Dodaj do ulubionych

Mężczyzno nie daj się pokalać

24.01.12, 12:47
"Romska kobieta, która jest w wieku, gdy może urodzić dziecko, powinna nosić długą spódnicę i zachowywać się skromnie. Mężczyźnie nie wolno jej bez powodu uderzyć. Gdy to zrobi, jest przez wspólnotę upominany. Cygańskie zasady mówią o potrzebie zachowania rytualnej czystości, np. nie wolno dotykać niczego, co miało kontakt z dolną połową ciała kobiety. Ta zasada bywa bronią kobiet - w samoobronie potrafią uderzyć mężczyznę pantoflem, co go kala"

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35056,1950906.html#ixzz1kNKABqO8
Obserwuj wątek
    • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 12:49
      Cygańskie zasady mówią o potrzebie zachowania rytualnej czystości, np. nie wolno dotykać niczego, co miało kontakt z dolną połową ciała kobiety - ciekawe jak sikają?
      • mariuszg2 Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 12:53
        no i jak się rozmnażają bez pokalania?

pewnie jest jakiś inny rytuał
        • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 12:58
          mariuszg2 napisał:

> no i jak się rozmnażają bez pokalania?
          >
          > pewnie jest jakiś inny rytuał
          - międzynarodowy dzień połyku
          • mariuszg2 Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:09
            nie no sromeczku...tak sie nie da zaplodnic...:)
            • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:15
              to może jakiś wspólny rytuał w basenie (z nie chlorowaną wodą)?
              albo dren z jajnika do żołądka? (zaraz pewnie zbiorę za szowinistyczno/rasistowskie dowcipy)
              • nudzimisie_strasznie Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:21
                Już wpis wcześniej zasłużyłeś na zebranie.
                Nie inwestowałam ostatnio bo katowałam millennium, nie zepsujesz mi już, bo skończyłam :)
                • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:31
                  na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć że nie określiłem jednoznacznie płci:P
                  zawsze można sięgnąć po III część?
                  • sibeliuss Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:35
                    Z drugiej strony nienawidzą homoseksualizmu, a przecież wtedy nie dotyka się kobiety :D
                    • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:40
                      zależy którą, drugą stronę masz na myśli?
                      • sibeliuss Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:41
                        A ta druga jest żeńska? (to dziwnie owłosione kobiety oglądałeś :P)
                        • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:43
                          to ja się pytam z której drugiej strony?
                  • nudzimisie_strasznie Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 13:43
                    Na swoje usprawiedliwienie masz tylko to, że się zapociłeś.
                    No po wypłacie dopiero III cześć.
                    • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 14:00
                      spociłem nie zapociłem?
                      za wypłatę kup fajki albo wódkę a III część zaraz Ci streszczę
                      • nudzimisie_strasznie Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 14:07
                        Bogata jestem przecie, starczy i na to i na to. Uważaj bo powiem sprawdzam i jeszcze się okaże, że nie czytałeś.
                        • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 14:11
                          no ale po wypłacie, ej bo powiem kogo zabili -nie igraj z ogniem:P
                          • nudzimisie_strasznie Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 14:18
                            Takie chwilowe problemy z płynnością, wiesz przeszarżowałam z inwestycjami.
                            Będę igrać, bo lubię to, najwyżej runie przyjemność.
                            • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 14:26
                              znaczy słynna praczka?;P a mówiłem mieć!
                              jest ryzyko jest zabawa
                              • nudzimisie_strasznie Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 14:36
                                Dobra, lece obrócić ryzykownie jeszcze paroma milionami. Na dziś kończę. Miłego.
                                • s.romeczek Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 24.01.12, 14:44
                                  tylko nie pod wiaaaaaaaatr.
    • s.romeczek a wogóle, 24.01.12, 13:42
      czy źródłosłów pokalania ma coś wspólnego z kałem?
      • mariuszg2 Re: a wogóle, 24.01.12, 13:51
        albo z Kalim..
        • s.romeczek Re: a wogóle, 24.01.12, 14:01
          z Kalim to niepokaliane
          • mariuszg2 Re: a wogóle, 24.01.12, 14:09
            niepokaliane to wśród Romów podlaskich
            • s.romeczek Re: a wogóle, 24.01.12, 14:15
              chyba - nonsensopedia.wikia.com/wiki/Muzeum_Ludowe_Srom%C3%B3w
              • mariuszg2 Re: a wogóle, 24.01.12, 14:19
                sądząc po wzornictwie na przystanku PKS to raczej okolice Łowicza...
                a może stąd?

www.humorpage.pl/dzial/obrazki/pokaz/435/nowe_rumunki_znak_drogowy_drogowskaz/?PHPSESSID=647fa3c07679f2793999cf04ec4e2dee
                • s.romeczek Re: a wogóle, 24.01.12, 14:29
                  i to już jest rasizm!! i uwłaczanie godności (starych rumunek)
                  • mariuszg2 Re: a wogóle, 24.01.12, 14:35
                    myślę, że one tu mogą być...
                    www.babice-stare.waw.pl/
                    • s.romeczek Re: a wogóle, 24.01.12, 14:43
                      wróżą?
                      • mariuszg2 Re: a wogóle, 24.01.12, 14:45
                        do dość zamożna miejscowość więc pewnie tak...
                        • kalllka Re: a wogóle, 24.01.12, 15:08
                          a powiedz mariuszu,
                          wykrecilbys sie sianem, gdybys zostal nieslusznie oskarzony ( bo wplatany " posrednictwem" sromkowych kojarzeni) przez mieszkancow Rumunek?

• mariuszg2 Re: a wogóle, 24.01.12, 15:12
                            cos bym wymyslil
      • kalllka Re: awogle, 24.01.12, 14:06
        nie, nie ma rowku.
        jednak latwo mozesz to sprawdzic samodzielnie i powiedzmy organoleptycznie;
        wystarczy bowiem, ze posluzysz staropolska wymowa l ( przedniojezykowego)w znanem zadaniu aktorskim: "siedziala malpa na plocie i gryzla slodkie lakocie,,," tedy dowiesz na czym polega roznica miedzy zrodlosowem, a źródłosłowem.
        • kalllka Re: awogle, 24.01.12, 14:09
          a i jeszcze jedno,
          tak samo sprawdzic mozna zrodla a przde wszystkim- wlasne umiejetnosci, mowiac szybko: jablkojablkojablkojablko,,,,
          • mariuszg2 Re: awogle, 24.01.12, 14:10

a mów tak szybko "słoma...
        • s.romeczek Re: awogle, 24.01.12, 14:09
          hakerzy na fejsie napisali że mają juz twój login i hasło, bądź czujna
          • kalllka Re:fakerzy 24.01.12, 14:17
            uhym, hakerzy na facebooku moj login posiadaja od dawna.
            a teraz skojarz rowku dlaczego go maja.
            pa

• s.romeczek Re:fakerzy 24.01.12, 14:24
              Hania Gronkiewicz?
              • kalllka Re:frajerzy 24.01.12, 14:38
                heh rowek,
                zupelnie ci dysk rozwalilo.
                • s.romeczek Re:frajerzy 24.01.12, 14:45
                  Grażynka?
                  • kalllka Re:frajerzy 24.01.12, 15:24
                    tym razem kogo o znanym nazwisku, miales na mysli, rowku?

no napisz detyno, ktoraz to figure chciales, ekhem,, wybacz kolokwializm,
                    przeleciec swoja slynna klawiatura?

no nie wstydz sie grzesznych mysli, upublicznij je- chetnie sie wszyscy posmiejemy.
                    • s.romeczek Re:frajerzy 24.01.12, 15:34
                      żona ryśka ( z klanu)
                      • kalllka Re:frajerzy 24.01.12, 16:43
                        o no prosze, kolezka probuje wyjsc z fopasa swoim sposobem- umniejszajac innej postaci

masz az tak szmatlawe pobudki, romek?

• piorex12 Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 05.02.12, 18:30
      Zgadzam się. I to mi sie podoba!
    • mnop2 Re: Mężczyzno nie daj się pokalać 05.02.12, 20:04
      o, coś dla Waginka :D

• corgan1 czyli on nie może jej uderzyć ale ona jego tak? 06.02.12, 05:27
      mając powód czy - bez powodu? nie ma różnicy.

Czy to nie jest dyskryminacja? I teraz pytanie - likwidując dyskryminację to idziemy w którym kierunku? w tym, żeby on też mógł ją lać czy żeby ona nie lała jego?
      • mariuszg2 Re: czyli on nie może jej uderzyć ale ona jego ta 06.02.12, 08:12
        czyli niech sie leja ale dla przyjemnosci i z umiarem moze ich to nawet pozytywnie nakreci na male cyganiatka...
      • lepian4 Re: czyli on nie może jej uderzyć ale ona jego ta 06.02.12, 11:47
        Papusza dostawala w slusznej sprawie od wszystkich cyganow, bo sie nauczyla czytac i pisac.
        Przezyla chyba tylko dzieki pomocy Tuwima, ktory zorganizowal jej pomoc, rowiez finanowa.
        Na tym przykladzie widyc wyraznie, co oznacza bic kobiete, gdy ma sie powod.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka