Gość: antek IP: *.ncstl01.de.comcast.net 03.08.03, 04:48 Czy ktoś pamięta tytuł filmy z Zamachowskim w roli głównej. Akcja rozgrywa się w Paryżu i on tam gra rolę nielegalnego emigranta. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Zamachowski IP: *.dyn.optonline.net 03.08.03, 04:56 szczesliwego nowego jorku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Zamachowski IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.03, 23:26 E... chyba nie. To byla jedna czesc z trylogii Kieslowskiego "Biale, Niebieskie, Czerwone." Nie pamietam tylko, ktory to byl kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Zamachowski IP: *.ncstl01.de.comcast.net 05.08.03, 04:19 Dziekuje bardzo za pomoc, teraz bede szykał może uda mi się gdzieś dostać na DVD. Trochę skomplikowana sprawa bo mieszkam w Stanach, może dawni przyjaciele pomogą. Muszę go mieć bo to jeden z najlepszych filmów, z moich lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: Zamachowski 05.08.03, 04:27 dvd z polski nie bedzie gralo w USA chyba ze bedziesz ogladal na PC (region killer sie klania) lub na region free stacjonarnym pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: Zamachowski 05.08.03, 04:29 i jeszcze zapytam czy masz jakis polskie filmy? bo ja tylko na divix i moglibysmy sie wymienic jesli cos masz.tez mieszkam w usa pzdr2 Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink Re: Zamachowski 05.08.03, 08:58 Wlasnie ten film /"Bialy"/ widzialam ostatnio w mojej wiejskiej bibliotece. Jest do wypozyczenia, tak jak ksiazki,za darmo. Mieszkam w Kaliforni. Poszukaj w swojej bibliotece. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mkw98 Re: Zamachowski 05.08.03, 17:05 jest jeszcze inny film, mniej znany, kiedy przeczytałam Twoje streszczenie pomyslalam ze to o nim piszesz, nie o "Bialym" - sympatyczna, troche sentymentalna komedia, polski tytul "Nielegalny", ale film byl francuski rezyseria - Jean Louis Bertucelli Odpowiedz Link Zgłoś
mkw98 PS 05.08.03, 17:10 no bo "Biały" zaczyna się w Paryzu, ale większośc akcji rozgrywa się w Polsce, a tamten bvył zdecydowanie "paryski" Przypomniało mi się, że był tez wyświetlany w TV pod tytułem "Na czarno" Odpowiedz Link Zgłoś
mkw98 PS 2 05.08.03, 18:02 Jeszcze troche poszperałam i sa efekty: Tytul francuski brzmial "Le clandestin" A oto link www.filmweb.pl/Na,czarno,film,opis,aa=7173,fbinfo.xml Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś