Dodaj do ulubionych

Forum dla pedalow

IP: *.tnt2.toms-river.nj.da.uu.net 17.05.02, 00:55
Uwazam ze pwinno byc dla nich oddzielne forum
Obserwuj wątek
    • d.z Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 07:31
      Gość portalu: Jan napisał(a):

> Uwazam ze pwinno byc dla nich oddzielne forum

Drogi Janie, jeśli piszesz z Toms River to zapewne nie raz byłeś w Lakewood -
      mieście gdzie Żydzi i to ortodoksyjni żyją obok Murzynów. Żyją i to raczej w
      zgodzie, więc dlaczego na tym forum nie może być podobnie (tzn. różne orientacje
      seksualne są reprezentowane)?
      Pozdrowienia od byłego mieszkańca Morganville (drogą 79 z Freeholdu). :)
      • irzyk Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 09:09
        Niestety jeszcze kilkadziesiąt procent naszego społeczeństwa przejawia cechy z
        granic faszymu i homofobii, więc lepiej nie reagować na takie idiotycznę wątki

pozdr
        irzyk
        • d.z Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 10:31
          irzyk napisał(a):

> Niestety jeszcze kilkadziesiąt procent naszego społeczeństwa przejawia cechy z
          > granic faszymu i homofobii, więc lepiej nie reagować na takie idiotycznę wątki
          >
          Ja wiem? Często się zdarza, że ludzie po rzeczowej (podpartej ciekawymi
          przykładami) dyskusji łagodzą swoje poglądy lub zmieniają nawet zadanie.
          Jeśli się chce to zawsze można choć próbować poznać cudze spojrzenie na jakieś
          zagadnienie, a przecież chyba nie jest wstydem przyznanie komuś racji lub
          przyznanie się do pomyłki...
          • irzyk Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 10:35
            Jeśli chodzi o temet zawarty w tytule wątki ludzie nie są za bardzo
            reformowalni.

Pozdr
            Irzyk

P.S. a tak prywatnie to jesteś za czy przeciw powstania takiego forum
            • d.z Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 12:02
              irzyk napisał(a):

> Jeśli chodzi o temet zawarty w tytule wątki ludzie nie są za bardzo
              > reformowalni.
              >
              > Pozdr
              > Irzyk
              >
              > P.S. a tak prywatnie to jesteś za czy przeciw powstania takiego forum

No więc tak. Nie mogę się wypowiadać tutaj za innych. Ja potrafię przyznać się do
              pomyłki, zmienić zdanie, przeprosić itp. itd. ale nie o to chodzi...
              Forum Gej?
              No tak, tutaj mam odczucia ambiwalentne.
              Takie forum to możliwość dyskusji na różne tematy dla osób o orientacji
              homoseksualnej. Choć wiele jest innych stron www. poświęconych takim właśnie
              osobom i z powodzeniem tam mogą się "realizować". Istnienie forum gej wytrąciłoby
              z rąk argumenty osobom homofobicznym, atakującym kochających "inaczej",
              wypowiadających się na różnych forach.
              Z drugiej strony samo takie forum stać szybko mogłoby się gettem, gdzie
              powstałoby tzw. towarzystwo wzajemnej adoracji, a tematyka dość szybko mogłaby
              się stać "monotonna", co w połączeniu z "wizytami" homofobów dałoby mnóstwo pracy
              oślej ławce.
              Jaka konkluzja.
              Forum "może" tak ale za jakiś czas. Czas niezbędny aby przeciwnicy mogli
              przyzwyczaić się do tego, że wśród wypowiadających się tutaj forumowiczów są
              osoby o innych orientacjach, osoby, które na różne teamaty mogą się z powodzeniem
              i mądrze dyskutować.
              Czas potrzebny również i samym "tęczowym" do tego aby ewentualnie powstałego
              forum nie zapełniali tylko temetyką "okołogejlandowską", a również i innymi
              ciekawymi wątkami. np. geje w filmie, znane osoby i ich comming out, co powiedzą
              rodzice, czy ja to wiem z pewnością itp. itd.
              Czas jednym słowem jest najlepszym rozwiązaniem dla wielu problemów... z tym,
              że "czasem" na pewne rzeczy jest za późno ale to już inna "bajka"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka