Dodaj do ulubionych

Ranking najlepszych piw!

IP: *.com.pl 21.08.01, 15:28
Jakie lubicie piwka?
Moje typy:
1.Żywiec
2.EB
3.Okocim
4.Palm
Obserwuj wątek
    • Gość: Tolek Re: Ranking najlepszych piw! IP: 217.8.166.* 21.08.01, 17:37
      Staropramen (czeski)
      Beck''s
      Lech Pils (złota puszka, tylko w Wielkopolsce sprzedawany)
      Tyskie Książęce (trudno kupić w Warszawie, nie wiem, gdzie jest łatwo dotępny)
      • Gość: borys Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.spam.mim.pl 21.08.01, 18:00
        1. Żywiec
        2. Krone (dortmundzkie)
        3.
        4.
        5. Heineken
      • Gość: Eustachy Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.telia.com 21.08.01, 18:03
        Moje Warka ,Zywiec , Tyskie, Berchtesgadener Hell musi byc bardzo z
        chlodzone,Kulmbaher jasny max 5% jest taki co ma 18% ,ale nie da sie
        pic.Carlsberg,Harboe, Gösser itp.
        • Gość: wawa Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 19:13
          Gość portalu: Eustachy napisał(a):

> Moje Warka ,Zywiec , Tyskie, Berchtesgadener Hell musi byc bardzo z
          > chlodzone,Kulmbaher jasny max 5% jest taki co ma 18% ,ale nie da sie
          > pic.Carlsberg,Harboe, Gösser itp.

Jeśli pisząc 18% masz na myśli nasycenie, które podaje się na ogół w stopniach,
          to może być , ale jeśli masz na myśli alkohol to takiego piwa nie ma na świecie.
          Najwyższa zawartość alkoholu w piwie nie może przekroczyć 8% wagi.
      • Gość: gonzor Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 21:54
        a na południu polszy tyskie leje się i leje, jest w każdej knajpie
      • manson Re: Ranking najlepszych piw! 18.11.01, 01:10
        Królewskie Tyskie - znajdziesz w Tychach i na Śląsku. Pozdr.
    • Gość: Michal Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.telia.com 21.08.01, 18:17
      Warsteiner
      • Gość: Strzyga Re: Ranking najlepszych piw! IP: 212.180.136.* 21.08.01, 19:40
        1. Kronenbeurg (ale dawno go nie bylo)
        2. Urgell
        3. Lech
        4. ostatnio Reds, no ale ja jestem baba, to sie moge do tego przyznac
      • Gość: gonzor Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 21:59
        w skali Pocket Beer Book warsztajn dostał 1* na 5 maksymalnych
        ja tam wolę czeski pilsner urquell jedyne 5* ale w czechach w knajpie prosto z
        beczółki polecam Krnov i knajpki na ryneczku
    • Gość: Tom Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.pentor.com.pl 22.08.01, 09:18
      1. Królewskie
      2. Palm
      3. Żywiec
      4. Specjal (tylko na mazurach)
      5. Leżajsk
      • Gość: Ira Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.01, 11:36
        1. DAB
        potem długo, długo nic
        10.BECK''S
        11.REDD''S, chociaż właściwie trudno powiedzieć, czy to piwo, czy gazowany sok
        jabłkowo-jakiśtam z niewielką ilością alkoholu (4,5%), ale zimny Redd''s w
        czasie upału jest idealny.
        • Gość: Tomek Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.pentor.com.pl 22.08.01, 14:25
          nie darze specjalnym powazaniem zagramanicznych piw... moze dlatego, ze mozna
          je kupic przede wszystkim w puszkach... a piwo w puszce to juz nie to samo...
          a co sadzicie o takich wynalzakach jak corona czy desperados? dla mnie to
          obciach na maksa...
          • Gość: Strzyga Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 15:09
            Corona i Desperados to nie obciach na maksa tylko takie piwo leje sie za
            oceanem, i nie tylko, litrami w gardla i towarzystwo jest zadowolone. Taka
            lepsza oranżada. Ot co. Na meksykańskie upały w sam raz
            • Gość: Tom Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.pentor.com.pl 22.08.01, 16:31
              nie ma takiego upału, na który nie byłby najlepszy zimny Król!
          • Gość: Ira Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.01, 18:35
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> nie darze specjalnym powazaniem zagramanicznych piw... moze dlatego, ze mozna
            > je kupic przede wszystkim w puszkach... a piwo w puszce to juz nie to samo...
            > a co sadzicie o takich wynalzakach jak corona czy desperados? dla mnie to
            > obciach na maksa...

Eeeeeeee, ja nie widziałam Daba w puszce. Najlepsze piwa są w gustownych
            butelkach z tym fajnym zmaknięciem, jaki bardzo dawno temu miały w Polsce
            oranżady. Jak się to-to nazywa?

• mirunika Re: Ranking najlepszych piw! 28.01.02, 22:55
              1000razy 10.5.
    • suzume Re: Ranking najlepszych piw! 22.08.01, 15:33
      Pias
      • suzume Re: Ranking najlepszych piw! 23.08.01, 09:28
        A oprócz Piasta Asahi i Kirin
    • Gość: darek Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 17:56
      1.Warsteiner
      2.Radeberger
      3.Stella d''Artois
      4.Krakus
      5.Fisher
      • Gość: gonzor Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 22:02
        Gość portalu: darek napisał(a):

> 1.Warsteiner
        > 2.Radeberger
        > 3.Stella d''''Artois
        > 4.Krakus
        > 5.Fisher

a jak twoja wątróbka to znosi
    • Gość: Wadziu Re: Ranking najlepszych piw! IP: 212.106.173.* 23.08.01, 08:19
      1 Tyskie
    • Gość: schab Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 08:28
      A Kipera znacie!
      • Gość: tomciob Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 12:07
        Kiper to chała.

Lubię też od czasu do czasu stary dobry browar gdański
        - Kaper
        - Heveliusz
        - Gdańskie (teraz nie spotykam)

Z pozdr. (tomciob)
        • Gość: Ronja Re: Ranking najlepszych piw! IP: 212.244.252.* 23.08.01, 13:07
          Zywiec
          Lech
          Zwierzyniec
          Heweliusz
          Belfast
          • Gość: Tom Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.pentor.com.pl 23.08.01, 15:18
            faktycznie Belfast czasem jest fajny, ale to bardzo "nierówne" piwo... zdarzylo
            mi sie kupic swietne jak i takie, ktore nie nadawalo sie do niczego...
            A co sadzicie o Ale?
            • Gość: Jerzol Re: Ranking najlepszych piw! IP: 157.25.119.* 23.08.01, 17:08
              1.Żywiec
              2.Hoegaarden
              3.Jupiler
              4.Leffe
              • Gość: luuk Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 23.08.01, 21:33
                LEEEEEEECH
                • Gość: wojtek Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.att.com 23.08.01, 21:55
                  Z krajowych najlepsze jest Tyskie. Najlepsze na swiecie sa piwa Czeskie.
                  Corona dobra na Meksyk. Maja tam tez browar ktory sie zwie - BOHEMIA. Smakuje
                  swietnie z meksykanskim jedzeniem (bardzo pikantnym). Kiedys bylo dobre
                  australiskie - Fosters, ale sie zepsulo. Zostaly im tylko dobre reklamy.
    • Gość: sven Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.ipartners.pl 24.08.01, 07:49
      jezeli chodzi o smak to mozna wymienic pare piw: zywiec, EB. Jezeli chodzo o
      jakosc, to tylko piwa niemieckie sa naturalnymi piwami produkowanymi wg czystej
      receptury. Pozostale piwa zawieraja substancje sztuczne. Tu natomiast jeszcze
      jedna roznica: od naturalnych niemiecki piw rosnie bardziej brzuch anizeli od
      innych z zawartoscia substancji sztucznych. pomimo to czy polskie czy
      niemieckie lub inne, pieknie schlodzone smakuje cudownie w te upalne dni.
      • Gość: zzk Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 15:07
        ostatnie experymenty: -Królewskie blee, blee, blee
        -Daab blee,blee
        -Brook sambor czy sambar blee,blee
        a stare wypróbowane -Brook Martin wspomnienia znad morza,
        czeskie piwa są extra z knedliczkami i sosem plus mięsko,
        Tyskie dla odmiany,
        Okocim mocny na zieloną trawkę,
        we Wrocławiu w knajpie na rynku zapraszam do Highlandera, gdzie siedząc w
        piwnej beczce napijesz się Highlandera stronga.
        Tak to piszę i proszę proszę jak to piwo wpływa na wspomnienia.

• Gość: Daal Re: Ranking najlepszych piw! IP: 195.187.93.* 26.08.01, 16:53
      Polska młodzież pije polskie piwo:
      1. Złoty król - reminiscencja (smak i forma) późnych lat propagandy sukcesu.
      2. Leżajsk - najlepsza w Polsce woda z Pogórza.
      3. Belfast - oryginalny z Jabłonowa, wchodzi jak woda, nokautuje jak Tyson
      Gołotę.
      Pozdrawiam.

• Gość: marcin Re: Ranking najlepszych piw! IP: 157.25.99.* 27.08.01, 06:53
      Wel Scotch, ale z beczki. W Polsce nie ma z beczki. Od czasu do czasu można
      kupić w Auchan w butelce .25 w opakowaniu zbiorowym (6 butelek). Drogie. Jedna
      flacha wychodzi na 5 PLN.
      • Gość: Nowy Re: Ranking najlepszych piw! IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 03.09.01, 07:55
        Zapomnieliscie o najlepszym piwie pod sloncem. PAULANER HEFE WEIZENBIER - krol
        Oktoberfest. Najlepsze na swiecie piwo pszeniczne. A jak nie ma PAULANERA to
        Pilsner Urquell jest dobry na wszystko.
        • Gość: spiegel Re: Ranking najlepszych piw! IP: 194.181.36.* 04.09.01, 15:50
          w koncu ktos wspomnial o piwach pszenicznych (pszeniczno-drozdzowych) - to
          zpelnie inna bajka niz wszystkie piwa dolnej fermentacji - aromat, smak, barwa -
          rewelacja !
          polecam wszystkim piwo Ayinger - oczywiscie pszeniczne, rewelacyjny jest takze
          Weihenstephaner z - jak glosi reklama - najstarszego browaru na swiecie.
          co do paulanera - niezly, ale jest to raczej ,,popbier" - trudno cokolwiek mu
          zarzucic, ale na kolana nie powala. I trudno nazwac go krolem Oktoberfest - bo
          w ,zelcie" Paulanera raczej go chyba nie leja - a Paulaner - Oktoberfest - Bier
          nie jest pszeniczny.
          ostatnie piwo pszeniczne w Polsce warzono we Wrocławiu - w knajpie - browarze
          Spiz - bylo naprawde niezle - porownywalne z Ayingerem.
          pozdrawiam wszystkich wielbicieli piw pszenicznych
          • Gość: orion Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.bratniak.krakow.pl 04.09.01, 18:39
            1. Warka Jasne Pełne
            2. Warka (P)STRONG
            3. Okocim Zagłoba
            4. Austriacki Gosser
            5. Czeski Zlaty Bazant
            • Gość: żywy Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 19:57
              Gość portalu: orion napisał(a):

> 1. Warka Jasne Pełne
              > 2. Warka (P)STRONG
              > 3. Okocim Zagłoba
              > 4. Austriacki Gosser
              > 5. Czeski Zlaty Bazant

Zlaty Bażant jest słowacki a nie czeski!!!!!!!!!!!!
          • Gość: kamil Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.p.lodz.pl 07.09.01, 18:54
            Dzieki za pozdro bo tez lubie pszeniczne ale najblizej gdzie robia to w
            Niemczech :-(. Poza tym jestem fanem malych lokalnych browarow. IMHO z polskich
            najlepszy byl kasztelan (jak sie jeszcze nazywalo kasztelanskie) z Sierpca ale
            teraz troche poszli w ilosc zamiast w jakosc. Tez jest OK ale to juz nie to ;-/
    • Gość: Ro Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.kom-net.pl 08.09.01, 16:31
      Jesli będziecie kiedyś w Holandii albo Belgii spróbujcie "De Konick" - super
      • Gość: marcin Re: Ranking najlepszych piw! IP: 62.148.83.* 18.10.01, 12:50
        Z szacunkiem dla wszystkich, ale ktoś tu nie mówi prawdy, podajecie nazwy piw
        zagranicznych po to żeby komuś zaimponować? Jestem przekonany że wielu z Was
        wypisuje nazwy gdzieś przeczytane , albo usłyszane od ... Bo jak inaczej
        wytłumaczyć wzrost sprzedaży polskich piw przy niskiej nie zmieniajacej się
        strukturze sprzedaży piw zagranicznych! A może wszyscy tu jesteście wyjątkiem
        do badań marketingowych pijący zagraniczne piwa. Polskie piwa (markowe)
        zdobywaja coraz więcej medali na wystawach i konkursach organizowanych poza
        granicami , a nawet naszym kontynentem. Pozdrawiam i więcej szczerości w
        wypowiedziach.
        • Gość: A. Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 09:33
          hihi na innych kontynentach to zdobywają medale piwa Komopanii Piwowarskiej (tj
          Tyskie, Lech i Reds). A nic dziwnego w tym nie ma, bo Kompania w 100% należy do
          SAB - czyli Browarów Południowo Afrykańskich - jednego z największych na
          świecie potentatów w branży ... A oni staraja się, aby ich piwa wygrywały - i
          znaja dobrze gusta na swiecie.
          Polecam stronkę www.sab.co.za/
          Tam się można tego wszystkiego doczytać.
    • Gość: jessie Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.corlis1.pa.home.com 11.10.01, 20:08
      1. Tyskie
      2.
      3.
      4.
      5.
      6.
      7.
      8. zywiec ( w usa kosztuje 5$ )
      9. miller
      10. heineken

• Gość: frugo Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 22:28
        Gość portalu: jessie napisał(a):

> 1. Tyskie
        ot cała prawda, nie da sie tego z niczym porównac. Kazdy ma inny smak i inne
        okoliczniści picia tez wpływaja na ocene , ja nieraz chciałem byc oryginalny i
        próbowałem innych piw - nie udało sie zmienic mego gustu, tyskie gronie lub
        książęce poznaje rozpoznaje wsród 10 innych z zamkniętymi oczami.Pozdrawiam
        wszystkich nad kufelkiem i szklanką!
    • zaholec Re: Ranking najlepszych piw! 26.10.01, 21:07
      1. PALM - schłodzony, delikatnie spieniony, jest boski, cudowny, nie jest
      gorzki, a jedynie ciepły w smaku, mocny, nasycony aromatem.
      2. GUINNESS - jedynie lany z beczki, świeży, aromatyczny. To jest jedyne piwo
      dobre zawsze i wszędzie (pod warunkiem zachowania kultury przechowywania i
      nalewania).Polecam w pubie "Pod Papugami" w Krakowie. Oczywiście w Wawie w
      pubie O'Morgans w Centrum. Drugie miejsce tylko za dość wysoką cenę.
      3. BOSMAN - tylko granatowa wersja, dostępny na Pomorzu. Świetny na spokojny,
      upalny wieczorek przy dobrze uwędzonej rybce. Palce lizać wszystkim Paniom !!!
    • Gość: men Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.10.01, 03:07
      Ja osobiście piwo o nazwie: beczka pywka.
      • Gość: zolza Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.oxs.stores.easyeverything.com 18.11.01, 15:41
        1.bud
        2.zywiec
        3.beck
        4.tyskie
        5.sol
    • Gość: Rick Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.01, 22:15
      Panowie,

moim zdaniem nikt nie ma prawa na wypowiadanie sie o piwie, kto go nie pil w
      Monachim, zwlaszcza na Oktoberfescie, z drewnianej beczki. Monachim jest
      stolica piwa, a Bawaria jej krolestwem. W Bawarii piwo jest wg prawa
      podstawowym srodkiem odzywiania sie. Jak chleb.
      Na nastepny urlop polecam panom trase "piwna". np. Praga - Monachium - Garmisch-
      Partenkirchen, na rowerku, aby spalic kalorie. Wtedy dopiero bedzieta wiedzec,
      co to jest piwo!
      Moim ulubionym piwem jest Augustiner zu Monachim!
      • Gość: siwy Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.chello.pl 05.12.01, 19:27
        od lat pije piwo heineken,jest moim zdaniem najlepsze,zonie tez smakuje
        • freud Re: Ranking najlepszych piw! 06.12.01, 09:59
          1. Zywiec
          2. Zywiec
          3. Zywiec
          4. Stella Artois
          5. Cardinal
          6. Franziskaner (przeniczne)
          7. Lech
          8. Piast
          9. Tuborg
          10. Carlsberg

Zatem tylko Lagery (no, moze oprocz no. 6), zadne Ale ani Bittery, czy Speciale a tym bardziej ciemne.

Pozdro,
          Sigi
          • freud Re: Ranking najlepszych piw! 06.12.01, 10:01
            Oczywiscie mielem na mysli pszeniczne, nie przeniczne... Literowka ;)))

freud napisał(a):

> 1. Zywiec
            > 2. Zywiec
            > 3. Zywiec
            > 4. Stella Artois
            > 5. Cardinal
            > 6. Franziskaner (przeniczne)
            > 7. Lech
            > 8. Piast
            > 9. Tuborg
            > 10. Carlsberg
            >
            > Zatem tylko Lagery (no, moze oprocz no. 6), zadne Ale ani Bittery, czy Speciale
            > a tym bardziej ciemne.
            >
            > Pozdro,
            > Sigi

• Gość: okęciak Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 21:12
              Ja jestem zwolennikiem polskich browarów ,zagraniczne to jak woda po zmywaniu
              jakie by nie bylo.
            • Gość: Szybki Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.proxy.aol.com 07.01.02, 23:40
              To zalerzy jakie czesto pijesz i co polubisz - ja natomiast wole
              Heineken,Becks,Moosehead i Sapporo.Lecz kazda osoba ma swoje opinie. Pozd. z
              Kaliforni
    • Gość: Ewa Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 00:33
      Ranking piw krajowych prawdziwej kobiety:

1. Książęce Tyskie
      2. Dortmunder Strong (czarny)
      3. Tyskie - Gronie
      4. Mocny Król - najlepiej pić w Warszawie nad Wisłą
      5. Lech - najlepiej smakuje w Poznaniu
      • znawca Re: Ranking najlepszych piw! 08.01.02, 15:49
        Moje typy:
        1 Siki weroniki
        hihihihihihihi dobre, co?
    • Gość: ka. Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.osiedle.rybnik.net.pl 08.01.02, 19:24
      Guinness,ale tylko z beczki.I czeski Kelt.
    • ergil Re: Ranking najlepszych piw! 11.01.02, 17:47
      1. OKOCIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (prawie każdy)
      2. Guinnes (ale oryginalny, najlepiej na miejscu)
      3. Spitfire
      • Gość: axel Re: Ranking najlepszych piw! IP: 10.5.16.* 14.01.02, 21:26
        1. Weihenstephaner (pszeniczne)
        2. Okocim O.K. Beer
        3. Tyskie Ksiazece
        • Gość: nina Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.*.*.* 15.01.02, 10:00
          1. Desperados
          2. Palm
    • qubacz Re: Ranking najlepszych piw! 16.01.02, 13:25
      Browar Łomża tudududu!!! Browar Łomża tudududu!!!
      Bo najlepszy gul to łomzyński full tra lala
      i łomzynskie lalki
    • Gość: gosc Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.sympatico.ca 16.01.02, 16:27
      TYSKIE ponad wszystkie
      lezajsk
      beck's
      corona
    • kola Re: Ranking najlepszych piw! 17.01.02, 09:24
      1. czarny, elblaski 'Specjal' rulezzz..
      2. Tyskie - bardzo zacne
      3. EB
      4. Zywiec

..pare lat temu [zanim jeszcze na rynq pojawiuy sie wszystkie sikacze
      typu 'strong'] Elbrewery wypusciuo na rynek umiarkowanie mocne, czerwone
      piwo 'Red' - byuo rewelacyjne; nie widze go juz jednak od dluzszego czasu, nad
      czym niezmiernie ubolewam.. :(
    • Gość: PaJacek Re: Ranking najlepszych piw! IP: 197.25.27.* 31.01.02, 11:21
      1 GUINNESS
      2 kilkenny
      3 leffe
      4 zywiec

BFN! :-)
      • Gość: Magda Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.chello.pl 18.02.02, 00:47
        Ja i moje znajome kobitki lubimy Red'sa. Oprócz tego 10,5. A mój chłop tylko
        Tyskie.
    • Gość: tommyboy Re: Ranking najlepszych piw! IP: 62.233.169.* 18.02.02, 16:35
      Nie lubię słodkiego piwa. Bardzo dobre jest piwko Łomża - (dostępne w północno-
      wschodniej Polsce) - i stosunkowo niedrogie. Zawsze gdy jestem na wakacjach, na
      Suwalszczyźnie, to tylko je piję. Oczywiście świetny jest Hevelius, ale
      bojkotuję Elbrewery odkąd produkcje przenieśli do Elbląga - -wszystko przez
      p****go Heinekena.
    • Gość: noras Re: Ranking najlepszych piw! IP: 212.244.59.* 07.03.02, 23:43
      Kategoria jasne:
      Pilsner Urquell
      Kategoria top fermented (Palm):
      Palm
      Kategoria porter:
      jeszcze nie trafiłem na nic do wyróżnienia.
      • remislanc Re: Ranking najlepszych piw! 08.03.02, 10:51
        Przejżałem wszystkie (65) opinii i nikt nie lubi FOSTERS'A! Zimny, australijski
        fostersik.Ostatnio była w oszołomie promocja- Pucha 0.5l 2,99 złocisza.Nabylem
        2 ostatnie zgrzewy.
        • Gość: barbo Re: Ranking najlepszych piw! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 22:46
          1. pilsner urquel
          2. kriek (belgiejskie z wiśnią)
          3. guiness
          4. każde czeskie, bo wywożąc go do Polski, po odliczeniu Vat wychodzi grubo
          poniżej 1 zł za 0,5 litra. W knajpie w Republice Czeskiej 2-3 zł. Nawiasem
          mówiąc wódka kosztuje poniżej 10 zł za 0,5 litra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka