Dodaj do ulubionych

Pytanie do podróżników

04.07.11, 19:21
Hej. Słuchajcie za kilka dni jadę na wakacje z moją dziewczyną i trochę boję się tłoku. Ostatnio w pociągu widziałem jak facet miał bilet wydrukowany z internetu (?) Tak mówił przy kontroli. To jest możliwe zeby wydrukować bilet w domu? Jak to jest?
Obserwuj wątek
    • yoko0202 Re: Pytanie do podróżników 04.07.11, 19:23
      google.pl: pkp kup bilet przez internet
      lub inne podobne hasła
      nie wiem czy jakikolwiek bilet pomoże w sprawie tłoku w pociągach, chyba że jedziesz intercity z miejscówkami
      • krzysiojezyna.pl_popstar Re: Pytanie do podróżników 04.07.11, 19:56
        jechalem ostatnio jakims regio express czy cos w ten desen
        zakupilem pierwsza klase bo roznica nie znaczna i sobie mysle nie bede sie blakal i szukal miejsca

efekt byl taki ze do pierwszej klasy sie nie wbilem, wejscie nabite ludzmi
        udalo mi sie gdzies wbic na chama pod koniec pociagu,
        w wagonie, w tym przejsciu od drzwi gdzie zaczynaja sie przedzialy do toalety stalo 12 osob
        na szczescie w wiekszosci jakies licealistki
    • potworski Re: Pytanie do podróżników 04.07.11, 20:23
      Brakuje tylko żebyś zapytał czy to przejście między wagonami zgniata pasażerów jak pociąg znajduje się na zakręcie i czy konduktor faktycznie kasuje bilety zębami.

zkamil81 napisał:

> Hej. Słuchajcie za kilka dni jadę na wakacje z moją dziewczyną i trochę boję si
      > ę tłoku. Ostatnio w pociągu widziałem jak facet miał bilet wydrukowany z intern
      > etu (?) Tak mówił przy kontroli. To jest możliwe zeby wydrukować bilet w domu?
      > Jak to jest?
    • zxm1pawel Re: Pytanie do podróżników 05.07.11, 15:17
      Witam. Jeśli chodzi o zamawianie biletów przez internet, to jest to bardzo fajna sprawa. Używałem tej usługi w PKP Intercity. W skrócie wygląda to tak: wchodzisz na stronę intercity.pl i w prawym górnym rogu wchodzisz do systemu. Musisz założyć konto (podajesz adres i z tego co pamiętam nr dowodu osobistego ale ogólnie prosta i szybka rejestracja). A potem możesz już kupić bilet. Niektóre nawet 30 dni wcześniej. Najlepsze w całym systemie jest to że bilet SAM drukujesz i nie musisz chodzić do kasy po odbiór ani potwierdzenie itd. I to jest chyba największa zaleta tego systemu:) Zresztą wszystko jest na stronie pkp. Pozdrawiam i polecam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka