Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.02, 10:47 Był to jeden z najbardziej poruszających filmów jakie widziałam w życiu!!! Niesamowity! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lisa Simpson Re: Piękny umysł ***** IP: *.proxy.aol.com 16.09.02, 12:01 Mnie prawde mowiac troche znudzil. Dialogi byly dobrze napisane i ciekawe, ale pozatym nic co by zachwycalo, po prostu kolejna biografia, z tym, ze przeklamana (chodzi mi o sprawe z jego zona). Mozna bylo zrobic naprawde ciekawy film o szalenstwie i jego rzeczywistym wplywie na czlowieka nim dotknietym i jego otoczenie a skonczylo sie na sentymentalnym filmie o trwalej i wytzrzymujacej wszystko milosci z moralem. Zbyt wiele razy to widzialam i musze przyznac, ze denerwuje mnie takie podejscie do widza. Hollywood hollywoodem ale kiedys przecierz trzeba zaczac robic cos przynajmniej w miare oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Santiago Re: Piękny umysł ***** IP: 217.98.104.* 16.09.02, 21:22 Film dobry i zaskakujący. Ogólnie podobał mi się. Zato Russel przeszedł samego siebie. Poprostu wymiot! Uff Jennifer Connely też ekstra. Polecam przynajmniej ze względu na tą dwójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godzislaw Re: Piękny umysł ***** IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 22:37 nierozumiem jak taki przeklamany film moze dostac 5 gwiazdek. przeciez on byl zrobiony tylko po to, aby niezbyt wymagajaca amerykanska publicznosc mogla obejrzec kolejna lzawa historyjke i patrzec, a w nastepnej kolejnosci zgarnac kilka oscarow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Piękny umysł ***** IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 22.11.02, 23:32 Film widziałam jakiś czas temu. Dobry był (wiem, że przekłamany). Ale jego siłę stanowi gra aktorska: świetny Ed Harris i po prostu genialny Crowe. Nie wiem, jak on mógł nie dostać Oscara, przeciez to była mistrzowska gra. Odpowiedz Link Zgłoś
phyllis_dietrichson Re: Piękny umysł ***** 27.11.02, 17:09 Film sam w sobie jest bez zarzutu, szkoda tylko,że ma niewiele wspólnego z rzeczywistą historią JOhna Nasha i tzw. życiową prawdą. I szkoda,że Howard w ostatniej chwili zdecydował się na inne zakończenie, moim zdaniem, o wiele gorsze. Mówi się trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: Piękny umysł ***** 27.11.02, 21:42 Oczywiście -zgadzam się że film wzruszał ,ale zgadzam się również iż bardzo dużo było w nieścisłości - szkoda. Gdy nie będziemy go rozpatrywać pod względem biograficznym to rzczywiście wzbudza emocje ,podziw dla aktorskiej gry i kilka chwili zastanowienia nad postawami bohaterów. Jednak jeśli się mówi o nobliście ,człowieku nauki ,postaci ciekawej z wielu względów przedstawienie to wymaga pokrycia z rzeczywistością-czego w niektórych przypadkach tutaj zabrakło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trin Re: Piękny umysł ***** IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 23:13 Niezgodny - no to co? czy to dokument?? "amerykanski" - tak, ale w najlepszym stylu. Prosciutki moral - milosc leczy - no jest... ani mnie ziebi ani grzeje. Bardzo prosty zabieg realizatorow - dac Russellowi C. zablyszczec i juz mamy film ktory wzbudza ciarki... Prosty, przepiekny film, pelen nielatwego ciepla. Dla mnie - jeden z najlepszych jakie widzialam. I jedna z najwspanialszych, najpelniejszych i najspojniejszych kreacji aktorskich jakie znam. trin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Piękny umysł ***** IP: proxy / 198.208.26.* 29.11.02, 11:31 Nie przyznanie Russelowi Crowe za ta role oscara jest lekkim zgieciem ale jeszcze wiekszym zgieciem jest przyznanie mu go za Gladiatora. Moim zdaniem to tylko swiadczy o poziomie komisji decydujacej o tych wyroznieniach. Film natomiast bardzo mi sie podabal. Oczywiscie bardzo amerykanski. Rezyser postanowil troche nagiac fakty i np zamiast pokazac bohatera takim jaki byl na prawde czyli delikatnie mowiac bufonem zrobil z niego nieomal meczennika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trin Re: Piękny umysł ***** IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 16:12 Gość portalu: Znawca napisał(a): > Nie przyznanie Russelowi Crowe za ta role oscara jest lekkim zgieciem ale > jeszcze wiekszym zgieciem jest przyznanie mu go za Gladiatora. Moim zdaniem to > tylko swiadczy o poziomie komisji decydujacej o tych wyroznieniach. ano... moim skromnym to najbardziej mu sie za "Informatora" nalezal... a brak za PU mial powody wylacznie poza-filmowe. > Film natomiast bardzo mi sie podabal. Oczywiscie bardzo amerykanski. Rezyser > postanowil troche nagiac fakty i np zamiast pokazac bohatera takim jaki byl na > prawde czyli delikatnie mowiac bufonem zrobil z niego nieomal meczennika. licencia poetica.. ;-) ale poki dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fukfku Re: Piękny umysł ***** IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.11.02, 13:29 a mnie sie nie podobal, troche przysypiałem, r.crowe jest dobry ale niezbyt przystojny (to a propos bonda), sama struktura filmu zwalona z szostego zmyslu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyey niezalogowany Re: Piękny umysł ***** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.02, 14:08 Zdecydowanie jeden z dwóch-trzech najlepszych filmów jakie wyświetlano w tym roku w kinach, koniecznie obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
katkamakatka dla mnie chała.... 08.12.02, 18:27 za bardzo naciągany a scena z piórami to szczyt coś w tym jest że nie potrafię już się wzruszać na oskarowych produkcjach.... byłabym nie sprawiedliwa jeden tekst był dobry... 'czy Ty tez go widzisz ?bo ostatnio jestem nieufny wobec obcych' czy jak tam to szło... to im się udało Odpowiedz Link Zgłoś