Dodaj do ulubionych

TWCh- sekcja w Krakowie?

28.06.10, 21:13
Witam, czy są jakies czlonki smile towarzystwa zasilajace Kraków?Nie
bardzo wiem czy podczas najblizszej wizyty w ojczyznie dojade do
stolicy, natomiast do Krakowa mam blizej.
Pytanie 2:czy TWCh spotyka sie takze w okresie okolo swiatecznym, -
swiat bozego narodzenia?Wiem ze to nie wypada w drugi piatek
miesiaca, ale chyba czasem spotykacie sie czesciej?Chcialabym
wowczas zostac przyjeta do szeregow TWCh smile
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 28.06.10, 21:23

W Krakowie mamy silne członki wink Na pewno się odezwą. Justek - długo będziesz na
      ojczyzny łonie?
      • orale Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 28.06.10, 21:29
        Członki krakowskie:
        Czekolada
        Spokokolarz
        Pomaranczuk
        czasami Papuga
        Spotkania regulaminowe odbywają sie w drugi piątek miesiąca, ale na
        specjalne okazje (takie jak przyjazd członka odległego)odbywają się
        dodatkowe spotkania specjalnesmile
        • salam_ji Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 28.06.10, 22:05
          I jeszcze nie członki, ale też w Krakowie wink

Znaczy mła.
          • orale Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 28.06.10, 22:09
            a przepraszam za pominięcie, oczywiście tła teżsmile
            • justek1986 Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 28.06.10, 22:25
              Dziekuje za szybka odpowiedz.
              Otoz na łonie bede od 1go do 17 lipca,ale warunki bede napiete(sesja
              egz,2 3dniowe wyjazdy,no i czas dla familii takze)

Ale ale, bede ponownie na dluzej od 18grudnia do 8stycznia,bilet juz
              mam wiec sie nie wylgam smile Byloby mi niezmiernie milo spotkac sie z
              warszawska ekipą,moge szczekac i byc malowana,nie przeszkadza mi to,
              wazne ze sie bedziemy dobrze bawic.

Co do krakowa, to pewnie dalabym rade juz teraz dojechac.Czekam na
              oddzew smile
              • pomaranczuch Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 28.06.10, 22:56
                Hejo! smile
                Melduję się Kraków. Z Kolarzową to teraz w Warszawie można się spotkać, nie wiem
                czy do Krakowa zawita w tych dniach.
                Salam ty z Krk? Czemu ja nie zakonotowałam? hmmm
                Justek, jestem w Krk prawie cały lipiec, jedynie 16-17 muszę wyjechać więc jak
                co to jestem do usług big_grin daj tylko znać wcześniej
                • jaszczurus Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 28.06.10, 23:50
                  Proszę o moim członku nie zapominać tongue_out
                  • kocio_pierzaczek Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 29.06.10, 09:43
                    A to nam się krakowianie rozmnożyli... smile Witaj, Jaszczurus. Bywaj częściej.
                    Zapraszam do wątku "Skąd jesteśmy".
                    Justek, nie bój żaby, przyjedziesz w okolicy świąt, to i spotkanie się urządzi.
                    Pomyślnego lotu.
                    • justek1986 Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 29.06.10, 10:27
                      Bardzo jest milo i przyjemnie.Po oficjalnym przyjeciu mnie w Wasze
                      zacne grono bede szczesliwa jak pierwiosnek.
                      • salam_ji Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 29.06.10, 19:15
                        Pomaranczuchu bo ja nie z Krakowa, ale w Krakowie pracuję. Znaczy
                        codziennie jestem wink Prócz łikenduff ale to do dogadania winkZnaczy
                        teraz akurat nie bo wakacje są. A ja ticzer
                        Znaczy namieszałam wink Dobra ci co w Krakowie niech dadzą hasło
                        ("Czerwony Kapturek") i oprócz 17,18 lipca, czasowam wink
                        • pomaranczuch Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 30.06.10, 03:25
                          ooo, to już wszystko jasne wink
                          Czerwony kapturek, należy do Justek ;>
                          • justek1986 Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 30.06.10, 09:05
                            OK. smile Podoba mi sie takie haslo, dam znac oczywiscie min kilka dni
                            przed co by w Wasze plany nie ingerowac.Dziekuje.Zrobie wszystko
                            zeby sie znalazl czas.
                    • jaszczurus Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 30.06.10, 13:38
                      A powitać, powitać smile
                      • groha Re: TWCh- sekcja w Krakowie? 30.06.10, 13:44
                        No, dobra, dobra, hasło bardzo śliczne jest, a odzew jaki? Tak tylko pytam, na
                        wszelki wypadek i zupełnie niezobowiązująco, jako osoba z tradycyjnej połowy
                        drogi między Wa-wą, a Krakowem wink
    • czekolada72 Minął rok... 11.05.11, 09:17
      i sie nie skrzyknieto na chociaz jedno spotkanko....
      Moze jednak?
      Moze np w czerwcu?
      Czerwcowe wieczory (i popoludnia) takie piekne, i noc taka długa...
      • orale Re: Minął rok... 11.05.11, 09:52
        Jak nie było? przyjechała jedna taka z Warszawy i spotkanie było w lutym, oto dowód

Re: Naprawdę nie dzieje się nic?
        orale 25.02.11, 20:04 Odpowiedz
        Dziać się będzie, w najbliższy wtorek dokonana zostanie inspekcja sekcji krakowskiej. Trzeba opić prawo jazdy Spoko (ach, jak te dzieci szybko rosną). Zatem kto krakowski niech sobie rezerwuje czas

Błąd, że nie założyłam oddzielnego wątku
      • salam_ji Re: Minął rok... 11.05.11, 10:23
        No to proponuję jakiś dzień od poniedziałku do środy od 17.30
        Odpada 19, 20 maj i 2 czerwiec. Po 22 czerwca bedę w znacznym oddaleniu od Krakowa.
        Podaj termin jaki Ci pasuje a ja postaram sie przybyc smile
        Z Pomarańczuchem i Sp-kol się znamy to hasła nie potrza wink
        • the_dzidka Re: Minął rok... 11.05.11, 10:51
          Na spotkaniu przybierzcie nazwę: Krakowska Filia TWCH "Cija cija"
        • czekolada72 Re: Minął rok... 11.05.11, 11:51
          Od 7-21 czerwca nie mam zadnych planow smile
          • salam_ji Re: Minął rok... 11.05.11, 13:36
            Proponuję roboczo 8 czerwca wink Trza kuć żelazo póki gorące wink
            • kocio_pierzaczek Re: Minął rok... 11.05.11, 14:29
              A macie stroje krakowskie?
              • szkorbut-lumbago Re: Minął rok... 11.05.11, 14:41
                Co tam stroje. Ważne że mają "Cija cija" smile
                • spokokolarz Re: Minął rok... 11.05.11, 14:50
                  Ja chętnie! 4 i 28 czerwca muszę być w Warszawie, poza tymi dwoma dniami nic mi nie wiadomo, żebym się ruszała z Krakowa. smile
                  • papuga_ara Re: Minął rok... 11.05.11, 16:41
                    Ja też Kraków, czasami, wizytuję, po tym, jak się stamtąd sama wygnałam wink
                    Lipcowe terminy bardzo mi pasują, oprócz 2-3, bo wtedy wprawdzie w K. zamierzam być, ale będę brać czynny udział w Festiwalu Kultury Żydowskiej... No chyba, że gremianle i wspólnie z TWCH pójdziemy na "Szalom na Szerokiej" big_grin
                    • salam_ji Re: Minął rok... 12.05.11, 00:03
                      Też siłę sama wygnalam ( O ja głupia gęś!) I teraz sie przyganiam codziennie wink
                      Szalom na Szerokiej jak najbardziej!!!! Jestem za i chcę!
                      • czekolada72 Re: Minął rok... 12.05.11, 07:42

8 czerwca mi jak najbardziej pasuje, wspomniana wyzej 17.30 - takoz.
                        Stroj krakowski posiadam, jakze by nie?
                        Co do lipca - to poki co nie podejme sie podejmowac decyzji wink
                        • papuga_ara Re: Minął rok... 13.05.11, 16:49
                          czekolada72 napisała:

>
                          > 8 czerwca mi jak najbardziej pasuje, wspomniana wyzej 17.30 - takoz.
                          Ja niestety wtdey nie, bo to środek tygodnia i wtedy w drugiej stolicy jestem smile

> Co do lipca - to poki co nie podejme sie podejmowac decyzji wink
                          Rozumiem, ale gdyby.... to daj znać smile
                      • papuga_ara Re: Minął rok... 13.05.11, 16:50
                        salam_ji napisała:

> Też siłę sama wygnalam
                        O, to jest nas więcej, tych dobrowolnych banitek wink

> Szalom na Szerokiej jak najbardziej!!!! Jestem za i chcę!
                        Hurra!! Super, tośmy są umówione, wygląda na to smile
                        • czekolada72 Re: Minął rok... 13.05.11, 17:29
                          No , sale jak bedziecie cos konkretnie wiedziec nt wypadu na Szalom - to dajcie znac - moze uda mi sie zalapac smile
                          • salam_ji Re: Minął rok... 06.06.11, 00:56
                            Służbowo wyjechana jestem od 6 do 10 czerwca...
            • minerwamcg Re: Minął rok... 06.06.11, 21:35
              Czekajcie no, klarnety bose... Ja teraz też w Krakowie, i ósmego czerwca jak najbardziej również tu będę, i zapytuję, gdzie i kiedy jakby już. Bo do Żydów czekać nie mogę...
              • czekolada72 Re: Minął rok... 07.06.11, 10:01
                No wiec ja juz nic nie wiem - jest ktos chetny?
                • salam_ji Re: Minął rok... 10.06.11, 20:34
                  Kochani wróciłam... Byłam na zielonej szkole i wlasnie teraz przyjechałam.... Jeśli ktokolwiek ma chęć to ja w przyszlym tyg mogę w kazdy dzien oprocz czwartku. Jutro rezerwuję na tradycyjną "pozielonoszkolną" migrenę, którą juz powolutku czuję w kościach...
                  • ewa9717 Re: Minął rok... 10.06.11, 21:42
                    No, no, toś się wybyczyła wink
                    Raz w zyciu robiłam za młodu za wych. kolonijną. Ślubowałam: nigdy więcej takich kontaktów z przyszłością narodu! O dziwo, udało mi się dotrzymać wink
                    • papuga_ara Re: Minął rok... 11.06.11, 02:04
                      Ewo, ja dwa razy, też potem złożyłam śluby i trwam!! ;-D
                      • ida14 Re: Minął rok... 12.06.11, 23:33
                        no taaaak a o mnie to się już nic a nic nie pamięta...
                        • eulalija Re: Minął rok... 13.06.11, 08:44
                          Gdzieżby ...
                          Ale tak się tą matematyką zajęłaś, że Ci literatura gdzieś umknęławink
                          • ewa9717 Re: Minął rok... 13.06.11, 09:06
                            Królowa nauków wymagająca jest wink
                            • papuga_ara Re: Szalom? 14.06.11, 12:44
                              Podnoszę, albowiem to już niedługo. Otóż koncert jest wiadomo na jakiej ulicysmile 2. lipca, początek o 20.00. Będę jechać tego dnia prosto z Wawy, bo do popołudnia pracuję. Zatem na Szeroką dotrę właśnie w okolicach wieczorowych. Droga Sekcjo Krakowska, czy się zatem umawiamy i jak i gdzie? smile
                              • salam_ji Re: Szalom? 14.06.11, 22:17
                                Mówimy o koncercie "Szalom na Szerokiej"? Bo ja znalazlam początek zapowiedziany na godzinę 18.00. Zdążysz? O 17.00 najpóźniej pasowalo by być.
                                Proponuję spotkać sie na przystanku u wylotu Miodowej (w str centrum) tam jest sklep z art metalowymi. Kto żyw i chetny zapraszam. Na koncert jest wstęp wolny.
                                • papuga_ara Re: Szalom? 21.06.11, 09:56
                                  O w mordę jeżyka. Oczywiście, że nie zdążę. Naprawdę początek o 18?? Dupa, dupa, dupa blada sad W moich źródłach było, że o 20.00, ale to dawne źródła, widocznie na gorąco im się pozmieniało. Hm. Zaraz sprawdzę pociągi - bo rozkład się zmienił - i napiszę co i jak.
                                  • papuga_ara Re: Szalom? 21.06.11, 10:10
                                    Ok, już wiem - no więc niejest tak źle, jest pociag 15.22, w Kraku o 18.25, na Szerokiej mogę być o 19.00, zakładając, że pociąg nie chwyci opóźnienia, a ostatnio nie chwyta smile Czy w związku z powyższym spotkanie pod artkułami metalowymi nadal aktualne? smile
                                    • czekolada72 Re: Szalom? 21.06.11, 12:03
                                      Ja sie zdeklaruje w ostatniej chwili.
                                  • minerwamcg Re: Szalom? 21.06.11, 13:06
                                    Nie musicie przychodzić na początek, koncert jest dłuuuugi i trwa do późnej nocy, można przyjść, wyjść, iść do knajpy, napić się piwa, wrócić i jeszcze zatańczyć "chasydzkiego" w jednym czy drugim kręgu smile
                                    Może będę wtedy w Krakowie, to Was jakoś odnajdę smile
                                    • pomaranczuch Re: Szalom? 23.06.11, 18:55
                                      Hmmm..... postaram się wpaść choć na chwilę, ale nic jeszcze nie obiecuję smile ciężkie dni trwają
                                      • ida14 Re: Szalom? 23.06.11, 22:06
                                        to jest jakos strasznie dalekoooo (czyli ze 20min drogi wink) a ta część sekcji krakowskiej na czas sesji zostala pokornym sługą, podnóżkiem i niewolnikiem królowej nauk ;/
                                        • papuga_ara Re: Szalom? 25.06.11, 18:55
                                          Ach ida, królowa nauk może Cię zwolni na godzinkę? No, na dwie? smile
                                          ida, salam, czekolada, pomarańczuch, minerwa - wysyłam Wam na gazetową małpę numer komórki swej i w razie czego będziemy na łączach!
                                          • salam_ji Re: Szalom? 29.06.11, 10:07
                                            Jasny szlag! No niedasie! Przyjacielowi zmarł ojciec i odstapił nam wycieczkę wykupioną wieki temu. On będzie wtedy na pogrzebie a my w Budapeszcie...
                                            Miłej zabawy i... kruca może kiedyś...
                                            • czekolada72 Re: Szalom? 29.06.11, 10:59
                                              U mnie tez raczej nici, bozostalismy zaproszeni na przekladany jubel, a ze kiedys sie zgodzilismy na przekladanie - to odmowa raczej w gre nie wchodzi...
                                              Inna rzecz, tak na marginesie, ze moze ktos sie wybiera na niedziele orleanska?
                                              • papuga_ara Re: Szalom? 30.06.11, 13:11
                                                No to się po krakowsku spotkamy innym razem....
                                                A co to jest niedziela orleańska???
                                                • czekolada72 Re: Szalom? 30.06.11, 14:58
                                                  jazz, jazz, jazz smile
                                                  • papuga_ara Re: Szalom? 03.07.11, 19:10
                                                    Melduję się jeszcze z Krakowa. Minerwie i Arthurowi dziękuję za wczorajszy cudny wieczór w kazimerzowskiej kafejce "Mleczarnia" i przy dźwiękach koncertu na Szerokiej smile Szalom!
                                                  • minerwamcg Re: Szalom? 03.07.11, 21:43
                                                    My też dziękujemy! Miła jest "Mleczarnia", prawda? Chociaż wieczorem zjeść w niej trudno... Nawet żółtego zera nie mieli big_grin
                                                  • papuga_ara Re: Szalom? 04.07.11, 11:26
                                                    Przecież poradziłam sobie i napadłam "Grill na Kzaimierzu" big_grin Spoko, spoko, Szkoda tylko, że na "żydowski kawior" miejsca w żołądzie zabrakło.
                                                  • salam_ji Re: Szalom? 04.07.11, 11:59
                                                    Kurcze i znow wyszło, że na spotkaniu krakowskim warszawka sie bawila wink wink wink
                                                    Kochani przepraszam, ze wyszło jak wyszlo, ale u mnie to dość nieoczekiwana sprawa była i kompletnie niespodziewana.
                                                    Minerwo pamiętasz, kiedyś umawialysmy się na czerwiec jak będziecie w Krakowie. Nie doszło do skutku a ja byłabym chetna. Daj znać jak znów zawitacie z Arthurem i Mala w te strony. Może uda się wtedy jakieś spotkanie na predce zorganizować bez wcześniejszego planowania. Czasem tak bywa z tymi planowanymi...
                                                    Papużko, może next time... ehhh...
                                                    "Mleczarnia" jest fajna, piwko pożegnalne przed wakacjami tam wypiłam, a zjeśc można zawsze zapiekanki u Endziora rzut beretk są wink
                                                  • minerwamcg Re: Szalom? 04.07.11, 12:08
                                                    Salam, będziemy w Krakowie jeszcze za tydzień, to znaczy w najbliższy weekend. Może więc wtedy?
                                                  • salam_ji Re: Szalom? 04.07.11, 12:17
                                                    Bardzo chętnie. A możemy się spotkać wcześniej, tak kolo południa, np? Na jakis obiadek w stylu Taco Mexicano na Poselskiej?
    • czekolada72 A w te wakacje w Kraku? 30.06.12, 20:35
      Jest szansa na jakies spotkanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka