muza28 22.07.05, 21:33 co myślicie o zorganizowanie zlotu singli ? w celu nawiązania znajomości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heart_of_ice Re: zlot singli 22.07.05, 21:39 nie smok, na zlotach czarownic piekne nagie kobiety tancza przy swietle ksiezyca... na zlotach singli pojawiaja sie kobiety ubrane i bez miotel:) Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - zwyjątkiem pokusy. EKGW Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: zlot singli 22.07.05, 21:44 Chyba ci sie pomylila czarownica z czarodziejka. Roznica miedzy nimi to jakies 50 lat :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: zlot singli 22.07.05, 21:46 nic mi sie nie pomylilo:P i nie mam 50lat;))) Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - zwyjątkiem pokusy. EKGW Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: zlot singli 22.07.05, 21:48 Są, ale niekoniecznie chcą sie zaraz gdzieś "zlatywać" :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
muza28 Re: zlot singli 22.07.05, 22:58 a skąd wiesz ? może ty jesteś w miejszości ? Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: zlot singli 22.07.05, 23:05 A ilu sie zglosilo na twoj zlot? smok Odpowiedz Link Zgłoś
d_maron Re: zlot singli 23.07.05, 00:02 hehe, spozniony temat. Coś takiego jak zjazd singli miało juz miejsce w tym roku w Jastrzębiej Gorze na początku lipca. Jednak ja popieram ponowne zorganizowanie w bardziej przystepnej lokalizacji, dokad z róznych zakątów Polski moznaby dojechac szybciej niz nad morze...choc te zachody słonca na plaży..:) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
muza28 Re: zlot singli 25.07.05, 22:12 nic o tym nie wiedziałam, możesz napisać coś więcej na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx dawniej to sie nazywało panna i kawaler 23.07.05, 21:50 ewentualnie "osoby stanu wolnego". W pewnym wieku można było uznać, że są to stare panny i starzy kawalerowie. Wymyślanie nowej nazwy, a tym bardziej przejmowanie jej z angielskiego, gdzie oznacza doklądnie TO SAMO, co po polsku "osoba stanu wolnego" jest pretensjonalne i głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: dawniej to sie nazywało panna i kawaler 24.07.05, 02:01 nie jest glupie, bo: - nie kazdy singiel jest stara panna/starym kawalerem - singiel jest krotsza i wygodniejsza forma niz "osoba stanu wolnego" - poza tym to to okreslenie brzmi pretensjonalnie!:) Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - zwyjątkiem pokusy. EKGW Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: dawniej to sie nazywało panna i kawaler 24.07.05, 08:49 > nie kazdy singiel jest stara panna/starym kawalerem Ale jest szansa, że będzie - trzeba się z tym oswajać :) > singiel jest krotsza i wygodniejsza forma niz "osoba stanu wolnego" Panna jest krótsze niż singiel (nie mówiąc o "singielce" ło matko). Kawaler ma taką samą ilość literek co singiel. Jedyny sensowny argument to to, że singiel brzmi bardziej modernie :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: dawniej to sie nazywało panna i kawaler 24.07.05, 09:50 Nie swiruj... myslisz ze ktos kupilby Cosmopolitan w ktorym na okladce napisaliby "jak zayebiscie jest byc stara panna" :D. Juz sam poczatek "stara..." brzmi jak nieprzyjemne smarkniecie, a teraz takie czasy ze gdzie nie spluniesz tam singielka ;). Nie mozna ludziom spolecznej depresji dundowac. Zreszta stary kawaler to tez sie tak mi wymiennie kojarzy ze slowami "stara pie.." :D. Odpowiedz Link Zgłoś
gadatliwa1 Re: dawniej to sie nazywało panna i kawaler 26.07.05, 23:46 A mnie ta nazwa się podoba. Stara panna czy kawaler brzmi pejoratywnie, a przecież nikt tego nie chce. Takie czasy, że jesteśmy bardziej wymagający wobec partnerów, więcej chcemy od życia, i samotność nie zawsze onacza, że nikt nas nie chce. Ów singiel więc jest bardziej do zniesienia, bardziej przystający do obecnych czasów, choć fakt, znaczy to samo. Odpowiedz Link Zgłoś