Dodaj do ulubionych

Czy to normalne ze rano jedzie z ust?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:57
Zaczynam sie nad tym zastanawiac, bo planujemy z moja dziewczyna razem
zamieszkac. Boje sie jednak, ze bedzie mi ona chciala dawac porannego calusa.
Czy to norma ze rano ma sie taki odor z geby? czy wam tez sie cos tam
rozklada na jezyku albo jakos tam?
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:44
      Kurcze u mnie to tez jest norma. W dzien jest ok ale rano tragedia. Tez jestem
      ciekawa czy inni tak maja
      • Gość: Gigi Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:48
        Każdy ma taki zapach, inni większy, drudzy słabszy.No i faktycznie Kamyku, problem to dużżżżży- zastanów się, czy chcesz z nią nadal być;)?
    • diastema Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 15:01
      to norma niestety ;/
    • tony82 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 15:22
      Jest to zdecydowanie główny powód, żeby razem nie zamieszkać;)))
    • Gość: nana Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:24
      Chyba normalne, ja tez tak mam i moja druga polowa tez. Po prostu rano przed
      umyciem zebow nie staramy sie na sile uszzcesliwiac siebie pocalunkiem. Bo po
      co? Pocalunek ma byc przyjemnoscia a nie przymusem wachania smrodu
    • derduch Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 15:25
      Dr. Derduch radzi: Na jakość oddechu ma wpływ nie tylko chigiena jamy ustnej,
      ale i ogólny stan organizmu, często nieprzyjemny zapach z ust pochodzi od
      problemów z układem trawiennym.
      • Gość: nana Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:30
        Tzn dr Derduch ze Tobie rano nie zajezdza z geby. Hmm to ciekawe, ja zawsze
        myslalam ze to norma bo w nocy przy zamknietych ustach cos tam sie zawsze
        beztlenowo rozlozy i tyle
        • tony82 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 15:32
          No właśnie doktorze. Czemu macie inne zdanie niż wszyscy? Jak możecie sobie
          pozwolic w dobie globalizacji na odmienne zdanie? Czyżbyście myli zęby kilka
          razy dziennie? ;)))
        • derduch Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 15:35
          A gdzie napisałem że mi nie wali???
          Śmierdzi jakby się małpy dymały!
          Ale faktem jest że nie tylko z paszczęki smrody wydobywają się

PS. Witaj Tony :-)
          • tony82 Elo :D 15.01.05, 15:36

• wadera3 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 16:03
            pojawił się..... :) D
            • Gość: nana Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:09
              Mowisz o kims konkretnym czy o odorze?
              • wadera3 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 16:13
                konkretnie ucieszyłam się ,że Wielki Derduch się znów objawił ;)))))
                • margot50 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 16:30
                  Czesc podaje sposob jak ograniczyc do minimum poranny zapach: wieczorem po
                  umyciu zebow wyplucz usta srodkiem pod nazwa LISTERINE jest to antyseptyczny
                  plyn do plukania jamy ustnej, mozna kupic w aptekach bez recepty.Zalecila mi to
                  moja dentystka chociaz to nowosc i uzywam dopiero kilka dni, ale uwazam ze jest
                  rewelacyjny, zobacz czy na ciebie tez tak dziala, pozdrawiam, pa
                  • wadera3 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 16:32
                    Listeryna nie jest nowością,od lat wspomaga leczenie paradontozy ;))) ja
                    osobiście znam ją od co najmniej 15 tu...
                    • a-cha Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 16:46
                      Piękny wątek ;-). Witam.
                      • Gość: c.kapturek Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:21
                        uuuuu ale kolejka, co teraz "rzucili", mi tez jedzie w dni kiedy sie ztankuje
                        hihihi,a znałam spoób jaki chyba z soda,...zaraz chybe nie pod to drzewko sie
                        podpiełam hehehe ;-))))))))))))))))))))))))
    • Gość: manka Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:30
      A ILE KOSZTUJE TO LISTERINE?
      • margot50 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 20:31
        kosztuje 19 zl, w tej aptece w ktorej kupilam. Jeszcze raz stwierdzam ze budze
        sie ze swiezym oddechem, nie wazne czy to nowosc czy nie.pa
    • tableteczka Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 18:34
      Niestety normalne. Zadko sie zdarza jakis wyjatek. Szkoda ze ja nim nie jestem
      • Gość: dulcynea AYURVEDA RADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:22
        TAK JAK DERDUCH TWIERDZE ZE TO NIE TYLKO ESTETYCZNY, ALE I PRZEDE WSZYSTKIM
        ZDROWOTNY PROBLEM. NIEMILY ZAPACH Z UST TO DOWOD NA TO ZE W CIELE TWOIM
        ZNAJDUJE SIE DUZA ILOSC TOKSYN. ZALECANE: UNIKANIE SWINST Z KONSERWNATMI,
        KOLORANTAMI I EMULGATORAMI, CZYKLI WSZELKIE BATONIKI, GUMY, FAST FOODY ITP.
        ZYWNOSC GOTOWANE JEDZENIE. jK JESZ SUROWE WARZYWA OWOECE, NAJLEPIEJ NA 24
        GODZINY WSTAW DO WODY , ZOBACZYSZ JAKA ZROBI SIE BRUDNA KIEDY WYJDA WSZYSTKIE
        SYPANKI. ODSTAWIC PAPIEROSY I ALKOHOL. POLECANE I PODOBNO SKUTECZNE : PLUKANIE
        UST PRZEZ 10 MINUT OLEJEM SLONECZNIKOWYM CODZIENNIE (ALBO SEZAMOWYM, LUB OLIWA
        Z OLIWEK) (I WYPLUWANIE) WYCIAGA TO WIELE SZKODLIWYCH SUBSTANCJI. polecam tez
        olejek pichtowy z sosny syberyjskiej, i smarowanie nim dziasel,(dwie kropelki,
        i uwaznie bo pali) mnie to pomoglo na zapelenie dziasel, ale poga tez na
        przeziebienia. sa poza tym rozne diety oczyszczajace, bazujace na zbozach,
        owsu, siemieniu lnianym itd. czyszcza krew, czyli ogolnie zapobiegaja takim
        objawom i pozniej grzonym chorobom jak rak.
        pewnie i chemiczne sztuczne produkty na to moga pomoc, ale problem tkwi w tobie
        wiec raczej nalezy zmienic sposob zywienia.
        • tony82 Re: AYURVEDA RADZI 15.01.05, 19:25
          A ja polecam pastę do zębów i tictac'a.
        • Gość: Kaktus Re: AYURVEDA RADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:51
          A co Tobie dzieki tym metoda pomoglo i budzisz sie z oddechem swierzym jak
          poranek. Ja bym jednak przychylila sie do opini tableteczki. Moze Ty jestes tym
          wyjatkiem ktoremu z geby nie jedzie
        • Gość: c.kapturek Re: AYURVEDA RADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:04
          no jasne zawsze mówie, suchy chleb i woda, choć w chlebie też ---> środki
          piekarnicze i raczki niedomyte piekarzy, chyba ups ;-)))))))))))))00
          + ogórki kiszone i smalec domowej roboty ot, co ;-))))
    • Gość: pasta do zębów Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:42
      Po przebudzeniu zrób siusi, umyj ząbki a później obsypuj ją całuskami.
      Dieta jest ważna dla naszega zapachu, a ważniejsza pasta do zebów.
      • wadera3 Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? 15.01.05, 23:15
        naprawdę zapach jednakowoż w duzej mierze nie z zębów,tylko z przewodu
        pokarmowego,więc jeśli już-to zjeść miętuska leżacego pod poduszką i dalejże do
        całowania ;)
    • Gość: *** Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:10
      Nie żreć tyle mięsa i robić lewatywy-nic nie bedzie się rozkłądac i nie bedzie
      tyl;e azotanów czy innej cholery
      • Gość: dulcynea Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 03:03
        mnie nie jedzie. ale daje dobre rady, bo sie przeziebilam (to z nieprawidlowego
        zywienia i trybu zycia)i mi sie nudzi. wiem ze od miesa tez moze niemile
        pachniec, moje koty jedza duzo surowego miesa i wlasnie maja taki zapach
        specyficzny, szczegolnie kiedy ziewaja na przyklad.
        ale ogolnie nie nalezy wierzyc tylko produktom jak pasta, bo to ci problemu nie
        usunie, bo ci chodzi o calusa tuz po obudzeniu,a to juz nie to samo co wstac ,
        umyc zeby itp. czesto jak sie da calusa tuz po obudzeniu, moze byc cos z tego
        wiecej, a jak juz wstaniesz to nie jest tak sennie marzycielsko. a wiec zmiana
        trybu usunie ci problem na dluzej.
    • Gość: kat Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:38
      Nie zawsze jest to problem gasstryczny. Niektorzy juz tak maja ze w ich jamie
      ustnej mieszkaja sobie bakterie beztlenowe, ktore w nocy sobie pracuja i
      wytwarzaja zwiazki siarki. Ja tez tak mam i nic innego nie pozostaje rano jak
      tylo wziac paste i szczoteczke i isc umyc zabki
      • Gość: polo-a Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.radom.pl 18.01.05, 14:42
        Kupcie sobie Citrosept i pijcie po kilkanaście kropel (albo według przepisu na
        internecie można znależć) dwa razy dziennie i płuczcie nimi jamę ustną przed
        połknięciem...a zobaczycie efekty..
    • kuba_halford [...] 18.01.05, 14:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: norma Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:46
      przynajmniej tak jest u mnie, nie mam tego problemu co Ty bo moja laska ma to
      samo i poprostu lecimy rankiem do łazienki
    • Gość: Lenny Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 20.01.05, 16:08
      Trzeba koniecznie odstawić tytoń oraz wszelkie produkty, które zakwaszają
      organizm - przede wszystkim kawa i słodycze. I już będzie wyraźna poprawa.
      • Gość: języczek Re: Czy to normalne ze rano jedzie z ust? IP: 83.238.200.* 25.01.05, 16:53
        w nocy usta nie produkują śliny co by się nie udławić, dlatego bakterie które
        normalnie są usuwane przez ślinę rozmnażają się na ząbkach i języku

rano trzeba umyć dokładnie pastą języczek i ząbki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka