gs789 24.05.06, 20:03 wchodzę na stronkę www.radzymin.pl/ i co widzę KAMWRA on-line 83.18.116.36/Aview.htm klikam i co ja widzę ? Kamera chodzi i widać kawałek miasta , Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szifox Re: 1 kamerka 24.05.06, 22:25 Super ! teraz wszyscy Radzyminiacy już wiedzą jak wygląda fontanna i remiza .... A kiedy będa bieżące protokoły oraz nagrania z sesji i posiedzeń komisji ? inni od dawna nie mają z tym problemu ... przykład poniżej: marki.pl/nagrania/ Odpowiedz Link
s336 Re: 1 kamerka 25.05.06, 12:28 szlifox Radzymińska Rada jest górą -( fajny pomysł i wielkie brawa dla tego co to wymyślił ) przyglądając się kamerce łatwo stwierdzić iż kamerka jest zainstalowana w pokoju -obrad , więć łatwo ją obrócić i nadawać obrady na żywo , oczywiście trzeba ją troszeczkę poprawić , -`bo ruchy nie powinny przypominać skoków ,a dla prześcignięcia Marek można wstawić do sali obrad komputerek i czat i to dopiero będą obrady z udziałem mieszkańców na żywo Odpowiedz Link
szifox Re: 1 kamerka 25.05.06, 14:43 Ja już wolę oglądać fontannę, bo samorządowców można oglądać przy każdej okazji, przypuszczam, że nawet akademii szkolnych nie odpuszczają ... natomiast wielu wyborcom brakuje, szczegółowych informacji opisujących działalność i dokonania przedstawicieli wyborców ... ... oczekiwania społeczności dotyczące rzetelnej i bieżącej informacji są znane od dawna, i przyznam, że nastąpiła pewna poprawa w tym zakresie (np. nowy BIP, CMS). Niestety uważam, że to wciąż zbyt mało, np. ostatni opublikowany protokół z posiedzenia RM jest z 31 stycznia 2006 ... Chyba gdzieś tu jest problem, przypuszczam, że w Biurze Rady, bo inne dokumenty pojawiają się raczej na bieżąco. Ale na pocieszenie mamy chociaż kamerkę, przedtem był zegar z kurantem ... ciekawe co co będzie następne ? - może termometr ? Odpowiedz Link
aa9612 Re: 1 kamerka 25.05.06, 15:05 Z całym szacunkiem, ale czy wg Ciebie jedyne zmiany w Radzyminie to zegar z pozytywką? Swoją drogą prekursorem zegaza był Piskorski. Odpowiedz Link
gs789 Re: 1 kamerka 25.05.06, 22:49 aa9612 napisał: > prekursorem zegaza był Piskorski. a do mych uszu dotarło , iż kilka osób przypisuje sobie owe piękne dzieło , a więc widzisz nawet z tak błachego powodu powinna być prowadzona tak zwana kronika - wydarzeń , a najlepiej gdyby było tak jak szifox proponuje ,protokoły z posiedzeń powinny być na bieżąco na dyskach umieszczane na drugi dzień po posiedzeniu w BIP-ie , szanujemy swoich radnych ,patrząc i porównując inne gminy ,a nawet inne nasze lata to naprawdę ZROBILI DUŻO, alejak to zwykle bywa nam zawsze mało i nie trzeba się dziwić iż na forum zamieszczane są krytyki po to ono jest , pochwały zamieszczane są tylko przez przypadek .Jest takie przysłowie jak nie krytykują to znaczy ,że się podoba . A wracając do sprawy i problemu RADNYCH i płytowych nagrań ; każdy okręg ma swoje problemy i gdyby były nagrania to byśmy wiedzieli czy nasi radni choć wspomnieli o naszych sprawach , czy oleli nas ,każdy z nas pracuje rano wyjedzie w nocy wraca , kiedyś były zapytania do pana Burmistrza , ale po modernizacji znikły . Niedługo radni zapukają do naszych drzwi , będą nowe piękne programy , a my nie wiemy jak to było ze starymi sprawami , brak kanalizacji w naszym okręgu W SAMYM CENTRUM MIASTA -(( ŚMIERDZI )) a na peryferiach mają , kiedy załatają nam dzury w jezdniach , poprawią chodnik i tak dalej pytań jest dużo ,/ale się rozpisałem- już kończę ? szifox -> masz rację nagrania z posiedzeń Rady powinny być umieszczane na drugi dzień , a może być i transmisja -> na żywo pozdrawiam Odpowiedz Link
szifox Re: 1 kamerka 26.05.06, 02:24 tego akurat nie powiedziałem, a inwestycje wszędzie mają miejsce, więc nie wiem czym tu się ekscytować ... ... budowa radzymińskiej infrastruktury wodnej, kanalizacyjnej czy też gazowej startowała praktycznie z zerowego poziomu, stąd też zauważalna dynamika tych inwestycji. Ponadto inwestycje te nie są zasługą tylko i wyłącznie ostatniej ekipy samorządowej. Obecnie łatwiej jest pozyskiwać fundusze na infrastrukturę niż kiedyś. Przeglądając założenia budżetowe zauważyłem, że inwestycje głównie są finansowane ze śródków własnych, pożyczek WFOŚ lub kredytów bankowych ew. incydentalnie dotowane np. z urzędu Marszałkowskiego. Czy to są wszystkie możliwości pozyskiwania funduszy ? Ciekawe czy urzędnicy Samoobrony i PiS też będa tacy hojni dla Radzymina jak jest Marszałek Struzik ? Obawiam się, że raczej nie. Wypadało by zacząć myśleć o pozyskiwaniu funduszy w perspektywie 2007 - 2013, bo miejska infrastruktura nie jest z gumy i będą potrzebne o naprawde duże pieniędze aby dostosować ją do potrzeb rozwijającego się miasta. Stąd też pomysł na powołanie ref. zajmującego się planowaniem i rozwojem gminy, którego zakres działań przedstawiłem w którymś wątku. Jak przy tym wszystkim wygląda kamerka ? ... można stanąć na dole i pomachać do wszystkich, zainteresowanych przyszłością Radzymina. Odpowiedz Link
koko1235 Re: 1 kamerka 26.05.06, 09:46 Nasi samorządowcy lubią zajmować się takimi gadzetami jak np. kamerka. Pamiętam za poprzedniej ekipy jak była uruchamiana fontanna to panowie burmistrzowie większość dnia spędzali na doglądaniu prac jakby to była najważniejsze. Podobnie jest też w czasie różnych świąt kiedy "przyozdabiają" Radzymin. Nic innego nie jest ważne. Zupełnie inaczej jest jak trzeba załatwić jakąś poważną sprawę. Ci co mieszkają w centrum nie powinni narzekać. Gorzej jest na peryferjach. Mimo, że też jest to miasto trudno doprosić się o jakieś inwestycje Oprócz wodociągów i kanalizacji no i oczywiście gazu, ale to nie dlatego, że nasza władza kochana tak o nas dba po prostu trzeba rozprowadzić tę sieć żeby inni mogli korzystać. Po tych pracach nawierzchnia dróg nie nadaje się do użytkowania, ale to już nie problem samorządowców tylko mieszkańców. Dzieci idące do szkoły z Aleksandrowa nie mają choćby byle jakiego chodnika, chociaż centrum wyłożone jest piękną kostką. Teraz kiedy tyle się mówi o funduszch unijnych uważam, że Radzymin również powinien starać się o dofinansowanie inwestycji. Może należałoby utworzyć stanowisko albo nawet referat do spraw pozyskiwania funduszy unijnych. Odpowiedz Link
student6 Re: 1 kamerka 26.05.06, 10:06 Układanie chodnika na Aleksandrowie to inwestycja o wątpliwej stopie zwrotu z punktu widzenia zbliżających się wyborów. Lepiej przecież zerwać asfaltowy chodznik w parku s dobrym zresztą stanie) i położyc w jego miejscu kostkę bo tą inwestycję zobaczy wielu ludzi (wyborców). A w Aleksandrowie... zobaczy ją garstka ludzi... Odpowiedz Link
dziadek.niedzwiadek Re: 1 kamerka 31.05.06, 12:09 Student , a kto jest twym radnym ?? To jego wina . A co do kamerki -to dobta incjatywa , ale jestem rozczarowany , jak do tej pory brano towar z wysokiej półki , a to chyba wzięto z podłogi , APEL do pomysłodawcy --dobry pomysł -- poprawcie jakość i wielofunkcyjność , abyśmy mogli i was oglądać na żywo .przed wyborami to wspaniały pomysł . Odpowiedz Link