czekoladka_84 05.02.06, 11:14 to dla mnie bardzo ważne. Potrafilibyście rozpoznać po paru miesiącach osobę, którą widzieliście tylko jeden raz w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka81 ja bym nie potrafiła 05.02.06, 11:16 ale to dlatego ze nie mam w ogole pamieci do twarzy.... a spamiętać imiona, nazwiska to juz w ogole czarna magia dla mnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: ja bym nie potrafiła 05.02.06, 11:23 Mam to samo. Najgorzej jak inni pamiętają twoje imię a co gorsza ciebie a ty sacholerę nie możesz sobie przypomnieć kto to zać. Ja wtedy idę w zaparte. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: ja bym nie potrafiła 05.02.06, 11:33 modrooka napisała: > Mam to samo. Najgorzej jak inni pamiętają twoje imię a co gorsza ciebie a ty > sacholerę nie możesz sobie przypomnieć kto to zać. Ja wtedy idę w zaparte. ja tam wtedy mówie, ze przykro mi ale niestety nie pamietam i bede wdzieczna za uzmysłowienie mi z kim rozmawiam :))) ale fakt, krepujace to jest strasznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:17 jesli rzucil by mi sie w oczy to tak Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:19 Nawet jeżeli widziałbyś(aś) tylko jeden raz? Odpowiedz Link Zgłoś
svenja1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:22 Albo zapamiętuję kogoś na zawsze, albo wcale. Z przewagą tej drugiej opcji, bo mało kto "zasługuje" na wieczne zapamiętanie ;) A ja nie mam pamięci do twarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:45 tak, mam pamiec do twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:23 A czemu takie pytanie, że tak z ciekawości zapytam. O tak o czy masz jakiś konkretny powód? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:26 Mam, niestety mam. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:25 A jakby to była osoba dość charakterystyczna (tzn, nie ma jakiś szczególnych cech, jednak jej twarz zapada w pamięć). Wiem, że to dziwnie brzmi, ale naprawde potrzebna jest mi obiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:28 juz mialas ich kilka...nie wiem czego chcesz ale chyba dazysz do tego zeby ktos odpowiedzial dokladnie tak jak myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:31 Chyba chce mieć jeszcze jakąś nadzieje. Zresztą to faktycznie zależy od konkretnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
novika7 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:33 Jeżeli jest powiązana z jakimiś przestępstwem kryminalnym to pamiętaj że policyjny rysownik pomoże spożądzić portret pamięciowy nawet po taki jednorazowym widzeniu. Weź sobie lepiej adwokata:) Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:37 Wiem, że to pytanie jest dziwne, ale to nie ma związku z przestępstwem. :D Pytam tylko czy potrafilibyście rozpoznać twarz osoby (konkretnie kobiety) po paru miesiącach? Chociaż widzieliście ją tylko 1 raz. Odpowiedz Link Zgłoś
nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:46 jesli twarz (tudziez wlasciciel) zapada w pamiec to znaczy ze ma jakies cech szczegolne Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:31 Twarz mógłbym zapamiętać. Żebym zapamiętał imię, niemozliwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:34 ja zauwazylam taka glupia zaleznosc...poznaje nowa osobe...ona mi sie przedstawia i ja jej...ona mowi swoje imie a ja nawet nie slucham:)) zebym zapamietala czyjes imie to trzeba sie nastarac Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:37 mi to jest głupio juz w momencie gdy mi się ktoś przedstawia, że za chwilę nie będę pamiętał imienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:44 Ja zawsze mówię, że góry przepraszam ale i tak nie zapamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:01 :) kiedy poznaję kilka osob na raz, np gdzies w towarzystwie...makabra. Wolę z góry uprzedzic, ze nie spamietam tych imion na raz. Z drugiej strony to taka kurtuazja, a tez do niczego nie sa mi wszystkie potrzebne, a imiona osob, ktore mnie `interesują` zapamietam; ale zwykle nie poznaję ich calą grupą, więc problem z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 11:43 > Potrafilibyście rozpoznać po paru miesiącach osobę, > którą widzieliście tylko jeden raz w życiu? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 11:49 fryzure lub styl ubierania się? Sorki, że tak drąże ale naprawde potrzebna jest mi opinia anonimowych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 11:52 nawqet jakby zmienila plec!!!!! juz wszyscy Ci odpowiedzieli!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
nane1 Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 12:48 nie wiem czy fryzura, ubior, ale twarz z pewnoscia zostanie przeze mnie zapamietana ot juz tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 12:48 ja uprzedze Twoje nastepne pytanie - otoz nie, nie da sie tej osoby rozpoznac gdy zalozy maske... dzizas... przyslij mi swoje zdjecie to Ci powiem czy jestes warta zapamietania :D Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:05 to powiem Ci ze malo tego ze Cie zapamietal, to jeszcze mu sie snisz po nocach... ale juz pewnie zaczal chodzic do jakiegos lekarza ktory to zmieni i pozwoli mu wreszcie spac normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:07 :)))))) Troche mi się humor poprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Nawet jakby zmieniła 05.02.06, 13:15 dlatego ze zniszczylas facetowi zycie? z pracy go pewnie wywalili bo przez koszmary ma problemy ze snem w nocy, w pracy zapewne zasypial, zona go zostawila bo non stop budzil sie krzyczac, dzieci pewnie tez zabrala, teraz czeka go rozwod i strata wszystkiego na co tak ciezko pracowal cale zycie... mozesz byc pewna ze jesli terapia nie poskutkuje, to przy najblizszym spotkaniu, gdziekolwiek, miedzy Twoimi oczami jakas siekiera zaparkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:19 modrooka napisała: > To chodzi o ideę :) aha, czyli nie bede sie sprzeczała o którego Kubusia chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:41 fatalista tez nie, poprosty fakty po obejrzeniu zdjecia stwierdzilem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: wcale nie Kubus :P nt. 05.02.06, 14:55 A może to jednak był koleś lubujący się w egzotycznej urodzie. I może owszem śniła mu się a;le to były sny erotyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
btabu Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:28 Pytalas sie juz o to na innym forum, nie potrafilbym Odpowiedz Link Zgłoś
hiroszima13 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:51 A ja mam pamięć do twarzy więc zapamiętałabym, Tylko nie powiedziałaś jaka to była znajomośc bo jeśli chodzi czy rozpoznam wszytkich spotkanych na ulicy np. pytajacych o godzinę to bym zaprzeczyła :P Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 12:56 :-) zwyklego przechodnia na pewno nie, w przypadku osoby, z którą coś sie wiąże jest to prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:01 Nie chodzi mi o to czy rozpoznalibyście osobe mijaną na ulicy, to chyba raczej oczywiste, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:06 a moze napiszesz, o jaki konkretnie przypadek Ci chodzi? co tez Ci sie takiego niesamowitego przytrafilo,ze az na forum pytasz o rzecz, jak sama stwierdzilas, oczywistą? haha, swoją drogą, to gratuluję odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:11 Nie moge tego napisać, nawet na anonimowym forum. To skomplikowane. Po prostu chciałam się w jakimś sensie pocieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:13 Po prostu > chciałam się w jakimś sensie pocieszyć. Ok, jak uwazasz. Pocieszyc, ze Cie zapamiętal? obiektywny komentarz: jesli z powodu jednego spotkania wypisujesz posty na forum, `musisz` sie pocieszac, cala sprawa miala podobno miejsce kilka mies temu, a Ty dalej to rozpamietujesz, to raczej Ci jego pamiec nie wystarczy, chcesz czegos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:15 Właśnie pocieszyć, że mnie nie będzie w stanie rozpoznać. Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:18 oj...haha, to ciekawa sytuacja musi byc rzeczywiscie:) a teraz Ci zalezy na ponownym jego `poznaniu` i nie chcesz, zeby pamietal to pierwsze `faux pas`? czy po prostu nie chcesz, zeby Cie rozpoznal i w ogole nawiazal do tamtego tematu? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:22 albo na niepoznaniu, pewnie sie spila i sie z nim grzmocila :P a eraz sie martwi zeby to nie wyszlo na jaw bo ma faceta :P Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:29 ballbreaker napisał: > albo na niepoznaniu, pewnie sie spila i sie z nim grzmocila :P a eraz sie martw > i > zeby to nie wyszlo na jaw bo ma faceta :P a to mozna sie tak spic zeby nie pamietac z kim sie grzmociło??? Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:53 nie mam pojecia, nie to mialem na mysli, przeczytaj jeszcze raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:57 ballbreaker napisał: > nie mam pojecia, nie to mialem na mysli, przeczytaj jeszcze raz :) no ale mnie o to spicie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:01 napisalem, ze nie mam pojecia, nie zdarzylo mi sie jeszcze... a nawet gdyby mi sie zdarzylo to skad mialbym wiedziec skoro bym nie pamietal? :P Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:03 ballbreaker napisał: > napisalem, ze nie mam pojecia, nie zdarzylo mi sie jeszcze... a nawet gdyby mi > sie zdarzylo to skad mialbym wiedziec skoro bym nie pamietal? :P moglbys np obudzic sie rano obok jakiegos paszteta :))) i on by ci zakomunikowal o tym co robiliscie noca :))) he he :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:08 ja widze, ze te sama hipotetyczna sytuacji rozumiemy troche inaczej :P Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:18 ballbreaker napisał: > ja widze, ze te sama hipotetyczna sytuacji rozumiemy troche inaczej :P hmmmm to mozliwe :P Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:05 a moze chcialam sie z nim grzmocic i teraz jej wstyd bo robila to tak namolnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:25 To jest o wiele bardziej skomplikowane. Nie może mnie rozpoznać bo będzie katastrofa totalna. Jeszcze nigdy nie byłam w aż tak fatalnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:28 ha! rozpracowalem Cie! Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:30 Ha, właśnie, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:54 no przeca to bylo oczywiste ze zaprzeczysz, ale my tam wiemy swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:02 Jakby to tylko o to chodziło to nie byłoby problemu. Bo kto by mi udowodnił. Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:06 Czekoladka, moze zamiast tracic czas na odpieranie zarzutów, co zrobilas lub czego nie zrobilas, napisz konkretnie, co sie stalo, wtedy moze bedziemy mogli sie w szerszym kontekscie wypowiedziec na temat i czy zapamietlibysmy Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:11 Niestey nie dam rady tego jaśniej przedstawić, bo boje się, że mogłby to przeczytać ktoś kogo to dotyczy, chociaż to jest małoprawdopodobne. Po tym co mnie spotkało to już chyba wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 13:28 ...to nie wiem, co wiecej Ci napisac. Nie byłam nigdy w takiej sytuacji:p, ale zycze pomyslnego przebiegu spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
kejcak Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:06 No to moze zmiana fryzurki? Zalezy od sytuacji, bo kogos po imprezie to bym nie pamietal, ale jesli ktos by mi na przyklad wisial gruba kase, ojjj to bym go pamietal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:05 hhmm ciekawe co wywinelas? Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:29 Gdyby to była bardzo charakterystyczna osoba np. pod względem wyglądu, to BYĆ MOŻE TAK, tylko co to znaczy "widzieć raz w zyciu"? Minąć na ulicy, nie zamieniwszy słowa, czy rozmawiać z nią np. przez pięć minut? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:35 Może tak to wyjaśnie: Poznajecie osobe (kobiete) na pewnej imprezie, ona jest tam sama z koleżanką. No i jak to czasami bywa, mała chwila zapomnienia. Potem już nie macie kontaktu, bo ona podała fałszywy numer telefonu. Po paru miesiącach okazuje się, że (to jest właśnie skomplikowane): ona ma męża, o którym nie wiedzieliście, a który okazuje się być waszym wrogiem (to już jest inna historia). Mąż przebywa w tej chwili zagranicą. Jednak we wrześniu wraca i to na dodatek do firmy, w której kiedyś pracował i w której wy pracujecie. Nie wiem czy coś z tego zrozumieliście, ale inaczej nie potrafie wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:39 a jak mowilem ze sie grzmocila z obcym facetem i chce uniknac rozpoznania bo ma faceta/meza to zaprzeczala :P Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:42 To jak, chcielibyście się odegrać w jakiś sposób? Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:44 wiesz, z takim wygladem jak na zdjeciu to sama w sobie jestes juz kara dla swojego faceta :P ja bym nic nie zrobil, niech sie gosc meczy dalej z Toba :P Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:47 No wiesz wyglądu się nie wybiera ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:50 nie da sie ukryc... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:44 ballbreaker napisał: > a jak mowilem ze sie grzmocila z obcym facetem i chce uniknac rozpoznania bo ma faceta/meza to zaprzeczala :P wyczułes pismo nosem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:46 ma sie ten szosty zmysl :D Odpowiedz Link Zgłoś
anxiety3 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:41 zrozumielismy. Moze bedzie trzymal buzie na klodke. Jesli nie, to wytlumaczysz, ze nie podalas falszywy nr, zeby sie odczepil, choc to i tak pokretne wyjasnienie.. Jeszcze jedno, moze sama chcesz o tym mezowi powiedziec, zanim ewentualnie sie dowie...Glupio wyszlo, ale nic wiecej sie nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:46 Ja nie powiem, chyba by mnie zabił. Na dodatek okazało się, że oni się znają jeszcze z dawnych czasów i są wrogami z powodu pewnej sprawy z przeszłości. Jednym słowem przerąbane. Sytuacja jak z kiepskiego filmu, nigdy w życiu nie przypuszczałam, ze mi sie coś takiego przytrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:48 a wrogami sa bo jeden drugiemu podwedzil laske kiedys tam... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:50 Nie, to jest akurat związane z pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:52 to ja Cie pociesze: zapamietalbym na bank :D zmiana wygladu niewiele daje, moze odrazu bym nie zaskoczyl skad Cie znam, ale to kwestia czasu tylko :D Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:56 Dzięki za słowa otuchy :P Odpowiedz Link Zgłoś
ballbreaker Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:15 przeciez chcialas odpowiedzi a nie otuchy :P Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 14:59 No w takiej sytuacji to napewno Ciebie pamięta. No chyba że koleś bzyka codziennie inną laskę, wtedy możliwe że nie skojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:01 Nawet jak mineło od tego ponad 8 miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:05 Ja bym zapamiętała a wierz mi mam bardzo krótką pamięć i zazwyczaj nie pamiętam twarzy i imion. No ale ja nie codzień mam tego typu wyskoki. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka_84 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:13 Ja też nie. Zdarzyło się. Nikt nie jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 15:16 Ja nie oceniam ani nie potępiam, dla jasności :) Odpowiedz Link Zgłoś
nane1 Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 22:19 wtopa na calego, ale glowa do gory, przeciez nie musisz mowic prawdy, nawet jak sie wyda,(hipotetycznie->) koles przeltuja laski jak wizzair, wiec do niczego nie musisz sie przyznawac, a poza tym, jesli koles nie ma pamieci do twarzy hhmm mala zmiana wygladu, koloru wlosow, faceci nie zwracaja na takie rzeczy uwagi, noz widelec sie uda, to chyba jedyne co mi przychodzi na mysl Odpowiedz Link Zgłoś
adam.dazim Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 05.02.06, 17:23 tak jezeli bylaby to angelina :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Mam troche dziwne pytanie, ale 06.02.06, 10:04 Ja niestety nie, mam fatalną pamięć do twarzy. Ale podobno faceci mają generalnie lepszą pamieć do twarzy, więc Cie nie pocieszę. Odpowiedz Link Zgłoś