Dodaj do ulubionych

Makijaż kobiet

13.04.11, 12:27
Mam pytanie do panów. Czy tolerujecie jakikolwiek makijaż, chodzi mi o taki delikatny, czy wychodzicie z założenia, że kobieta pewna swojej wartości nie musi się niczym mazać, a jeśli to robi, ma problem z samoakceptacją? No i czy wolicie swoje partnerki bez grama makijażu czy mogą być delikatnie pomalowane? Czego w makijażu kobiet nie znosicie, co Was najbardziej w nim dziwi lub irytuje?
Obserwuj wątek
    • bmwracer Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 17:55
      Tolerujemy delikatny i wlasciwy na okazje makijaz.
      Wszytko zalezy od wieku okazji i urody....niektore wygadaja dobrze bez odrobiny a niektore potrzebuja odrobine tu i tam.. Nie znosimy przesady jak np malowania ust poza ich naturalne ramy....
      Irytuje ilisc czasu potrzebnego na niepotrzebny makijaz
    • seth.destructor Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 18:43
      Wystarczy czysta buzia.
      • e-no-kolego Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 18:57
        Niech będzie umazana (ale czymś smacznym!)
        ;)
    • facettt nature pure 13.04.11, 19:13
      czyli zero makijazu :)
    • masher Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 19:21
      normalnie bez przesadyzmu :] odstrasza mnie tona tapety i szpachli.
    • showmessage Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 21:24
      A ja w opozycji powiem, że lubię ostry makijaż, rockowy. Zawsze mnie kręciły niegrzeczne dziewczynki, a nie takie cielichy co to się wszystkiego boją. ;)
      • lacido Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 21:28
        czyli zwolennik "na pandę" ;)
        • salma75 Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 21:39
          lacido napisała:

> czyli zwolennik "na pandę" ;)

"Na pieska" to wiem jak, ale "na pandę" nie bardzo... :/.
          • lacido Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 22:04
            nie wiesz jakie są okolice oczu u pandy? :)
            • salma75 Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 22:12
              lacido napisała:

> nie wiesz jakie są okolice oczu u pandy? :)

O matko, to żart był ;).
              • lacido Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 23:28
                raczej odbieganie od tematu :) my tu o poważnych kwestiach estetycznych rozmawiamy :)
        • showmessage Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 21:40
          :D Nooo lubię podkreślone mocno oczy fakt. Daje to taki drapieżny efekt, jak jeszcze charakterek do tego pasujący to palce lizać. ;)
          • lacido Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 22:04
            lizać? chyba drapać ;))
            • showmessage Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 22:13
              Ale to już zależy kto kogo. ;)
              • lacido Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 23:28
                to ja się Ciebie o to pytam ;)
                • showmessage Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 16:02
                  jednak brzmisz bardziej twierdząco niż pytająco ;)
                  • lacido Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 19:05
                    nie mniej oczekuję potwierdzenia bądź zaprzeczenia ;)
                    • showmessage Re: Makijaż kobiet 15.04.11, 14:50
                      Nie lubię się ograniczać dlatego potwierdzę przez zaprzeczenie i będę warunkował że po plecach. ;)
    • moonogamistka Re: Makijaż kobiet 13.04.11, 22:08
      hmmm ja nie facet, ale facet mi gada, ze lubi mnie rano taka rozkudlana i "naga" bez makijazu, bo wie, ze to intymne i tylko dla niego :))
    • amanda-lear Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 01:10
      Dorzucę swoje trzy grosze...mimo żem nie facet;)
      Jeżeli w nicku jest twój wiek, to uważam,że w Twoim wieku natura sama się broni...w większości.
      Sama rzadko się tapetuję wynika to z moich przyzwyczajeń, raczej na tzw. galę używam.
      Ma to swoje dobre strony, bo można zrobić dzięki temu wielkie Wow i zaskoczyć faceta i otoczenie:)
      • katiushka.89 Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 15:56
        amanda-lear napisała:

> Dorzucę swoje trzy grosze...mimo żem nie facet;)
        > Jeżeli w nicku jest twój wiek, to uważam,że w Twoim wieku natura sama się broni
        > ...w większości.
        > Sama rzadko się tapetuję wynika to z moich przyzwyczajeń, raczej na tzw. galę u
        > żywam.
        > Ma to swoje dobre strony, bo można zrobić dzięki temu wielkie Wow i zaskoczyć f
        > aceta i otoczenie:)
        Tak, w nicku jest mój wiek:) I w ogóle się nie maluję, nie licząc pomadki ochronnej z Neutrogeny.;) Ale ostatnio ciągle słyszę od koleżanek, że co ja taka niepomalowana i w ogóle, zebym sobie chociaż oczy na brązowo zrobiła itp. Ale ja uważam, że w makijażu wyglądam sztucznie, poza tym rano wolę dłużej pospać przed zajęciami na uczelni, niż lecieć do lustra z fluidami i innymi cudami:P
        • amanda-lear Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 16:28
          No i super;) Sen jest najlepszym kosmetykiem, jeśli nie musisz się pacykować nie rób tego, mam dużo więcej lat od ciebie, nie używam pudrów, podkładów, tuszu. Czasem idę do kosmetyczki zrobić sobie hennę, czasem na wielkie wyjście zrobię sobie makijaż. Nie czuję presji przemysłu kosmetycznego, na zakup coraz to nowych cudów kosmetologii, a natura obdarzyła mnie taką cerą, że do tej pory zmarszczki pojawiają się rzadko najczęściej wtedy kiedy się uśmiecham. Coś Ci podpowiem, jeżeli w makijażu czujesz się źle a sama widzisz i lustro pokazuje, że bez niego twojej cerze nie można nic zarzucić to rady koleżanek potraktuj na luzie. Nie zawsze trzeba słuchać rad innych, warto samemu przemyśleć czy jest to niezbędne czy nie. Krem, podkład, tusz, puder i cienie to wydatek rzędu 100-200 złotych( nie biorę pod uwagę jakichś szalenie drogich marek) za takie pieniądze można już kupić fajne dżinsy czy np. komplet bielizny, więc skoro nie jest Ci to do szczęścia potrzebnenie kupuj.
          • katiushka.89 Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 23:42
            amanda-lear napisała:

> No i super;) Sen jest najlepszym kosmetykiem, jeśli nie musisz się pacykować ni
            > e rób tego, mam dużo więcej lat od ciebie, nie używam pudrów, podkładów, tuszu.
            > Czasem idę do kosmetyczki zrobić sobie hennę, czasem na wielkie wyjście zrobię
            > sobie makijaż. Nie czuję presji przemysłu kosmetycznego, na zakup coraz to now
            > ych cudów kosmetologii, a natura obdarzyła mnie taką cerą, że do tej pory zmars
            > zczki pojawiają się rzadko najczęściej wtedy kiedy się uśmiecham. Coś Ci podpow
            > iem, jeżeli w makijażu czujesz się źle a sama widzisz i lustro pokazuje, że bez
            > niego twojej cerze nie można nic zarzucić to rady koleżanek potraktuj na luzie
            > . Nie zawsze trzeba słuchać rad innych, warto samemu przemyśleć czy jest to nie
            > zbędne czy nie. Krem, podkład, tusz, puder i cienie to wydatek rzędu 100-200 zł
            > otych( nie biorę pod uwagę jakichś szalenie drogich marek) za takie pieniądze m
            > ożna już kupić fajne dżinsy czy np. komplet bielizny, więc skoro nie jest Ci to
            > do szczęścia potrzebnenie kupuj.
            Moja cera może nie jest idealna, jakieś niedoskonałości czasem wyskoczą, ale mimo to nie uważam, żeby to było na tyle straszne, by musieć wylewać na siebie pól opakowania fluidu. czasem to lekko korektorem zamażę, a czasem nawet tego nie robię. Co do oczu, brwi i rzęs, to mam ciemną oprawę oczu, więc nie jestem niewyraźna;) Dlatego zdziwiłam się, że wszystkie koleżanki niemalże jak jeden mąż zaczęły mówić mi właśnie o malowaniu oczu, że powinnam, bo akurat z tym nie mam problemu:)
            To fakt, za tę kasę można kupić porządny, dobrze dobrany stanik polskiej firmy:)
            • tehuana Re: Makijaż kobiet 14.10.11, 13:44
              po co nosic makijaz, gdy sie studjuje?
    • racjonalne-oszczedzanie Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 01:16
      dobry delikatny makijaż nie zaszkodzi żadnej pani :)

kosmetyki perfumy i makijaże to należna jej przyjemność, i tak jest dobrze
      • amanda-lear Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 16:35
        Perfumy używam...to i buty są moją słabością...;)
    • black-sandra Re: Makijaż kobiet 14.04.11, 19:31
      A ja tam lubię delikatny makijaż taki co to podkreśla urodę ale jej nie szpeci :)
    • uni1306 Re: Makijaż kobiet 15.04.11, 14:52
      Drobny makijaż nie zaszkodzi
    • s.romeczek Re: Makijaż kobiet 15.04.11, 16:09
      jakbyśmy nie tolerowali to z czego by żyły prostytutki?
      debilne pytanie
      • katiushka.89 Re: Makijaż kobiet 15.04.11, 17:37
        s.romeczek napisał:

> jakbyśmy nie tolerowali to z czego by żyły prostytutki?
        > debilne pytanie
        Ale chyba istnieje inne podejście do kobiet, które mają spełnić tylko jedną rolę, inne do kobiet, z którymi facet się wiąże. Poza tym nie wszystkie prostytutki są mega wytapetowane, to też jest pewien stereotyp.
    • s-orbona Re: Makijaż kobiet 09.05.11, 11:31
      Delikatny makijaż -> jak najbardziej.
      Bez makijażu na codzień, w domu, naturalność to podstawa.
    • mariuszeeeek Re: Makijaż kobiet 11.10.11, 12:55
      Fajnie jak kobieta się pomaluje ale bez przesady z kilogramami tapety....

My się nie malujemy i wygloądamy ślicznie, a poważnie wiele się pisze, że baz makijażu jest lepiej, a czasami przesadny makijaż to głupi wygląd takiej Pani, no cóż może jakaś w tym inteligencja Pań im więcej make up'u tym...

facet.wp.pl/kat,70996,wid,13866157,wiadomosc.html
      • mama_gabusi A może najpierw wypróbować 12.10.11, 11:28
        Ruszył właśnie nowy fajny portal Pomaderia.pl - polecam.
        Pozwala on na wykonanie wirtualnego makijażu na wklejonym zdjęciu.
        Może Panowie pokażą swoim Paniom, jak chcieliby je widzieć ;-)
        A Panie przyjrzą się, jak wyglądają po zrealizowaniu swoich pomysłów - jak sex-bomba czy potwór albo klaun.
    • maly.jasio Ostatecznie tolerujemy, 12.10.11, 11:59
      bo to nie Irokez :)

Jednak czym mniej - tym lepiej.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka