Dodaj do ulubionych

Co jest ważne...

25.11.12, 22:09
kiedyś trafiłam tu na wątek: twarz, czy ciało (co ważniejsze u kobiety) - pewnie podobnych były tu dziesiątki. ale żadnego sformułowanego w sposób, który jest dla mnie istotny.

1. dziś oglądałam program o mężczyznach szukających partnerek - i dowiedziałam się z niego więcej o oczekiwaniach mężczyzn niż kiedykolwiek usłyszałam w szkole, od koleżanek (umówmy się - koledzy w 4 oczy są mało wiarygodni;)), rodziców.

2. moja 12-letnia sąsiadka zwierzyła mi się kilka dni temu w windzie, że jej ojciec zrobił straszną awanturę w domu, bo okazało się, że przytyła 2 kilogramy w 2 tygodnie. i nie wiem, czy podziwiać go za to, że daje tej 12-letniej dziewczynce jasny przekaz, że fizyczność jest ważna, czy oburzyć się, że robi pranie mózgu 12-latce, która powinna być dzieckiem i mieć przekonanie, że jest wartościowa i doskonała, tylko dlatego, że jest jego dzieckiem (dodam, że dziewczynka jest naprawdę śliczna - ma duże oczy, ładny zarys ust, kształtny nos, jest szczupła, myślę, że będzie atrakcyjną kobietą).

no i - dochodząc do meritum - pytanie do mężczyzn - jakie są Wasze oczekiwania wobec kobiet?
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:15

> no i - dochodząc do meritum - pytanie do mężczyzn - jakie są Wasze oczekiwania
      > wobec kobiet?

Zasadniczo wymagałbym abyś sprecyzowała pytanie...
      Ale dziś tak wyjątkowo muszę zgodzić się ze stereotypami.
      Na czas krótki - liczy się figura, zwłaszcza proporcja talia/biodra
      na czas długi - liczy się twarz.
      Atawizm, ale cóż, nic na to nie poradzę...
      • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:30
        zasadniczo pytanie celowo zostało szeroko potraktowane, żeby usłyszeć co komu przychodzi na myśl w odpowiedzi na pytanie o wzajemną atrakcyjność (a w zasadzie aspekty wpływające na atrakcyjność kobiet jako partnerek)

• wersja_robocza Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:18
      A o rozumie wspomnieli coś? :>

Poza tematem... tatuś z historyjki oblał test na wspierającego ojca.
      • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:25
        no nie - wymagań co do rozumu nie mieli żadnych;)

za to miały być bardzo szczupłe, młode i...nie być feministkami;)
        • wersja_robocza Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:27
          Klasyka gatunku. A sami grzeszyli rozumem? Chociaż ciut?:> No ale skoro o rozumie nic nie wspomnieli, to odpowiedź można z dużym prawdopodobieństwem odgadnąć:>
          • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:33
            kwiat inteligencji to to nie był, ale potraktowałam to jako wskaźnik prostolinijności - nie mieli narzędzi, żeby ubrać swoje oczekiwania w gładkie formułki;)
            • wersja_robocza Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:37
              Proste chłopaki może to były to i proste oczekiwania. Chociaż ci bardziej skomplikowani wymieniają też rozum jako jeden z czynników decydujących, a potem i tak wybierają te z większym biustem.:cool:
              • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:45
                i właśnie dlatego pytam - nie po to, żeby się obrazić na rzeczywistość, tylko, żeby sobie tą rzeczywistość obejrzeć;)
              • minasz Re: Co jest ważne... 25.11.12, 23:07
                bzdura dla mnie najfajniejsze cycki to 3 potem 2 i 1 -4 ostatecznie moze byc a wyzsze mi sie nie podobaja :)
    • good_morning Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:24
      to w szkole juz sie uczy takich rzeczy? :D
      • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:28
        no właśnie nie uczy, a nie jestem pewna, czy to nie błąd.

ostatnio fascynuje mnie ewolucyjne podejście do życia, które wyjaśnia inne wątki na forum - np. dlaczego mężczyzna, którego żona/partnerka jest w ciąży może szukać kolejnej partnerki - poza stałym związkiem

ale ewolucyjne podejście nie tłumaczy co jest atrakcyjne, bo kanony piękna i priorytety się zmieniają. stąd pytanie
        • wersja_robocza Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:31
          maeve79 napisała:

> ostatnio fascynuje mnie ewolucyjne podejście do życia, które wyjaśnia inne wątk
          > i na forum - np. dlaczego mężczyzna, którego żona/partnerka jest w ciąży może s
          > zukać kolejnej partnerki - poza stałym związkiem

Co znaczy że może?
          • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:42
            nie chcę się wymądrzać, zwłaszcza na forum mężczyzna;) żeby nie dostać zaraz po łapkach

w książkach mówią, że zadaniem mężczyzny (ewolucyjnie) jest dbałość o przetrwanie gatunku, czemu jest podporządkowanych wiele procesów na poziomie chemii organizmu. jeśli spojrzeć na ciążę jako pewnik, że 'misja została wykonana' to można zrozumieć, że mężczyzna odchodzi i szuka kolejnych partnerek.

co oczywiście nie oznacza, że zawsze tak jest. bo do biologii dochodzi inteligencja, normy kulturowe, wyznawane wartości, osobowość, temperament i takie tam.
            • wersja_robocza Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:47
              Tak, wiem jak to tłumaczą w książkach, tylko pytam o to mężczyźni MOGĄ. Kto im pozwala? Co znaczy mogą?
              • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:51
                no wiesz...świadomemu człowiekowi zabronić zrobienia czegoś na co ma ochotę może tylko on sam... wszelkie inne zakazy są nieskuteczne
                • wersja_robocza Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:57
                  To prawda. Tylko może ja to co wyzej napisałaś odebrałam podobnie jakby było napisane na śniadanie mogą jeść jajka albo dżem, tak w czasie ciąży partnerki mogą sobie na boku kogoś znaleźć.;)
                  • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 23:02
                    no nie:)

ja też wolałabym, żeby było jak w reklamie beko;) ale decydować to sobie ja mogę o samej sobie i to też nie zawsze;)
                  • obrotowy mylny blond 25.11.12, 23:07
                    wersja_robocza napisała:
                    tak w czasie ciąży partnerki mogą sobie na boku kogoś znaleźć.

mylny blond.
                    na to mialy czas wczesniej.
                    • maeve79 Re: mylny blond 25.11.12, 23:13
                      no wiesz...odmiana przez przypadki

mianownik: ciąża partnerki
                      dopełniacz: ciąży partnerki

;)
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:49

maeve79 napisała:
          > ostatnio fascynuje mnie ewolucyjne podejście do życia, które wyjaśnia inne wątk
          > i na forum - np. dlaczego mężczyzna, którego żona/partnerka jest w ciąży może s
          > zukać kolejnej partnerki - poza stałym związkiem
          >

Nie zgodzę się.
          O ile cudze kobiety w ciąży na atrakcjności tracą o tyle własna (na bazie zapotrzebowania czysto ewolucyjnego) swoją atrakcyjność zachowuje. Bo dziecko potrzebuje samca/ojca dłużej niż przy samym poczęciu.
          • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:56
            to prawda...i nie prawda

prawda - to tłumaczy dlaczego tak wielu tatusiów zostaje przy żonach, nie odchodząc do kochanek, z którymi prowadzą równoległe życie

nie prawda, bo to nie wyklucza poszukiwania kochanki, nowej partnerki. posiadanie nowej/kolejnej partnerki nie zawsze jest jednoznaczne z porzuceniem poprzedniej. zwłaszcza dziś, kiedy właściwie jest na to przyzwolenie kulturowe
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Co jest ważne... 25.11.12, 22:58
              Wiesz.
              Układ poligamiczny - jawny czy skryty to temat na zupełnie inną dyskusję. Bo przy takim układzie rozkład "sił" pomiędzy kobietami a mężczyznami wygląda zgoła inaczej niż się na pierwszy rzut oka wydaje. Na przykład - tracą na nim głównie mężczyźni.
              • maeve79 Re: Co jest ważne... 25.11.12, 23:04
                to prawda - to na inną dyskusję - też ciekawą:)

bo mnie na serio ciekawi co jest ważne dla facetów, bo dla kobiet to wiem...z autopsji, że się tak wyrażę;)
    • obrotowy kutwa, od lat tu pisze :) 25.11.12, 22:45
      sprawna dziurka i lotny intelekt
      aha i zeby byla bogata z domu.

jak widac figura i uroda sa na drugim planie.
      ale co komu po drodze.
    • minasz Re: Co jest ważne... 25.11.12, 23:09
      moj ch ma stawac na ich widok i tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka