Dodaj do ulubionych

prefumy - help!

23.07.15, 15:45
wczoraj byłam w Seforze i próbowałam znaleźć jakiś zapach dla mojego M. miałam wrażenie, że wszystko na półce pachnie tak samo, że to są takie nijakie perfumy dla sformatowanych gości z Mordoru. znacie jakąś męską wodę z charakterem? możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • fuzja-jadrowa Re: prefumy - help! 24.07.15, 16:08
      Z charakterem? Może YSL Kouros, Pasha de Cartier, Cartier Declaration, Versace Dreamer?
    • mariner4 Polecam "Ted Lapidus" 26.07.15, 07:23
      Używam przez całe życie, kolejnej już wersji. Jest bardzo rzadko spotykana.
      Nie ma jej w Sephorze i normalnych perfumeriach, nawet tych dobrych. Można poszukać w sieci. Sobie kupuję tzw testery, czyli normalne flakony w prostych pudełkach z białego kartonu. Jest tańsza od tej w eleganckich opakowaniach. Na prezent jednak ta droższa wersja się nadaje. Cena około 300 PLN za 100 ml wody toaletowej. Bywa na lotniskach, gdzie często kupowałem. Jest wydajna i flakon stracza na długo.
      Na przykład:
      www.fragrantica.pl/perfumy/Ted-Lapidus/Black-Soul-Imperial-12949.htmlPolecam.
      M.
      • mariner4 Błąd w linku. Winno być 26.07.15, 07:26
        www.fragrantica.pl/perfumy/Ted-Lapidus/Black-Soul-Imperial-12949.html
        M.
      • fuzja-jadrowa Re: Polecam "Ted Lapidus" 27.07.15, 14:02
        Nuty wyglądają nieźle, dość bezpiecznie. Używasz Lapidusa przez cały rok?

Co ciekawe, na polskiej stronie fragrantiki wg testujących dominują kawa, mięta i żywica bursztynowa, na angielskiej - przyprawy, potem kawa i mięta, żywica dopiero po skórze.

A jak zapach rozwija się na Twojej skórze? Bardzo czuć tę miętę?
        • mariner4 Tak. Mam trzy 28.07.15, 12:10
          o różnych cenach. Na co dzień w szarym flakonie "Pour Home" za bodaj 70PLN. "Black Extreme" za ok 150PLN i Extra, czyli "Black Soul" na extra okazje. One są w tym samym stylu choć różnej klasy.
          Kiedyś produkowali tylko dla mężczyzn. Nie tylko kosmetyki. Ted Lapidus to dom mody męskiej. Jakiś czas temu zaczęli produkować kosmetyki dla pań. I to był chyba błąd marketingowy.
          Ja to bardzo lubię i jest małe prawdopodobieństwo trafienia na jednym party tego zapachu.
          Bo wody typu Old Spice, to już tylko w PGR.
          Polecam TL!
          M.
        • mariner4 A propos mięty 28.07.15, 12:17
          Aż takim znawcą nie jestem. Mięty nie zauważyłem. Ja zresztą przypuszczam, że w/w 3 gatunki maja podobne składniki, tylko inaczej skomponowane.
          A składniki bywają różne. Czytałem gdzieś o dodatku zapachu wyprawionej skóry, a nawet końskiego potu. Bodaj woda "Stetson". Ta firma od kowbojskich kapeluszy.
          M.
    • miau.weglowy Re: prefumy - help! 27.07.15, 16:11
      jaki to jest sformatowany gosc z mordoru? :D
      • qqbek Re: prefumy - help! 27.07.15, 19:26
        miau.weglowy napisała:

> jaki to jest sformatowany gosc z mordoru? :D
        >

Korposzczur z Domaniewskiej w garniaku spełniającym wymogi korporacyjnego dress-code, z 50-metrowym "apartamentem" zlokalizowanym tam gdzie psy dupami szczekają, kupionym na 30-letni kredyt.
        Mam nadzieję, że przybliżyłem zagadnienie "sformatowanego gościa z Mordoru" :D
        • miau.weglowy Re: prefumy - help! 18.10.15, 13:56
          o, dzieki, jakos przegapilam wyjasnienie. danwo mnie tu nie bylo, jak widac ;)
    • el_capricho Re: prefumy - help! 28.07.15, 16:19
      wielkie dzięki. Ted Lapidus mnie zaintrygował!
      • mariner4 I słusznie. I jest małe 29.07.15, 16:27
        prawdopodobieństwo, że ktoś inny będzie w towarzystwie pachniał tym samym.
        No chyba, że się spotkamy.
        Ale podobno góra z górą.
        M.
    • x2014 Reaction Kenneth Cole 29.07.15, 03:12
      www.fragrantica.pl/perfumy/Kenneth-Cole/Reaction-2966.html
    • poprioniony Re: prefumy - help! 11.10.15, 00:51
      Zapach wspolczesnego mezczyzny to ta unikalna mieszanina przepoconej koszulki z Bangladeszu i przetrawionej wodki z dyskontu.
    • g0d_h1mself Re: prefumy - help! 15.10.15, 14:54
      Davidoff Adventure
      • jaybe Re: prefumy - help! 17.10.15, 16:27
        Zabierz lubego do perfumerii i niech sam se fuknie różnymi perfumami w różnych miejscach. Wybierzecie coś razem,bo to Ty go będziesz wąchała! Davidoff,trochę za mdłe,może coś z Hugo Boss'a? Ja używam Givenchy Xeryus Rouge, Cerutti 1881, Ralph Lauren i to w zależności od nastroju,bo niektóre zapachy przyprawiają o ból głowy.Nie uszczęśliwiaj faceta na siłę. My kupujemy zawsze w duty free,kiedy lecimy na wakacje poza EU bo jest o wiele taniej!!! Acha,kiedy już się fukniecie, powąchaj swojego Mena po paru godzinach i zobaczysz,która woda jest najlepsza i czy to ta sama co na początku. Co też robię,to kupuję pudełka z małymi perfumami różnych firm i używam na przemian inne wody. Jest też fajna woda Orange,chyba Hugo Bossa,ale ostatecznie pozostałem przy Givenchy.
    • marek_czek Re: prefumy - help! 22.02.16, 23:10
      tania i dobra "Chopin EDT" tylko nie wszędzie jest
    • lissa80 Re: prefumy - help! 15.03.16, 10:37
      Perfumy z allegro nie równają się z tymi ze sklepów z oryginalnymi zapachami. Nie dajcie się nabrać.
    • evro44 Re: prefumy - help! 15.03.16, 17:51
      Jeżeli stawiasz na trwałość a przy tym lubisz zapachy cięższe, orientalne to stawiałabym na YSL Opium, Fahrenheid Diora albo L.Lempicka Au Masculin.
    • kuska_pana Re: prefumy - help! 02.08.16, 23:12
      boss no 6 .armani code. versace eros . chyba ze lubi cos mocniejszego to terre d'hermes.
    • jablkowa75 Re: prefumy - help! 04.08.16, 12:28
      Paco Rabanne najlepsze! <3
    • konwalia55 Re: prefumy - help! 04.08.16, 22:54
      perfumy niezmiennie z malenkich perfumerii malowniczego miasteczka Grasse :)
      moglabym tam mieszkac i testowac te cudownosci bez konca :)
    • amb25 Re: prefumy - help! 05.08.16, 07:50
      Zapachy to sprawa b. indywidualna. To co jest dla kogos zapachem z charakterem dla ciebie moze byc kompletna porazka. Po prostu chodz i probuj (najwyzej po 3-5 zapachow za kazdym razem), az wreszcie natrafisz na cos fajnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka