zwykladziewczyna 22.08.05, 20:31 Czy to możliwe, że niektorzy mężczyźni naprawdę nie chcą się wiązać? Czy to tylko taki wykręt, zeby zbyć dziewczynę? Czy to możliwe, ze ktos chce byc zawsze sam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominiczka28 Re: zawsze sam? 22.08.05, 22:21 Człowiek jest chyba stworzony do życia z kims, nie samemu....Trudno uwierzyc, zeby ktos nigdy nie czul sie samotny i nie potrzebowal drugiego czlowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedz-ma Re: zawsze sam? 22.08.05, 22:26 jedyny znany mi egzemplarz, który był przekonany, że zawsze chce być sam wkrótce się żeni... ;))) więc już nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
clit1 Re: zawsze sam? 23.08.05, 01:06 zgadzam sie z wiedz-ma ,tez przestalam wierzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
lineczka77 Re: zawsze sam? 22.08.05, 23:26 zwykle to klamstwko..ale z drugiej strony, wydaje sie, że mozna być powołanym do samotności , mieć taką ogromna trudność w pozwalaniu drugiej osobie na igerowanie,wchodzenie w nasz świat,ze jedynym rozwiaznaeim jest samotność. Myśle, że istnieją takie "konstrukcje psychiczne", ktore wlasnie tak mają . Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret Re: zawsze sam? 23.08.05, 07:16 Ale to także dotyczy kobiet!!! Znam panie które zdecydowały sie na bycie sama a tylko dlatego że nie pojawił sie w zyciu TEN książę z bajki i albo on albo nikt inny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ub1 Re: zawsze sam? 23.08.05, 20:01 Książęta z bajki przecież nie istnieją. Jednak to nie powód by łapać byle co :D Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: zawsze sam? 23.08.05, 02:28 nad tym nie ma się co zastanawiać, istnienie takich trzeba przyjąć za fakt. i przecież nie tylko mężczyźni, to nie dotyczy jednej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: zawsze sam? 23.08.05, 18:15 nie, oni chca byc sami dopoki nie spotkaja tej ktora w kalkulacji watra jest zwiazania sie choc ja nei chce sie wiazac :) ale jestm z facetem juz 7 lat... ciagle wydaje mi sie ze to dopiero poczatek naszej podrozy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazaa1 Re: zawsze sam? 23.08.05, 19:08 ja od dwoch lat bylam z takim jednym co to nie chcial sie wiazac, bo ja niby bylam nie taka jak trzeba i nagle przypadkiem dowiedzialam sie, ze on 10 lat temu byl zonaty. oczywiscie rozwiódł sie, nie ma dzieci, żadnych zobowiązań, ale nie raczył mnie o tym poinformować. i co wy na to?? ;-)) a nie powiedział mi, bo twierdzi, że to była pomyłka, odpokutował to, no i w ogóle wymazał to z pamięci... fajne? Odpowiedz Link Zgłoś
artur_pm Re: zawsze sam? 23.08.05, 19:25 Możliwe. Jeśli np. gościu ma kasę i chce sobie używać z różnymi panienkami. Inna sprawa, że taką gadką może zasłaniać się nieszczęśnik niemający powodzenia u kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
sulpmerg Re: zawsze sam? 23.08.05, 20:16 zwykladziewczyna napisała: > Czy to możliwe, że niektorzy mężczyźni naprawdę nie chcą się wiązać? Czy to > tylko taki wykręt, zeby zbyć dziewczynę? Czy to możliwe, ze ktos chce byc > zawsze sam? Hej:) Tak to jest możliwe, aczkolwiek płaci się za to dość wysoką cene. Wyobraź sobie że jesteś wychowany w rodzinie, gdzie rodzice nie mają dla Ciebie czasu, do tego jesteś osobą, która ma problemy ze znalezieniem sobie znajomych(tzn przyjaciół), powiedzmy przez swoją wyjątkowość np: lubi rozmawiać na trudne tematy (czytaj: filozofowac). Do tego dochodzą problemy z płcią przeciwną, czyli kilka kopniaków od osób, w których ta osoba sie zakochała. Ta osoba zaczyna się czuć obco wśrod ludzi, zaczyna się ich bać, że może znowu zostać skrzywdzona. Na którymś etapie życia podejmuje decyzje, że już sie z nikim nie zwiąże i pędzi swąj żywot samotnie. Decyzje o samotności podejmujemy wtedy, kiedy ludzie(szczególnie Ci, których kochamy) krzywdzą nas. A później się do samotności przyzwyczaja, albo umiera:( ( to ostatnie na podstawie własnych doświadczeń) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roman.nowy Re: zawsze sam? 24.08.05, 14:29 zwykladziewczyna napisała: > Czy to możliwe, że niektorzy mężczyźni naprawdę nie chcą się wiązać? Czy to > tylko taki wykręt, zeby zbyć dziewczynę? Czy to możliwe, ze ktos chce byc > zawsze sam? Zawsze nie, ale do 35-go roku zycia u mezczyzn coraz czesciej spotykane... Odpowiedz Link Zgłoś
zwykladziewczyna Re: zawsze sam? 25.08.05, 19:42 Z tego, co zrozumialam, to mężczyzna moze chcieć byc sam, ale rezygnuje z tego, kiedy spotyka odpowiednią kobiete. Wówczas mimo swoich wczesniejszych postanowien,decyduje sie na związek. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedz-ma Re: zawsze sam? 25.08.05, 20:50 tak zbiorczo odnośnie kilku wypowiedzi: jeśli ktoś postanawia być sam dlatego, że został zraniony, jest niesmiały itp. itd., to wcale nie znaczy, że chce być sam, ale że boi się z kimś być czym innym jest samotność, a czym innym sytuacja, gdy ktoś jest w związku, ale nie chce go formalizować czy pogłębiać natomiast wierzę, że bywają osoby, które są przekonane, że chcą być same, a życie weryfikuje takie przekonania (jak moj znajomy, o którym pisałam wyżej) o księdzach, zakonnikach, mędrcach Wschodu itd. nie piszę, bo to specjalna kategoria :) pozdrawiam wszystkich samotnych z "wyboru" i z "konieczności" Odpowiedz Link Zgłoś