Dodaj do ulubionych

dostalem oferte pracy w Anglii? co robic???

IP: 193.138.110.* 02.08.04, 18:42
Postaram się w skrócie przedstawić moją sytuację:

25l, wyższe wykształecenie(zarządzanie na uniwerku)

W kraju pracuje w dużym banku(centrala), stanowisko asystenckie przy obsłudze
klientów instytucjonalnych zarobki netto to ok 1300 zł, szanse na rozwój i
awans marne

Dodatkowo mam samochód, mieszkanie(mam narazie taki układ ze płace tylko
opłaty), nie mam kokosówa ale generalnie podoba mi sie w kraju

mając ww. sytuację dostałem propzycję pracy w Anglii, jako menager w PizzaHut
(take away) - przyuczenie ok 3-6 mc - stawka minimalna czyli ok 5000zl/mc :),
po tym dostaje swój lokal 20000 funtów/rocznie + procent od obrotu, kontrakt
min. rok (wszystko pewne mój kumpel juz tam jest)

CO BYŚCIE ZROBILI NA MOIM MIEJSCU???? ja mam 1000000 myśli na sekunde!

Obserwuj wątek
    • Gość: krowawkropki Re: dostalem oferte pracy w Anglii? co robic??? IP: *.access.uk.tiscali.com 02.08.04, 19:05
      jechac natychmiast. tu jest super! powodzenia!!!!!
      • Gość: mariusz Re:jest superowo :) IP: *.ipt.aol.com 02.08.04, 19:36
        Taa.. polecam gorąco, jest rewelacyjnie. TYlko pamiętaj o tym żeby nic nie
        przeliczać na zł. i to co z twojej perspektywy jest sufitem tutaj bedzie
        podłogą , niestety :( (800 funciaków na miesiąc :/) Poczytaj wątki dotyczące
        kosztów w Anglii to sie przekonasz. Poza tym przyszły wakacje, nowa fala
        studentów...
        • Gość: B. Re:jest superowo :) IP: 193.138.110.* 02.08.04, 20:05
          bylem juz w anglii rok i wiem o co chodzi....
          w tym konkretnym przypadku praca juz na mnie czeka, a koszty utrzymania są b
          niskie jak na anglie mieszkanie 15f/tyd + zarcie w knajpie do czasu az
          zaczniesz zygac pizza
          • Gość: krowawkropki Re:jest superowo :) IP: *.friaco.access.uk.tiscali.com 03.08.04, 11:41
            wiesz, to chyba najmniejszy problem. a poza tym, kto powiedzial, ze jak ci sie
            nie spodoba, to nie mozesz wrocic? chyba cyrografu z tym pizza hut nie
            podpisujesz??? zawsze warto cos zmienic w zyciu. a poczatek, jak piszesz, masz
            calkiem niezle zabezpieczony.
            ja przyjechalam ponad 2 lata temu, zupelnie w ciemno, nawet nie marzac o
            wejsciou do ue i zyje, i to calkiem, odpukac, niezle.
    • gomory Re: dostalem oferte pracy w Anglii? co robic??? 02.08.04, 21:42
      I jeszcze do tego sa teraz tanie linie do Londynu... Powinienes mi za te rade
      do konca zycia dziekowac, ale nie zapominaj o swoich polskich korzeniach i
      Dywizjonie 303 ;).
    • Gość: A. Re: dostalem oferte pracy w Anglii? co robic??? IP: *.acn.waw.pl 03.08.04, 12:41
      Chyba bym na Twoim miejscu wyjechał, chociażby dla samej przygody. 1300 zł/mc
      netto to żadna rewelacyjna kasa, więc jak nic (np. jakaś fajna dupa) Cię tu nie
      trzyma, to się nie zastanawiaj, tylko jedź/leć.
    • Gość: Max Re: dostalem oferte pracy w Anglii? co robic??? IP: *.mad.east.verizon.net 03.08.04, 13:16
      Jedz!!!
      Manager w Pizza Hut to napewno nie twoja przyszlosc i jestem pewny ze z takich
      zarobkow nie bedzie ci latwo ale. Ale po jakims czasie na pewno sie ustawisz,
      nauczysz jezyka, znajdziesz inna prace i nie pozalujesz wyjazdu. Jak
      powiedziales tam gdzie jestes nie masz wielkiej szansy na avansy i wydaje mi
      sie ze jak nie pojedziesz to bedziesz do konca zycie zalowal tego co moglo byc.

menager w PizzaHut
      (take away) - przyuczenie ok 3-6 mc - stawka minimalna czyli ok 5000zl/mc :),
    • rudy_g A ja bym się nie zastanawiał. 03.08.04, 14:28
      Jak nawet Ci się nie ułoży to zawsze pozwiedzasz.
      Same plusy stary, same plusy.

Więc miłego lotu i dobrej zabawy.

Podaj mi swój numer, może będziesz potrzebował zastępcy??
      • cynick1 Re: A ja bym się nie zastanawiał. 03.08.04, 14:43
        znajomy pracowal na stanowisku dyrektora w podobnym zakladzie i zrezygnowal
        bo wg niego byl zapierdyk ale on jest troche miekkim robiony.
        jezeli Cie nic nie trzyma to jedz bo z ta kasa to raczej kiepsciutko przeciez
        glowy nie urwia a zawsze to jakas zahaczka

pzdr.
        • Gość: B. Re: A ja bym się nie zastanawiał. IP: *.osk.pl / *.osk.pl 03.08.04, 18:59
          no, dzis dałem wypowiedzenie.
          jeszcze w weekend jade do budapesztu na faithless i za 2 tyg witaj Shefield

dzieki za posty
          pozdrawiam
          SeeYa Gays

jak cos sikor0@yahoo.com
          • Gość: krowawkropki Re: A ja bym się nie zastanawiał. IP: *.access.uk.tiscali.com 04.08.04, 00:30
            dzielny chlopak, trzymam kciuki :-)
            • Gość: Max Tak trzymac! IP: *.126-crolim.fortalnet.com.br 04.08.04, 00:50
              Zycie jast za krotkie zeby sie wachac i nie ryzykowac.
              Powodzenia.
    • Gość: etd To jakas dziadowska Pizza Hut musi byc IP: *.bchsia.telus.net 04.08.04, 08:02
      i dlatego nikt z tubylcow nie chce tam pracowac.
      Musisz byc ostrozny.
      Jedz nawet po to aby sie nauczyc angielskiego-lub douczyc.
    • Gość: camel Jezeli masz 100% gwaranci to jedz IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 08:31
      to zawsze duze mozliwosci.
      tam juzmozesz szukac dalej.

camel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka