Gość: Jan IP: *.tnt2.toms-river.nj.da.uu.net 17.05.02, 00:55 Uwazam ze pwinno byc dla nich oddzielne forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.z Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 07:31 Gość portalu: Jan napisał(a): > Uwazam ze pwinno byc dla nich oddzielne forum Drogi Janie, jeśli piszesz z Toms River to zapewne nie raz byłeś w Lakewood - mieście gdzie Żydzi i to ortodoksyjni żyją obok Murzynów. Żyją i to raczej w zgodzie, więc dlaczego na tym forum nie może być podobnie (tzn. różne orientacje seksualne są reprezentowane)? Pozdrowienia od byłego mieszkańca Morganville (drogą 79 z Freeholdu). :) Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 09:09 Niestety jeszcze kilkadziesiąt procent naszego społeczeństwa przejawia cechy z granic faszymu i homofobii, więc lepiej nie reagować na takie idiotycznę wątki pozdr irzyk Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 10:31 irzyk napisał(a): > Niestety jeszcze kilkadziesiąt procent naszego społeczeństwa przejawia cechy z > granic faszymu i homofobii, więc lepiej nie reagować na takie idiotycznę wątki > Ja wiem? Często się zdarza, że ludzie po rzeczowej (podpartej ciekawymi przykładami) dyskusji łagodzą swoje poglądy lub zmieniają nawet zadanie. Jeśli się chce to zawsze można choć próbować poznać cudze spojrzenie na jakieś zagadnienie, a przecież chyba nie jest wstydem przyznanie komuś racji lub przyznanie się do pomyłki... Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 10:35 Jeśli chodzi o temet zawarty w tytule wątki ludzie nie są za bardzo reformowalni. Pozdr Irzyk P.S. a tak prywatnie to jesteś za czy przeciw powstania takiego forum Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Forum dla pedalow ??? 17.05.02, 12:02 irzyk napisał(a): > Jeśli chodzi o temet zawarty w tytule wątki ludzie nie są za bardzo > reformowalni. > > Pozdr > Irzyk > > P.S. a tak prywatnie to jesteś za czy przeciw powstania takiego forum No więc tak. Nie mogę się wypowiadać tutaj za innych. Ja potrafię przyznać się do pomyłki, zmienić zdanie, przeprosić itp. itd. ale nie o to chodzi... Forum Gej? No tak, tutaj mam odczucia ambiwalentne. Takie forum to możliwość dyskusji na różne tematy dla osób o orientacji homoseksualnej. Choć wiele jest innych stron www. poświęconych takim właśnie osobom i z powodzeniem tam mogą się "realizować". Istnienie forum gej wytrąciłoby z rąk argumenty osobom homofobicznym, atakującym kochających "inaczej", wypowiadających się na różnych forach. Z drugiej strony samo takie forum stać szybko mogłoby się gettem, gdzie powstałoby tzw. towarzystwo wzajemnej adoracji, a tematyka dość szybko mogłaby się stać "monotonna", co w połączeniu z "wizytami" homofobów dałoby mnóstwo pracy oślej ławce. Jaka konkluzja. Forum "może" tak ale za jakiś czas. Czas niezbędny aby przeciwnicy mogli przyzwyczaić się do tego, że wśród wypowiadających się tutaj forumowiczów są osoby o innych orientacjach, osoby, które na różne teamaty mogą się z powodzeniem i mądrze dyskutować. Czas potrzebny również i samym "tęczowym" do tego aby ewentualnie powstałego forum nie zapełniali tylko temetyką "okołogejlandowską", a również i innymi ciekawymi wątkami. np. geje w filmie, znane osoby i ich comming out, co powiedzą rodzice, czy ja to wiem z pewnością itp. itd. Czas jednym słowem jest najlepszym rozwiązaniem dla wielu problemów... z tym, że "czasem" na pewne rzeczy jest za późno ale to już inna "bajka"... Odpowiedz Link Zgłoś