16.08.16, 18:34
Witam. Mam prawie 14 lat i nurtuje mnie to pytanie. Otóż jestem mocno owłosiony na nogach i brzuchu,a nawet na klacce piersiowej.Ostatnio był u mnie mój starszy kuzyn, który też jest tak owłosiony jak ja, tyle, że on jest mocno opalony i u niego włosy współgrają z opalenizną, a ja jestem bardzo słabo opalony i u mnie włosy jakby,,oddzielały"się od nóg. Nie jestem opalony, bo rzadko chodzę w krótkich spodenkach, ale nie oto chodzi. Ja w przyszłości chcę sobie wyrobić mięśnie, 6- pak itp. Ja jestem perfekcjonistą, więc lubię sobie wszystko zaplanować. I właśnie chodzi mi oto, czy włosy wyglądają ładnie z mięśniami, czy lepiej golić? Pytam doświadczone osoby, a nie tych co piszą,,to jest męskie, naturalne, normalne itd", bo to ja wiem tylko mi chodzi tu estetykę i wygląd. Wiem, że u każdego jest to inaczej, ale napewno są jakieś większości i mniejszości. Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • amb25 Re: Pytanie 17.08.16, 09:21
      Doswiadczona nie jestem, wlosow na kaltce nie mam (jeszcze?).
      Czesc mezczyzn depiluje i nogi i klate (szczegolnie sportowcy, ale tez zwykli faceci) a czesc nie. Jak sie zle czujesz z wlosami to je usuwaj, ale golenie to nie jest najlepszy pomysl. Bo wlosy odrastaja szybko i sa ostre. Lepiej wybierz inna metode depilacji.
      A najlepiej rob tak jak robia koledzy i sie nie przejmuj. Jak juz bedziesz mial ten 6-pak to sie zastanowisz. Zobaczysz w lustrze jak to wyglada.
    • heniek.8 Re: Pytanie 17.08.16, 21:13
      ja sobie kiedyś zgoliłem klatę to potem przez kilka tygodni miałem kłującego jeżyka

jak już chcesz coś kombinować to lepiej ciachnij się taką kosiarką co ma nakładki plastkikowe, dasz z 5 mm i będzie gitara
    • psychcio Re: Pytanie 19.08.16, 08:42
      Kobiety lubią owłosionych!
      Jeżeli jesteś "hetero", to zostaw te włosy - u bab będziesz miał "branie", a "golasy" będą ci zazdrościć.
    • lilith45 Re: Pytanie 19.08.16, 18:45
      Jestem kobietą i wolę siersciuchow ale na litość boską opal się (złap lekki brąz) bo trupio biały kolor nawet jak wydepilowany nie wygląda atrakcyjnie.
      I jesli juz wolisz zlikwidować wlosy to poprzez depilacje inaczej bedziesz musial golic cale cialo codziennie bo dorastają. W koncu kobieta cos o tym wie. Rejony intymne - depilacja lub golenie obowiazkowe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka