Dodaj do ulubionych

Ładne Męskie Sandały

24.07.11, 19:04
Ładne Męskie Sandały:
Pomocy! Zauważyliście, jak ciężko znaleźć jakieś ładne sandały dla panów? Chodzi mi o eleganckie, takie bardziej „wyjściowe”, tzn. muszą być skórzane, najlepiej czarne albo ciemnobrązowe. Takie gumowe i „sportowe” (plażowe) mnie nie interesują, bo już ma. Klapki też nie. No i nic na jakichś beznadziejnych, grubych, gumowych podeszwach.
W sklepach są albo bardzo drogie albo chińskie. (Chińskich nie chcę bo się rozlatują, a poza tym to i tak kopie tych europejskich albo amerykańskich, więc nie ma co kupować.) W internecie za wielu nie znalazłam, tzn. za większość trzeba płacić ceny z kosmosu, albo są zdjęcia sandałów sprzed paru lat, których już w tym roku nie ma (stare linki).
Poniżej kilka takich które znalazłam, od najtańszych (może niekoniecznie gorszych) do najdroższych. Ale mam nadzieję że macie jakieś inne pomysły, bo chcę mu kupić na urodziny (druga połowa sierpnia), a nie chciałabym płacić 500 złotych! Warunki są następujące: 1. tylko skórzane. 2. tylko eleganckie, tzn. takie które mógłby założyć i do krótkich, i do długich spodni. 3. NIE klapki. 4. NIE chińskie. 5. Do 300 PLN. Dzięki!!!
Co sama znalazłam:

1. Clarks (bardzo fajne, tylko że akurat nie mają chyba połowy rozmiarów, bo są „out of stock”)
www.clarks.co.uk/find/department-is-men/producttype-is-sandals/product-is-20325910
2. Brogs (bardzo mi się podobają)
www.brogseurope.com/
3. Camper Escher (bardzo fajne)
templatic.com/demos/emporium/2010/05/21/camper-escher-sandals/
4. Fiorentini-Baker (bardzo fajne ale drogie)
www.barneys.com/Gladiator-Sandal/501050736,default,pd.html
5. To Boot albo Cole Han (też drogie; są w tym sklepie poniżej, nie podaję całego linku bo był za długi)
www.endless.com/
6. Martin Margiela (piękne, ale cena z kosmosu)
www.barneys.com/Leather-Sandal/500972705,default,pd.html
Obserwuj wątek
    • to.niemozliwe Re: Ładne Męskie Sandały 24.07.11, 21:46
      Zobacz w sklepach Bata, sa tam proste, skorzane, meskie sandaly, nie przebajerowane. Cena chyba nieco powyzej 300.
      • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 25.07.11, 09:59
        Akurat nie ma mnie w kraju, wiec do Baty zajsc nie moge. Ale i tak nie maja tego, co bym chciala. Wszystko na takich grubych gumowych podeszwach, a ja chcialabym bardziej eleganckie. Niektorzy faceci (jak zadbani) naprawde fajnie wygladaja w sandalach :)
    • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 24.07.11, 21:52
      Nie, panom nie nabywamy sandałów, żadne nie są "wyjściowe", to nieporozumienie. Z całym szacunkiem dla ludzkiego ciała - paluchy koślawe im wyłażą, po co komu takie widoki. Pany mają być galaganckie, w półbuty obucone, amen:)
      • miau_weglowy Re: Ładne Męskie Sandały 25.07.11, 00:21
        nie badz okrutna
      • to.niemozliwe Re: Ładne Męskie Sandały 25.07.11, 21:37
        W sumie to racja...eleganckie sandaly...brzmi podejrzanie ;-).
        Ale w markowych sandalach, to nawet w garniturze sredniej jakosci sie dobrze wyglada, nie? :-D
        • lled Re: Ładne Męskie Sandały 25.07.11, 22:05
          Jakie koslawe palce wystaja? Przeciez wszyscy wiedzia ze ladne meskie sandaly sa ladne tylko dlatego ze nosi sie je do ladnych meskich podkolanowek :)

Jak by mi baba przyszla do domu z sandalami to bym na balkonie pozamykal i siedziala by tam do rana az nabrala by troche rozumu :)
      • organza26 Re: Ładne Męskie Sandały 29.07.11, 15:00
        Pierdzielisz aż zęby bolą. Idąc twoim tokiem myślenia możnaby stwierdzić, że faceci w ogóle nie powinni nosić krótkich spodenek. Idąc dalej można powiedzieć, że ludzie brzydcy powinni worki papierowe na głowach nosić.

Gdyby ludzie martwili się tylko swoimi koślawymi paluchami świat naprawdę byłby lepszym miejscem do życia...

Poza tym stwierdzanie, że ktoś musi albo nie może czegoś robić bo jest brzydki/grubu/stary itd itp jest zwykłą dyskryminacją.
        • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 09.08.11, 12:49
          No wlasnie. Podpisuje sie pod tym. Niech zyja (eleganckie) sandaly!!! :) :)
    • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 25.07.11, 23:56
      Bóg dobrym ludziom powyższe wypowiedzi wynagrodzi, bo już zdążyłam się zafrasować, czy aby nie mam problemu w temacie końcówek męskich kończyn dolnych. Głupia sprawa:)
      • to.niemozliwe Re: Ładne Męskie Sandały 26.07.11, 06:16
        Oj tam, zaraz dziekowac. Dyc wiemy, ze baby to macie rozne, dziwne problemy i sie same tak tymi myslami zamotacie, ze bez chlopa ni da rady...:-D
    • grassant Re: Ładne Męskie Sandały 26.07.11, 10:59
      otworzyłem 2 pierwsze linki - kiepskie, wiecej nie oglądam.

niezłe sandały skórzane na skórze bywają w salamander niemcy :)
      • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 26.07.11, 12:58
        www.salamander.de/index.php?id=132
        Hmmm... Sprawdzilam te Salamandry (powyzej), ale sandalow maja tylko chyba 3 pary (a wlasciwie to jedna jedyna, "Bolzano" w trzech kolorach) i wszystkie beznadziejne. To samo co zwykle, tzn. grube gumowe podeszwy, pewnie zrobione w Chinach, itd.
        Wiesz, chodzilo mi bardziej chyba o cos w stylu wloskim, np. takim jak tutaj:
        albo tutaj:
        www.barneys.com/Gladiator-Sandal/501050736,default,pd.html
        tylko ze jezeli mozliwe to tansze. Tzn. chodzi o jakis fajny nowoczesny design, o skorzane podeszwy (NIE grube, gumowe, ktore maja dookola napisane "taniocha")... Kumasz o co mi chodzi? Bo jezeli nie znajde nic przez nastepny tydzien to musze cos wybrac z tych 5 linijek powyzej :)
        • grassant Re: Ładne Męskie Sandały 30.07.11, 12:40
          na drugiego linka dostałem: ResultsSorry, we couldn't find item 500972705.

trzecie, z racji tylnej części zaliczyłbym do solidnych, dość awangardowych. są na gumie(?)

do linka salamandra zajrzę. napisałem bywają i to niestety raz na kilka lat, a znikają szybko. kiedyś fajne kupiłem w salamander france, też raczej okazyjnie. sprawdź może jeszcze na stronach włoskich.

• grassant Re: Ładne Męskie Sandały 30.07.11, 12:44
          ad salamander link - rzeczywiście kiepskie, nie takie miałem na myśli.
        • grassant Re: Ładne Męskie Sandały 30.07.11, 12:56
          moze coś z tego?

www.shoebuy.com/mens-dress-sandals.htm
        • grassant Re: Ładne Męskie Sandały 30.07.11, 13:01
          albo tutaj:

www.shoes.com/en-US/Mens/_/_/Sandals/_/Products.aspx
          • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 08.08.11, 16:42
            wiesz co, jakos dopiero teraz zauwazylam twoje odpowiedzi...
            juz wybralam sandaly, bo nie moglam znalezc niczego lepszego.
            tak to juz jest z linkami, dzisiaj dzialaja a za pare dni juz nie...prawdopodobnie wyprzedali, i koniec.
            na twoim drugim linku faktycznie byly fajne, roznych firm, troche szkoda ze ich wczesniej nie obejrzalam :(
            w kazdym razie, dzieki za linki! skorzystam w przyszlosci:)
    • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 26.07.11, 17:52
      Dlaczego zlo?? :) Moze niektorzy nie wygladaja w sandalach najlepiej, ale moj facet jest mlody, wysportowany i ma ladne nogi :) A poza tym to na wakacjach trudno zalozyc cos innego bo za goraco... Niektore sa piekne, tylko troche za drogie. Szukam tanszych, ale w podobnym stylu, cos podobnego do tych:
      • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 26.07.11, 18:56
        Ano dlatego, że od sandałów panowie choćby piękni jak apolliny byli - tracą na męskości. W wyglądzie znaczy się:) - ale to też ma znaczenie:) Z ciekawości - on sobie życzy tych sandałków, czy to bardziej Twój pomysł?
        • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 26.07.11, 19:15
          Ma sandaly, ale takie "sportowe" czyli gumowe. Nie podobaja mi sie, bo wyglada w nich jak gowniarz. Na dodatek nieladnie pachna jak sie spoci. Albo moze ta guma juz taka przepocona :( Chce mu kupic cos naprawde ladnego na urodziny. Najlepiej jakies wloskie, np. skora na skorze, tylko ze takie sa zazwyczaj super drogie... cos takiego jak powyzej (np. Margiela), tylko 3 razy tanszego, o ile to mozliwe:) Za 300 czy 400 zl moge kupic, ale za 300 dolarow juz nie bardzo...
          • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 26.07.11, 19:22
            tak a propos, Apollo to wlasnie raczej w sandalach, i to takich greckich, zawiazywanych do gory. tylko bez skarpetek prosze :) albo jak juz to na boso. nigdy nie w butach :)
            • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 27.07.11, 20:44
              Ano święta racja:). Pójdźmy dalej tym tropem - do sandałków pana ubieramy w tunikę i przystrajamy wiankiem z liścia bobkowego, łuk na ramię i lira do łapy:) Albo odważnie zdzieramy draperie i każemy ganiać bez ubranka:)
              • diabelnie_boska Re: Ładne Męskie Sandały 28.07.11, 01:07
                Jeśli mnie pamięć nie myli, to Królowa Polski Matka Boska syna swego w sandaly stroiła, więc to wstyd żaden z takich wzorców czerpać. Mężczyzna w sandałach niczym bóg młody wyglądać może, a i jak w gości pójdzie, gdzie u progu buty ściągać nakazują, smrodu nie narobi, przepocone półbuty noszone w ukrop, zdejmując.
                • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 28.07.11, 03:05
                  Masz, naciesz oczy:
                  www.thestylemonger.com/?p=4070
                  :) :) Prawda, ze niezle wygladaja?
                  Ale, nie piszesz, czy masz jakies lepsze pomysly na sandaly dla mojego ciacha:)
                  Bo jezeli nic innego nie znajde, to chyba kupie ktores z tych dwoch:
                  templatic.com/demos/emporium/2010/05/21/camper-escher-sandals/albo
                  www.brogseurope.com/
                  bo i te i te sa ok, a nie za drogie, tzn. ponizej 300 zlotych.
                  ...albo moze jeszcze tutaj:
                  www.zappos.com/sperry-top-sider-a-o-fisherman-classic-brown?utm_source=shopstyle
                  • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 28.07.11, 14:18
                    U nas na prowincji latoś deszczowe tego roku, zachodzi pytanie pa czemu projektanty jeszcze nie wymyśliły, że mężczyzny w gumiokach mają występować. Nie bój się pójść tą drogą:)
                    • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 28.07.11, 16:27
                      dlaczego nie? alez wymyslili, wymyslili...
                      www.styleforum.net/forum/thread/195075/rain-boots-y-n
                      zobacz to trzecie zdjecie od gory:)
                      ale to nie dla mojego... on ma ladne nogi, wiec sandaly, tylko musza byc sexy:)
                      • kalosz.niedopary Re: Ładne Męskie Sandały 28.07.11, 18:33
                        Niestety z sandałami do czynienia nie mam gdyż jest to obuwie podstępne pełne pułapek modowych skrywające. Mogę jedna zwrócić uwagę, że gdy już owe sandały zakupione zostaną niechże mężczyzna je dumnie na stopy zakładając nie zapomni o skarpet zdjęciu. Sandały na stopach w skarpetach ukryte to widok w Polsce powszechny. Trzeba jednak pamiętać, że wielce haniebny.
                        • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 29.07.11, 00:28
                          Skarpety muszą być. Wyżej panie pisały, że mają doświadczenie ze smrodliwo pocącymi się stopami mężczyzn swoich. Skarpetka praktyczna zatem, wsiąkająca fetory, nie trza też mantrować, żeby się pany myły częściej niż z okazji świąt:)
                      • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 29.07.11, 00:19
                        Aktualnie mam traumę, bo jedna pani mi napisała, że mam "syndrom ostatniego zdania". I tak się zastanawiam.
                        Boję się też zobaczyć trzecie zdjęcie od góry, natomiast pasuje mi wątek Jezuska.

Jest jeden przypadek, kiedy mężczyzny w sandałach są seksy. Pany doktory otóż. W połączeniu z białymi ubrankami. Tylko ten warunek tu chyba nie występuje.

Może laczki z łyka uplecione byłyby bardziej w zgodzie z naturą i wakacyjnym porządkiem rzeczy?:)
                        • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 29.07.11, 11:05
                          z łyka? może...ale ja wolę ze skóry
                          a masz jakieś konkretne sandały na myśli? możesz podać mi jakieś linki? :) to może kupię mu i z łyka.
                          a teraz dam Ci szansę się wypowiedzieć, bo podobno lubisz mieć ostatnie zdanie! :)
                          • katikatja Re: Ładne Męskie Sandały 29.07.11, 16:32
                            Ale obiecaj, że mi odpiszesz, bo ja się naprawdę zmartwiłam, że tak mam. Znaczy frustruję się, że to jakiś problem:(
                            Niestety, nie wchodzę na sandałowe strony, bo luby mój to z tych, co albo w doktorskim ubranku albo w gajerku i półbutach występującym jest. Pomóc zatem nie mogę. Też frustracja.
                            Mogę tylko nieśmiało zasugerować rękodzieła wykonanie?:)
                            • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 01.08.11, 10:59
                              dobrze...to zasugeruj, ok?
                              ktore bys wygrala?
                              templatic.com/demos/emporium/2010/05/21/camper-escher-sandals/www.brogseurope.com
                              www.brandsoftrend.com/gucci-slippers-black-leather-sandals-p-367.html?osCsid=edfc499f5fa2390a2

ktore z tych 3 podobaja Ci sie najbardziej?
                              hmmm...teraz tak patrze na te gucci i jakby byly dla pan. tzn. niby sa dla panow, ale wygladaja tak jakos dziwnie... ??
                            • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 07.08.11, 15:52
                              Ok, juz wybralam, bo niczego innego i tak nie znalazlam, a teraz jade na wakacje. Jak wroce to powinny juz byc:) zycze powodzenia z panem doktorem:)
    • andrzejek4747 Re: Ładne Męskie Sandały 01.08.11, 17:50
      ...hahahaha...czy wy myslicie ze ona czy on (niczek ukryje kazda plec ) zalozylo ten temat by was prosic o pomoc??? nieeeeee!!!!!!...tu chodzi o to byscie klikali w te linki...pewnie w ten sposob zarabia na was...a wy sie daliscie nabrac...ale zycze milego klikania...powodzenia...
      • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 02.08.11, 11:57
        alez oczywiscie! zarabiam tysiace!! z tych trzech osob ktore klikna na te sandalki gucci :))
        wiesz co, gdybym musiala zarabiac na linkach, to byloby ze mna zle:)
        nie klikaj w ogole NA NIC, tylko zasugeruj mi jakies fajne sandaly, i juz. chcialabym wlasnie znalezc COS INNEGO, lepszego, tanszego.
        tylko nie salamandry, jak to ktos sugerowal wczesniej, bo sprawdzilam i sa do doopy...
    • pumperka801 Re: Ładne Męskie Sandały 03.08.11, 00:00
      ładne męskie sandały widziałam na stopach niesforne.pl były męskie na 100%
      • zoskazoska2 Re: Ładne Męskie Sandały 06.08.11, 16:31
        hahaha. very funny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka