maeve79
25.11.12, 22:09
kiedyś trafiłam tu na wątek: twarz, czy ciało (co ważniejsze u kobiety) - pewnie podobnych były tu dziesiątki. ale żadnego sformułowanego w sposób, który jest dla mnie istotny.
1. dziś oglądałam program o mężczyznach szukających partnerek - i dowiedziałam się z niego więcej o oczekiwaniach mężczyzn niż kiedykolwiek usłyszałam w szkole, od koleżanek (umówmy się - koledzy w 4 oczy są mało wiarygodni;)), rodziców.
2. moja 12-letnia sąsiadka zwierzyła mi się kilka dni temu w windzie, że jej ojciec zrobił straszną awanturę w domu, bo okazało się, że przytyła 2 kilogramy w 2 tygodnie. i nie wiem, czy podziwiać go za to, że daje tej 12-letniej dziewczynce jasny przekaz, że fizyczność jest ważna, czy oburzyć się, że robi pranie mózgu 12-latce, która powinna być dzieckiem i mieć przekonanie, że jest wartościowa i doskonała, tylko dlatego, że jest jego dzieckiem (dodam, że dziewczynka jest naprawdę śliczna - ma duże oczy, ładny zarys ust, kształtny nos, jest szczupła, myślę, że będzie atrakcyjną kobietą).
no i - dochodząc do meritum - pytanie do mężczyzn - jakie są Wasze oczekiwania wobec kobiet?