Dodaj do ulubionych

swieta, swieta...

23.12.10, 15:54
zainspirowany watkiem z glownej strony porusze ten sam temat - bo jakos forum "stanikowe offtopy" to nie moje rejony :-)

czy komus sie zdarza spedzac samotnie swieta? ja od wielu lat juz w swieta zaszywam sie gdzie moge. najczescie staralem sie gdzies wyjechac ale niestety w tym roku mi sie nie udalo. i mam przed soba perspektywe trzydniowego samotnego siedzenia w domu z kilkoma butelkami wina. musze przyznac ze to koszmarny czas dla mnie - totalnego ekstrawertyka - gdy po prostu nie ma do kogo sie odezwac i czy tez nawet wpasc pogadac bo wszyscy spedzaja czas ze swoimi rodzinami. nawet do knajpy czy do kina nie mozna isc bo wszystko pozamykane.

i nie to zebym negawal sama idee swiat - wiem, ze w wielu przypadkach jest to naprawde wspanialy czas spedzony z ukochanymi ludzmi. ale w wielu przypadkach (tak by pewnie to wygladalo u mnie) jest to sztuczna udawana impreza - a ja nie cierpie obludy i udawania i na takie udawane sztuczne swieta sie nie pisze.

baron
Obserwuj wątek
    • jeriomina Re: swieta, swieta... 23.12.10, 16:05
      Nie masz dziewczyny, rodziny?
      • rybka.11 Re: swieta, swieta... 24.12.10, 11:19
        jeriomina napisała:

> Nie masz dziewczyny, rodziny?
    • wenus123 Re: swieta, swieta... 23.12.10, 18:29
      Jeśli jesteś z Wawy odezwij się na pocztę gazetową:)
    • mmmaja1980 Re: swieta, swieta... 23.12.10, 20:49
      Znam mnóstwo osób, która tak mają, bo np. rodzina na innym kontynencie. Jakoś żyją. Wokół Ciebie też jest ich pełno.
      • nihil-istka Re: swieta, swieta... 23.12.10, 21:13
        Nigdy nie jest tak zle, by nie moglo byc gorzej
        • jeriomina Re: swieta, swieta... 24.12.10, 10:50
          Dowcipy radia Erewań:
          - Czy może być jeszcze gorzej?
          - Nie, nie może. Bo gdyby mogło, to już by było.
          :)
    • chersona Re: swieta, swieta... 24.12.10, 11:21
      A ja się tam nad autorem wątku nie użalam. Cały rok sobie ekstrawertykuje, to te trzy samotne dni jakoś przebieduje.
      • leziox Re: swieta, swieta... 24.12.10, 11:33
        Uzalac sie nie ma co,ale nie móc sie do kogos nawet odezwac to deczko durnowato.Gdyby nie ta cala histeria swiateczna,z pewnoscia byloby latwiej.
        Osobiscie potraktuje te swieta jak dlugi weekend,a od poniedzialku znowu wszystko bedzie normalne.Panie Baronie-nie wymadrzam sie-swieta spedzam w tym roku równiez sam...
        • chersona Re: swieta, swieta... 24.12.10, 12:02
          Jakaś sprawiedliwość musi być na tym świecie. Jedni mają matki i córki na swoim koncie, drudzy spędzają święta w rodzinnym gronie.
          • leziox Re: swieta, swieta... 24.12.10, 14:20
            Hahaha.Sprawiedliwosc na swiecie.A Andersen pisal ladne bajki.
    • baron_von_absurd Re: swieta, swieta... 24.12.10, 16:41
      zeby bylo jasne - nie uzalam sie nad soba, ani tez nie rozpaczam nad sytuacja. i nie zamierzam sie do nikogo porownywac, czy ktos ma lepiej czy nie. raczej zapodalem ten watek z pytaniem ile jest takich osob jak ja. szczerze na przyklad mnie zastanawia dlaczego nawet w duzych miastach nic sie zupelnie nie dzieje. dlaczego nie ma jakiejs oferty skierowanej do takich ludzi jak ja - kina, knajpy czy innej imprezy. mysle ze takich ludzi jak ja jest calkiem sporo. moze niekoniecznie spedzajacych swieta zupelnie samotnie ale takich ktorzy ich nie celebruja ta cala swiateczna szopka. i chetnie by sie gdzies wyrwali byle nie siedziec przed telewizorem ogladajac znowu te same beznadziejne filmy typu kevin.

a co do "sprawiedliwosci" i myslenia w naszym pieknym kraju to moglby byc osobny watek. ale to moze innym razem :-)

i dzieki wszystkim za propozycje (i na forum, i na maila). nie szukam sobie towarzystwa na te swieta. pewnie nie znajac sie byloby bardzo duze prawdopodobienstwo ze byloby tak samo sztywno jak i na wiekszosci swiatecznych imprez.

pozdrawiam wracajac do swiatecznej butelki wina i kolejnego filmu :-)

baron
      • chersona Re: swieta, swieta... 24.12.10, 20:32
        zawsze możesz na te parę dni wyrwać się gdzieś zagranicę. a to, że możesz sobie popisać z nami na forum właśnie teraz to pies?!
    • mrokon Re: swieta, swieta... 24.12.10, 17:35
      Tak sie zastanam czemu nie ma np sklepów/kin/galerii handlowych/basenow/czegokolwiek dla ludzi którzy spedzaja samotnie święta... Przeciez sporo osob spedza je samotnie, wiec do obsługi ww. ktoś by sie znalazł.
      Aż tak daleko sięgają łapy KK żeby takie coś blokować?
      • leziox Re: swieta, swieta... 24.12.10, 21:27
        Nie mam pojecia,czy az tak daleko no ale i obsluga knajp chce poswietowac.W wiekszych miastach wyglada to z pewnoscia inaczej,w mniejszych oraz wioskach-no to kazdy sam wie jak tam jest.Ciemno i smutno.
    • cartwheel1 Re: swieta, swieta... 25.12.10, 17:10
      Witam
      Dlaczego nie ma oferty światecznej dla ludzi którzy nie celebruja świąt Bożego Narodzenia? Bo w naszym katalickim kraju takich nie bierze się pod uwagę.
      Knajpy, itp sa pozamykane bo ludzie tam pracujacy korzystają z wolnych dni - kto by z tego chciał dobrowolnie zrezygnowac.
      Nasze społeczeństwo nie jest jeszcze gotowe w sensie mentalnym zaakceptowac tych dla których świeta nie mają "znaczenia", tym samym nie organizuje się dla nich "atrakcji pozaświątecznych"
      Zatem WESOŁYCH ŚWIĄT
      • leziox Re: swieta, swieta... 25.12.10, 22:57
        No nie ma niestety.W tym celu trzeba odpowiednio wczesnie zarezerwowac gdzies cieple miejsce na Karaibach czy innej Tunezji i ok.20 grudnia wyleciec ...
    • dirtydancer1 Re: swieta, swieta... 20.01.11, 21:03
      Święta minęły, teraz najbliższą okazją do robienia prezentów są zbliżające się dużymi krokami Walentynki. Drodzy Panowie, nie zapomnijcie o tym ważnym święcie, udowodnijcie swoim kobietom, że nadal jesteście zakochani. Idealnym prezentem z tej okazji będzie biżuteria - która kobieta jej nie kocha? Ja osobiście przekonałem się już dawno do sklepu "Niebieski-koralik" i mogę Wam go w 100% polecić. Biżuteria, którą tam kupuję zawsze się sprawdza. Biżuteria, którą można tam kupić jest wykonana ręcznie, cała ze srebra o próbie 925 i tak ładna jak Pandora, ale tańsza. Można ją komponować samemu, co kobiecie sprawia jeszcze więcej radości. Z okazji Walentynek jest wiele różnych promocji. Można zamówić bransoletkę z koralikami, bądź same koraliki czy Charms'y. Już kiedyś swojej żonie kupiłem bransoletkę, więc teraz dokupuję jej koraliki. Teraz też nie mam z tym problemu, zamówiłem 3 srebrne koraliki z cyrkoniami, bo do 14 lutego są 20 % tańsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka