Dodaj do ulubionych

Mam troche dziwne pytanie, ale

05.02.06, 11:14
to dla mnie bardzo ważne. Potrafilibyście rozpoznać po paru miesiącach osobę,
którą widzieliście tylko jeden raz w życiu?
Obserwuj wątek
    • asiulka81 ja bym nie potrafiła 05.02.06, 11:16
      ale to dlatego ze nie mam w ogole pamieci do twarzy.... a spamiętać imiona,
      nazwiska to juz w ogole czarna magia dla mnie :)))
      • modrooka Re: ja bym nie potrafiła 05.02.06, 11:23
        Mam to samo. Najgorzej jak inni pamiętają twoje imię a co gorsza ciebie a ty
        sacholerę nie możesz sobie przypomnieć kto to zać. Ja wtedy idę w zaparte.
        • asiulka81 Re: ja bym nie potrafiła 05.02.06, 11:33
          modrooka napisała:

> Mam to samo. Najgorzej jak inni pamiętają twoje imię a co gorsza ciebie a ty
          > sacholerę nie możesz sobie przypomnieć kto to zać. Ja wtedy idę w zaparte.

ja tam wtedy mówie, ze przykro mi ale niestety nie pamietam i bede wdzieczna za
          uzmysłowienie mi z kim rozmawiam :)))
          ale fakt, krepujace to jest strasznie :)
    • tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:17
      jesli rzucil by mi sie w oczy to tak
    • nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:17

zdecydowanie tak
      • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:19
        Nawet jeżeli widziałbyś(aś) tylko jeden raz?
        • svenja1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:22
          Albo zapamiętuję kogoś na zawsze, albo wcale. Z przewagą tej drugiej opcji, bo
          mało kto "zasługuje" na wieczne zapamiętanie ;) A ja nie mam pamięci do
          twarzy ;)
        • nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:45
          tak, mam pamiec do twarzy
    • modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:23
      A czemu takie pytanie, że tak z ciekawości zapytam. O tak o czy masz jakiś
      konkretny powód?
      • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:26
        Mam, niestety mam.
    • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:25
      A jakby to była osoba dość charakterystyczna (tzn, nie ma jakiś szczególnych
      cech, jednak jej twarz zapada w pamięć). Wiem, że to dziwnie brzmi, ale
      naprawde potrzebna jest mi obiektywna opinia.
      • tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:28
        juz mialas ich kilka...nie wiem czego chcesz ale chyba dazysz do tego zeby ktos
        odpowiedzial dokladnie tak jak myslisz
        • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:31
          Chyba chce mieć jeszcze jakąś nadzieje. Zresztą to faktycznie zależy od
          konkretnej osoby.
          • novika7 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:33
            Jeżeli jest powiązana z jakimiś przestępstwem kryminalnym to pamiętaj że
            policyjny rysownik pomoże spożądzić portret pamięciowy nawet po taki
            jednorazowym widzeniu. Weź sobie lepiej adwokata:)
            • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:37
              Wiem, że to pytanie jest dziwne, ale to nie ma związku z przestępstwem. :D

Pytam tylko czy potrafilibyście rozpoznać twarz osoby (konkretnie kobiety) po
              paru miesiącach? Chociaż widzieliście ją tylko 1 raz.
      • nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:46
        jesli twarz (tudziez wlasciciel) zapada w pamiec to znaczy ze ma jakies cech szczegolne
    • itsnotme Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:31
      Twarz mógłbym zapamiętać. Żebym zapamiętał imię, niemozliwe:)
      • tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:34
        ja zauwazylam taka glupia zaleznosc...poznaje nowa osobe...ona mi sie
        przedstawia i ja jej...ona mowi swoje imie a ja nawet nie slucham:))

zebym zapamietala czyjes imie to trzeba sie nastarac
        • itsnotme Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:37
          mi to jest głupio juz w momencie gdy mi się ktoś przedstawia, że za chwilę nie
          będę pamiętał imienia:)
          • modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:44
            Ja zawsze mówię, że góry przepraszam ale i tak nie zapamiętam
          • anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:01
            :) kiedy poznaję kilka osob na raz, np gdzies w towarzystwie...makabra. Wolę z
            góry uprzedzic, ze nie spamietam tych imion na raz.
            Z drugiej strony to taka kurtuazja, a tez do niczego nie sa mi wszystkie
            potrzebne, a imiona osob, ktore mnie `interesują` zapamietam; ale zwykle nie
            poznaję ich calą grupą, więc problem z glowy.
    • poprioniony Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:43
      > Potrafilibyście rozpoznać po paru miesiącach osobę,
      > którą widzieliście tylko jeden raz w życiu?

Tak.
    • czekoladka_84 Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 11:49
      fryzure lub styl ubierania się? Sorki, że tak drąże ale naprawde potrzebna jest
      mi opinia anonimowych ludzi.
      • tygrysio_misio Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 11:52
        nawqet jakby zmienila plec!!!!!
        juz wszyscy Ci odpowiedzieli!!!!!
        aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
        • czekoladka_84 Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 11:53
          Ej nie krzycz :)
      • nane1 Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 12:48
        nie wiem czy fryzura, ubior, ale twarz z pewnoscia zostanie przeze mnie zapamietana
        ot juz tak jest
      • ballbreaker Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 12:48
        ja uprzedze Twoje nastepne pytanie - otoz nie, nie da sie tej osoby rozpoznac
        gdy zalozy maske...
        dzizas...

przyslij mi swoje zdjecie to Ci powiem czy jestes warta zapamietania :D
        • czekoladka_84 Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:02
          Fotke mam w wizytówce ;D
          • ballbreaker Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:05
            to powiem Ci ze malo tego ze Cie zapamietal, to jeszcze mu sie snisz po
            nocach... ale juz pewnie zaczal chodzic do jakiegos lekarza ktory to zmieni i
            pozwoli mu wreszcie spac normalnie...
            • czekoladka_84 Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:07
              :)))))) Troche mi się humor poprawił.
              • ballbreaker Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:15
                dlatego ze zniszczylas facetowi zycie? z pracy go pewnie wywalili bo przez
                koszmary ma problemy ze snem w nocy, w pracy zapewne zasypial, zona go zostawila
                bo non stop budzil sie krzyczac, dzieci pewnie tez zabrala, teraz czeka go
                rozwod i strata wszystkiego na co tak ciezko pracowal cale zycie...
                mozesz byc pewna ze jesli terapia nie poskutkuje, to przy najblizszym spotkaniu,
                gdziekolwiek, miedzy Twoimi oczami jakas siekiera zaparkuje...
                • czekoladka_84 Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:16
                  :P
                • modrooka Kubuś fatalista :))) nt. 05.02.06, 13:32

• ballbreaker wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:02

• modrooka Re: wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:12
                      To chodzi o ideę :)
                      • asiulka81 Re: wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:19
                        modrooka napisała:

> To chodzi o ideę :)

aha, czyli nie bede sie sprzeczała o którego Kubusia chodzi :)
                        • ballbreaker Re: wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:41
                          fatalista tez nie, poprosty fakty po obejrzeniu zdjecia stwierdzilem ;)
                          • modrooka Re: wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:55
                            A może to jednak był koleś lubujący się w egzotycznej urodzie. I może owszem
                            śniła mu się a;le to były sny erotyczne :)
    • btabu Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:28
      Pytalas sie juz o to na innym forum, nie potrafilbym
      • hiroszima13 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:51
        A ja mam pamięć do twarzy więc zapamiętałabym,
        Tylko nie powiedziałaś jaka to była znajomośc
        bo jeśli chodzi czy rozpoznam wszytkich spotkanych
        na ulicy np. pytajacych o godzinę to bym zaprzeczyła :P
    • anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:56
      :-) zwyklego przechodnia na pewno nie, w przypadku osoby, z którą coś sie wiąże
      jest to prawdopodobne.
      • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:01
        Nie chodzi mi o to czy rozpoznalibyście osobe mijaną na ulicy, to chyba raczej
        oczywiste, że nie.
        • anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:06
          a moze napiszesz, o jaki konkretnie przypadek Ci chodzi?
          co tez Ci sie takiego niesamowitego przytrafilo,ze az na forum pytasz o rzecz,
          jak sama stwierdzilas, oczywistą?
          haha, swoją drogą, to gratuluję odpowiedzi.
          • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:11
            Nie moge tego napisać, nawet na anonimowym forum. To skomplikowane. Po prostu
            chciałam się w jakimś sensie pocieszyć.
            • anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:13
              Po prostu
              > chciałam się w jakimś sensie pocieszyć.

Ok, jak uwazasz.
              Pocieszyc, ze Cie zapamiętal?
              obiektywny komentarz: jesli z powodu jednego spotkania wypisujesz posty na
              forum, `musisz` sie pocieszac, cala sprawa miala podobno miejsce kilka mies
              temu, a Ty dalej to rozpamietujesz, to raczej Ci jego pamiec nie wystarczy,
              chcesz czegos wiecej.
              • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:15
                Właśnie pocieszyć, że mnie nie będzie w stanie rozpoznać.
                • anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:18
                  oj...haha, to ciekawa sytuacja musi byc rzeczywiscie:) a teraz Ci zalezy na
                  ponownym jego `poznaniu` i nie chcesz, zeby pamietal to pierwsze `faux pas`?
                  czy po prostu nie chcesz, zeby Cie rozpoznal i w ogole nawiazal do tamtego
                  tematu?
                  ;p
                  • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:22
                    albo na niepoznaniu, pewnie sie spila i sie z nim grzmocila :P a eraz sie martwi
                    zeby to nie wyszlo na jaw bo ma faceta :P
                    • asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:29
                      ballbreaker napisał:

> albo na niepoznaniu, pewnie sie spila i sie z nim grzmocila :P a eraz sie
                      martw
                      > i
                      > zeby to nie wyszlo na jaw bo ma faceta :P

a to mozna sie tak spic zeby nie pamietac z kim sie grzmociło???
                      • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:53
                        nie mam pojecia, nie to mialem na mysli, przeczytaj jeszcze raz :)
                        • asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:57
                          ballbreaker napisał:

> nie mam pojecia, nie to mialem na mysli, przeczytaj jeszcze raz :)

no ale mnie o to spicie chodzi?
                          • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:01
                            napisalem, ze nie mam pojecia, nie zdarzylo mi sie jeszcze... a nawet gdyby mi
                            sie zdarzylo to skad mialbym wiedziec skoro bym nie pamietal? :P
                            • asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:03
                              ballbreaker napisał:

> napisalem, ze nie mam pojecia, nie zdarzylo mi sie jeszcze... a nawet gdyby mi
                              > sie zdarzylo to skad mialbym wiedziec skoro bym nie pamietal? :P

moglbys np obudzic sie rano obok jakiegos paszteta :))) i on by ci
                              zakomunikowal o tym co robiliscie noca :))) he he :)))
                              • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:08
                                ja widze, ze te sama hipotetyczna sytuacji rozumiemy troche inaczej :P
                                • asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:18
                                  ballbreaker napisał:

> ja widze, ze te sama hipotetyczna sytuacji rozumiemy troche inaczej :P

hmmmm to mozliwe :P
                    • tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:05
                      a moze chcialam sie z nim grzmocic i teraz jej wstyd bo robila to tak
                      namolnie:))
                  • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:25
                    To jest o wiele bardziej skomplikowane. Nie może mnie rozpoznać bo będzie
                    katastrofa totalna. Jeszcze nigdy nie byłam w aż tak fatalnej sytuacji.
                    • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:28
                      ha! rozpracowalem Cie!
                      • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:30
                        Ha, właśnie, że nie.
                        • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:54
                          no przeca to bylo oczywiste ze zaprzeczysz, ale my tam wiemy swoje...
                          • nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:01
                            wiemy wiemy
                          • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:02
                            Jakby to tylko o to chodziło to nie byłoby problemu. Bo kto by mi udowodnił.
                            • anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:06
                              Czekoladka, moze zamiast tracic czas na odpieranie zarzutów, co zrobilas lub
                              czego nie zrobilas, napisz konkretnie, co sie stalo, wtedy moze bedziemy mogli
                              sie w szerszym kontekscie wypowiedziec na temat i czy zapamietlibysmy Cie.
                              • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:11
                                Niestey nie dam rady tego jaśniej przedstawić, bo boje się, że mogłby to
                                przeczytać ktoś kogo to dotyczy, chociaż to jest małoprawdopodobne. Po tym co
                                mnie spotkało to już chyba wszystko jest możliwe.

• anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:28
                      ...to nie wiem, co wiecej Ci napisac. Nie byłam nigdy w takiej sytuacji:p, ale
                      zycze pomyslnego przebiegu spraw.
                    • kejcak Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:06
                      No to moze zmiana fryzurki?
                      Zalezy od sytuacji, bo kogos po imprezie to bym nie pamietal, ale jesli ktos by
                      mi na przyklad wisial gruba kase, ojjj to bym go pamietal ;)
    • nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:05
      hhmm ciekawe co wywinelas?
      • strusi_ogon Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:29
        Gdyby to była bardzo charakterystyczna osoba np. pod względem wyglądu, to BYĆ
        MOŻE TAK, tylko co to znaczy "widzieć raz w zyciu"? Minąć na ulicy, nie
        zamieniwszy słowa, czy rozmawiać z nią np. przez pięć minut?
      • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:35
        Może tak to wyjaśnie:

Poznajecie osobe (kobiete) na pewnej imprezie, ona jest tam sama z koleżanką.
        No i jak to czasami bywa, mała chwila zapomnienia. Potem już nie macie
        kontaktu, bo ona podała fałszywy numer telefonu. Po paru miesiącach okazuje
        się, że (to jest właśnie skomplikowane): ona ma męża, o którym nie
        wiedzieliście, a który okazuje się być waszym wrogiem (to już jest inna
        historia). Mąż przebywa w tej chwili zagranicą. Jednak we wrześniu wraca i to
        na dodatek do firmy, w której kiedyś pracował i w której wy pracujecie. Nie
        wiem czy coś z tego zrozumieliście, ale inaczej nie potrafie wyjaśnić.
        • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:39
          a jak mowilem ze sie grzmocila z obcym facetem i chce uniknac rozpoznania bo ma
          faceta/meza to zaprzeczala :P
          • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:42
            To jak, chcielibyście się odegrać w jakiś sposób? Czy nie?
            • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:44
              wiesz, z takim wygladem jak na zdjeciu to sama w sobie jestes juz kara dla
              swojego faceta :P ja bym nic nie zrobil, niech sie gosc meczy dalej z Toba :P
              • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:47
                No wiesz wyglądu się nie wybiera ;P
                • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:50
                  nie da sie ukryc...
          • asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:44
            ballbreaker napisał:

> a jak mowilem ze sie grzmocila z obcym facetem i chce uniknac rozpoznania bo
            ma faceta/meza to zaprzeczala :P

wyczułes pismo nosem :)))
            • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:46
              ma sie ten szosty zmysl :D
        • anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:41
          zrozumielismy.
          Moze bedzie trzymal buzie na klodke. Jesli nie, to wytlumaczysz, ze nie podalas
          falszywy nr, zeby sie odczepil, choc to i tak pokretne wyjasnienie..
          Jeszcze jedno, moze sama chcesz o tym mezowi powiedziec, zanim ewentualnie sie
          dowie...Glupio wyszlo, ale nic wiecej sie nie stało.
          • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:46
            Ja nie powiem, chyba by mnie zabił. Na dodatek okazało się, że oni się znają
            jeszcze z dawnych czasów i są wrogami z powodu pewnej sprawy z przeszłości.
            Jednym słowem przerąbane. Sytuacja jak z kiepskiego filmu, nigdy w życiu nie
            przypuszczałam, ze mi sie coś takiego przytrafi.
            • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:48
              a wrogami sa bo jeden drugiemu podwedzil laske kiedys tam...
              • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:50
                Nie, to jest akurat związane z pracą.
                • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:52
                  to ja Cie pociesze: zapamietalbym na bank :D zmiana wygladu niewiele daje, moze
                  odrazu bym nie zaskoczyl skad Cie znam, ale to kwestia czasu tylko :D
                  • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:56
                    Dzięki za słowa otuchy :P
                    • ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:15
                      przeciez chcialas odpowiedzi a nie otuchy :P
            • modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:59
              No w takiej sytuacji to napewno Ciebie pamięta. No chyba że koleś bzyka
              codziennie inną laskę, wtedy możliwe że nie skojarzy
              • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:01
                Nawet jak mineło od tego ponad 8 miesięcy?
                • modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:05
                  Ja bym zapamiętała a wierz mi mam bardzo krótką pamięć i zazwyczaj nie pamiętam
                  twarzy i imion. No ale ja nie codzień mam tego typu wyskoki.
                  • czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:13
                    Ja też nie. Zdarzyło się. Nikt nie jest idealny.
                    • modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:16
                      Ja nie oceniam ani nie potępiam, dla jasności :)
                • nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 22:19
                  wtopa na calego, ale glowa do gory, przeciez nie musisz mowic prawdy, nawet jak sie wyda,(hipotetycznie->) koles przeltuja laski jak wizzair, wiec do niczego nie musisz sie przyznawac, a poza tym, jesli koles nie ma pamieci do twarzy hhmm mala zmiana wygladu, koloru wlosow, faceci nie zwracaja na takie rzeczy uwagi, noz widelec sie uda, to chyba jedyne co mi przychodzi na mysl
    • adam.dazim Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 17:23
      tak
      jezeli bylaby to angelina :)
    • dzikoozka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 06.02.06, 10:04
      Ja niestety nie, mam fatalną pamięć do twarzy.
      Ale podobno faceci mają generalnie lepszą pamieć do twarzy, więc Cie nie
      pocieszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka