sibeliuss 27.12.10, 10:26 facet.interia.pl/raport/ojcostwo/news/moda-na-ojcostwo,1197976 Ciekawe kiedy ta moda minie, bo znam wielu tatusiów, którzy wolą pograć na kompie niż utulić do snu własne potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_57 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 11:05 sibeliuss napisał: > facet.interia.pl/raport/ojcostwo/news/moda-na-ojcostwo,1197976 > Ciekawe kiedy ta moda minie, bo znam wielu tatusiów, Nie wątpię, że znasz wielu tatusiów. którzy wolą pograć na komp > ie niż utulić do snu własne potomstwo. A Ty? Jak jest z Twoimi uczuciami? Nie sądzisz, że to lepszy temat na wątek niż beznamiętna wklejka i kolejne, zadawane przez Ciebie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 11:48 Nie sądzisz, że zmiana nicka nic nie zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 12:02 sibeliuss napisał: > Nie sądzisz, że zmiana nicka nic nie zmienia? No tak, jak zwykle nie masz nic do powiedzenia. Jedyne co potrafisz to zadawać pytania. A co do Twojego pytania to nie "nic" tylko "niczego", a poza tym zmienia : nika!! Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 12:34 Jesli wklejasz tekst to wuzmiem, że uważasz go za ciekawy. Czemu więc sam nie zajmiesz stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 12:48 Jak przeczytasz zdanie pod linkiem to może coś innego jeszcze wydukasz. Uważam pisanie o modzie na ojcostwo za kreowaniem nowego trendu. Zawsze byli ojcowie mniej i bardziej opiekuńczy. Byli tacy jak Piotr, którzy uważali, że wychowanie dzieci to zadanie dla kobiet i tacy jak mój szwagier, którzy od początku kapali, karmili i spacerowali. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:00 sibeliuss napisał: Byli tacy jak Piotr, którzy uważali, że wychowanie > dzieci to zadanie dla kobiet i tacy jak mój szwagier, którzy od początku kapali > , karmili i spacerowali. Zupełnie nie rozumiesz problemu, a poza tym nie słuchasz tego co się do Ciebie mówi. Nigdy nie uważałem, że WYCHOWYWANIE dzieci jest domena kobiet!! Wbrew przeciwnie, rola ojca była ogromna, z tym, że bierna. Było takie powiedzenie : matka jest od tego żeby dzieci kochały, a ojciec by się bały!. Gwarantuję Ci, że wywiązywałem się ze swojej roli doskonale!! Natomiast to co robi Twój szwagier to tylko "niańczenie" dziecka, które nic, kompletnie nic, nie mówi o jego roli w wychowaniu. Ja nigdy nie niańczyłem dzieci, ale miałem decydujący wpływ na ich wychowanie. Twój szwagier niańczy, ale nigdzie nie jest powiedziane, że wie co to jest wychowanie, że jego dziecko nie założy nauczycielowi kosza na śmiecie, na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:15 "miałem decydujący wpływ na ich wychowanie" - czyli dyrygowałeś dzieckiem i swoją kobietą, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:25 sibeliuss napisał: > "miałem decydujący wpływ na ich wychowanie" - czyli dyrygowałeś dzieckiem i swo > ją kobietą, tak? Następne pytanie, nudny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:37 sibeliuss napisał: > Niewygodne pytanie? Nie znam pojęcia "niewygodne pytanie". Mogę odpowiedzieć na każde, ale tylko wtedy gdy wnosi to cokolwiek do dyskusji. Tobie nie warto odpowiadać na żadne pytanie, bo Ty nawet nie wiesz co to jest dyskusja. A w takim przypadku Twoje pytania, inspirowane są tylko wścibstwem, któremu ja nie muszę sprzyjać, odpowiadając na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 15:03 Pieniactwo podczas "dyskusji" to nie moja domena. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:17 piotr_57 napisał: > nie słuchasz tego co się do Ciebie mówi. Ależ słucham tylko Ty czasami niemożebnie bredzisz, a do tego jesteś stary uparciuch, który ma swoje prawdy i inne go nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:18 Niegdzie tez nie jest napisane, ze ty cos wiesz o wychowaniu. Co do tematu... takie plotkowanie to domena babskiego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:26 bimota napisał: > domena babskiego forum... Prawdziwi faceci tylko gadają o autach i cycach? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:33 bimota napisał: > Niegdzie tez nie jest napisane, ze ty cos wiesz o wychowaniu. Ale to można ewentualnie sprawdzić i "osądzić". Jest taka myśl w piśmie :"Po owocach ich poznacie". Lepiej lub gorzej,ale jednak wychowałem 2 dzieci. Te dzieci mają swoje rodziny i jakoś tam świadczą o mnie. Jego szwagier, na razie, tylko pierze zasrane gacie, a z tego trudno jakikolwiek wniosek wyciągnąć. Nie twierdzę, że nie popełniałem błędów, że wszystko było łatwe, miłe i przyjemne. Wręcz przeciwnie, "upadałem i ponosiłem", po to tyko by powtórnie upaść, ale mam to już za sobą. Natomiast on tylko teoretyzuje i krytykuje coś, o czym nie ma nawet najmniejszego pojęcia. Taka jest między nami różnica. > > Co do tematu... takie plotkowanie to domena babskiego forum... Eeee, tam. Wszystkie fora są jednakowo plotkarskie, bo i tak na wszystkich piszą te same osoby, co najwyżej spod różnych ników. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 23:55 Wychowales siedzac w fotelu ? Ale to nie musi o niczym swiadczyc. Zdarzaja sie dzieci nawet z rodzin patologicznych, ktore tez zakladaja swoje rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Moda na ojcostwo 28.12.10, 08:40 bimota napisał: > Wychowales siedzac w fotelu ? Ale to nie musi o niczym swiadczyc. Zdarzaja sie > dzieci nawet z rodzin patologicznych, ktore tez zakladaja swoje rodziny... Nie ma sensu na tym poziomie rozmawiać. Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Moda na ojcostwo 28.12.10, 12:18 Twoj standardowy sposob urywania dyskusji, jak widze... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Moda na ojcostwo 28.12.10, 12:35 Uważasz, że Twoja wypowiedź, kwestionująca jego wiedzę, z przykładem rodzin patologicznych, zasługiwała na coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Moda na ojcostwo 28.12.10, 15:24 Ale jaka wiedze ? Z jego wypowiedzi mozna bylo wywnioskowac, ze zbytnio sie nie przykladal, co najwyzej pogrozil pasem. Wiec spytalem... A przyklad to tylko kontrprzyklad... Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 13:42 sibeliuss napisał: > Jak przeczytasz zdanie pod linkiem to może coś innego jeszcze wydukasz. "wydukasz"? Przecież w tamtym zdaniu nie ma zaprezentowanego Twojego stanowiska, jest tylko postawione pytanie Zawsze byli ojcowa bardziej i mniej dojrzali, znam conajmnije dwóch takich co grają w gry komputerowe ale są dobrymi ojcami (znam ich rodziny). > Uważam > pisanie o modzie na ojcostwo za kreowaniem nowego trendu. Zawsze byli ojcowie m > niej i bardziej opiekuńczy. Byli tacy jak Piotr, którzy uważali, że wychowanie > dzieci to zadanie dla kobiet i tacy jak mój szwagier, którzy od początku kapali > , karmili i spacerowali. Nie sądzę aby to co było napisane w kolorowym pisemku czy innej interii miało jhakiś wpływ na to, że istotna część mężczyzn zechce zostać ojcem, chociaż niektórzy ludize są tak durni, że mogę się mylić. Nie widziałem wypowiedzi Piotra, który by tak pisał ale ciekawi mnie jakie są Twoje doświadczenia w tym temacie. Opiszesz je? Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: Moda na ojcostwo 27.12.10, 15:16 sibeliuss napisał: > Ciekawe kiedy ta moda minie, bo znam wielu tatusiów, którzy wolą pograć na komp > ie niż utulić do snu własne potomstwo. No wiesz, ja tam przy kompie nie raz zasnąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
white_styks Re: Moda na ojcostwo 28.12.10, 14:36 Tatą być to nie tylko moda,jednak patrząc na dzisiejsze czasy,trudno wychować dziecko na człowieka-może lepiej pozostać przy tym komputerze Odpowiedz Link Zgłoś