Dodaj do ulubionych

Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij...

IP: 212.160.172.* 03.10.08, 12:14
"Wysyp żywych trupów" był obłędny. Na tym filmie śmiałem się do łez.
Podczas jego oglądania warto bacznie obserwować drugi plan - dzieje
się tam nie mniej (a czasem może nawet więcej) niż na pierwszym.
Obserwuj wątek
    • Gość: loko Re: Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podb IP: *.polskieradio.pl 03.10.08, 12:59
      tak - wysyp zywych trupow byl zabawny, natomiast hot fuzz to juz
      totalna porazka :/ zobaczymy jak ten najnowszy tytul.

• Gość: pete f Re: Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 13:17
        totalna porażka? mnie śmieszył. "Wysyp" lepszy, ale "hot fuzz" też miał więcej
        niż kilka zabawnych niuansów :)

Karierę Simona obserwuję od kilku lat i miło, że w Polsce wreszcie ktoś zwraca
        nań uwagę!
        • dzikowy Re: Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podb 03.10.08, 14:31
          A nikt nie dodał, że ma grać Scotty'ego w nowym Star Treku :)
    • Gość: didi "wynoszący osiem tysięcy funtów budżet" IP: 212.106.31.* 03.10.08, 13:09
      ?!?!?!
    • Gość: karolajna Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 13:41
      Pegg i vis comica to dwie różne rzeczy, jak dla mnie to jego humor jest za
      bardzo wymuszony; Wysyp żywych trupów ledwie obejrzałam do końca, a gopny uwagi
      w nim był tylko jeden aspekt-występy znajomych Pegga, o wiele lepszych zresztą,
      komików. Na miano nowyego Monty P. o wiele bardziej zasługuje Liga Dzentelmenow,
      czy nie wiem, jak to jest po polsku-tę akurat rzecz oglądam już trzeci raz i nie
      mogę wyjść z podziwu, jak dobra rzecz może powstać, kiedy czterech świetnych
      aktorów o powalonej wyobraźni razem pisze scenariusz, a w trakcie realizacji
      wciela się w kilkanaście różnych postaci na jednego.
      Pegg, chociaż sympatyczny jest, w moim rankingu angielskich komików jest pod
      koniec trzeciej dziesiątki, niestety :).
    • Gość: K Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij.. IP: *.generacja.pl 03.10.08, 14:22
      tylko i wylacznie Jon Lajoie!
      • Gość: cappac Re: Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podb IP: *.acn.waw.pl 03.10.08, 18:07
        > tylko i wylacznie Jon Lajoie!

A on przypadkiem nie jest Kanadyjczykiem?
    • ogonoo Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij.. 03.10.08, 15:32
      On nie jest niepozorny, tylko typowy brytyjczyk.
    • Gość: aaaa Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij... IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 17:49
      ""Hot Fuzz - Wściekłe psy" zarobiły niespełna 6 milionów dolarów"

"Hot Fuzz - Ostre psy"

To ten sam film? Jeżeli tak, dlaczego ma dwa różne tytuły?
    • Gość: kurcze Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij... IP: *.chello.pl 03.10.08, 18:20
      Grają u nas dextera, może i spaced poleci. Kurczę.

koloryt.blox.pl/html
      koloryt.blox.pl/html
      koloryt.blox.pl/html
    • Gość: fkonop Ricky Gervais? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 18:38
      Czy gazeta nie zauważyła,że to w.w. pan, od statystów i Biura jest najbardziej
      wpływową postacią brytyjskiego przemysłu satyrycznego(obecnie, jeszcze kilka lat
      temu można wskazać Bena Eltona, Stephena Fry'a, a wcześniej chociażby Rowana
      Atkinsona). Simon Pegg jest z tego co się orientuję bardziej popularny na
      kontynencie, czy w Stanach(a to dzięki ostatniemu filmidłu).
      Ogólnie o ile Wysyp żywych trupów to komedia niezwykle zabawna, to jego następne
      filmy mówiąc oględnie ssą.
    • eeela Re: Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podb 03.10.08, 20:49
      To ma być nowy Monty Python? Proszę sobie parę odcinków The Mighty Boosh
      obejrzeć - tam jest nowy Monty Python :-)
      • Gość: kafaro Re: Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 21:28
        Mighty Boosh? Hahaha...Morris był i jest ostrzejszy od Pythonów i kolesie z
        boosha się od niego rzemiosła uczyli, teraz za to dalej mogą mu buty lizać.
        • eeela Re: Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podb 03.10.08, 21:54
          Brass Eye to jest wyższa szkoła jazdy, przyznaję, ale mimo wszystko zupełnie
          inny klimat - jeśli już szukać porównania do Monty Pythona w stylistyce, to
          Mighty Boosh bardziej się w tę stylistykę wpisuje niż Chris Morris.
    • alexandra220 Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij... 03.10.08, 21:21
      nagłówek: Nowy Monty Python?
      • piesior666 Wspominal ktos BIG TRAIN ?? 03.10.08, 21:35
        www.youtube.com/watch?v=5qYQrFKYFtU
        • oczytanaa Re: Wspominal ktos BIG TRAIN ?? 03.10.08, 21:54
          a to?
          www.youtube.com/watch?v=C3XNIJ6T430
          niedocenianie w pl
    • Gość: Niossette Simon Pegg: niepozorny Brytyjczyk, który podbij.. IP: *.bb.sky.com 03.10.08, 22:21
      szczerze mowiac dopoki nie wyjechalam do Angli tak zwany"angielski humor " byl
      dla mnie czym zupelnie innym niz Simon Pegg
      ale jak tam pomieszkasz , pozyjesz, zrozumniesz ich mentalnosc dowiesz sie ze
      Simon do doskonala satyra na angielskie spoleczenstwo
      i byc moze zrozumiala tylko dla nich
      mi sie podobal zerowno film o trupach jak i hot fuzz
      ale zeby ci sie zaczal podobac musisz odrzucic to pseudo krytycanckie
      podejscie do filmow i doszukiwanie sie drugiego dna we wszystkim i jakis
      artystycznch zapedow
      tu chodzi o zabawe i tylko o to
      ludzie maja sie dobrze bawic przy ogladani tego i nic wiecej!
      i takie jest brytyjskie spoleczenstwo wolne od udowadniania"kto madrzejszy od
      kogo" maja dystans do siebie
      byc moze te filmy zawsze beda bede idiotyczne dla niektorych
      ale tylko niektorzy odrzuca ta swoja krytyke i zrozumieja ze chodzi o dobra zabawe
      a nie doszukiwanie sie nie wiadomo czego..
      byc moze gdybym nadal mieszkala w Polsce te filmy wydawaly by mi sie glupie ale
      one sa stworzone przez brytyjskie spoleczenstwo dla brytyjskiego spoleczenstwa i
      one je najlepiej rozumie:)
      wiem ze z perspektywy polskich krytykow to kicz ale postawcie sie w ich miejscu
      i dajcie jakiemus brytyjczykowi do ogladania jakas polska komedie tez to bedzie
      dla niego kicz...)
    • Gość: Trelelelele Guszkowski sam ze sobą gada na forum? Ten ... IP: *.acn.waw.pl 04.10.08, 00:13
      koleś jest supernędzny! Nowy Monty Python? Pogibało was debile? Chyba Pazura w
      Posterunku 13 udający, że jest smieszny! Kwas i smutek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka