Dodaj do ulubionych

Jak go zdobyć?

23.01.11, 13:18
Poznaliśmy się grubo 5 lat temu. Przez chwilę razem byliśmy. Potem kontakt się urwał. A ja go kocham do tej pory. Każde z nas miało kilku partnerów ale to nie to. Akceptuję jego wady w 100%, nikogo nie akceptuję tak jak jego. Mogłabym dla niego zrobić wszystko. Aż sama się sobie dziwie, po takim czasie. Nasz kontakt się odnowił ostatnio, zaproponował spotkanie nawet, myślałam że moje serce wyskoczy ze mnie. On również był bardzo miły. I widziałam TO ciepełko w jego oczach.. Przez ten czas 5 lat próbowałam kilka razy do niego wrócić, niestety spotkałam się z odtrąceniem, ponieważ był ktoś inny. A ja czuję, że to jest jedyna właściwa osoba dla mnie, jedyna pokrewna dusza. I chciałabym z nim być, ale nie wiem co mam zrobić. Zawsze gdy mi na czymś zależy, to o to walczę. Jednak tutaj już walczyłam.. I było kilka klęsk.. Odpuścic? Zawalczyć poraz ostatni?
Obserwuj wątek
    • spiaca_krolewna_pl Re: Jak go zdobyć? 23.01.11, 13:28
      ODPUŚCIĆ! zapomnieć i iść dalej. On wie, że jesteś w nim zakochana i dobrze to wpływa na jego EGO, czasem potrzebuje połaskania, to miłe jest wiedzieć, że jest ktoś kto zawsze Cię chce i akceptuje bez względu na wszystko to taki speed do dzialania, znam to :-))...ale myślę, że on Cie nie kocha. olej go.
    • czekolada88 Re: Jak go zdobyć? 23.01.11, 14:03
      Czy wszystko musi być czarne albo białe? Nie musisz przecież ani walczyć, ani odpuszczać. Wystarczy że się z nim spotkasz i zobaczysz jak on sie zachowuje. Warunek jest jeden- nie możesz oszukiwać samej siebie. Musisz być dobrym obserwatorem żeby sie przekonać na czym stoisz. Jedno spotkanie (jak rozumiem po dluższym czasie) do niczego nie zobowiązuje ani Ciebie, ani jego. Nie naciskałabym natomiast w zaden sposob na niego, jesli zechce z Tobą byc, to zawalczy. To Tobie zalezy, Ty sie łudzisz i to Ty musisz poniesc tego pełne konsekwencje i czekać z opanowaniem.

"When I think that I'm over you, I'm overpowered"
      • madame_c Re: Jak go zdobyć? 23.01.11, 14:39
        Nie nakręcaj się - jak Ci serce wyskakuje czy coś, to sobie wyobraź, ze naprzeciwko nie siedzi on, tylko niejaka p. Stenia z kadr albo przemiły p. Andrzej, właściciel najlepszego warzywniaka na osiedlu, gdzie zawsze kupujesz avocado.
        Będziesz miła, przyjacielska i swobodna; mało tego - zakończysz spotkanie kulturalnie wcześnie, a nie, jak do tej pory (zapewne) po kilku godzinach jego bredzenia, bądź Twoich rozpaczliwych próbach "wymyślenia" interesującego tematu konwersacji:)
        A w domku, po powrocie - maseczka, odżywka na włosy i dobra książka, zamiast drobiazgowego telefonicznego analizowania spotkania z przyjaciółką.
        To on ma, ewentualnie, walczyć - nie TY.
        pozdrawiam,
        M.
        • tajudyta Re: Jak go zdobyć? 23.01.11, 22:52
          próbowałam sobie wyobrazić każdego :) i przed spotkaniem całkiem nieźle mi to szło. Jednak starania legły w gruzach, gdy spojrzeliśmy sobie w oczka. ;)
          Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, to dosyć świeże. Jednak przez 5 lat nauczyłam się już z tym żyć, nawet po części kontrolować swoje fantazje. Najwyżej i tym razem stłamszę gdzieś to w sobie i spróbuję znów pójść naprzód. I będzie znów dobrze, dopóki go nie spotkam na swojej drodze..
          Nie wiem tylko, czy uda mi się jeszcze kiedykolwiek tak kogoś pokochać.
    • facettt miej jaja :) 23.01.11, 16:46
      i walcz do konca.
      gdyz w zyciu

ta - czy tak... nawet w wypadku sukcesu...
      i tak trzeba do konca walczyc.
      • nihil-istka On sie szlajal i ty sie szlajalas....... 23.01.11, 17:42
        ....... czyli szansa na dziewicze uczucie zerowa.
      • tajudyta Re: miej jaja :) 23.01.11, 22:44
        trzeba walczyć, tylko co jeśli po tej walce nie będzie traktował jak trzeba? Podobno faceci to łowcy, całe życie muszą polować. A jak się go upoluje to pewnie będzie polował dalej, tylko nie na mnie.
        Ciekawa tylko jestem, jak mężyźni na to patrzą, na walczącą o nich kobitkę ;)
    • ebooknet-pl Re: Jak go zdobyć? 23.01.11, 18:58
      Ja z całego serca bym polecił Wam/Ci tego ebooka
      Mężczyzna od A do Z lub z tej kategorii (wiele ciekawych porad)
      Relacje międzyludzkie

Pozdrawiam
    • bimota Re: Jak go zdobyć? 24.01.11, 11:55
      Moze schudnac... ?
    • fredoo Re: Jak go zdobyć? 24.01.11, 12:22
      Powtarzam jak pacierz.Każdy normalny facet będzie jadł z ręki jak mu się mówi że jest wyjątkowy męski i inteligentny itp...Wypróbuj.
    • alexon19 Re: Jak go zdobyć? 24.01.11, 12:43
      nic na siłę , nie goń samo przyjdzie :)
    • jorny.gosc Re: Jak go zdobyć? 25.01.11, 21:45
      Nic prostszego zapytaj zawodowca: Oliwka opowiada
      Z powyższego linku będziesz mogła zapytać się dziewczyny, która facetów zjada na śniadanie, może ona pomoże :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka