Dodaj do ulubionych

Dłuuuugie rzęsy

08.05.06, 09:32
Jak to jest z męskim postrzeganiem damskich rzęs? Ja, jako kobieta
najchętniej robiłabym wszystko, aby były jak najdłuższe. Ale ostanio
spotkałam się z opinią (pewnego mężczyzny), że już nieco (jak dla mnie nieco)
dłuższe wydają się dla faceta nienaturalne i wcale mu się nie podobają. Jak
to w końcu jest?
PS. Nie mam na myśli żadnego przyklejania sztucznych badziewi, ale jeśli
macie i coś na ten temat do powiedzenia, to piszcie także.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • bond700 Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 13:38
      Myślę , że długość rzęs generalnie facetom gdzieś ginie w natłoku ładniejszych
      miejsc na ciele ;) Chyba , że to jedyne ładne ;)
      Poważniej mówiąc tylko nieliczni będą się tak dokładnie przyglądać - dostrzegą
      inne walory ale rzęsy to naprawdę - nie wymagaj od facetów spostrzegawczości
      typowo kobiecej :)
      • w_cat Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 14:11
        Ja jak widzę pogięte druty z grudkami tuszu to mnie trzęsie. I nie uważam się za
        przesadnie spostrzegawczego ;)
        Generalnie - nadmiar szkodzi. I tyle.
    • allerune Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 16:01
      facet patrzy na cycki !!!
      • khinga Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 16:04
        ...i pupę :)))
        • mysleze Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 16:44
          Dlubie rzesy maja krowy.
        • allerune Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 17:02
          z tym jest problem, nie ma chyba kobiety, która idealne miałaby obydwa :)
        • jacko1971 Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 19:44
          ....i nogi :-) a wogóle ładne, długie rzęsy to fajna sprawa, ale takie bez
          ulepszaczy, najgorsze co może byc to przeginka z ich wydłużeniem na maxa i
          pogrubieniem jak każą w reklamach ....
    • markus.kembi Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 16:44
      Dziwi mnie ten krzyk w reklamach, że jak jakaś pani coś tam kupi jakiś tusz czy
      coś to będzie miała superdługie i megahipergrube rzęsy i faceci będą zachwyceni.

Dziwi mnie, że w ogóle ktoś poza posiadaczką rzęs w ogóle może wracać uwagę na
      takie duperele-morele.

Myślę, że wszelkie Twoje wysiłki idą na marne - daremne żale, próżny trud, nie
      sądzę by ktokolwiek zauważył jakiekolwiek zmiany w wyglądzie Twoich rzęs.
    • modrooka Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 18:38
      Tak naprawdę rzęsy są dopełnieniem powłuczystego spojrzenia. Niby faceci nie
      zwracają na nie uwagi ale jednak jak kobietka ślicznie sie na nich patrzy to
      wymiękają. Temu służą rzęsy. Oczywiście jeśli nie są z grudami i ociekające
      tuszem.
      Zauważcie panowie że kobietka z brakiem rzęs nie ma aż takiego emocjonującego
      spojrzenia.
      • bond700 Modrooka 08.05.06, 20:20
        Do takiego spojrzenia niezbędne są mądre oczy. A to nie zawsze jest normą -
        nawet długie rzęsy nie pomogą :) Ale generalnie przyznaję Ci rację - ja akurat
        dostrzegam takie rzeczy :)
        • modrooka Re: Modrooka 08.05.06, 20:36
          Mądre oczy, bystre spojrzenie i piękne rzęsy i jesteście ugotowani :)
          • kiwaczek11 Re: Modrooka 08.05.06, 21:44
            widuję takie na moim angielskim...i nie moge przestać myslec...i trudno sie
            skupić na temacie lekcji...
            jak można wogóle tego nie zauważać???
            • bond700 Re: Modrooka 09.05.06, 11:13
              Kiwaczek - przez nas przemawiają lata praktyki ;) My już nie chadzamy na
              angielski ;)
              • kiwaczek11 Re: Modrooka 09.05.06, 22:59
                hmmm... czy nie przykro mieć juz wszystko za soba? A praktyka - może zrobić z
                Ciebie rzemieslnika. A tu artysty potrzeba...:)
      • chijana Re: Dłuuuugie rzęsy 10.05.06, 09:06
        racja racja, zgadzam sie z Toba

ja mam naprawde dlugie naturlane wlasne rzesy i dosc czesto slyszalam
        komplement wlasnie dotyczyca rzes. nie maluje ich bo mam alergie na jakikolwiek
        tusz a poza tym przeszkadzaja mi, bo sa za dlugie wtedy i je caly czas widze.

nie ma to jak ladnie i kusicielsko spojrzec na mezczyzyne i pomachac
        rzesami :)))
        • tygrysio_misio Re: Dłuuuugie rzęsy 10.05.06, 16:05
          to nie chodzi przeciez aby byly dlugie

musza byc dlugie i geste i widzoczne

wiekszosc ma albo dlugie albo geste

te dlugie wygladaja glupio umalowane tuszami wydluzajacymi..a te geste
          wygladaja glupio pomalowane tuszmi pogrubiajacymi

mam kupe kolezanek i znajomych z dlugimi rzesami zazdroszczacych mi tego ze mam
          cholernie geste...

ja z kolei zazdroszcze im ze maja dlugie...a ja musze delikatnie je tuszowac bo
          jak za duzo nawale tuszu to wygladaja jak daszek nad oczami i z tej bliskosci i
          gestosci czesto sie sklejaja zanim tusz zaschnie..maluje tylko tak ciut
          ciut..zeby podkrecic bo mam tak skonstruowane oko ze nie musze ich wydluzac bo
          sa wystarczajace..za to sa bardzo takie proste i wogole ich nie widac jak sa
          prosciutkie i prostopale do oka

taka osobe z idealnymi..dlugimi i super gestymi i zakreconymi rzesami widzilam
          tylko 1...to byl chlopak...

widzilam za to dziewczyne z super dlugimi..tak glupio wygladamo takich 5
          patykow sterczacych...
    • znj2 Re: Dłuuuugie rzęsy 08.05.06, 20:50
      Długie rzęsy dodają uroku.
      • ryfka84 Re: Dłuuuugie rzęsy 09.05.06, 07:47
        Czyli jednak są tacy, którym sie "rzęsy wydłużone na maxa" nie podobają. A
        facet, którego opisywałam zdecydowanie widzi wszystkie szczegóły. Ale czy
        długie rzęsy (takie bez tuszu z grudkami) nie wydają się wam czasem przesadzone?
        • tygrysio_misio Re: Dłuuuugie rzęsy 10.05.06, 16:13
          zapewne poprostu uzylas zlego tuszu...

recepta jest prosta:

jak masz dlugie rzesy ale nie za geste to glupio bedziesz wygladac z tuszen
          wydluzajacym..wtedy powinnac uzywac pogrubiajacego albo nie specjalnie
          pogrubiajacego ale podkrecajacego

jak masz geste ale krotkie to wtedy fajnie bedzie jak uzyjesz
          wydluzajacego..ale przy pogrubiajacym bedziesz miala posklejane rzesy bo masz
          je zbyt blisko siebie,zeby tusz mogl zaschnac nie zlepiwszy sie z inna rzesa

jak masz i dlugie i geste to najlepiej uzywaj tylko odzywki i zalotki zeby je
          podkrecic...

jak masz i geste i dlugie i podkrecone to nie uzwyaj nic..bo tylko zepsujesz to
          co masz

tusze wydluzajaco/pogrubiajaco/podkrecajace lepiej uzywac tylko w przypdku
          zadkich i krotkich rzes...bo w przypadku kazdych innych tylko psuja jakis
          naturalny ich atut
          • tygrysio_misio Re: Dłuuuugie rzęsy 10.05.06, 16:19
            najlepiej sie o tym przekonalam u mojej kolezanki...

zawsze jak spotykalysmy sie w domu po szkole to sie malowalysmy bo przed szkola
            nie bylo czasu;]

ona miala dlugie bardzo bardzo rzesy..ja mialam bardzo geste

ona miala tusze pogrubiajace a ja wydluzajece

jak malowalysmy sie u mnie ja wygladalam super z gestymi dlugimi rzesami a ona
            wygladala jakby miala takie sterczace patyki..jak nogi Kosarza...wydawaly sie
            jeszcze bardziej cienki i dlugie

jak malowalysmy sie u niej ona wygladala super w dlugimi i gestymi
            rzesami...moje pogrubione sie optycznie spracaly..za to byly jak daszek od
            czapeczki baseballowej ktory calosciowo sterczal mi na okiem

przeysl dobor kosmetykow
    • mercurek Re: Dłuuuugie rzęsy 10.05.06, 15:01
      dłuższe -nienaturalne..heh;)

ja mam naturalne b. długie rzęsy i od dziecka to był mój najlepszy atut :D
      i nigdy nie spotkałam sie z taką opinią u faceta

"chwyć mnie i nieś- niech niebo blizej będzie" TGD
    • saksalainen Raczej kobietom takie szczegoly podpadaja 10.05.06, 18:36
      ..slyszalem troche na temat moich rzes, wlasnie od kobiet.

Ja kiedy patrze na kobiete, widze czy ma ladne oczy, czy jej spojrzenie na mnie w jakis sposob dziala - ale dlaczego dziala albo nie, nad tym sie nie zastanawiam. Moze gdyby miala doklejone, nienaturalnie dlugie i wygladalyby obciachowo, to bym zauwazyl.
    • vatazhka Re: Dłuuuugie rzęsy 10.05.06, 19:06
      Potrafią uwydatnić ładne oczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka