydat zrobil ze juz jest tak
        wywindowany?moze troszke sprawiedliwosci?!
        • edmurphy Re: Kandydat z PiS 17.10.07, 23:28
          Mam pytanie do tych, którzy już zdecydowali, że idą na wybory i oddadzą swój
          głos. Czy już zdecydowaliście również na kogo ten głos oddacie, przy czyim
          nazwisku postawicie krzyżyk? Nie chcę, żebyście wymieniali nazwiska, nie, nie.
          Chodzi mi tylko o to czy wybraliście nazwiska konkretnych osób, czy dokonaliście
          już wyboru. Przejrzałem właśnie listy kandydatów i wybór wcale nie jest prosty.
          Nie pamiętam ile tych krzyżyków możemy postawić?
          • edmurphy Re: Kandydat z PiS 17.10.07, 23:37
            Uściśliłem swoją wiedzę :-) Głos jest ważny, gdy postawimy jeden krzyżyk na
            wybranej liście przy nazwisku kandydata do Sejmu i nie więcej niż trzy krzyżyki
            na liście kandydatów do Senatu. (będą więc zapewne dwie kartki do głosowania:
            jedna płachta do Sejmu z wszystkimi listami partyjnymi i druga kartka do
            senatu). W naszym okręgu wyborczym, czyli sieradzkim numer 11, wybieramy 12
            posłów i 3 senatorów. A więc każdy krzyżyk jest na wagę złota :-)
            • edmurphy Re: Kandydat z PiS 19.10.07, 00:24
              Rozpoczął się ostatni dzień kampanii wyborczej. Jutro dzień przedwyborczej
              ciszy, a w niedzielę ruszamy do urn. Nasza dyskusja przedwyborcza, mało burzliwa
              tym razem, zupełnie ucichła. Czyżbyśmy już tak mieli dość? Niezależnie od tego,
              jak bardzo zaangażowani jesteście w życie polityczne mam do Was, szanowni
              forumowicze aktywni na tym forum i do Was forumowicze tylko czytający, prośbę.
              To, że politycy dobrze się bawią grając w te swoje gierki nas, wyborców, nie
              powinno zwalniać od myślenia. Proszę więc, abyście choć przez chwilę zastanowili
              się nad tym co ma wydarzyć się w niedzielę i podjęli mądrą i wyważoną decyzję o
              swoim udziale w wyborach. To jest naprawdę ważne czy pójdziecie na te wybory czy
              nie. I jest ważne, jeśli pójdziecie, przy jakim nazwisku, na której liście
              umieścicie swój krzyżyk. Wybór nie jest łatwy, ale jest wart chwileczki
              przemyślenia.
              • hanka.64 Kandydaci z PSL-u 19.10.07, 09:15
                Stawiam na PSL bo uwielbiam kolor zielony zwiazany z przyrodą,
                ekologią, z turystyką. Urodziłam się na wsi, na ziemi kutnowskiej, w
                gminie Żychlin. Będę głosowała na tych, którzy dbają o małe wsie i
                miasteczka.
                Oto oni:
                www.psl.lodz.pl/index.php?
                option=com_content&task=category§ionid=5&id=19&Itemid=50

www.psl.lodz.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=5&id=22&Itemid=50
                • hanka.64 Re: Kandydaci z PSL-u 19.10.07, 09:17
                  www.psl.lodz.pl/index.php?
                  option=com_content&task=category§ionid=5&id=19&Itemid=50
                  • jb-bj1 GG bedzie miało swojego posła 19.10.07, 18:41
                    Łukasz Fołtyn startuje z listy PSL.

www.pardon.pl/artykul/279/gadu-gadu_o_lewicy
                    • jb-bj1 Waldemar Pawlak premierem ? 19.10.07, 18:45
                      www.pardon.pl/artykul/2831/pawlak_premierem_czy_to_mozliwe
                      • hanka.64 Re: Waldemar Pawlak premierem ? 22.10.07, 09:51
                        wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1626450,news.html
                        • acid33 Re: Waldemar Pawlak premierem ? 22.10.07, 11:10
                          Nie. Waldemar Pawlak nie będzie premierem.
    • hanka.64 PSL w rzadzie 19.10.07, 19:18
      wybory2007.wp.pl/wid,9310357,wiadomoscwmv.html
      • hanka.64 Re: PSL w rzadzie 19.10.07, 19:18
        wybory2007.wp.pl/wid,9310357,wiadomoscwmv.html
        • hanka.64 Re: PSL w rzadzie 19.10.07, 19:25
          wybory2007.wp.pl/wid,9306726,wiadomoscwmv.html
          • acid33 Re: PSL w rzadzie 22.10.07, 11:13
            dzięki Wam Bracia i Siostry. Zadowolenie moje nie zna granic.
            Pozbyliście się dziadostwa z Sejmu. Dziękuję.
            Nie wiem co biedny Endrju będzie robił. a pani Hojarska?
            Bidulka:):)::):):):)
            Jeszcze raz dzięki.
            • tr28 wybory 22.10.07, 11:29
              Dziękuje serdecznie wszystkim Żychliniakom za oddanie głosów na moją osobę i na
              listę PO.
              T.R.
              • xe.na Re: wybory 22.10.07, 19:19
                Gratuluje Tomkowi R.wynik calkiem przyzwoity prawda?Zwlaszcza z Żychlinska
                mentalnoscia!
              • zainteresowany761 Re: wybory 22.10.07, 19:51
                Witam.
                Gratulować Ci Tomek nie będę,bo czego mam Ci gratulować,w żychlinie wygrał PiS,w
                powiecie wygrał PiS,w okręgu sieradzkim PiS.
                Pogratulować mogę i to całkiem szczerze Tuskowi za zwycięstwo PO i to bardzo
                przekonywujące w kraju i pokonanie Kaczyńskiego w Warszawie.
                Z tych wyborów nic jednak nie wynika bo nadal będzie rządził Kaczor tyle,że Donald!
                Pozdrawiam i bierzcie się Tomek do roboty bo będę czekał,już czekam z
                niecierpliwością na tą "IRLANDIę" , PODWYżKI PłAC ,LEPSZą SłUżBę ZDROWIA ,
                SZYBKI POWRóT MOICH KOLEGóW Z ANGLII , NA LEPSZE DROGI , PIęKNE STADIONY , NA
                DOBROBYT, NA ZACHODNIOEURPEJSKI STYL żYCIA I NA TEN WASZ ...CUD GOSPODARCZY!!!
                • zainteresowany761 Re: wybory 22.10.07, 21:02
                  "Mam nadzieje i głęboko w to wierzę, że będzie lepiej, a ja ze swojej strony
                  uzyskując tak dobry wynik zobowiązuje się do tego by pomóc naszej społeczności.
                  Jeszcze raz wielkie dzięki za poparcie. Musimy zacząć myśleć POzytywnie a będzie
                  lepiej"-cytat z www.zychlin.info.

Tomek Ty zaczynasz mówić jak Tusk,to jest bardzo niePOkojące........"GłęBOKO W
                  TO WIERZę".....ale jak dobrze pamiętam to "R" wymawiasz normalnie!
                  Pozdrawiam.
                  • pola-zychlin Re: wybory 22.10.07, 22:39
                    Wyprowadziłabym się do miasta Biłgoraja,
                    tam wg. teorii wyborczej Tuska głoszonej na Wyspach
                    ma powstać drugi LONDYN, w co nie bardzo wierzę,
                    a jak go nie zbuduje, no to Go za ….!
                    Albo jak kto woli za pierze i won z parlamentu na powietrze świeże.

Edi, sorry ale nie ma co pisać o tej naszej władzy lokalnej bo
                    jakieś ciche te rządy, kupa Ich a jakoby nikogo nie było.

A miało być tak pięknie bo „w młodości siła”, jak jest każdy widzi.
                    Siłę diabli wzięli i ogólnie kicha,
                    a młodość siedzi w fotelu i kieszeń napycha!

• jolka905 Re: wybory 22.10.07, 22:59
                      A Biłgoraj to piękne miejsce... I powietrze tam takie czyste,i lżej
                      się oddycha... Dookoła przestrzeń,niewielkie góreczki,ludzi niezbyt
                      wiele.A po domach widać,że ludzie umieją tam myślec i liczyć...
                      Wokół cisza... Tam nawet polityka nie jest w stanie zepsuć humoru!
                      Chciałaby dusza do Raju - może do Biłgoraju?
                      • edmurphy Re: wybory 22.10.07, 23:30
                        Dzięki Pola za wierszyk i sprowadzenie obietnic Tuska do właściwego poziomu. Na
                        rozliczenie może liczyć spokojnie :-) Dzięki również za uratowanie mnie od
                        posądzenia samego siebie o skrzywione widzenie tego co dzieje się z naszą
                        lokalną władzą. Już się obawiałem, że to ja nic nie widzę, a tu po prostu nic
                        nie widać :-)
                        Wynikami wyborów jestem nieco jednak zaskoczony. Nie tymi krajowymi, zwycięstwo
                        PO nie jest zaskoczeniem. Zaskoczyła mnie wygrana PiS-u w naszej gminie, w
                        powiecie i w całym naszym sieradzkim okręgu. Nie oczekiwałem tu zdecydowanego
                        zwycięstwa PO, ale gdybym miał obstawiać to postawiłbym na remis z lekkim
                        wskazaniem jednak na PO. Myślę nad tym wynikiem i jedyne wyjaśnienie, jakie mi
                        się nasuwa to chyba takie, że zwyczajnie się starzejemy - młodzież wyjechała do
                        dużych miast lub zagranicę, a tu głosowali jedynie ci starsi. Aż muszę to
                        sprawdzić w statystykach PKW i sondażach. Nie jestem zwolennikiem ani PO, ani
                        PiS, mam więc lekki dystans do zwycięstwa PO. W cuda wierzę umiarkowanie, a mam
                        też wiele obaw do tych liberalno-proeuropejskich rządów Platformy. No, cóż
                        zwyciężyła demokracja. Jedyne co mnie naprawdę cieszy to wzrost frekwencji. To
                        świadczy o tym, że los kraju wciąż nie jest nam obojętny, mimo wszystkich
                        dotychczasowych "dokonań" polityków różnej maści. To miła świadomość.
                      • pola-zychlin Re: wybory 26.10.07, 07:48

jolka905 napisała:

> A Biłgoraj to piękne miejsce... I powietrze tam takie czyste,i
                        lżej
                        > się oddycha... Dookoła przestrzeń,niewielkie góreczki,ludzi
                        niezbyt
                        > wiele.A po domach widać,że ludzie umieją tam myślec i liczyć...
                        > Wokół cisza... Tam nawet polityka nie jest w stanie zepsuć humoru!
                        > Chciałaby dusza do Raju - może do Biłgoraju?

Podzielam Twój zachwyt miastem Biłgorajem,
                        Nie mam nic przeciwko, aby na wzór Bali stał się polskim rajem,
                        Życzę miastu rozkwitu, mieszkańcom radości,
                        Mając cichą nadzieję, że Tusk tam nie zagości,
                        Ten ma wizję ogromną, a wtedy urok miasta na pewno szlag trafi,
                        Bo co jak co, ale spieprzyć to Polak potrafi.
                        Pozdrawiam.
                • xe.na Re: wybory 23.10.07, 10:04
                  Zainteresowany dzialasz mi na nerwy,a ty co poza gadaniem potrafisz????
                  • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 10:18
                    Na forum to ja piszę,a nie gadam !!!!
                    • xe.na Re: wybory 23.10.07, 10:54
                      a poza?nic nie wiem o twoich dokonaniach?a rozliczac chcesz!wiec zacznij od
                      siebie.podrawiam:-)
                      • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 11:17
                        I nie musisz wiedzieć , po co Ci to!?
                        • xe.na Re: wybory 23.10.07, 11:21
                          Wiec pewnie nie ma co!nie denerwuj sie tak!
                          • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 11:34
                            Ależ ja się nie denerwuję,absolutnie.
                            To Ty nie znając? mojej osoby,już to zrobiłaś.
                            • xe.na Re: wybory 23.10.07, 11:37
                              Wiesz ja cie znam:-)
                              • xe.na Re: wybory 23.10.07, 11:40
                                Ach no i duzo wnioskuje z twoich wypowiedzi!Sam ujawniasz swoja ,,twarz,,!
                                • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 11:52
                                  Wiesz xe.na kiedyś na tym forum to ja byłem burmistrzem, policjantem i
                                  ministrantem, a teraz wg Ciebie to kim jestem?
                                  • xe.na Re: wybory 23.10.07, 12:01
                                    A kim chcialbys byc?:-)
                                    • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 12:04
                                      Prosiaczkiem z Kubusia Puchatka!
                                      • xe.na Re: wybory 23.10.07, 12:08
                                        No to masz odpowiedz!
                                        Ta dyskusja obniza pewien poziom wiec ja skoncz!
                                        • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 12:29
                                          Jaka Ty xe.na poważna jesteś!
                                          Trochę więcej poczucia humoru!
                                          • xe.na Re: wybory 23.10.07, 13:58
                                            Oj poczucie humoru to ja mam ,Prosiaczku:-)
                                            • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 14:26
                                              Poważnie?
                                              Do pewnych stwierdzeń trzeba podchodzić z dystansem,do wpisów na forum także.
                                              Nie bierz tak wszystkiego do siebie xe.na.
                                              Pozdrawiam.Prosiaczek.
                                              • xe.na Re: wybory 23.10.07, 17:40
                                                Otóz to!A ty masz dystans?:-)Prosiaczku?
                                                • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 18:03
                                                  Staram się mieć,chociaż jest różnie.
                                                  Denerwują mnie posty niektórych formułowiczów,ale wiem ,że dokładnie tak samo
                                                  jest w drugą stronę.
                                                  Dyskusja tu na forum powinna być merytoryczna,ale różni ludzie tu
                                                  zaglądają,jeden burknie,drugi szczeknie i robi się pyskówka,tym bardziej,że
                                                  wszyscy są anonimowi,no może prawie wszyscy. A to dodaje odwagi, w niektórych
                                                  przypadkach w złym tego słowa znaczeniu.
                                                  Pozdrawiam.Zainteresowany761.
                                                  • xe.na Re: wybory 23.10.07, 18:09
                                                    Taaaaaaaaaa tak to juz jest,ale grunt to szczerosc wypowiedzi,szacunek do
                                                    innych,i inteligentne spostrzezenia....ktorych czasem brak.
                                                  • zainteresowany761 Re: wybory 23.10.07, 18:40
                                                    A Ty swoje...
                                                  • xe.na Re: wybory 23.10.07, 19:10
                                                    Niezmiennie....w tym temacie zdania nie zmienie.
                                                  • edmurphy Re: wybory 23.10.07, 19:49
                                                    Gracie w ping-ponga? :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka