ppo Snobizm dla frajerów. 24.04.07, 19:34 "np. Raiffeisen Bank daje platynę za lokatę w wysokości 200 tys. zł." To znaczy, że mam sam sobie pożyczyć 200 tyś, i jeszcze im za to zapłacić? I to tylko po to, aby dostać kawałek plastiku, który i tak noszę schowany, a jak wyjmuję to tylko żeby za coś zapłacić. Pani w sklepie mam szpanować? Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai białe dzielone czarnym 24.04.07, 19:45 ale jaki to szpan czarną kartą robić ścieżki białej kokainy - piękne kobiety zapewne gotowe są dla takich zrobić wszystko. Może zatem warto? :) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: białe dzielone czarnym 24.04.07, 19:53 UUU taką porsche-vise to bym chciał mieć, fajny projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Zostan naszym platnikiem, potrzebujemy jelenia 24.04.07, 21:00 Kto potrzebuje sie zadluzac ten niech sobie dobiera jaka chce karte, byle byl w stanie za siebie placic. Tym najbogatszym karty sa do niczego niepotrzebne, placa nimi przecietniaki i na nich zyja banki. Z bogatego wydrzec grosz jest bardzo ciezko, co innego glupole, ktorym mozna opowiadac glupoty i machca przed nosem czarnym, czy innym kawalkiem plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Zostan naszym platnikiem, potrzebujemy jeleni 24.04.07, 23:25 Taki z Ciebie znawca, musisz pewnie wiedzieć co to znaczy machnąć komuś przed nosem Czarnym Centurionem xD Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zostan naszym platnikiem, potrzebujemy jeleni 06.05.07, 01:48 ciumcia napisał: > Taki z Ciebie znawca, musisz pewnie wiedzieć co to znaczy machnąć komuś przed > nosem Czarnym Centurionem xD **************************************** Nic nie znaczy. Liczy się tylko to, kiedy pieniądze za usługę lub towar wpłyną na moje konto. Dla mnie bardziej wiarygodny Kowalski płacący 1000 gotówki, niż Madonna machająca perspektywą 5000. Takie jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Zostan naszym platnikiem, potrzebujemy jeleni 10.05.07, 18:28 Nic nie znaczy. Liczy się tylko to, kiedy pieniądze za usługę lub towar wpłyną na moje konto. Dla mnie bardziej wiarygodny Kowalski płacący 1000 gotówki, niż Madonna machająca perspektywą 5000. Takie jest życie. wyjdz ze sredniowiecza obrot bezgotowkowy to w cywilizowanym swiecie codziennosc nikt nie lata z walizkami gotowki Odpowiedz Link Zgłoś
starybaca Głupota ludzka jest wielka jak morze 25.04.07, 00:17 Najbardziej podoba mi się oferta Citibanku: 700 zł rocznie i stopa procentowa 21,84 proc. Buhahahaha :-) Citibank powinien spróbować wydawać kartę na takich warunkach u siebe w domu, tj. w USA - ciekawe, ilu głupców by złowili. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Głupota ludzka jest wielka jak morze 27.04.07, 19:17 > Citibank powinien spróbować wydawać kartę na takich > warunkach u siebe w domu, tj. w USA - ciekawe, ilu głupców > by złowili. Znając Amerykanów, to idę o zakład, że więcej niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Czarnych kart czar 24.04.07, 19:55 ...jak toś to lubi, to dlaczego nie... ja chyba nie, bo zrezygnowałem z "kolorowej" karty, wydawało mi się, że za drogo to kosztuje :) a efekt żaden... ale mając aż taką kasę pewnie bym się takimi "drobnymi" kwotami nie przejmował :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio Re: Czarnych kart czar 24.04.07, 19:57 a ja mam vise electron z inteligo i tez placilem nia za samochod:> Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Czarnych kart czar 24.04.07, 19:58 Ta czarna jest po prostu ładna i już. Odpowiedz Link Zgłoś
mj54 Cholernie ciezki American Express 24.04.07, 20:07 Pracuje w hotelu i co dzien obslugujemy gosci biznesowych. Zdarzaja sie chamskie zachowania, bo przeciez on placi czarnym amexem, sorki, jesli sie nie umiesz zachowac, to paszli! Ja mam skakac kolo takiego naburmuszonego gocia? Kilka razy mialem czarnego amexa w rece, boniu, najciezsza z kart, wyglada jak kawalek czekolady, gruba taka i chyba olowiana, jak rozmawialismy z kolegami. Amex wprowadzil chip and pin do swoich kk, ale to badziewie nie dziala! Na tyle gosci, jakich obslugiwalismy, jest jedna pani z czerwonym amexem (chyba 1% z transakcji idzie na cele walki z AIDS). Rodacy, jaka to karta kredytowa czy debetowa, kiedy nie ma chip and pin! Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Cholernie ciezki American Express 24.04.07, 20:26 ten chip powinien dzialc jestto zabezpiecznie banku ze platnik jest wlasciwa osoba, np w sklepie po przeciagnieciu karty zglasza sie bank i wlasciceil karty pomusi potwierdzic poprzez wpisanie pin i podania hasla ze to ne zlodziej, wydaje mi sie ze w USA American czarna musi wydawac miesiecznie 100 tys, zeby ja utrzymac. Platynowe natomiast maja takie szaraki jak ja, kredyt do 50 tys na rok , za karte placi sie zero, APR okolo 16% ale te karty wyrzucam, mam jedna debit/kredyt Bank Of America na korporacje i MAster United bo jest najlepsza na punkty na bezplatne loty United AiR, karty kredytowe to najgorsza zaraza Odpowiedz Link Zgłoś
usak Re: Cholernie ciezki American Express 24.04.07, 23:18 Karty kredytowe sa dla ludzi ktorzy potfafia sie nimi poslugiwac. Korzystajac z roznorakich ofert typu balance transfer udalo mi sie pozyczyc 42 tysiace dolarow na stala stope procentowa: 2,99-4,99%.Pieniadze leza na rachunku maklerskim w Fidelity Investments, a ja spokojnie splacam co miesiac minimum balance. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio1231 Re: Cholernie ciezki American Express 25.04.07, 05:15 .Pieniadze leza na rachunku > maklerskim w Fidelity Investments, a ja spokojnie splacam co miesiac minimum > balance. Mozna tak i mozna inaczej. Ale zwykle do czasu. Pozniej rynek sie wali, a ty budzisz sie z reka w .....nocniku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Cholernie ciezki American Express 09.05.07, 17:55 Nonsens. Jeśli rzeczywiście ma kredyt na 3-5% (to ile w końcu?), to jest to świetny interes. Mógłby nawet te pieniądze trzymać na koncie w banku i mieć z tego dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Cholernie ciezki American Express 09.05.07, 17:59 PS. Nie bądź jasio taki tchórzliwy. Wielu prywatnych przedsiębiorców bierze poważniejsze kredyty i ponosi większe ryzyko, niż inwestycje giełdowe. Jeśli w nic "ryzykownego" nie inwestujesz, to ponosisz jeszcze większe "ryzyko inflacyjne" - jest pewne że nigdy niczego się nie dorobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jahu51 Re: Czarnych kart czar 24.04.07, 20:45 Amex Centurion kosztuje 1000 US rocznie, serwis i ubezpieczenia sa ciut lepsze, anizeli przy zielonej/zlotej/platynowej. Poza tym jak zwykla karta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Re: Czarnych kart czar 24.04.07, 21:19 Do zdecydowanej większości wypadków oczywiście wystarcza debetówka obciążana do stanu konta. Ale czasami (np. przy wynajmie drogiego samochodu) konieczna jest niestety kredytowa ze sporym limitem (np. wypożyczając Astona Martina DB9 w Avis Prestige poza kosztem wynajmu (400 funtów za dobę) blokują na karcie 3000 funtów na ew. naprawy których nie pokrywa ubezpieczenie. A są przecież i większe wydatki, przy których właśnie kredytówka jest wymagana. Poza tym np. Visa Infinity nie jest jakimś superekst rararytasem - w banku Barclays jest to standardowa karta do konta Premier. Co prawda żeby je otworzyć trzeba właśnie tyle zarabiać (albo mieć do zainwestowania 50k), ale nie jest to jakieś wielkie Bóg wie co. Odpowiedz Link Zgłoś
thamiel W mBanku jest czarna Złota Rybka 24.04.07, 21:46 W sumie za niewielkie pieniądze:) Odpowiedz Link Zgłoś
steveb63 trzeba sie lepiej orientowac co z czym zestawiac. 24.04.07, 22:34 marice lacroix nie jest wcale topowym zegarkiem ot srednia klasa.Faktycznie czarna american express ma nieograniczony limit.Mozna cos sobie kupic za np.milion dolarkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ele.gancki Czarnych kart czar 24.04.07, 22:44 piszecie i się nie znacie. dziś czarną kartę możę mieć dyle dureń, jakiś biedak np. kierownik sprzedaży z jakiejś korporacji. prawdziwi ludzie z kasą mają trochę inne karty, ale co będę pisać jakie, bo i tak trend opiszecie jak już będzie niemodny. Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: Czarnych kart czar 24.04.07, 22:53 Otoz to. Tluszcza sie podnieca. A ostatnio jak gralem w ruletke z krolem Bahrajnu, to okazalo sie, ze obaj mamy karty w kolorze braz. bo kobiety lubia braz... Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Czar snobizmu. Kto ma takie dochody, ten takiej... 25.04.07, 00:17 ... karty kredytowej nie potrzebuje. Spełniam warunki na platynową, a posługuję się zwyczajną visą classic (z limitem $1000) do zakupów w internecie i kartą debetową do płacenia w sklepach. Bo nie jestem snobem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio1231 Re: Czar snobizmu. Kto ma takie dochody, ten taki 25.04.07, 05:19 tajemniczy_don_pedro napisał: > ... karty kredytowej nie potrzebuje. Spełniam warunki na platynową, a posługuję > się zwyczajną visą classic (z limitem $1000) do zakupów w internecie i kartą > debetową do płacenia w sklepach. Bo nie jestem snobem. Widze ze malo podrozujesz. te lepsze karty daja ci zwykle dobry "insurance package". Wyjezdzasz pare razy w roku i juz masz ubezpieczenie za frico. I dodatkowe "medical" i CDW dla bryki z wypozyczalni warte czesto ponad setke dolcow i ubezpieczenie biletow .......... itp itd. Kiedys mi zwrocili ponad $1000 za niewykorzystane bilety lotnicze bo chwycila mnie grypa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czar snobizmu. Kto ma takie dochody, ten taki 06.05.07, 01:57 jasio1231 napisał: > Widze ze malo podrozujesz. te lepsze karty daja ci zwykle dobry "insurance > package". Wyjezdzasz pare razy w roku i juz masz ubezpieczenie za frico. I > dodatkowe "medical" i CDW dla bryki z wypozyczalni warte czesto ponad setke > dolcow i ubezpieczenie biletow .......... itp itd. ******************************************** Widzę, że nigdy nie przeprowadziłeś jeszcze solidnego bilansu owych domniemanych zysków. Jak większość bonusów, istnieją one tylko w wyobraźni dobrze zindoktrynowanego reklamą klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Czarnych kart czar 25.04.07, 08:08 Sie porobiło, czarne karty lans i style. A żule na ławce opychają się kawiorem, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
landbank.pl Grand Lofty House dla Milionera 2000m2 za 290tyś 04.05.07, 00:51 Opis tomaszowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
landbank.pl Re: Grand Lofty House dla Milionera 2000m2 za 290 04.05.07, 00:52 Kubatura 10.000m3 tomaszowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
landbank.pl Re: Grand Lofty House dla Milionera 2000m2 za 290 04.05.07, 00:53 Zamieszkaj w Lofty House - tylko 150zł za 1m2 najtaniej w Polsce tomaszowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
landbank.pl Grand LOFTY House dla Milionera za grosze 06.05.07, 18:39 Opis tomaszowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
reaver247 na ch mi tomaszowo od frajera 06.06.07, 00:26 nieudacznik sie bedzie reklamowal hehe Odpowiedz Link Zgłoś