Dodaj do ulubionych

jak zmusić

24.03.06, 19:18
jak zmusić mojego mężczyznę by znalazł sobie prace lub poszedł na studia.
Facet ma 24 lata i twierdzi że na wszystko ma jeszcze czas, to chyba nie jst
normalne? ma tyle lat i nigdy jeszcze nie pracował a studiować nie ma za co.
zastanawiam się czy go nie zostawić... napiszcie coś
Obserwuj wątek
    • joa1001 Re: jak zmusić 24.03.06, 19:23
      Zostawić nieroba. sama tego nie czujesz?
      • jutka10 Re: jak zmusić 24.03.06, 19:31
        to nie tak. on nie jet jakimś obrzydliwym leniem z piwem w ręku od rana.
        chętnie pomaga w domu, stale jest czymś zajęty, nawet świetnie gotuje, tylko
        jakoś karierą zawodową nie jest zainteresowany, niby czegoś tam szukał ale w
        sumie niczego nie znalazł. facet nie ma ambicji, jego tekst to: " ja mam
        jeszcze na to czas"
        • itsnotme Re: jak zmusić 24.03.06, 19:33
          zawsze może otworzyć interes w garażu i osiągnąć większy sukces niż ktoś z MBA i
          kilkoma specjalizacjami. Tacy też są bezrobotni w naszym uroczym kraju.
          • joa1001 Re: jak zmusić 24.03.06, 20:49
            Dla mnie to nierób i nie ważne że nie siedzi z piwkiem w ręku.
            • khinga Re: jak zmusić 24.03.06, 20:59
              W życiu trzeba coś robić,mysleć o przyszłości...
              Hmm,bedziesz go utrzymywała całe życie?
              • ania.downar Re: jak zmusić 24.03.06, 21:04
                Kto powiedzial,ze ona go utrzymuje?
                24 lata to nie taki stary jeszcze. Jesli, jak piszesz, nie jest totalnym leniem
                to daj mu czas. Takie decyzje zwykle same przychodza w odpowiednim czasie. U
                normalnych ludzi.... ;-p
                • khinga Re: jak zmusić 24.03.06, 21:08
                  Czasami warto pomysleć o przyszłości:)

A 24lata to też nie podlotek:)
                  • jutka10 Re: jak zmusić 24.03.06, 21:13
                    dziewczyny! ja ani myślę żeby go utrzymywać, jestem młoda i na razie sama ledwo
                    wiążę koniec z końcem. Ale zarabiam na siebie od 16 roku życia i razi mnie to
                    że on w życiu nie wydał zarobionej przez siebie złotówki. Poza tym bardzo go
                    kocham i poza tą wadą absolutnie nie ma się do czego przyczepić
                  • lea3h Re: jak zmusić 24.03.06, 21:16
                    nie zmusić a zmotywować, im dłużej nic nie robi, tym alienacja jest większa;
                    tylko on ci o tym nie powie, nie licz na to...
                    • jutka10 Re: jak zmusić 24.03.06, 21:19
                      no więc jak go zmotywować? rozmawiałam juz z nim o tym, nawet szukałam za niego
                      pracy, ale chyba uraziłam tylko tym jego męską dumę
                      • mi64 Re: jak zmusić 24.03.06, 21:24
                        idz na forum psychologia albo zostaw go samemu sobie.Niech sam się o wszystko stara.Malo ich chodzi potym świecie ,z takim nieodpowiedzialnym czlowiekiem chcesz sie wiązać ,dziewczyno zastanow sie!
                        • lea3h Re: jak zmusić 24.03.06, 21:33
                          mi64 napisała:

> idz na forum psychologia albo zostaw go samemu sobie.Niech sam się o wszystko
                          s
                          > tara.Malo ich chodzi potym świecie ,z takim nieodpowiedzialnym czlowiekiem
                          chce
                          > sz sie wiązać ,dziewczyno zastanow sie!
                          te wasze pożal się Boże rady, zostaw go - najlepiej wszystkich outsiderów i
                          nieprzystosowanych od razu spalić na stosie;
                          cierpliwość nie jest cnotą współczesnych

mój brat był ze swoją żoną, gdy pałętała się przez dwa lata po obcym mieście, w
                          końcu gdzieś się zaczepiła, a jego obecność b. jej pomogła - nie rozwiedli się,
                          choć on jest "wielkim artystą" a ona...no własnie, kim ona była przy nim?
                      • lea3h Re: jak zmusić 24.03.06, 21:29
                        jutka10 napisała:

> no więc jak go zmotywować? rozmawiałam juz z nim o tym, nawet szukałam za
                        niego
                        >
                        > pracy, ale chyba uraziłam tylko tym jego męską dumę
                        a rozmawiałaś z nim, czemu nie szuka? może ma jakieś zahamowania a może boi się
                        czegoś, znasz jego psyche? Bo jeśli to brak chęci do wychodzenia naprzeciw
                        światu, to powody są często ukryte; może z rówieśnikami było zawsze na bakier?
                        I niekoniecznie był zawsze kozłem ofiarnym...nie wiem, naprawdę, bo jeśli to
                        lenistwo, to podrap go za uszkiem...i powiedz, jakim to będzie wspaniałym
                        rycerzem, gdy znajdzie jakąś pracę...:)
                        • ania.downar Re: jak zmusić 24.03.06, 21:46
                          No. Mi tez sie wydaje, ze powinnas przestac naciskac. Niektorzy dojrzewaja
                          nieco pozniej po prostu...
                          • jutka10 Re: jak zmusić 24.03.06, 21:52
                            czyli co... ma 24 lata nie uczy się, nie pracuje i specjalnie nie szuka pracy i
                            mieści się w normie??? to normalne??? dla mnie trochę nie
    • allerune Re: jak zmusić 25.03.06, 02:18
      studia są w polsce za darmo... oczywiście dla tych z odpowiednim iq
    • chooligan Re: jak zmusić- odp 25.03.06, 08:21
      Sama znajdź pracę. Proste? Tylko mnie nie całuj po rękach ;)
      • huskyman Re: jak zmusić- odp 25.03.06, 09:32
        Pewnie i tak by nie poszedl do tej roboty ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka