lenka.1 02.11.04, 18:23 Po jakim czasie mu przechodzi? Pytam o standardy ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzyk10 Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:26 U mnie w ogóle nie przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? 02.11.04, 18:39 Gość portalu: krzyk10 napisał(a): > U mnie w ogóle nie przechodzi Czyli ile trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyk10 Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 18:55 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? 02.11.04, 19:24 Gość portalu: krzyk10 napisał(a): > 25 lat super :) zycze wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? 02.11.04, 19:27 Kiedyś to nawet 3 lata. No moze 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 20:41 To potwornie dlugo! U mnie trwa to krocej niz polowiczny rozpad izotopu Cezu 115. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Co to znaczy? 02.11.04, 21:09 Czy potem jesteś juz odkochany, czy tez przychodzi pora na następny etap - miłość dojrzałą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? 02.11.04, 21:14 Długo, może To było najdłuższe uczucie jakie przeżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: 194.88.12.* 02.11.04, 19:32 Rok-dwa Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? 02.11.04, 21:40 mniej wiecej tyle ile u kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: science badania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 21:54 Prowadzono kiedyś badania nad chemią organizmu ludzkiego a co za tym idzie również stanu "zakochania"(czy jak ktoś woli kochania). Wynikało z tego że jest on podobny do odurzenia narkotycznego i związanego z tym stanu uzależnienia przy czym po pewnym okresie poziom związków chemicznych we krwi nie robi już takiego wrażenia i zmniejsza się ich wydzielanie. Skutkuje to koncem "zakochania". Wg owych badań a przeprowadzono je na wielu jednostkach, kobiety tracą zainteresowanie po około 4 latach(średnia) a faceci od 2-4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: badania 02.11.04, 21:58 Tak te 2-4 lat to okres jaki ewolucja przeznacza na "odhowanie" dzieci. Jest jeszcze zauroczenie , ale ono trwa tylko kilka miesięcy , ale za to jake to uczucie :) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: badania 02.11.04, 22:12 Dobry kwas daje wieksze uczucie, a mniej kosztuje niz baba i mniejsze po nim skutki uboczne (i kac jak juz sie wszystko skonczy). Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: badania 02.11.04, 23:04 a żeby pan wiedział że i kwas i inne alkaloidy dają podobne efekty. No może tylko że zauroczenie jest korzystne dla zdrowia a chemia nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 :( 03.11.04, 00:08 czyli jest jednak roznica miedzy facetami a kobietami... i to wlasnie przeczuwalam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: science cos jeszcze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 10:10 Różnica podobno jest tyle że kobiety tak samo jak faceci po tych 4 latach(znowu średnio) zaczynają się oglądać za nowym materiałem genetycznym. Nie ma w tym żadnej złośliwości po prostu czysta natura. Dobrze by było jakby ludzie sobie z tego sprawe zdawali. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Dziwne... 04.11.04, 10:50 Aż mi nieswojo na myśl, że tak jesteśmy przez naturę uwarunkowani. A może by tak zrobić coś niestandardowo? :) Odpowiedz Link Zgłoś
george.sand Re: Dziwne... 04.11.04, 10:52 > Aż mi nieswojo na myśl, że tak jesteśmy przez naturę uwarunkowani. > A może by tak zrobić coś niestandardowo? :) no właśnie! przecież jesteśmy istotami rozumnymi, nie tylko poddającymi się fizjologii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: science Re: Dziwne... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 19:16 Wiesz ludziom się tylko tak wydaje że są wolni i mogą walczyć ze swoja fizjologią. Wiem że są przykłądy na to ze jednej czy drugiej osobie sie udało ale są to tylko wyjątki potwierdzające regułę. Chemi we krwi człowiek nie oszuka. Chyba że ktoś potrafi kontrolować wydzielanie hormonów i innych związków wtedy chyle prze dnim/nią czoła Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: cos jeszcze 13.12.04, 05:20 Dlaczego "dobrze by bylo" ? Aby sie zdolowac ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola zakochanie IP: *.chello.pl 04.11.04, 20:30 to mezczyzni w ogole kochaja....? a juz tak na powaznie to najdluzej bylam zakochana ponad rok, ale w kims kto mnie nie chcial i z kim nie bylam. w tych, z ktorymi bylam nie bylam zakochana, wiec nie mialo co mijac:/ Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Re: zakochanie 04.11.04, 20:55 To że kobiety umieją kochać latami - to ja wiem. :) Pytałam raczej mężczyzn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyli Co to jest milosc???? IP: 217.153.73.* 13.12.04, 08:50 Tak naprawde to nie ma zadnej milosci.To tylko chemia ,feromony ... Jesli ktos jest z kims bardzo dlugo to znaczy ,ze byc moze stali sie przyjaciolmi ,moze czuja sie od siebie zalezni? A moze sa dysfunkcyjni i boja sie zostac sami ? Bo im wygodnie ? Bo maja dzieci ? A taki stan "feromonowego" zauroczenia ( albo jak ktos napisal "woli kochania " ) trwac moze i tu sie zgodze ze 2 lata. Wiem to z doswiadczenia .Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.1 Miłość jest. 14.12.04, 16:20 To zjednoczenie ciał, dusz i umysłów. Trwa dłużej jak 2 lata, może trwać w skrajnych przypadkach całe życie. Ale to zależy od wieeeeeelu rzeczy. Wymaga włączenia rozumu i świadomego zaangażowania się. Za to stan zauroczenia jest ewidentnie związany z tzw. "chemią". Tu się z Tobą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:30 NIE czytałem tego co pisali inni ale wtrące swpje dwa zdania... 1. 3 MIESIĄCE !!!!! ( zauroczenie) 2. 7 lat ( okres współodpowiedzialności- współuzależnienia) potem- płodozmain.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3miechy Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: *.biol.uni.wroc.pl 13.12.04, 13:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.kapturek Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:57 kiedy przekwitną bzy ;-)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaruss Re: Ile trwa okres zakochania się u faceta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:26 |(pi)**2-(wzrost)| * jakobian przejscia : ) Odpowiedz Link Zgłoś