Dodaj do ulubionych

XFT 8001: mobilne EKG

IP: *.146.219.181.ip.abpl.pl 02.05.10, 04:07
Czadowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wypełnij pole auto Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.chello.pl 02.05.10, 12:17
      sportowcy z problemami kardiologicznymi

ehehehe

znaczy sie szachisci, czy brydżyści ?
    • Gość: wojtek Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 12:53
      "sportowcy z problemami kardiologicznymi ehehehe znaczy sie szachisci, czy brydżyści ?"

Wiele wad dopuszcza niewyczynowe uprawianie sportu, tyle że trzeba uważać, aby nie przesadzić. Są też wyczynowcy, którzy ignorują/ukrywają pewne wady, bo wolą zaryzykować, zamiast spędzać życie w fotelu lub na spacerach. Zresztą to mało piłkarzy zmarło na boisku?
    • Gość: Gosc Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.ny325.east.verizon.net 02.05.10, 18:14
      Kieszonkowy EKG jest dostępny na rynku w Polsce od ponad roku (firma Kompumed, www.kompumed.pl ), na rynkach amerykańskim, japońskim i europejskim od ponad dwóch lat. Jest o ponad 30% tańszy od oferowanego powyżej i pozwala na zapis 200 trzydziesto-sekundowych wstęg EKG. Służy osobom z problemami kardiologicanymi lub takimi jak nadciśnienie, cukrzyca, itd., które mogą być powiązane z chorobami serca.. Nie wymaga elektrod. Pomiar wykonuje się używajac obu rąk lub dotykając klatki piersiowej. Można podłączyć jednorazowe elektrody zewnętrzne. Jest niewielki i prosty w obsłudze. Umożliwia wykonanie zapisu EKG na żądanie w chwili wystąpienia dolegliwosci.

Kieszonkowy EKG oferuje głębszą analizę pracy serca w momentach wystąpienia dolegliwosci i jest przeznaczony zarówno dla lekarzy czy też personelu medycznego jako podręczne narzędzie jak i dla indywidualnego użytkownika dbającego o swoje zdrowie i kondycję serca. Podaje prostą komputerową analizę podstawowych typów arytmii.
      Dla sportowców pozwala na analizę pracy serca w momentach wzmożonego wysiłku w celu optymalizacji treningu. Szczególnie przydatny w profilaktyce dla grup podwyższonego ryzyka wystąpienia problemów kardiologicznych.

• Gość: suawo Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 02.05.10, 19:56
      Ale mi nowosc ja 14 lat temu mialem w zegarku Casio BP-100 mierzenie cisnienia i puls wiec po co mi ekg jak tzreba to umiec przeczytać? chociaz szpitale maja takie cuda juz od przeszlo 50 lat to sie nazywa Holder
    • Gość: serce Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.ny325.east.verizon.net 02.05.10, 20:32
      Holter służy do monitorowania serca przez 24 do 72 godzin i jest wielokrotnie droższy. Kieszonkowy EKG (Event Holter) jest przeznaczony dla indywidualnego użytkownika dbającego o swoje zdrowie i kondycję serca jako podręczny monitor dla rejestracji symptomów kardiologicznych na żądanie w momencie wystąpienia objawów.
    • espeaem Re: XFT 8001: mobilne EKG 05.05.10, 18:06
      taaa na pewno to dziala... to po co w szpitalach wielkie jak szafy maszyny i mnostwo pan do obslugi?

--
      Niech klikają ci co wymieniają: www.antywaluty.pl
    • Gość: Jan Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.10, 12:15
      Działa, i to dzięki inowacjom z wysoką jakością sygnału. Jest małym komputerem z wyświetlaczem. Dzięki postępowi w miniaturyzacji wiele urządzeń diagnostycznych dostępnych tylko w szpitalach lub gabinetach lekarskich ze względu na cenę i rozmiary stało się osiągalnych w ostatnich latach dla pacjentów w warunkach domowych. Nowoczesne aparaty profesjonalne też nie są już wielkości szafy czy walizki.
      Kiedys, komputery ODRA 1204 lub RIAD 32 zajmowały olbrzymie klimatyzowane pomieszczenia wymagając kilku inżynierów dla obsługi. Miały 12 do 64 kB (kilo-bajtów) pamięci. Dzisiaj najtańszy laptop ma o wiele lepsze parametry.
    • Gość: Jan Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.10, 01:25
      Może nie na temat ale interesujące!

technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,7844962,Ostatni_komputer_Odra_w_Polsce_zostal_wylaczony.html
      Ostatni komputer Odra w Polsce został wyłączony.
      Komputer działał nieprzerwanie przez ostatnie 34 lata i został odłączony w pełni sprawny. Mimo to, niestety, nie wiadomo jak potoczy się jego dalszy los.
      Demontaż komputera zajmującego "spory pokój na piątym piętrze" trwał kilka dni.
      Tego typu sprzęty dostarczała przez 50 lat wrocławska firma ELWRO. Zaczęła zanim jeszcze pojawiła się koncepcja komputerów PC i era mikro procesorów. Ostatnie dwa działające egzemplarze funkcjonowały w oddziałach PKP w Lublinie i we Wrocławiu.
      O Odrze opowiedział Gazecie Wyborczej inżynier Eugeniusz Bilski w 2004 roku:
      "Och, to wyjątkowa maszyna! Zaczęliśmy ją produkować w oparciu o modele z Wielkiej Brytanii w roku 1973, ostatnie 18 sztuk wyjechało z fabryki w 1983 r. Łącznie wyprodukowaliśmy 346 sztuk "Odry" 1305. Każda z nich ważyła 100 kg. Wiele z tych komputerów wyeksportowano do ZSRR, Czechosłowacji, na Węgry. Moim zdaniem "Odra" 1305 to najlepszy komputer tamtych lat produkowany od Łaby do Władywostoku."
      Co dalej?
      Swoją pomoc w znalezieniu właściwego miejsca zaproponował konstruktor z ELWRO, Adam Urbanek. Chce on przekonać Muzeum Techniki w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki do przejęcia zabytku. Trzymamy kciuki.
    • Gość: Tomek Re: XFT 8001: mobilne EKG IP: *.static.vip-net.pl 13.09.10, 13:23
      tyle, ze EKG z Kompumedu ma kabel USB i oprogramowanie komputerowe jako opcję czyli płatne dodatkowo (a ile program kosztuje nawiasem mówiąc?) - tutaj jest już w pudełku - wiem bo XFT 8001 mam już od stycznia i mój lekarz też więc spokojnie mu wysyłam mailem wyniki - ile ja czasu oszczędzam zamiast siedzeć w przychodni....
      • michalina1960 Re: XFT 8001: mobilne EKG 14.04.12, 22:59
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> tyle, ze EKG z Kompumedu ma kabel USB i oprogramowanie komputerowe jako opcję c
        > zyli płatne dodatkowo (a ile program kosztuje nawiasem mówiąc?) - tutaj jest ju
        > ż w pudełku - wiem bo XFT 8001 mam już od stycznia i mój lekarz też więc spokoj
        > nie mu wysyłam mailem wyniki - ile ja czasu oszczędzam zamiast siedzeć w przych
        > odni....
        Tomku, mam silną arytmię i wyczytałam, że urządzenie EKG XFT-8001 można kupić w internecie za 1200 zł. Czy muszę do niego dodatkowo dokupić do niego oprogramowanie? Czy uzyskany zapis jest czytelny? Zależy mi na możliwości przenoszenia danych do komputera i drukowania wyniku. Miałam zakładany holter 2 razy, ale nic się wtedy nie działo. Teraz od kilku tygodni mam arytmię codziennie, ale holtera już nie dostanę. Dlatego zależy mi na własnym urządzeniu, tylko nie chcę wydać tyle pieniędzy i nie mieć z tego pożytku. Bardzo proszę o odpowiedź, zależy mi na czasie, takie samopoczucie jest nie do wytrzymania i muszę coś z tym zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka