hiszi 12.10.04, 10:53 Zainteresowałam się Capoeirą, chciałabym spróbować poćwiczyć. Czy ktoś ze znamienitych członków tego forum ma jakieś doświadczenia związane z Capoeirą i chciałby się nimi podzielić z laikiem?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsnotme Re: Capoeira 12.10.04, 11:06 Świetna zabawa, świetni ludzie, piękny sport, co chcesz wiedzieć? Nie trenuję akurat capo, ale byłem na paru treningach, znam kogoś kto trenuje, kiedyś sam chciałem, ale się nie zdecydowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Capoeira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 11:21 Napiszcie "po polsku" jak to sie wymawia...capoira? jak? Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Capoeira 12.10.04, 11:23 wymawia się po angielsku:P nie znam się na tych znaczkach co się w słownikowej wymowie używa Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Capoeira 12.10.04, 11:35 no nie, jeśli już to wymawia się po portugalsku:) jak jacyś brazylijczycy mówili to raz słyszałem 'kapułera' a raz 'kapułejra', może jeden z nich seplenił:)? Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Capoeira 12.10.04, 12:00 angielskiej wymowy nie odrzucają, to co się śpiewa w rodzie jest zbliżone do tego co napisałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszi Re: Capoeira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 12:54 Już wiemy jak się to wymawia, a teraz poproszę o inne dodatkowe informcje;) Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Capoeira 12.10.04, 13:05 Pierwsze z brzegu www.optotech.torun.pl/~blatta/capoeira/ capoeira.opole.pl/ www.capoeira.com/ Moim zdaniem boom na capo pojawił się po wyjściu na swiat gry Tekken 3 z legendarnym Eddie. Był też film "Tylko dla najlepszych", moim zdnaiem beznadziejny; epizod w Quest'cie... Na temat skuteczności tej gry w walce realnej polecam dyskusje na portalach tematycznych i poświęconych MMA, np. wortal budo. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Capoeira 12.10.04, 18:43 coz ja mam tylko doswiadczenie w ogladaniu... ale wiem ze cala trudnosc polega na tym zeby rozciagnac miesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
odszczekne_sie [...] 12.10.04, 23:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś