Dodaj do ulubionych

Dzisiaj: 07.07.07

07.07.07, 09:46
Właśnie usłyszałem, że jeśli ktoś chciał dzisiaj ożenić się/ wyjść za mąż, to
musiał rezerwować termin dwa lata wcześniej!
Obserwuj wątek
    • ginger43 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 10:29
      A ja nie znoszę 7, przynosi mi raczej pecha. Za to wszystko co dobre w moim
      życiu kojarzy się z 15. :) Miłego dnia Grzywaczu :)
      P.S. Mam nadzieję, że nie wyłysiałeś za uszami od tego nocnego głaskania (hi,
      hi, hi)
      • lew-salonowy Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 10:43
        Na datę 15.15.15 nie ma co liczyć niestety ;))

Ognista lwia grzywa tak szybko się nie przeciera. Chyba, żeby to głaskanie
        częściej powtarzać :)))

Miłego dnia :)
        • ginger43 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 10:49
          lew-salonowy napisał:

> Na datę 15.15.15 nie ma co liczyć niestety ;))
          Niestety :((( Dlatego brałam ślub w maju, żeby mieć choć piątkę, ale jakoś tej
          jedynki brakuje :(
          >
          > Ognista lwia grzywa tak szybko się nie przeciera. Chyba, żeby to głaskanie
          > częściej powtarzać :)))

Chciałbyś, co pieszczochu? NO WAY! To był jednorazowy przypływ czułości i
          dobroci dla zwierząt. Ale marzyć Ci wolno, to podobno uskrzydla, może zamienisz
          się w pegaza i rozpoczniesz nowe życie w chmurach...
          Gingy
          • lew-salonowy Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 11:02
            ginger43 napisała:

> Niestety :((( Dlatego brałam ślub w maju, żeby mieć choć piątkę, ale jakoś tej
            > jedynki brakuje :(

No ale 15.05.15 to niedaleka przyszłość. Jest trochę czasu i można już coś
            miłego na ten dzień zaplanować :)

> Chciałbyś, co pieszczochu? NO WAY! To był jednorazowy przypływ czułości i
            > dobroci dla zwierząt. Ale marzyć Ci wolno, to podobno uskrzydla, może
            > zamienisz się w pegaza i rozpoczniesz nowe życie w chmurach...

Jestem pieszczochem ;)
            Co Wy Panie tak o skrzydłach? Wczoraj zostałem ptakiem-pytakiem a dzisiaj pegazem ;)
            Czy ktoś widział Lwa ze skrzydłami? Chociaż ... Sfinx był trochę Lwem :)))
            • ginger43 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 11:28
              lew-salonowy napisał:

> No ale 15.05.15 to niedaleka przyszłość. Jest trochę czasu i można już coś
              > miłego na ten dzień zaplanować :)
              Rzuć proszę jakąś ciekawą propozycję. Choć mnie najlepiej wychodzą rzeczy
              niezaplanowane. Jak mam jakiś plan, to czuję się trochę postawiona (pod ścianą
              i radość wtedy jest mniejsza.

> Czy ktoś widział Lwa ze skrzydłami? Chociaż ... Sfinx był trochę Lwem :)))
              Czyż taki pegaz nie jest romantyczny? Dla mnie bardzo, nawet wczoraj bajkę o
              pegazie dziecku czytałam, stąd chyba te skojarzenia.
              • lew-salonowy Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 12:14
                ginger43 napisała:

> Rzuć proszę jakąś ciekawą propozycję. Choć mnie najlepiej wychodzą rzeczy
                > niezaplanowane. Jak mam jakiś plan, to czuję się trochę postawiona (pod ścianą
                > i radość wtedy jest mniejsza.

To się tak nie da od razu. W sobotę rano ciężko o inspirację ;).

> Czyż taki pegaz nie jest romantyczny? Dla mnie bardzo, nawet wczoraj bajkę o
                > pegazie dziecku czytałam, stąd chyba te skojarzenia.

Jest romantyczny, posiada też zdolności magiczne. Gorzej, gdy ktoś chce go
                okiełzać :). Nie każdy wszak posiada złote wędzidło :))).

Czytasz bajki dziecku? Wonderful. Pamiętam taką serię cieniutkich książeczek
                "Poczytaj mi mamo". Niestety, zgubiłem je gdzieś przy kolejnych remontach, choć
                dałbym duże pieniądze by je znowu mieć.
            • emancypantka5 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 14:39
              lew-salonowy napisał:

>
              >
              > > Niestety :((( Dlatego brałam ślub w maju, żeby mieć choć piątkę, ale jako
              > ś tej
              > > jedynki brakuje :(
              >
              > No ale 15.05.15 to niedaleka przyszłość. Jest trochę czasu i można już coś
              > miłego na ten dzień zaplanować :)
              >
              >
              Wczoraj zostałem ptakiem-pytakiem a dzisiaj pegaz
              > em ;)
              > Czy ktoś widział Lwa ze skrzydłami? Chociaż ... Sfinx był trochę Lwem :)))

Nie sfinks , tylko gryf- gryf proszę Pana jest lwem ze skrzydłami. Chyba się
              powinien Pan tym zainteresować:))), bo to głupio nie wiedzieć kim się
              jest:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • lew-salonowy Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 14:47
                Ależ Sfinks grecki ma skrzydła, tzn miał póki nie rzucił się w przepaść, gdy
                Edyp rozwiązał jego zagadkę :)
                • emancypantka5 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 14:55
                  lew-salonowy napisał:

> Ależ Sfinks grecki ma skrzydła, tzn miał póki nie rzucił się w przepaść, gdy
                  > Edyp rozwiązał jego zagadkę :)

Grecki miał skrzydła , to fakt, ale grzywę kiepską:), poza tym miał też
                  słabowitą psychikę, skoro tak sie załamał przenikliwością Edypa:)))

Za trzy dni mogę mu to powiedzieć w twarz:)))

• tygrysio_misio [...] 07.07.07, 12:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wininia Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 11:13
      A dzisiejsza pogoda co im wróży?
      Wianki do nocy poślubnej porwie wiatr:)
      Niektórym wypadły po trzy zaproszenia na ten dzień:)
      • ginger43 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 11:23
        wininia napisała:

> Wianki do nocy poślubnej porwie wiatr:)

Nie ma obawy, czasy teraz "nowoczesne" i panny do ślubu już bez wianka idą,
        więc wiatr to żadne zmartwienie, chyba że welon poszarpie, albo co gorsza
        suknię podwieje do góry (to dopiero byłby cyrk i śmiechowskie wspomnienia) :)
        • wininia Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 15:20
          Przez te wianki wielu zrezygnowało z tego terminu a nawet na nim zarabiali
          sprzedając innym:)

• tymon99 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 11:35
      lew-salonowy napisał:

> Właśnie usłyszałem, że jeśli ktoś chciał dzisiaj ożenić się/ wyjść za mąż, to
      > musiał rezerwować termin dwa lata wcześniej!

jezu.. dwa lata temu wiedzieć, z kim dziś chciałoby się ożenić.. prawie niemożliwe!!
      • funny_game Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 14:50
        :D
        Są rzeczy na tym świecie...
        Skoro można dwa lata planować wyprawę dokoła świata, to można i i wyprawę dokoła
        życia?
        • tymon99 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 15:04
          funny_game napisała:

> planować można i wyprawę dokoła życia?

można.. a potem przychodzi Coś, co przetacza się po misternych planach jak walec..
          • funny_game Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 15:08
            Zawsze?
            Poza tym można (chyba nawet trzeba) zrezygnować z planowania drobnych
            szczegółów, misternych ornamentów i smaczków i skupić się na najważniejszym
            całokształcie, dbając po drodze, by nie jeździły po niej walce.
            • tymon99 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 15:49
              funny_game napisała:

> Zawsze?

oczywiście, że nie zawsze; i wcale nie zawsze to źle, gdy taki walec przetoczy
              się po naszych zamkach z piasku :)
              • funny_game Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 15:55
                Piaskowej budowli to by mi też szkoda nie było :)
                Gorzej, gdy już, Niczym Kazimierz Wielki, człowiek coś wymurował, a tu BACH!
                Ciężko się z tym pogodzić, a my, Polacy, jesteśmy świetni w rozpamiętywaniu
                krzywd, co przeszkadza nam w budowaniu nowych, solidnych konstrukcji.
                Czuję, że niebezpiecznie zmierzam do tematu autostrad i stadionów :DDD
                • ladaco32 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 15:58
                  Ja przepraszam, ze sie wtracam... ale skoro juz stadiony i autostrady bedziecie
                  budowac, i to nie z piasku, to ja moge zaoferowac mozliwosc otrzymania
                  dofinansowania z unii. Co wy na to? Kasa zawsze sie przyda...
                  • funny_game Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 16:01
                    No i co Ty tu jeszcze robisz? Gdzie ta kasa, pytam? Ja bez kasy z Unii to nawet
                    paluszkiem w sprawie tych autostrad nie ruszę i będzie na mnie! :D
                    • ladaco32 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 16:04
                      Co Ty taka niecierpliwa, hę? Wniosek musz zrobic, załączniki, pozwolenia, mapy,
                      kosztorysy, ble... ble... ble... nie tak szybko, ze 4 miechy zejdzie. No ale
                      zaczac mozemy...im wczesniej zaczniesz tym dalej zajdziesz.

• funny_game Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 16:06
                        A to nie, dziękuję, mi się nie chce. Sobota jest i w ogóle wina mi się chce :D
                • tymon99 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 16:12
                  funny_game napisała:

> niebezpiecznie zmierzam do tematu autostrad i stadionów :DDD

a to już tylko krok od narodowego socjalizmu :P
                  • funny_game Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 16:19
                    Obawiam się, że CBA ma już na nas oko po tym, co teraz padło :D
                    • tymon99 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 16:28
                      funny_game napisała:

> Obawiam się, że CBA ma już na nas oko

<palec_w_oko_cba>
                      hehehehehehehehe.. nie wiedziałem, że taki ze mnie xuligan..
    • kakarakamuchen Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 11:52
      Teraz już mogę umrzeć w spokoju ducha.
      • dziadek53 Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 15:58
        a kto bedzie Twoje dziecko bawił?
        Mysisz sie pomeczy jeszcze [ najmniej]ze 25 lat. :))
    • kookardka Re: Dzisiaj: 07.07.07 07.07.07, 12:23
      Boszszsz co za bzdura z tymi cyframi, papierkami itd
      zawracanie tyłka ...
      • grzech_o_1 Re: Dzisiaj: 07.07.07 08.07.07, 00:01
        Magia liczb.
        Pewne jest, że je skreslił w totku i już od jutra będzie milionerem.

:)))))))))Kooko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka