Dodaj do ulubionych

Wspólnota Reymonta 12

09.05.10, 12:43
Witam Sąsiadów,
tak naprawdę zbliża się termin końca zarządzania blokiem przez dewelopera, a
tym samym czas organizacji wspólnoty i wyboru zarządu. Czy ktoś z Sąsiadów ma
propozycje w tym względzie?
Obserwuj wątek
    • nedrax Re: Wspólnota Reymonta 12 11.05.10, 16:23
      Witam,
      czas na założenie Wspólnoty mamy do 30.06.2010 - to ostatni dzień zarządzania przez Dewelopera.
      Podczas rozmowy z Administratorem -przy okazji podpisywania aktu notarialnego- uzyskałem informacje, że już teraz powinniśmy się tym zacząć zajmować. Musimy wybrać kilku przedstawicieli...najlepiej po 2 osoby z bloku (WSPÓLNOTA = 12 + 12A + 12B)i zorganizować spotkanie z Administratorem najlepiej na początku czerwca/koniec maja.

ps proponuję zmianę tematu na WSPÓLNOTA REYMONTA 12 12A 12B
    • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 13.05.10, 14:32
      chyba brakuje chętnych! wcale się nie dziwie bo to nie jest łatwa sprawa
      • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 14.05.10, 14:21
        może trzeba by na osiedlu ogłosić, spotkać się króciutko, przedstawić sprawę i
        miejmy nadzieje że te "pare osób" chętnych do zorganizowania pracy wspólnoty się
        znajdzie.
        • aza13aza Re: Wspólnota Reymonta 12 15.05.10, 10:02
          czwartek godzina 18spotkanie w, sprawie wspolnoty informacja na
          drzwiach wejsciowych, oczywiscie iscie dogodna godzina i napewno
          wszyscy beda uncertain
          • poktam Re: Wspólnota Reymonta 12 15.05.10, 10:27
            aza13aza napisała:

> czwartek godzina 18spotkanie w, sprawie wspolnoty informacja na
            > drzwiach wejsciowych, oczywiscie iscie dogodna godzina i napewno
            > wszyscy beda uncertain
            Witam,
            mnie absolutnie nie pasuje.
            • bastet123a Re: Wspólnota Reymonta 12 15.05.10, 13:39
              mysle ze najbezpieczniej bedzie o 19:00 lub 20:00
              • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 18.05.10, 13:31
                ciekawa jestem czy znajdzie się ktoś odważny co weźmie na swoje barki ciężar
                wspólnoty!
                • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 18.05.10, 14:28
                  inneska80 napisała:

> ciekawa jestem czy znajdzie się ktoś odważny co weźmie na swoje barki ciężar
                  > wspólnoty!

myślę że chętni będą. wykonuję pokrewny zawód wink
                  poza tym zawsze można zlecić, albo wynająć kogoś.
                  • zenek1011 Re: Wspólnota Reymonta 12 18.05.10, 20:54
                    wykrzo napisał:

> inneska80 napisała:
                    >
                    > > ciekawa jestem czy znajdzie się ktoś odważny co weźmie na swoje
                    barki cię
                    > żar
                    > > wspólnoty!
                    >
                    > myślę że chętni będą. wykonuję pokrewny zawód wink
                    > poza tym zawsze można zlecić, albo wynająć kogoś.

Niestety chyba nie jest to takie proste. Ciężar administrowania
                    budynkiem rzeczywiscie można zlecić zewnętrznej firmie, ale Zarząd
                    Wspólnoty musi być wybrany spośrod lokatorów Naszego bloku.. I tutaj
                    właśnie potrzeba operatywnych i konkretnych osób.
                    • mieszkanka125 Re: Wspólnota Reymonta 12 19.05.10, 09:18
                      Witam
                      Chciałam zapytać czy ustaliliście datę i konkretną godzinę
                      spotkania? Jeśli tak to proszę o wpisanie na forum, bo nie każdy
                      bywa w mieszkaniu i nie przeczyta informacji na dzrzwiach klatki
                      schodowej.
                      Pozdrawiam.
                    • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 19.05.10, 09:47
                      zenek1011 napisał:

>
                      > Niestety chyba nie jest to takie proste. Ciężar administrowania
                      > budynkiem rzeczywiscie można zlecić zewnętrznej firmie, ale Zarząd
                      > Wspólnoty musi być wybrany spośrod lokatorów Naszego bloku.. I tutaj
                      > właśnie potrzeba operatywnych i konkretnych osób.

nie mówię że to jest proste, lekkie i na pewno nie jest przyjemne (przynajmniej
                      na początku). taka działalność wymaga poświęcenia czasu, nerwów i wskazane jest
                      doświadczenie, ale to przecież oczywista sprawa. dlatego na jednym spotkaniu
                      mieszkańców nie może się skończyć bo nie załatwimy wszystkiego ad hoc.
                      • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 19.05.10, 14:25
                        wykrzo to jak sie znasz to może ty sie zdecydujesz?
    • zawsze-agatka Re: Wspólnota Reymonta 12 21.05.10, 07:43
      Czy ktoś z osób obecnych wczoraj na zebraniu może napisać o czym była mowa i czy
      coś zostało ustalone??
      • rafmag_2009 Re: Wspólnota Reymonta 12 24.05.10, 10:00
        ja wiem ze w zarzadzie jest starszy Pan z klatki C,ktorego zona
        zglosila,jakby sam niemial zdania.wiec jak widze zarzad zywy i pelny
        energii na pewno bedzie!
        • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 24.05.10, 10:12
          brawo. cóż za elokwentna prognoza.
          oby się sprawdziła. choć mam nadzieję że małomieszczaństwo i zaściankowość nie
          będzie domeną mieszkańców Reymonta.
          • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 24.05.10, 12:23
            fajnie byłoby gdyby "zarząd" coś napisał! A czyjaś "wiekowość" nie ma znaczenia!
            ważne by dobrze sprawował swoje stanowisko.
            • rafmag_2009 Re: Wspólnota Reymonta 12 24.05.10, 13:02
              ja tez mam taką nadzieje, bo roboty przy tym jest duzo i
              zalatwiania,kombinowania, latania gdzie cos mozna taniej zalatwic!!wiec
              w tym nie ma zadnej zlosliwości, a dziadka tez mam w tym wieku i wiem
              co moge sie spodziewać.
    • edunder Re: Wspólnota Reymonta 12 24.05.10, 13:09
      Zarządu jeszcze nie ma, ale z tego co widziałem, to oprócz starszego
      pana co zgłosiła żona jest jeszcze pare innych energicznych osób,
      ale jak widać na tym przykładzie widzimy tylko to co nam sie nie
      podoba, można się było samemu zgłosić, a nie dziamgac teraz, MASZ
      TAKI ZARZAD JAKI SOBIE WYBIERZESZ.
      • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 24.05.10, 13:49
        Edunder przecież nikt nie pisze źle! każdy wie jak ciężkie jest to zajęcie!
        dlatego zgłosiły się te osoby co uważają ze sobie poradzą! trzymam mocno kciuki
        • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 24.05.10, 14:24
          sam na co dzień pracuję w administracji dużej korporacji. i życzę każdemu by
          choć przez miesiąc aktywnie spędził czas w zarządzie wspólnoty.
          oficjalnie zarządu jeszcze nie ma bo nie utworzyła się wspólnota, ale na
          szczęście jest grupa osób które zdecydowały się podjąć pierwsze kroki w tym
          kierunku.
          musimy się wszyscy spotkać, zapoznać z przepisami: wyrywkowo, najważniejszymi i
          wybrać samodzielnie NASZ zarząd.
          • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 13:04
            Nie moglismy byc na spotkaniu a nie wiemy co ustalono. Czy moze ktos
            napisac jakie podjeto decyzje w sprawie wspolnoty mieszkaniowej.
            • dawidziu7 Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 13:09
              To nikogo nie upoważniliście do wystąpienia w waszym imieniu?
              • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 13:27
                a akt notarialny do tego jest potzrebny ?
                • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 14:22
                  krecikowa123 napisała:

> a akt notarialny do tego jest potzrebny ?

przykro czytać takie rzeczy bo wygląda na to że nawet do skrzynki pocztowej nie
                  zaglądasz. była informacja co zrobić jeżeli nie będzie się na spotkaniu.
                  na szczęście wiele osób wykazało się godną postawą i wspólnym wysiłkiem
                  osiągneliśmy zamierzony cel. choć teraz wcale łatwiej nie będzie. miejmy
                  nadzieje że chociaż taniej smile
                  • aza13aza Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 15:06
                    co nie zmienia faktu ze odpowiedz na pytanie nie zostala udzielona a ty Wykrzo
                    jako czlowiek GODNY nasladowania musiales okazac swa pogarde i niezrozumienie w
                    stosunku do osoby pytajacej Jak to wielce niegodnego czynu dopuscila sie osoba i
                    trzeba sie dowartosciowac . Czesc osob ktora nie dotarla MOZE planowala dotrzec
                    (stad brak upowaznienia) a na 5 minut przed wyjsciem okazalo sie ze musza
                    pracowac do poznych godzin wieczornych.
                    • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 15:26
                      kto wie, kto wie, może jestem godny naśladowania.
                      co do pogardy to na wyrost używasz mocnych słów.
                      jakoś wiele osób było w stanie przekazać pełnomocnictwa, ba nawet ktoś przyniósł
                      tuż przed samym spotkaniem. więc jednak się da.

a skoro część osób to prawie 50% frekwencji to świadczy tylko i wyłącznie o nas.
                      i niestety pokutujące myślenie że przecież jesteśmy tylko jednostkami i skoro
                      nas braknie to niewiele to zmieni w rozliczeniu całości. na to jedno, de facto
                      chyba najważniejsze spotkanie można było sobie poradzić i przybyć. a skoro na
                      samym początku jest tak kiepsko to pytanie jak będzie później.

nie jesteśmy w szkole, nie musimy uciekać się do wymówek.
                      można na przykład siedzieć w domu, i narzekać albo cieszyć się że wszystko na
                      osiedlu odbywa się poza naszym udziałem i niczym nie muszę się interesować.
                      bo niby czym: rachunki swoje płacę to mam wode i prąd. ochrona? po co mi? wywóz
                      śmieci? wyrzucam do kontenera a co potem się z nimi dzieje? nie moja sprawa.
                      sprzątanie na klatce? przecież ja nie brudzę to po co? itp. itd....

a wzgardę okazuje się w jednoznaczny sposób, niestety można łatwo pomylić ją ze
                      złością, dezaprobatą, sprawianiem przykrości....

• aza13aza Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 15:51
                        Generalnie obecnosc nie obecnosc na spotkaniu jest sprawa indywidualna i kazdy
                        sam sie w swom sumieniu rozliczy czy sprawe zaniedbal i mial ja w d.... czy
                        jednak faktycznie nie mogl.
                        Cala reszta wpisu ma sie nijak do pytania jakie zostało zadane, więc ponawiam :
                        Czy poza zawiazaniem wspolnoty zostaly podjete jakies decyzje. I kiedy wszyscy
                        obecni / nieobecni otrzymaja oficjalne informacje.
                        • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 16:03
                          aza13aza - skoro ma się nijak to po co komentujesz?
                          zredagowanie i rozpowszechnienie to nie jest coś co można w jeden wieczór zrobić.
                          • aza13aza Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 16:14
                            Poszukiwanie odpowiedzi na konkretne pytanie wśród tysięcy nie potrzebnych
                            wpisów jest lekko irytujące ( w co można oczywiście wliczyć ostatnie moje wpisy
                            oraz wykrzo ). Zero konkretow
                            • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 16:24
                              Poza tym jednym ze przeprosilam urazonego moja nieobecnoscia. Fajnie
                              ze tak komus na mnie zalezy, jak tylko wyremontuje moje mieszkanie i
                              sie wprowadze to zaczne przychodzic na zebrania i bedzie 1% wiecej
                              nas. A teraz moze mi ktos litosciwy napisze co udalo sie ustalic ?
                              • ablue20 Re: Wspólnota Reymonta 12 16.06.10, 12:59
                                Dobrze ze przez swiatlowod nie da sie kamienien rzucac big_grin A na
                                powaznie macie maila wspolnotowego? Piszcie na niego moze ktos wam
                                odpisze? A tak poza tym to odpuscie byl nie byl - byl nie byl to nie
                                ma znaczenia. Obiecali ze bedzie info to pewnie bedzie po ostatnim
                                spotkaniu bylo wiec domniemam ze teraz tez sie pojawi - a moze
                                recznie wypisują i dlatego tyle to trwa? tongue_out Litościwa nie jestem ale
                                ogolnie zmienilismy sposob zarzadzania nieruchomoscia i odbylo sie
                                glosowanie za powolaniem zarzadu czekamy na wyniki glosowania smile
                                Pewnie siedza i liczą tongue_out
                                • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 17.06.10, 11:53
                                  dziekuje ablue20. rzeczywiscie dziwne to ze tak wyszlo ale ja tylko
                                  pytalam a tu jakies pretensje do mnnie ze polowa osob tylko byla.

a swoja droga to jesli zarzad tu niezaglada to mmoze powinien bo
                                  takie czasy ze czesciej czlowiek do intenetu zaglada jak do skrzynki
                                  na listy i to tez uszanowac mmozna. oze wlasnie dlatego czesci
                                  sasiadkow nie bylo ze nikt nie napisal, nawet ten co teraz nerwowki
                                  dostaje bokogos nie bylo. a on wiedzial i nie powiedzial bo w
                                  skrzynkach bylo.
                                  • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 17.06.10, 12:04
                                    Przepraszam bardzo. informacja na formu byla, ale tym bardziej mozna
                                    by oficjalne kilka zdan napisac pos potkaniu bo nie kzdy co nie byl
                                    to dlatego ze mu sie nie chcialo albo go to nie interesuje. mnie
                                    interesuje
                                  • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 17.06.10, 14:24
                                    tak. napisane było. i pewnie jeszcze nie raz będzie.

a na nerwy polecam wyciąg z kory dębu.
                          • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 14.06.10, 16:17
                            przepraszam ze pytalam, widze ze jakis strasznie wazny sasiad tu
                            pisze. Jak chcesz to moge osobiscie cie przeprosic ze nie moglam
                            byc, moge tez za te pozostale 50%. To moze nie pisz na tym forum
                            tylko zaloz jakies tylko dla zarzadu i bardziej waznych sasiadow.
                            Albo dla tych co na zebraniu byli hihi
                            • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 15.06.10, 13:56
                              brawo. gratuluje podejścia do tematu.
                              gdyby wszyscy tak podchodzili to byśmy z niczym zostali na łasce i niełasce
                              dewelopera - chociaż on akurat wyznaczył swego pełnomocnika i brał czynny udział.
                              nie bardzo rozumiem co tu ma ważność do rzeczy?
                              wszyscy ochoczo deklarują że chcą by na osiedlu było "dobrze" - a jak to się
                              przekłada na czyny było widać w czwartek.

a z tego co pamiętam ze spotkania pan który protokołował zapewniał że wszyscy w
                              najbliższym czasie dostaniemy informacje do skrzynek.
                              • aza13aza Re: Wspólnota Reymonta 12 24.06.10, 13:17
                                Co z platnoscia za czynsz czy jeszcze obecna oplata idzie na konto developera
                                czy juz mamy swoje wspolnotowe konto ?
                                • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 25.06.10, 12:29
                                  czy będzie jakaś informacja od Zarządu co dalej?
                                  • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 25.06.10, 14:54
                                    a po co ? Na spotkaniu nie bylaas ? tongue_out
                                    • marymont3 Re: Wspólnota Reymonta 12 25.06.10, 20:15
                                      WITAM
                                      Jestem wlascicielem firmy sprzatajacej PULITO.
                                      2 tygodnie temu skladalem oferte osobie odpowiedzialnej z zarzadu
                                      wspolnoty mieszkaniowej i do dzisiaj nie uzyskalem odpowiedzi.
                                      Dostarczylem takze harmonogram dotyczacy utrzymania porzadku na
                                      terenie Waszego osiedla.

prosze o kontakt
                                      tel: 506 238 917
                                      e-mail pulito.piotrdrozd1@onet.pl
                                      • ablue20 Re: Wspólnota Reymonta 12 29.06.10, 08:46
                                        > WITAM
                                        > Jestem wlascicielem firmy sprzatajacej PULITO.
                                        > 2 tygodnie temu skladalem oferte osobie odpowiedzialnej z zarzadu
                                        > wspolnoty mieszkaniowej i do dzisiaj nie uzyskalem odpowiedzi.
                                        > Dostarczylem takze harmonogram dotyczacy utrzymania porzadku na
                                        > terenie Waszego osiedla.
                                        >
                                        > prosze o kontakt
                                        > tel: 506 238 917
                                        > e-mail pulito.piotrdrozd1@onet.pl

A Pan się reklamuje czy skarży źe nie dostał odpowiedzi? Bo nie
                                        bardzo rozumiem?
                                        • marymont3 Re: Wspólnota Reymonta 12 30.06.10, 18:59
                                          I jedno i drugie.
                                          Proszono mnie o dostarczenia odpowiednich dokumentow i nie
                                          otrzymalem odpowiedzi a podobno szukacie firmy sprzatajacej.
                                          Wiec prosze uruchomic szare komorki i wszystko bedzie jasne i
                                          zrozumiale.
                                          POZDRAWIAM
                                          • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 01.07.10, 09:16
                                            skoro PROSZONO pana o dostarczenie to zna pan kontakt do zarządu wspólnoty.

za aksjomat przyjmuję że zarząd ma dużo szarych komórek więc pewnie wybrał
                                            atrakcyjną ofertę, a pozostałym oferentom podziękuje za oferty jak znajdzie
                                            chwile...
                                    • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 28.06.10, 08:03
                                      a ma to jakieś znaczenie? Ja wiem co było na spotkaniu -chodziło tylko o ogólna
                                      informacje dla wszystkich!
                                    • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 28.06.10, 08:43
                                      ci co byli i ci co nie byli w skrzynkach znaleźli pismo od sąsiadów.
                                      • rejmont200 Re: Wspólnota Reymonta 12 30.06.10, 13:00
                                        znaleźli, ale szczerze mówiąc to ja i moi sąsiedzi liczyliśmy że jak
                                        bedzie wsplonota zarzadzac a nie deweloper to bedzie troche taniej,
                                        a tu bach - bedzie tyle samo juz na wejsciu. To co nam ta wspolnota
                                        daje ? Mam nadzieje ze klatki i trawniki beda lizane, ochroniaz
                                        bedzie caly czas przy furtce i nigdzie nie bedzie kup i papierow.
                                        • bastet123a Re: Wspólnota Reymonta 12 30.06.10, 13:08
                                          Developer zarzadzał to jest syf i wiekszosci nie przeszkadza, ale jak juz bedzie
                                          wspolnota to maja ci lizac chodniki! "kopara opada" - dajcie szanse tym osoba z
                                          zarzadu, to dopiero poczatek, na to potrezba czasu tym bardziej ze robia to za
                                          free. Swoimi głupimi pomyslami, narzekaniami i pretenesjami doprowadzicie do
                                          tego ze nikt sie nie podejmie bycia czlonikiem zarzadu poniewa znikt nikomu nie
                                          bedzie sie chcial narazic ani tez nikt nie bedzie chcial wysluchiwac pretensji.
                                          Przy tak duzej wspolnocie to i tak podziwiam za odwage i chcec zaangazowania
                                          osoby wybrane do zarzadu. Ja bym sie tego nie tego nie chycil bo "polak" jest
                                          niezgodny.
                                          Trzymam kciuki za zarzad, posprawdzajacie wszystko dokladnie i dzialajcie z glowa smile
                                        • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 30.06.10, 14:03
                                          z informacji jaką znalazłem w skrzynce wynika dość jasno że nasze cztery złote
                                          to tymczasowe założenie, więc nie rozumiem skąd to larum?
                                          formalnie NASZ zarząd, NASZEJ wspólnoty rusza z działalnością pierwszego lipca
                                          2010 więc dajmy SOBIE szanse by było lepiej.

a przynajmniej wstrzymajmy się od narzekania, choć na chwile.
                                          • rejmont200 Re: Wspólnota Reymonta 12 01.07.10, 11:00
                                            Nigdzie nie bylo ze mam coś do zarzadu wrecz przeciwnie tez im
                                            dziekuje. zakladam ze nowo wybrany administrator o ktorym mowa w
                                            pismie i firmy sprzatajace zapewnia wysoki poziom adekwatny do ceny,
                                            bo skoro taniej nie bedzie to moze byc tylko lepiej. oczywista
                                            oczywistosc.
                                            • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 01.07.10, 12:09
                                              a kto powiedział że taniej nie będzie?
                                        • marymont3 Re: Wspólnota Reymonta 12 30.06.10, 21:15
                                          widac ze reprezentujesz strasznie niski pozio...totalne dno...az
                                          wstyd to czytac !!!!!!!!!
                                          • rejmont200 Re: Wspólnota Reymonta 12 01.07.10, 10:51
                                            Pewnie ty za to reprezsentujesz strasznie wysoki, wiec moze sie
                                            wyrowna.
                                            • marymont3 Re: Wspólnota Reymonta 12 01.07.10, 20:37
                                              rejmont200 napisała:

> Pewnie ty za to reprezsentujesz strasznie wysoki, wiec moze sie
                                              > wyrowna.
                                              prosta forma pisania od bardzo prostej osoby.
                                              mam nadzieje ze nie masz dzieci bo szkoda marnowac nastepne
                                              pokolenie !!!!!!!!!!!!
                                            • bastet123a Re: Wspólnota Reymonta 12 01.07.10, 21:00
                                              rejmont200, jestem ciekaw czy byłes na spotkaniu lokatorów i czy zglosiles swoja
                                              kandydature do zarzadu wspolnoty. Z Twoich wypowiedzi wynika ze bylbys
                                              "wspanialym Prezesem" a nasza wspolnota za mniej niz 4 zł płynełby mlekiem i miodem.
                                              Dziwne ze tylu krzkaczy nie było chetnych podzielic sie swoimi pomyslami i swoja
                                              kandydatura. Na forum "wszytkim wszytko wolno". Mysle ze na chwile obecna niech
                                              kazdy ugryzie sie w jezyk i da szanse zarzadowi!!!!!!!
                                              • delinka1 Re: Wspólnota Reymonta 12 22.07.10, 14:35
                                                hej, a tak z ciekawości - ile kosztować Was bedzie administrator?
                                                Nasz (Etap I i II) bierze cos ok 60gr za m2 zarządzanej
                                                nieruchomości. My czynszu płacimy 3zł/m2, a jest nas mniej mieszkań
                                                niż u Was w samym bloku 12 i jeszcze mamy spory naddatek. Fakt, że
                                                zrezygnowalismy z dziadka ochroniarza śpiącego w budce i założylismy
                                                zamiast tego monitoring. Ochrona jest najdroższa.

ps. życze wytrwałości i cierpliwości Zarządowi, przyda się
                                                • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 22.07.10, 15:43
                                                  z tego co się orientuję to wasze koszty "czynszowe" są na poziomie 3,60zł
                                                  (informacja od Waszego administratora) ciekaw jestem jak wyliczyłaś że to akurat
                                                  60gr za metr, skoro pan adm twierdzi że to tylko 25gr ? skąd taka rozbieżność?
                                                  bo u nas na spotkaniu Tenże pan proponował stawkę w okolicach 35gr ale jak
                                                  przyszło do ustalania szczegółów stawki i zakresu obowiązków to się wycofał.

owszem ochrona jest droga, ale jest potrzebna i nie wszędzie sprawdzają się te
                                                  same systemy.
                                        • ablue20 Re: Wspólnota Reymonta 12 01.07.10, 12:47
                                          rejmont200 napisała:

> znaleźli, ale szczerze mówiąc to ja i moi sąsiedzi liczyliśmy że
                                          jak
                                          > bedzie wsplonota zarzadzac a nie deweloper to bedzie troche
                                          taniej,
                                          > a tu bach - bedzie tyle samo juz na wejsciu. To co nam ta
                                          wspolnota
                                          > daje ? Mam nadzieje ze klatki i trawniki beda lizane, ochroniaz
                                          > bedzie caly czas przy furtce i nigdzie nie bedzie kup i papierow.

Jeżeli Sąsiad liczy na to że tak się stanie od 1 lipca to nie ma
                                          szans - ja bynajmniej nie wierze zeby nagle od 1 lipca mialo byc
                                          super. jeżeli ktos tak potrafi to szkoda ze sie nie wyrwal smile Ale
                                          dajmy wszystkim szanse miesiąc dwa jak sie nie zacznie zmieniac na
                                          lepsze i nie zaobserwujemy zadnych zmian in plus to tak jak jest
                                          napisane na tej informacji wiemy jak zarzad odwolac smile))
    • tschayos Re: Wspólnota Reymonta 12 12.07.10, 15:59
      jak się Sąsiedzi zapatrujecie (nawiązując do ostatniej informacji od
      Zarządu, którą można było znaleźć w naszych skrzynkach) na
      przekazywanie kopii aktów notarialnych dla Zarządu i
      administratora??
      "...aktualizacja stanu Właścicieli lokali..." jest jeszcze OK,
      natomiast nie za bardzo mam ochotę przekazywać komukolwiek swój
      PESEL, NIP czy to za ile kupiłem mieszkanie, w imię "...analizy
      zapisów czy sprawdzania odstępstw między nimi..." Myślę, że nikomu
      takie dane nie są i nie powinny być potrzebne.
      Muszę chyba przygotować specjalną wersję i opatrzę ją
      napisem "OCENZUROWANO" smile
      • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 12.07.10, 16:28
        ja się zapatruję na to tak:
        mając na względzie ustawę o ochronie danych osobowych oraz o zarządzaniu
        nieruchomościami, nie przekazuję z aktu notarialnego jedynie: uzgodnionych cen,
        wartości, zapisów indywidualnych.
        dane osobowe w tym wspomniany Pesel należy niestety przekazać.

innymi słowy zasłoniłem część do zeskanowania.
        • inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 13.07.10, 07:36
          a czy nie można podać normalnie potrzebnych im informacji tylko musi być akt
          notarialny???
          • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 13.07.10, 08:33
            można tylko pytanie jak to można potwierdzić.
            zawierzyłabyś wszystkim mieszkańcom że podali prawdziwe dane? że nie zrobili
            nigdzie błędu przypadkiem? żeby się potem nie okazało że podstawa naliczania
            opłat jest nieprawdziwa? oczywiście te dane można zweryfikować gdy już wszystkie
            wpisy znajdą się w księdze wieczystej ale to jeszcze potrwa.

chyba że jest jakieś inne rozwiązanie, które tu jeszcze nie padło.
            • bastet123a Re: Wspólnota Reymonta 12 13.07.10, 09:15
              wiec zaczekajmy na ksiegi wieczyste. Niech nowy administrator
              przejdzie po lokalach i spisze potrzebne mu informacje poniewaz
              szczerze mowiac nie mach checi dawania do wgladu swojego aktu
              notarialnego. Dane moze udostepnic developer a kazdy z wlascicieli
              powterdzic ich prawidlowosc. Zawsze to jakies rozwiazanie.
              Chociaz z drugiej strony podstawa w calej tej sprawie jest brak
              informacji. Wiec moze ktos wyjasnic w kilku zdaniach do czego sa
              potrzebne kopie aktow? Tylko nie przepisujcie zdan z kartki, nie sa
              one dla mnie jasne.
              pozdr i z gory dziekuje
              • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 13.07.10, 09:50
                Co za bezsens... nowyu administrator ma chyba dane mieszkancow od
                dewelopera, jemu przeciez ludzie za czynsz placa poki co wiec moze
                by nowy administrator sie pofatygowal i porownal wyciagi z kont z
                listami mieszkancow - mozna sobie latwo zidentyfikowac gdzie cos
                się zmienilo i poprosic wlascicieli wybranych lokali o jakies dane a
                nie od wszystkich chciec akty notarialne i pieprznik jakis robic. a
                poza tym to chyba listy sa w miare aktualne jak dwa bloki miesiac
                temu akty notarialne podpisywaly co nie ?
                • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 13.07.10, 12:15
                  DEWELOPER odmówił współpracy.

a odnośnie "nie mam ochoty podawać" cóż: też nie mam ochoty ale przeczytałem co
                  mam w obowiązku ustawowym podać a czego nie muszę.

możemy się zasłaniać własnym widzi-mi-się albo nie utrudniać i współpracować.
                  poza tym jak ktoś ma obiekcje nr telefonu do administratora jest ogólnie znany.
                  niech dzwoni.
                  • bastet123a Re: Wspólnota Reymonta 12 13.07.10, 14:16
                    super, ja pozostane przy widzi-mi-się.
                    pozdr
                  • krecikowa123 Re: Wspólnota Reymonta 12 13.07.10, 17:26
                    wykrzo napisał:

> DEWELOPER odmówił współpracy.

z powodu ?
                    • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 14.07.10, 12:09
                      NIE, BO NIE.
                      • bastet123a Re: Wspólnota Reymonta 12 14.07.10, 14:59
                        uwielbiam wasze wpisy. Zawsze sa takie wyczerpujace...
                        Mysle ze Krecikowa jak i reszta forumowiczow nie liczyli na taka
                        odpowiedz, ale mimo wszytko dziekuje
                        • sorse Re: Wspólnota Reymonta 12 14.07.10, 16:33
                          Podobnie jak wykrzo w skanie aktu wycięłam te części, które nie powinny interesować nikogo poza mną smile
                          • nedrax Re: Wspólnota Reymonta 12 14.07.10, 22:05
                            ...a jakie dane zgodnie z prawem MUSIMY przekazać? Jak to robili
                            mieszkańcy budynku 12 w dniu dzisiejszym?
                            • mieszkanka125 Re: Wspólnota Reymonta 12 15.07.10, 08:40
                              Czy mógłby ktoś napisać na jakie konto, należy wpłacić czynsz za
                              lipiec?
                              Może ktoś ma numer telefonu do Zarządu Wspólnoty?
                              • wykrzo Re: Wspólnota Reymonta 12 15.07.10, 09:13
                                a nie miałaś informacji w skrzynce pocztowej?

nr konta:
                                22 1020 1013 0000 0502 0231 6297
                          • poktam Re: Wspólnota Reymonta 12 17.07.10, 16:36
                            sorse napisała:

> Podobnie jak wykrzo w skanie aktu wycięłam te części, które nie powinny interes
                            > ować nikogo poza mną smile

Witam,
                            zastanawiam się czy przypadkiem wszystkich potrzebnych informacji nie może wziąć
                            zarządca przynajmniej w stosunku do bloku nr 12 z ksiąg wieczystych
                            (podejrzewam, że już są a po drugie są publicznie dostępne w internecie zgodnie
                            z ustawami zapewniającymi ich jawność: przeglądarka na stronie:
                            ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html). Też nie do końca jestem przekonany
                            czy wszystkie informacje z aktów powinny być przekazywane firmie zarządzającej.
                            • ablue20 Re: Wspólnota Reymonta 12 20.07.10, 18:05
                              Zanim ktoś zacznie narzekać na firmę administrującą i oczekiwać
                              odpowiedzi na pytanie dlaczego deweloper powiedział NIE bo NIE to
                              może przeczyta poniższe:

Zapytajcie tak zwyczajnie zarówno Członków Zarządu jaki
                              Administratora JAK IM SIE PRACUJE Z DEWELOPEREM i z Panem
                              dotyhczasowym administratorem... Proszę zapytajcie to Wam powiedzą
                              jak wygląda współpraca. Na kazdym kroku jest NIE bo NIE, myślicie ze
                              ktos tu sciemnia i nie chce podac prawdziwych powodow? Myslicie ze
                              sie komukolwiek chce zawracac wszystkim tylek i chodzic po domach i
                              zbierac to co DEWELOPER ma w szafie i gdy jego obowiazkiem jako
                              dotychczasowego administratora zarzadcy jest przekazanie
                              dokumentacji nowemu zarzadcy? Zapytajcie dlaczego do tej pory pelna
                              dokumentacja techniczna budynku nie zostala przekazana? Lenistwo
                              zarzadu? A moze amdinistratorowi na tym nie zalezy? Wyobrazcie sobie
                              ze teraz p. R.A. nie ma czasu bo oddaja mieszkania... NIE MA
                              CZASU... ON JEST ZAJETY...

Nie oburzajcie sie bo to ze musimy dac ksera aktów to nie wina
                              niedbalstwa lenistwa czy checi zawracania wszystkim czterech liter.
                              POdziekujcie panu R.A. za to ze ON nie ma czasu bo MY wszyscy
                              mieszkancy mamy go w nadmiarze....
                              • poktam Re: Wspólnota Reymonta 12 20.07.10, 21:44
                                ablue20 napisała:

> Zanim ktoś zacznie narzekać na firmę administrującą i oczekiwać
                                > odpowiedzi na pytanie dlaczego deweloper powiedział NIE bo NIE to
                                > może przeczyta poniższe:
                                >
                                > Zapytajcie tak zwyczajnie zarówno Członków Zarządu jaki
                                > Administratora JAK IM SIE PRACUJE Z DEWELOPEREM i z Panem
                                > dotyhczasowym administratorem... Proszę zapytajcie to Wam powiedzą
                                > jak wygląda współpraca. Na kazdym kroku jest NIE bo NIE, myślicie ze
                                > ktos tu sciemnia i nie chce podac prawdziwych powodow? Myslicie ze
                                > sie komukolwiek chce zawracac wszystkim tylek i chodzic po domach i
                                > zbierac to co DEWELOPER ma w szafie i gdy jego obowiazkiem jako
                                > dotychczasowego administratora zarzadcy jest przekazanie
                                > dokumentacji nowemu zarzadcy? Zapytajcie dlaczego do tej pory pelna
                                > dokumentacja techniczna budynku nie zostala przekazana? Lenistwo
                                > zarzadu? A moze amdinistratorowi na tym nie zalezy? Wyobrazcie sobie
                                > ze teraz p. R.A. nie ma czasu bo oddaja mieszkania... NIE MA
                                > CZASU... ON JEST ZAJETY...
                                >
                                > Nie oburzajcie sie bo to ze musimy dac ksera aktów to nie wina
                                > niedbalstwa lenistwa czy checi zawracania wszystkim czterech liter.
                                > POdziekujcie panu R.A. za to ze ON nie ma czasu bo MY wszyscy
                                > mieszkancy mamy go w nadmiarze....

Moją intencją nie było w żaden sposób narzekanie na zarząd i firmę
                                administrującą, bo zdaję sobie sprawę jaka to jest robota. Raczej przytoczyłem
                                tylko możliwość być może łatwiejszego skompletowania pewnych informacji.
                                Tak a propos bardzo jestem ciekawy co do postawy dewelopera i Pana R.A.? Nie
                                wyglądało na to, że aż tak to będzie. Czy nie ma jakiś kroków bardziej
                                formalnych, żeby zmusić ich do wydania dokumentacji i sprawnego przekazania
                                wszystkich rzeczy?
                                • ablue20 Re: Wspólnota Reymonta 12 21.07.10, 21:40
                                  poktam: nie ma sprawy smile Oczywiscie sa drogi formalnego nacisku ale
                                  to jest pojscie na tzw. udry a tego narazie wszyscy chca uniknać. CO
                                  tylko sie uda nalezy wyciagnac polubownie a nad reszta trzeba sie
                                  bedzie zastanowic. Nikt nie przewidywal ze tak bedzie to wygladalo
                                  jak wyglada - ja gdybym nie widziala na wlasne oczy to tez bym nie
                                  uwierzyla ze ludzie moga miec az tak rozne oblicza - brak słow... sad
                                  • aghni-pl Re: Wspólnota Reymonta 12 28.08.10, 16:31
                                    witam
                                    czy mail do wspólnoty działa ? wysłałam prawie tydzień temu wiadomość na tego
                                    maila, do tej pory nie dostałam odpowiedzi a maila chyba kilka osób obsługuje
    • hob-us Re: Wspólnota Reymonta 12 10.03.11, 10:20
      Szanowni Państwo,

W imieniu grupy firm HOBUS mam przyjemność zaprosić Państwa Wspólnotę Mieszkaniową do współpracy z naszą firmą.

1. Organizacji i prowadzenia stacjonarnej ochrony fizycznej;
      2. Projektowania i montażu elektronicznych systemów zabezpieczeń:
      - systemów alarmowych,
      - systemów kontroli dostępu,
      - systemów telewizji przemysłowej,
      - systemów przeciw-podsłuchowych i ekranujących promieniowanie elektro-magnetyczne
      3. Monitorowania lokalnych systemów alarmowych drogą radiową i telefoniczną;
      4. Monitorowania pojazdów- GPS;
      5. Interwencji załóg szybkiego reagowania;
      6. Ochrony osób;
      7. Doradztwa i projektowania systemów ochrony obiektów, w tym opracowywanie planów ochrony obiektów, zgodnie z wymogami Ustawy z dnia 22. 08. 1997 r. o ochronie osób i mienia (Dz. U. Nr 114 poz. 740);
      8. Całodobowych serwisów gwarancyjnych i pogwarancyjnych oraz przeglądów konserwacyjnych elektronicznych systemów zabezpieczenia mienia;
      9. Całodobowego pogotowia ochroniarskiego.

Z poważaniem,

Robert Kobus - Hobus
      Tel. 784 700 222
      Tel. 22 847 88 33
      e-mail: robert.kobus@hobus.pl
      ul. Wałbrzyska 2a
      02-739 Warszawa
    • packersowa Wspólnota Reymonta 12 - jak tam po ostatnim zebran 25.03.11, 12:24
      poniewaz nie każdy mógł uczestniczyc w zebraniu wspolnoty powiedzcie co żeście tam uradzili

Ponoć połowa ludzi wyszła po tym jak przez godzine była zadyma nt. popsutej windy.......

A czy później były jakies konkrety czy mam nie załować ze mnie nie było?

• inneska80 Re: Wspólnota Reymonta 12 - jak tam po ostatnim z 28.03.11, 08:16
        nie ma co załować. Administrator dewelopera powiedział ze wszystko załatwił by taniej..... hahahahahahahha tylko szkoda ze u niego płacilismy po 4 zł/m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka