ping.tasmanski 06.05.05, 21:56 dajcie mi punkt podparcia a podniose Ziemie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katinka_w_plaszczyku Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:00 ping.tasmanski napisał: > dajcie mi punkt podparcia a podniose Ziemie wow, jestem pod wrazeniem ;) i juz zabieram sie do wymyslania punktu oparcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
katinka_w_plaszczyku Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:00 punktu p o d p a r c i a, oczywista, to chyba z tego wrazenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:07 no dalej myśl ileż można czekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: punkt podparcia 06.05.05, 22:38 apacze apcze a indian nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
azazela sprostowanie: punkcik 06.05.05, 22:53 :))) to tobie nie punkt potrzebny ale mocnijesze okulary:P Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 07.05.05, 23:59 czyżby następna gloria co się słówek czepia ? Chyba juz to wyjaśniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:20 heee ziemię :))))))))))) Coś ty superman czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:38 nie to jest cytat pewnego starego Greka. Chyba Archimedesa ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:39 no zobacz nawet od ciebie jeszcze się czegoś nauczę Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:44 ee kolego nie zarzucaj mi brak wiedzy.....jestem otwarta na inne kierunki Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:47 napisałem .... bo byłem ciekaw jak je zinterpretujesz. możliwości były dwie : to nie moja wina że mało wiesz to nie moja wina że dużo wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:55 wiesz jak to na wsi......jesteśmy bardzo czuli na krytykę w końcu nie każdy z nas zdołał nawet podstawówkę skończyć buhuuu ale mi wstyd zaraz pójde popłakać do stodoły <nie obrażając nikogo>-wypowiedź ma znaczenie stricte satyryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 07.05.05, 23:57 nie przeginaj. to był twój wybór. Moje kropki ci go umożliwiły :) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: moge wszystko . 06.05.05, 22:54 tasmanski, Archimedes powiedzial: "dajcie mi punkt oparcia, a porusze Ziemie" a to twoje zdanie to nie wiadomo kto powiedzial:))) zrodla na ten temat milcza.... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 07.05.05, 02:24 tak już chiałem odpuścic wobec miałkości tego argumentu ale nie mogę się powstrzymać > tasmanski, Archimedes powiedzial: "dajcie mi punkt oparcia, a porusze Ziemie" > > a to twoje zdanie to nie wiadomo kto powiedzial:))) zrodla na ten temat > milcza.... 1. nie wydaje mi się żeby którekolwiek z tych zdań powiedzał Archimedes. On był Grekiem, żył w 3 wieku p.n.e. , raczej nie używał współczesnego języka polskiego. 2. w "encyklopedia szkolenj matematyka" isbn 83-02-02551-8 to zdanie archimedesa brzmi "Dajcie mi punkt podparcia, sam jeden porusze z posad Ziemię" 3. zapuśc google moim zdaniem i popatrz na rezultaty. Pewnie już zaczyna ci świtać w głowie że to tylko tłumaczenia są i autorem zadnego z nich nie jest Archimedes tylko tłumacze. Tak na marginesie to czy ci tłumacze sa przestepcami? Przeciez popełnili plagiat. Nie ich jest ta myśl, ale ich słowa. Języki ulegają zmianie wraz z upłyewm czasu. Co ma na celu tłumaczenie. Przekzenie ideii czy formy wypowiedzi? Czy jest możliwe wierne tłumaczenie? Czy można wiernie przełożyć teksty należące do odległych języków, np. języków o róznym szyku zdania. Czy można ustalić jaki był dokładne znaczenia zdania wypowiedzianego 22 wieki temu. O ile od tego czasu zmienił się grecki, ile wyrazów zmieniło. znaczenia. Mam nadziej że moja wypowiedż skłoni Cię do używania głowy do czegoś więcej niz noszenia trwałej p.s w związku z tym wywodem na temat tłumaczeń. Może odpowiesz mi czy na Swiecie istnieje religia chreścijańska? Jest przecież tyle tłumaczeń Bibli każde jest różne. Wiec gdzie jest słowo boże? Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: moge wszystko . 06.05.05, 23:13 świetny punkt, podoba mi się :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: moge wszystko . 06.05.05, 23:32 nu i ni ma twego punktu Azazelo :> ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: moge wszystko . 06.05.05, 23:36 co za dranstwo, tak punkt zabrac:((( teraz jast nowy punkt, ciekawe jak dlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: moge wszystko . 07.05.05, 00:48 hehehe aleś wykombinowała fajnie, moze nowy się utrzyma hihihi :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: moge wszystko . 07.05.05, 18:23 trzyma sie! a swoja droga co do za numery tak zdejmowac posty, bez ostrzezenia ani powodu!! zawidlam sie:DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: moge wszystko . 07.05.05, 18:28 Wyglądało na to, że jest pusty, a następny był tego samego autorstwa, więc wyglądało, że się komuś ręka osmknęła. Zareagowałem standardowo. Tyle, ze wpis był nistandardowy. Przepraszam. Ale tamtego już nie będę przywracał, skoro jest nowy "punkt". :) Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: moge wszystko . 07.05.05, 18:42 wybaczone:) ps wyglada na to, ze ktos jeszcze, oprocz tasmanskiego, potrzebuje nowych okularow:) Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 07.05.05, 23:55 nie nosze okularów chociaż dzić wzrok mam wyjątkowo słaby. A niby po co mi okulary. Coś kojarze z wczoraj , ale nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
mabiwy Re: moge wszystko . 07.05.05, 20:40 co Ty Tasmański, megaloman jesteś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ping.tasmanski Re: moge wszystko . 07.05.05, 23:56 nie megaloman tylko realista :) Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: moge wszystko . 08.05.05, 01:48 No bo co to za diabeł bez rogów. Odpowiedz Link Zgłoś