Dodaj do ulubionych

Facet chce się sam zaobrączkować !! ???

IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:50
Większość dziewczyn ma problem ,że partnerowi nie śpieszy się nawet do
zaręczyn a co dopiero do ślubu. A u mnie sytuacja odwrotna - spotykam się z
moim menem 2 miesiące ( a znamy się 3 lata - nie jakoś szczególnie blisko ) a
on już mówi o ślubie i planuje go na ten rok . Kocham go bardzo i dogadujemy
się świetnie ale nie wiem czemu mu się tak śpieszy ?? !! Ja studiuje , mam 21
lat i pomimo moich zapewnień ,że nie chce nikogo innego on dalej planuje
ślub !! Zastanawiam się jakie mogą być tego przyczyny- czemu mu się tak
spieszy i zastrzegam że nie pisze tego posta dlatego , żeby się
dowartościowac i usłyszeć że musze być super dziewczyną , chce jakiejś
podpowiedzi o etiologie tego zjawiska ??
Pozdrawiam ;-))
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:10
      Nie jesteś chyba aż taką świetną dziewczyną, skoro dopiero po trzech latach znajomości się zdecydował być z Tobą :/ Muszą być jakieś inne powody, może go ściga urząd imigracyjny??
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:21
        Ktoś tu czytać nie umie - napisałam że chodzimy 2 miesiące a ZNAMY się 3 lata (
        bo przez te 3 lata on chodził z inną dziewczyną ) . A urząd imigracyjny go nie
        ściga - chyba za dużo śeriali się naoglądałeś ;-))
        Pozdrawiam ;-)
        • Gość: sloneczko do Mary IP: *.onlink.net 17.02.05, 22:23
          przyjrzyj sie facetowi dokladnie bo moze ma jakies kompleksy albo chce komus
          pokazac, ze jest takim cennym nabytkiem ze ciupasem zostal porwany i
          postawiony przed oltarze. Taki spieszacy do zeniaczki jest bardzo
          podejrzany.Czy aby napewno chce miec zone , czy tez robic za twojego tatusia.
          bedzie cie pouczal, strofowal, dyrygowal toba, podejmowal za ciebie decyzje.
          Rozwaz to . :))))
          • Gość: CF do Mary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 01:56
            Jestem facetem i też tego nie rozumiem!
            • Gość: Ramona Re: do Mary IP: *.dyn.optonline.net 18.02.05, 02:43
              Pewnie starzy obiecali mu przejecie bisnesu jak sie ozeni albo dowiedzial sie
              ze dostanie kupe forsy od twoich albo masz dobrze prosperujacego wujka zagranica
          • Gość: łucja Re: do Mary IP: 217.153.6.* 18.02.05, 10:26
            a moze masz kase mieszkanie chce wygody bo juz jestes jego ostatnia deska
            ratunku moze zmeczył sie juz samotnoscia szuka sprzataczki praczki i jeszcze
            mozna miec d....e za darmo
          • Gość: Mary Re: do Mary IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:18
            Każdy ma jakieś kompleksy większe czy mniejsze . Wątpliwe że chce pokazać że
            jest cennym nabytkiem - bo ja go przed ołtarz nie mam zamiaru zaciągnąć i
            wszystkim to mówie , ze nie tak szybko !! ;-)
            Tatusia mam drugiego nie potrzebuje a pouczać , strofować itp to ja sobą nie
            dam bo mam taki charakter . Rozważam ;-)
            Pozdrawiam
    • Gość: MaBiWy Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.crowley.pl 15.02.05, 13:57
      Jeśli w poprzednim związku to jego puścili kantem, może teraz bać się powtórki
      i być może "węzłem małżeńskim" chce sobie zapewnić constans. A zresztą nie
      łatwiej zapytać jego o przyczyny tak wielkiej potrzeby nałożenia okowów,
      chyba,że i Ty nie od tego. ;)
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:31
        W poprzednim związku to on zostawił dziewczyne .
        Oczywiste ,że się go zapytałam o przyczyny na co odpowiedział że chce mieć mnie
        przy sobie i bardzo mnie kocha . My normalnie z sobą rozmawiamy i nie rozumien
        zwrotu "i Ty nie od tego " !!
        Pozdrawiam ;-)
    • Gość: error Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:05
      przyczyną jest z pewnością kasa albo seks:D jedno co ci powiem
      UUUUUUUCIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEKKKKKKKKAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJ (ja nie żałuję ze
      uciekłam od takiego co mi proponował jedenaścioro dzieci-niby drużyna piłkarska
      miała byc cholera chciał na mnie zarobić!)!!!!!!!!!
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:03
        Kasa odpada bo ja fordiasta nie jestem , a tym bardziej moi rodzice - to ja już
        bardziej mogłabym poleciec na kase . A sex to wątpie bo i tak sobie teraz
        brykamy i jest fajnie ;-))
        A dzieci to on chce mieć tak samo jak ja 2 ;-) no i zgadzamy się też co do
        czasu planowanego potomstwa ;-)
        Więc ja już zupełnie nie wiem co jest grane - czy to takie ważne dla niego żeby
        mieć mnie przy sobie ??
        Pozdrawiam ;-)
    • sol_bianca Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? 15.02.05, 18:06
      Może po prostu jego zapytaj, a nie obce osoby na forum?
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:13
        Pewnie że go pytałam - usłyszałam że bardzo chce mieć już mnie przy sobie !! i
        ze mnie kocha . Ale dla mnie to nie jest normalne tzn żadko spotykane , ze
        facet sam chce już ślubu - tak szybko . !!!!!
        Pozdrawiam ;-)
        • Gość: mirella Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: 62.233.169.* 16.02.05, 00:46
          To chyba nie o długość trwania związku przed ślubem chodzi tylko raczej o
          przekonanie do tej drugiej osoby, o prawdziwości uczucia o potrzebe bycia
          blisko każdego dnia.Moze on czuje sie samotny, moze z Toba jest mu wspaniale-
          czuje sie dobrze, bezpiecznie,moze potrzebuje juz stabilizacji.Trudno
          powiedziec nie znajac Was.Powiem tylko moi rodzice znali sie trzy miesiace i
          sie pobrali sa juz razem 24 lata i sa najszczesliwsza para swiata.Jasne ze
          czasem pojawiaja sie jakies problemiki i wieksze i mniejsze ale milość jest to
          tylko suma pewnych odczuć takich jak: sympatia, potrzeba bycia razem,
          opiekowania się itp. Wszystko to razem wziete nazywane jest miłością.
          • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 15:08
            Masz racje ;-) Ja chyba poprostu szukam dziury w całym ;-/ Powinnam się
            cieszyć , że jest przy mnie ktoś kto mnie kocha i kogo ja kocham i chce
            spędzić ze mna zycie ;-)
            Pozdrawiam cieplutko ;-))
            • kristy23 Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? 16.02.05, 15:53
              Kocha cie:) Wydaje mi sie ze boi sie ze ciebie straci, stad moze tak mu
              spieszno....No ale przeciez, sila cie do oltarza nie zaciagnie, wiec jest ok:-))
              pozdrawiam
              • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:08
                Nie ma podstaw - jakichkolwiek -żeby bac się że mu zwieję ;-)) Mówiłam mu to
                wielokrotnie ;-))Zresztą jakbym z nim nie chciała być to dawno bym
                podziękowała !!! i On to bardzo dobrze wie !! No siłą mnie nie zaciągnie - nie
                ma mocnych ;-))
                Pozdrawiam ;-)
                • owieczka22 TO NIE TAKIE RZADKIE ZJAWISKO 16.02.05, 17:02
                  TO NIE TAKIE RZADKIE ZJAWISKO JA BYLAM W TAKIEJ SYTUACJI NIE RAZ I ZNOWU JESTEM
                  JESTEM Z KIMS POL ROKU A ZNAMY SIE OD 9 MIESIECY I TEZ DOSTALAM TAKA PROPOZYCJE
                  I TEZ NIE WIEM CO JEST GRANE CO SIE DZIEJE O CO W TYM CHODZI????????????
                  • Gość: Mary Re: TO NIE TAKIE RZADKIE ZJAWISKO IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:45
                    Bo na nasz babski ;-) rozum to za szybko , a jeszcze tyle sie słyszy że faceci
                    nie chcą się zareczać a jak słyszą o slubie to uciekają gdzie pieprz rośnie ;-)
                    Owieczko Ty jesteś ze swoim mężczyzną 6 miesięcy a ja dwa !! No to mamy się nad
                    czym zastanawiać ;-)
                    Pozdrawiam cieplutko ;-))
              • Gość: darkuss Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:37
                Strach przed utrata? Nie sądzę. Myślę, że w grę wchodzi chę utworzenia czegoś co daje sens życia. Mary nie napisała ile facet ma lat, może w Jego wieku jest coś co pomoże zdefiniować Jej problem? RAczej myślę, że tu chodzi o to pierwsze. Facet wie czego chce - warto się Jemu przyjrzeć.
                • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:18
                  Facet ma tyle samo lat co i ja-21 . Jeżeli jego wiek pozwoli Ci coś
                  wywnioskować to ja chetnie to przeczytam ;-)
                  Chcąc ślubu musi zdawać sobie chyba sprawe czego chce !! ??
                  Pozdrawiam ;-)
                  • Gość: darkus Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:56
                    Decyzja Twojego chłopaka budzi we mnie podziw. Ja w tym wieku miałem jeszcze coś innego w głowie. Mam na myśłi kumpli, dyskoteki, koncerty, spotkania w knajpie z kumplami i z dzewczyną. NIe w głowie była mi stabilizacja. Wiedziałem, że w przyszłoście będe chciał mieć własną rodzinę, lecz odwlekałem wykonanie jakichkolwiek kroków w tę stronę. Niczego nie byłem pewien a o ryzykowaniu (decyzja ślubu jest ryzykowaniem w pozytywnym sensie) nie było mowy. Jeśli Twój chłopak nie jest "lekkoduchem" i nie zachowuje się jak szczeniak, być może jest bardziej poważny jak na swój wiek i wie już, że chce "zaryzykować". POmyśl, czy tak jest.
                    • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 22:21
                      Z ostatnich rozmów i jego zachowania , planów widać , że planuje -myśli ;-) Nie
                      jest lekkoduchem ,a leniwy to wogóle nie jest - wsszędzie go nosi, żeby coś
                      zrobić ;-) Czasem ta jego powaga mnie zadziwia pozytywnie oczywiśćie ;-)
                      Pozdrawiam ;-)
            • sagis Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? 18.02.05, 08:33
              Gdybyś jego kochała prawdziwie nie miałabyś takich wątpliwości i nie pisałabyś
              tutaj na forum.
              Miłość nie wątpi:-)
              • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:23
                Jestem realistą , nie mam ochoty na rozwód po roku małżeństwa ! A z racji tego
                że jestem istotą myślącą i odczuwającą - zastanawiam się nad pewnymi sprawami.
                Dlaczego tak szybko np ? Co nie znaczy że nie kocham mojego mena . Bo można
                kochać na ślepo tylko zadaj sobie pytanie po co ??
                ;-)
              • Gość: Darkus Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:00
                Wnioskuje z Twojej wypowiedzi, że wystarczy tylko kochać, aby związać się z nim na całe życie. Nie jestem jednak takiego zdania. Żeby wyjść za mąż (ożenić się) naprawdę trzeba ponieść ryzyko co do włąsnej decyzji i tej drugiej osoby. Zadać sobie pytania: czy jest wart mojej miłości, poświęcenia wielu dotychczasowych spraw? Jaki on (ona) będzie ? Niestety Sagis, albo jesteś idealistką, albo jeszcze nie dość dojrzałą osoba, by wykonywać wyrok na Marry. To że się dziwczyna zastanawia ze ślubem nie oznacza tego czy szczerze kocha... Pozdrawiam i życzę trwaniu w przepięknym uroku idałów.... PAPAPA
                • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:45
                  Dzieki Darkus ;-) Pieknie to ująłeś ;-))
                  Pozdrawiam cieplutko ;-)))))))))))))))
                  • darkuss Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? 27.02.05, 20:41
                    Mi również miło usłyszeć miłe słowa od osoby, której (w 99%) nie spotkam w życiu.... trzymaj się i życzę CI podjęcia SŁUSZNEJ w skutkach decyzji. Nie ma nic piękniejszego, jak móc powiedzieć sobie po latach - "Dobrze zrobiłam". PAPAPAPA.........
                    • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:37
                      Cała przyjemność po mojej stronie ;-)) świat jest bardzo mały a co dopiero
                      Polska , kto wie może sie kiedyś spotkamy - tylko przedstaw się jako Darkuss to
                      będę już wiedzieć ;-))
                      Mam nadzieje że będę mogła to sobie szczerze powiedziec ;-) tylko nie wiem jak
                      Wam to przekaże ;-)))
                      Pozdrawiam cieplutko !!
                      • Gość: nic prostrzego Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:48
                        zaloguj się i wyślij mi wiadomość mailem. POtem wymienimy sie gg i sprawa załatwiona.
                        • darkuss Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? 28.02.05, 19:49
                          zapomniałem się zalogować... hehehe. Na tłustym nadruku "darkuss" poznasz mój adres e-mail. muisz się jednak sama wcześniej zalogować. Pozdrawiam...
    • daimona a moze wydaje mu się 16.02.05, 17:49
      że sprawi Ci w ten sposób przyjemność? :)))
      • Gość: Mary Re: a moze wydaje mu się IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:57
        No nie wiem - zadam mu takie pytanie ;-)) ale ja go stopuje i mówie , że jest
        dobrze tak jak jest i nie ma sensu się aż tak śpieszyć !! Ale on strasznie
        uparty jest i dalej o tym ślubie .
        Pozdrawiam ;-)
    • bestyjka dojrzał do małżeństwa, nie koniecznie do ciebie 17.02.05, 19:45
      jest na takim etapie rozwoju(jak to nazwać) emocjonalnego, rodzinnego, ze już
      sie zdecydował na małżeństwo, dojrzał do tego. jest na etapie gdy chcie sie
      żenić. a czy to bbedziesz ty czy inna.
      jak w sex and the city - zapaliła mu sie zielona lampka na małżeństwo, która
      będzie pod ręką z ta weźmie.
      on po poprostu chce ślubu. tak ajk kobieta w pewnym okrasie dzieci.
      • Gość: Mary Re: dojrzał do małżeństwa, nie koniecznie do cieb IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:29
        Taka opcja też istnieje - może światełko się zapaliło;-) ale on ma 21 lat .
        Pozdrawiam ;-)
    • Gość: aniela Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:54
      Nie rob tego.Ja tak zrobilam 23 lata temu.Szybko zrozumiala ,ze to farsa, a
      dopiero teraz po latach marazmu rozwiodlam sie.Do malzenstwa trzeba
      dojrzec.Poznac faceta,Samemu poznac siebie, widiec czego sie chce.Nie rob tego...
    • Gość: Hen Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: 192.234.169.* 17.02.05, 20:12
      Definitywnie jest przestraszony utrata i troche nie dorosly.
    • Gość: gieras Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:29
      Ja powiedziałem o tym swojej dziewczynie po miesiącu, bo tak czułem. Jeśli
      staremu kawalerowi nie przeszkadza nagle że ona ustawia szklanki w szafce
      inaczej niż on dotychczas, to powinien być to dla niego sygnał. I dla mnie był
      i dlatego jej o tym powiedziałem. Inna sprawa, że nie naciskałem i pobraliśmy
      się dopiero po dwóch czy trzech latach. Co nie zmienia faktu że wiedziałem o
      tym od razu. W tym roku mamy dziesiąciolecie (i dwójkę dzieci). I nie planujemy
      rozwodu.
      • Gość: :))))) BRAWOOOOOOOOOOO IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 17.02.05, 20:31
        GRATULUJE ;)
        • severina Re: BRAWOOOOOOOOOOO 17.02.05, 20:53
          Mojego meza znalam 12 lat , bylismy niecaly tydzien ze soba kiedy zaproponowal mi malzenstwo.Wzielismy slub cywilny po 11 miesiacach.To bylo ponad 10 lat temu.mamy jedno dziecko (drugie w drodze)...Teraz proponuje mi slub koscielny , szok pierwsza klasa ;-)

Pozdrowka :)
          • Gość: Mary Re: BRAWOOOOOOOOOOO IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:43
            Jak ja lubie gratulować ;-) nie tylko mena ale i dzidziusia !!
            A takie posty dają nadzieje ;-))
            Pozdrawiam ;-)
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:37
        Gratuluje !!! ;-) udanego związku. Moze on tak samo wie , jak Ty a ja
        potzrebuje więcej czasu i oswojenia ;-)
    • Gość: Tita Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:40
      Mój eks miał za sobą zerwane zaręczyny. Ze mną również planował ślub i to po
      bardzo krótkim okresie znajomości. Rozstaliśmy się, on ma nową kobiete od jakiś
      dwóch miesięcy i z tego co wiem, ślub w planach... Związkofobia? Strach przed
      samotnością? Niedojrzałosć emocjonalna? Przychodzą mi do głowy tylko takie
      powody. Małżeństwo to cholernie ważna decyzja, tu nie można pozwolić sobie na
      nagły poryw serca i spontaniczną decyzję. Teraz przeżywa pierwszy etap
      zakochania i nie wyobraża sobie życia z kim innym. Lepiej jednak poczekać rok
      dłużej niż brać rozwód po roku...
      • Gość: Patii Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: 160.254.20.* 17.02.05, 22:29
        Moim zdaniem jesli dokladnie wiesz czego oczekujesz i chcesz od zycia to
        powinnas do tego darzyc. Powiedz swojemu facetowi ze kochasz go ale nie widzisz
        siebie w roli zony w wieku 21 lat. Jesli on moze poczekac jeszcze kilka lat to
        super, jesli nie to dowidzenia. Dwa miesiace to praktycznie nic, chyba ze razem
        juz mieszkacie. A moze on sie zawse w tobie kochal, chodzil z kims innym tylko
        poto aby tobie zrobic na zlosc albo wzbudzic w tobie jakas zazdrosc, a teraz
        wkoncu ciebie zdobyl i juz ma dosyc tego 3 letniego oczekiwania.
        Poprostu mu powiedz co ty chcesz, przeciez tu trzeba dwa serca i dwie dusze aby
        i dwa podobme podejscia do zycia aby byc razem na zawsze.
        Pisze mezatka, bardzo szczesliwa.
        Powodzenia
        • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:56
          Nie mieszkamy razem . A ostatnio to się nawet dowiedziałam, że on zawsze coś do
          mnie czuł i bardzo mu się podobałam ;-) Ja tego nie zauważyłam, zresztą on
          chodził z inną. Cały czas mówie co co czuje ;-))
          Pozdrawiam szczęśliwą mężatke ;-)
    • Gość: Darkus Stabilizacja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:31
      (Nie napisałaś ile facet ma lat).
      POwiem szczerze, że to ja miałem opory co do ożenku. Teraz się sobie dziwię. Szukałem różnych pretekstów, by ten temat pomijać. Na moje szczęście nie udało mi się. Moim zdaniem, jesli jesteś przekonana, że nie chcesz być z nikim innym to mogłabyś dać się namówić na zaręczyny. Małżeńśtwo za to daje duże poczucie stabilności i statusu społecznego. Po ślubie poczułem się pewniej i spokojniej. Na początku (przed ślubem , zaraz po podjęciu decyzji) był strach i panika... Minęło i jest teraz super. Jeśli mogę coś doradzić, to najlepiej zamieszkać wspólnie i przekonać się czy jesteście w stanie znieść ze sobą więcej niż 5 godzin dziennie (nie licząc nocy), czy podczas braku podstawowych potrzeb życiowych będziecie w stanie poradzić sobie z własną frustracją i wybaczaniem sobie nawzajem po ewentualnej kłótni etc. etc. Taki krok powinien być na swój sposób kompromisem. Nikt nie powinien być pewien czegoś, czego nie doświadczył - nieprawdaż ?
      • Gość: Mary Re: Stabilizacja. IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:06
        Ma 21 lat.Zaręczyny nie ma sprawy - ale on chce ślubu w tym roku !!
        Myśle, że o wspólnym mieszkaniu to się pomyśli bo to sprawdzi czy potrafimy
        dochodzić do konsensusu i czy się nie pozabijamy ;-) Niczego nie można być do
        końca pewnym .
        pozdr .
    • Gość: chilon Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.lan.iptelecom.pl / *.iptelecom.pl 17.02.05, 22:11
      Mnie się wydaje, że to Ty po prostu tego tak naprawde nie chcesz, on na mój gust pewnie jest kilka lat starszy, niby 2-3 lata to żadna różnica tylko Tobie tak naprawde tych 2-3 lat "wolności" pewnie jeszcze brakuje. Ale to tylko moje przemyślenia.
    • Gość: mac Malzenstwo dla PIT-a IP: *.chello.pl 17.02.05, 22:17
      Moze dostal podwyzke w pracy i wskoczyl na 2 prog podatkowy. Malzenstwo
      umozliwilo by mu wspolne rozliczenie sie. O dziwo slyszalem juz takie argumenty
      od samcow.
      • Gość: beliisima Re: Malzenstwo dla PIT-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:29
        miałam dokładnie ten sam problem. mam 22 lata i też się zgodziłam na
        małżeństwo.oczywiście barzdo go kocham, alee również niezbyt mi się spieszyło
        do ślubu.wydaje mi się, że mojemu chłopakowi zależy na ślubie ponieważ ma 28
        lat i rodzinka oraz koledzy zaczynają mu dokuczać że jeszcze jest kawalerem.
        może u ciebie też chodzi o wiek twwojego faceta moze chce już się "ustatkować"
      • Gość: Mary Re: Malzenstwo dla PIT-a IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:11
        Podwyżki w pracy nie dostał ,
        Nie wskoczył na 2 próg podatkowy,
        Ciekawych " samców " znasz !!
    • Gość: LA VITA Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.05, 22:35
      Może za dużo pije gorzałki?.Na kacu różne rzeczy przychodzą do głowy i facet
      staje się nieobliczalny.
    • Gość: Eden Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:48
      Czasem tak jest - raz tyczy się babki, raz faceta, a raz obydwojga. Po prostu
      tak ogromne zauroczenie, zakochanie, że ciężko wytrzymać. A Eros ma skłonności
      do obietnic: na zasze razem, już do końca. I czasem żyją długo i szczęśliwie, a
      czasem ranią się i odchodzą po 2-3 miesiącach po ślubie. Każdy ma swoją drogę,
      ktorą musi rozpoznać.Ale to "bzykanie" nie ułatwia wam sprawy - nawet jeśli jest
      fajnie - bo każde współżycie zabiera i daje drugiej stronie kawałek nas samych -
      nieraz trudno potem poskładać się. To również wiąże i utrudnia dokonanie
      właściwego wyboru - na zimno.
      Ja osobiście nie radziłabym po tak krótkim czasie wychodzić za mąż - ale kto
      wie - może Ci pisane ;)
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:17
        Jeśli chodzi o wybór to nie kieruje się "bzykaniem " , a o sexie wspomniałam
        tylko dlatego , zeby nie było postów że pewnie chce mnie zaciągnąć do łóżka !
    • Gość: hh Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.danmax.pl 17.02.05, 22:51
      a mnie tez bardzo zalezy, zeby sie ozenic z moja panna! tylko, ze jej jakby nieco mniej:( wlasciwie to sie nie moze zdecydowac;)
      opinia, ze to kobiet bardziej dazy do malzenstwa jest mitem - wszystko zalezy od czlowieka, od tego na czym jej/jemu najbardziej zalezy: na stabilizacji i rodzinie, czy na podejmowaniu kolejnych zyciowych wyzwan. jedno nie wyklucza drugiego, ale to chyba tylko moja opinia:)
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:25
        Myśle że to nie jest kwestia tego na czym komu bardziej zależy . Tylko tego ,
        że dziewczyna nie chce Cię za kilka lat obwiniać , że np nie skończyła studiów
        bo pojawiło się dziecko itp ..
        Jedno nie wyklucza drugiego ale nie zawsze można wszystko pogodzić .

• Gość: hh Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:22
          jestesmy po studiach, z dziecmi mozemy poczekac, zwlaszcza , ze moja druga
          polowa mysli o kolejnym fakultecie. nie bardzo wiem o co jej chodzi...:(
          • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:32
            Może chodzi jej o swoje dokształcenie , lepsze szanse na rynku pracy , lepszą
            przyszłość dla Was i potomstwa .
            A nie daj boże ( odpukać ) Tobie coś się stanie to twoja kobieta nie będzie
            bezradna - poradzi sobie ;-))
            A najlepiej to sam ją zapytaj bo ja to się mogę tylko domyślać .
            Pozdrawiam
            • Gość: hh Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:47
              duzo rozmawiamy na ten temat. ona sie zastanawia, rozmysla...itp. ogolnie jest
              nam teraz (razem) swietnie - ciagle sie spotykamy, wychodzimy na spotkania z
              przyjaciolmi, wieczorami czytamy razem... ale mnie ta nasza teoretyczna
              separacja bardzo doskwiera. pracuje, niezle zarabiam, na wiele mozemy sobie
              pozwolic, ale nie mamy na to czasu. w dodatku ona nie ma pracy - mysle, ze to
              jest tez powod dla ktorego zwleka: chce byc samodzielna.
              pozdrawiam serdecznie
              • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:09
                To że Twoja dziewczyna nie ma pracy to napewno ma dla niej znaczenie - ona
                zapewne nie chce być na Twoim utrzymaniu ! A jeżeli jest Wam dobrze, to napewno
                się jakoś dogadacie ;-)
                Powodzenia ;-) 3mam kciuki ,
                • Gość: hh Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:15
                  wielkie dzieki!!! 3maj caly czas!!!:) ja trzymam za Was:)
                  • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:40
                    Poprostu - niech moc będzie z Nami ;-)
    • Gość: Nie mam weny... Pewnie jest Rakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:36
      Zapytaj go czy jest spod zanku Raka, sam nim jestem i go rozumiem. Faceci
      urodzeni na przełomie czerwca i lipca mają w sobie coś takiego że wcześnie
      zaczynają myśleć o żeniaczce i bachorach. Osobiście chcem z tym zaczekać
      przynajmniej do trzydziestki, ale mając 19 lat już myślę sobie jak by to było.
      Jeśli bym trafił świetną kobietę i ją kochał to czemu miałbym się nie żenić, to
      chyba nie takie najgorsze...
      • Gość: Mary Re: Pewnie jest Rakiem IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:27
        Tobie rzeczywiście weny brak ;-)) Nie jest rakiem jest wodnikiem jeśli to ma
        jakieś znaczenie ;-)) A najlepiej jak jeszcze długo zostaniesz przy myśleniu!
    • Gość: Milka Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 01:00
      Nie Ty jedna sie zastanawiasz "dlaczego on chce ślubu?" Myślę, że to nie jest
      kwestia wieku - jak odpowiada większość, że on niby starszy i potrzebuje
      stabilizacji czy aprobaty (już żonatych) swoich kumplii - moje kochanie jest
      mlodsze ode mnie o 4 lata ma 22 wiosenki, jesteśmy ze sobą rok a ja od 3 - ego
      miesiąca już słucham, jakby to nam się pięknie razem żyło, jaki bajeczny ślub i
      wesele przed nami. Ja myślę, że kochają nas bardzo, czują, że tylko my możemy
      dać im szczęście i nie chcą czekać dłużej, po co zwlekać? Jeżeli nie jesteś
      pewna swoich uczuć powinnaś tą propozycję głęboko przemyśleć i nie poddawać się
      presji. Ja narazie zwlekam mimo, że go kocham do szaleństwa ... obawiam się, że
      może opacznie rozumie swoje serce, że może do końca nie potrafi zdiagnozować
      swoich uczuć i nie jest do końca świadom decyzji jaką podjął. Czekam aż
      dorośnie ;) (Nie żeby był nie dojrzały !!! - wrecz przeciwnie). Ja może i
      jestem naiwna ale wierze, że to miłość nimi kieruje i że za rok oboje będziemy
      planowali wspólną przyszłość - nie pod wpływem zauroczenia czy zakochania lecz
      głębokiej miłości :)
      Powodzenia i wiele szczęścia :)
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:35
        Kocham go bardzo - no i może w sumie ma racje;-) Jak narazie rozmawiamy a ja
        chce mieć pewność, że on jest świadomy tego co chce i że nie jest to jakiś
        impuls. A przede wszystkim chce być pewna że ja tego chce ;-)
        Pozdrawiam cieplutko ;-)
    • girlfrompoland Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? 18.02.05, 04:44
      To zalezy od jego wieku i oczekiwan otoczenia, a takze przeszlosci.
      Moj poprzedni facet zostal rzucony przez laske po 7 latach, sam mial 30lat, a
      mnie znal 3 miechu i tez sie chcial zenic. Ja mam 21 i a glowe nie upadlam,
      choc jak sie facetom zdaje kobity leca na kase, a ten byl bardzo kasiasty, nie
      polecialam. Dzis jestem szczesliwa z kims innym, o slubie czsem mowimy, ale to
      sa odlegle plany.
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:39
        Oczekiwań otoczenia nie ma żadnych- jego rodzice, kumple , znajomi nie
        naciskają;-) Ja na kase nie lece i in dobrze o tym wie .
        pozdr
    • Gość: Wit Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 08:06
      Ważne żebyś Ty się nie śpieszyła. Jeśli jest Ci z nim dobrze to spokojnie
      odczekaj parę miesięcy, nic was przecież nie goni. Jeśli po roku nadal wszystko
      będzie dobrze i zapał mu nie minie to znaczy że możesz powiedzieć TAK.
      Małżeństwo to przede wszystkim miłość ale rozsądek i rozwaga też się bardzo
      przydają. Sam fakt, że jego pośpiech wywołał u Ciebie podejrzenia świadczy o
      konieczności nabrania peweności... poczekaj (i bierz pigułki antykoncepcyjne).
      Powodzenia!
    • Gość: ipanema Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 08:16
      Miałam podobnie. Zaczął wspominać o małżeństwie, gdy miałam 21 lat, on 26.
      Byliśmy ze sobą 2 miesiące. Przez jakiś czas mówiłam, że chyba oszalał, że ja
      za młoda jestem, a potem uświadomiłam sobie, że co z tego, że jestem za młoda?
      To jest facet, z którym chcę spędzić całe życie, więc co za różnica, czy wyjdę
      za niego w wieku 21 czy 31 lat? :)
      Pobraliśmy się po pół roku znajomości, teraz jesteśmy 4 lata po ślubie i jestem
      z nim nieznośnie szczęśliwa. Nawet przez chwilę nie żałowałam swojej decyzji.
      Wręcz przeciwnie, często jej sobie gratuluję :)
      Nie szkoda mi tych paru lat szaleństw, które ma wiele moich koleżanek. Mam w
      nim wielkiego przyjaciela, nieocenione wsparcie w każdym momencie życia.

Dlatego samam musisz ocenić, co powinnaś zrobić, w żadnym razie nie kierować
      się opinią anonimowych osób, które nie znają Twojej sytuacji ani Twoich uczuć.
      Ani tym bardziej jego.
      Powodzenia!
      • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:47
        Tyle że my jesteśmy w tym samym wieku - ja studiuje i mam ciężkie studia ,
        czasochłonne on pracuje . Ja nie chce być na jego utrzymaniu i nie chodzi
        o "utracone " szaleństwa , ze się nie wyszaleje - bo z nim świetnie sie bawie i
        na nude nie narzekam ;-)
        Pozdrawiam i tylko tak dalej ;)
    • sagis nie jest to takie żadkie zjawisko,że facet chce 18.02.05, 08:24
      tak szybko żenić się. Ja sama znam kilka przypadków i są to małżeństwa pełne
      miłości.
      A, jeśli wątpisz w jego miłość i dobre intencje, to znaczy, że to Ty nie jesteś
      godna jego.
    • Gość: KCH Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: 195.136.120.* 18.02.05, 09:47
      Z tego co napisałaś sytuacja wygląda całkiem normalnie. Facet wie dokładnie
      czego chce i dlatego jest pewien swojej decyzji.
      Raczej w nowo kreowanych normach społecznych takie podjeście jest spychane na
      margines, ale to nie oznacza że takich ludzi nie ma.
      Ja mam dość podobne podejście i specjalnie mnie to nie martwi.
      Zauważ tylko że jeśli chcesz czekać do końca studiów, policz że to będzie za 4
      lata. Wtedy na pewno nie będzie łatwiej...
      • Gość: sweetGB Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:55
        A ja Ci powiem, ze pomimo Twego mlodego wieku postawilas sobie jedno z
        kluczowych i najwazniejszych pytan decydujacych o Twoim przyszlym zyciu.Gdybym
        ja sobie takie pytanie zadala wchodzac w swoj zwiazak malzenski,uniknelabym
        wielu rozczarowan...
        Nawet nie sadze, ze Twoj facet potrafi Ci na niego (oprocz niewatpliwej prawdy,
        ze Cie kocha) odpowiedziec, bo odpowiedz tkwi w jego podswiadomosci.Zamiast
        pytac, powinnac bacznie obserwowac jego osobowosc.
        Jedno jest pewne- czlowiek w swym zyciu przechodzi przez wiele roznych etapow i
        wchodzi w rozne role spoleczne.Ty etap edukacyjny jeszcze nie zakonczylas - i
        gdyby facet rozumial TWOJE potrzeby, nie nalegalby na tak szybki slub.
        Ten wlasnie etap zdobywania wyksztalcenia ksztaltuje rowniez osobowosc i
        charakter i trzeba go w pelni "zaliczyc", nie daj sie z tego ograbic!!!Trzeba
        zaliczyc te dyskusje do rana, wyglupy,wypady w gory, kluby, koncerty, wystawy -
        bo jak nie przezyjesz tego, mozesz cos stracic i juz nie odzyskasz.
        Okres studiow to wspaniale czasy, jesli rzeczywiscie kocha, poczeka spokojnie,
        az Ty w pelni dojrzejesz do tej decyzji.Zona i matka zdazysz zawsze byc.
        Wedlug mnie owo niedostrzezenie TWOICH OBECNYCH POTRZEB jest przykryte zaslona
        (gruba) egoizmu...
        Nie wierz temu, ze do malzenstwa skacze sie tak jak do wody..Nie jeden wyladowal
        w swym malzenstwie z "polamanym grzbietem"..
        Prosze Cie - zadawaj sobie to nurtujace Cie pytanie codziennie, obserwuj jego
        zachowania (czy potrafi dzialac sam?czy nie upina sie zbytnio na mnie?czy nie
        jest emocjonalnym potworem?czy dostrzega takze moje potrzeby i wole? bez checi
        zawladniecia mna?)
        We dwoje napewno zyje sie latwiej, jednak kazdy w tym zwiazku musi posiadac
        wlasna niezalezna i uksztaltowana osobowosc.Nie mozna sie na kogos upinac i
        owinac jak bluszcz, wysysajac soki...
        Trzymam palce za znalezienie satysfakcjonujacej odpowiedzi na pytanie o powod
        szybkiego slubu po 2 miesiacach znajomosci, sukcesu w nauce i w rozpoczeciu
        nowego zycia.... po studiach.
        Wierze w to, ze uporasz sie sama z tym pierwszym powaznym problemem i ze wiesz,
        ze nie mozna wszystkich postow na forum traktowac serio.
        Wszak zycie rozpoczynasz w XXI wieku... to miej oczy otwarte, zastanawiaj sie,
        analizuj, czytaj i korzystaj madrze z zycia.
        Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Mary Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:59
          To forum to ja uwielbiam za różnorodność wypowiedzi, które daja wiele do
          myślenia ;-) Nie biore wszystkich wypowiedzi poważnie !!
          Bardzo mnie cieszy , że wreszcie ktoś zauważył , że to nie jest wcale takie
          durne pytanie ;-)
          Jeśli chodzi o moja naukę to mój men jest dumny,że studiuję a jak mam egzama to
          sam mnie gna do nauki ;-) i bardzo dobrze wie , ze ja moje studia chce i musze
          skończyć !!! Więc tego jest świadomy .
          Jego ostatnie wyskoki zazdrości doprowadziły jego same do prawidłowych
          wniosków, że jesteśmy dorośli i że sobie ufamy ;-) Sam do tego doszedł i sie
          uspokoił ;-)
          Pozdrawiam i bardzo dziękuje za wszelkie rady ;-))
        • Gość: KCH Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: 195.136.120.* 21.02.05, 13:36
          Bardzo dobra opinia.
          Dodam że jestem facetem :)
    • Gość: mnm Re: Facet chce się sam zaobrączkować !! ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:07
      niczym się nie przejmuj. po prostu jest sensownym facetem, tylko innym od
      przeciętnej. to, że 90% mężczyzn w Polsce to asekuranci, dla których
      jakakolwiek decyzja o trwałym zaangażowaniu się w zwiazek to ogromny problem,
      nie znaczy, że wszyscy muszą tacy być. polecam "mężczyzn na skraju załamania
      nerwowego" w collegium nobilium - pouczające. jeśli go kochasz, to po prostu z
      nim bądź, a na ślub zdecydujcie się, kiedy oboje będziecie tego chcieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka