Dodaj do ulubionych

Jacek Kaczmarski - APEL O POMOC!!!

IP: 195.117.4.* 08.04.02, 10:50
Witam! Kim jest Jacek Kaczmarski mam nadzieje nie musze tłumaczyć - poeta,
śpiewak, bard. Niestety - Jacek zachorował na nowotwór przełyku. Potrzebne są
pieniądze na bardzo kosztowne leczenie za granicą. Podaję numer konta na które
można wpłacą pieniądze. Liczy się naprawdę każdy grosz:

SPOŁECZNA FUNDACJA LUDZIE DLA LUDZI
Pekao S.A. I ODDZIAŁ POZNAŃ
12401747-01618062-2700-401112-107
Hasło: "Jacek"
Tytułem : "Pomoc dla Jacka Kaczmarskiego w chorobie"

Sytuacja jest naprawdę bardzo poważna. Zainteresowanych wszelką pomocą lub
szczegółami zapraszam na stronę organizacyjną akcji pomocy: www.jk.prv.pl
(istnieje mozliwosc zapisania sie na liste informacyjna o biezacej sytuacji)
oraz na grupe dyskusyjna o Kaczmarskim (nalezy wyslac pusty mail z
tematem "subscribe" na adres kaczmarski@tawerna.art.pl).
Jeszcze raz apeluję do wszystkich miłośników, obecnych i dawnych słuchaczy.
Pomóżmy Mistrzowi! Niech nie będzie tak, jak w Jego piosence. Niech "śpiewak
nie pozostaje sam"!

Kraśny

krasnyj@go2.pl lub krasnyj@jk.prv.pl

PS. Zapraszamy też na koncerty z których dochód będzie w całości przeznaczony
na leczenie Jacka. Wszystkie informacje na podanej stronie.

PS2. Już 19 kwietnia koncert dla Jacka w klubie "Alfa" na placu Narutowicza
Obserwuj wątek
    • Gość: paul Re: Jacek Kaczmarski - APEL O POMOC!!! IP: 193.0.117.* 08.04.02, 13:28
      To fałszywka, bo nie wierze, zeby sam Kaczmarski sam tak naciagal ludzi w
      ubogiej Polsce. Jako Australijczykowi przysluguje mu bezplatne leczenie na
      swiatowym poziomie, wiec po co niby mialby wyciagac szmal od Polakow?

PS. Krasny, zapomniales o umieszczeniu tego watku chyba juz tylko na
      forum "Dom", skoro nawet "Auto-Moto" jest dla Ciebie odpowiednie na wyludzanie
      pieniedzy na rzekome leczenie "barda"!
    • Gość: leslawc Re: Jacek Kaczmarski - APEL O POMOC!!! IP: 172.29.20.* 08.04.02, 16:29
      Dupek jestes kto jak kto ale Jacek Kaczmarski na brak gotowki narzekac nie moze.
      Przez lata pracowal za wielka kase w Monachium dla Radia Wolna Europa.
      Potem sobie kupil farme jesli sie nie myle to w Nowej Zelandii a nie w
      Australii. Poza tym wydal pare plyt i na tym tez nie stracil.
      Pachnie mi to wielkim oszustwem .................
    • Gość: leslawc Re: Jacek Kaczmarski - APEL O POMOC!!! IP: 172.29.20.* 08.04.02, 16:37
      Sorki moze poprzednia moja wypowiedz byla nie do konca przemyslana. Po
      odwiedzeniu strony wyglada to na autentyczna akcje. Jacek palil papierosa za
      papierosem, alkoholu tez nie unikal .... nie zebym go krytykowal. Jego piosenki
      na poczatku emigracji bardzo mi pomogly przetrwac. Dziwi mnie tylko ze biedny
      narod ma finansowo wspomagac kogos kto wlasciwie na brak pieniedzy cierpiec nie
      powinien. Zycze mu z calego serca powrotu do zdrowia ale finansowa go nie
      wespre ........wole wspierac slepnace dzieci w Afryce
      • Gość: Eryk Re: Jacek Kaczmarski - APEL O POMOC!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 01:06
        Gość portalu: leslawc napisał(a):

> Sorki moze poprzednia moja wypowiedz byla nie do konca przemyslana. Po
        > odwiedzeniu strony wyglada to na autentyczna akcje. Jacek palil papierosa za
        > papierosem, alkoholu tez nie unikal .... nie zebym go krytykowal. Jego piosenki
        >
        > na poczatku emigracji bardzo mi pomogly przetrwac. Dziwi mnie tylko ze biedny
        > narod ma finansowo wspomagac kogos kto wlasciwie na brak pieniedzy cierpiec nie
        >
        > powinien. Zycze mu z calego serca powrotu do zdrowia ale finansowa go nie
        > wespre ........wole wspierac slepnace dzieci w Afryce

A Mickiewicz miał mnóstwo kochanek i nie wiadomo, po jakiego czorta pojechał do
        tego Konstantynopola, żeby tam umrzeć na cholerę. Słowacki był pedofilem i
        narkomanem (ogłosił to niedawno jakiś pseudouczony), Wyspiański padł na syfilis,
        a paru innym "yntelektualystom" to nogi śmierdziały... Ech żesz wy - z wami,
        szanowni ziomkowie, to lepiej się nie zadawać. Znam parę sympatyczniejszych
        narodów, z którymi wolałbym nawet zgubić niż znaleźć. Z wami - ani jedno, ani
        drugie; omijać z daleka, szerokim łukiem! I jeszcze z ostatniej chwili: ten
        pieprzony Norwid, który się nie mył przez ostatnie lata życia, dorobił się
        niezłej kwatery - ma na Wawelu fajne wyrko w podziemiach katedry, obok dziwkarza
        Adama i Julka-amatora kwaśnych jabłek...
        A kit wam w oko!
    • Gość: Władek Władek potrzebuje na wakacje!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.04.02, 15:11
      Ludzie, na Boga, ulitujta sie i dajta ze 3 tysiaki - toz ja gdzieś chce
      wyjechać! Sam ni mom, skund brać? Daj, panie, daj...
      PS Sikajmy na Jacka! Trzy, cztery - lejemy!
      • Gość: Eryk Re: Władek potrzebuje na wakacje!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 23:07
        Gość portalu: Władek napisał(a):

> Ludzie, na Boga, ulitujta sie i dajta ze 3 tysiaki - toz ja gdzieś chce
        > wyjechać! Sam ni mom, skund brać? Daj, panie, daj...
        > PS Sikajmy na Jacka! Trzy, cztery - lejemy!

Trzy cytaty: C. K. Norwid "Polacy to wielki naród, ale żadne społeczeństwo". J.
        Piłsudski: "Dla Polaków można zrobić wszystko, ale z Polakami - nic". Powiedzenie
        z terenu b. ZSSR, gdy ktoś wychwala ustrój komunistyczny: "Jeszcze nas za mało
        bili".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka