kookardka 28.11.07, 10:58 www.iqtest.dk/ Może mały teścik ? Mi wyszło 112 punktów ( późną nocą co prawda, ale całkiem nieźle, bo powyżej przeciętnej , a jak Panowie u Was z inteligencją ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzech_o_1 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 11:52 Cześć Kooko. Mnie wyszło 118. Też nieźle. Nie mogłem się za bardzo skupić bo co chwilę telefon. W sumie to podobno te różne testy na IQ to wielka bzdura. W żaden sposób nie oddają rzeczywistości. Pozdro.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 12:59 A ja sie boje takich testow ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:07 Wczoraj zrobilam 110 mi wyszlo, ale te ostatnie 10 to bylo w ekspresoeym tepie i moge sie pzyznac ze strzelalam bo spac mie sie chcialo i chccialam szybko skaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:15 Ja pierwsze 30 pytań przeszłam w 15 minut, na kolejne miałam masę czasu, ale za trudne dla mnie były :)) nie mogłam połapać się pod koniec o co chodziło z tymi planszami jak warcaby ;) co to te krzyzyki, kółeczka i trójkąciki się miąchały - mało oczopląsów nie dostałam ! ... wypełnione odcieniami szarości pola też jakoś do mnie nie przemawiały ... to samo z tymi kółkami co to miały pełne małe kółka w środku albo na zewnątrz, albo i tu i tu :)))) ciekawe jaka jest max ilośc punktów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:18 Ja caly tes zrobilam chyba w 20minut, ale masz racje oczoplas na koniec byl niezly Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:18 czyli wniosek z tego taki , że ludzie z "high IQ" też robią błędy ortograficzne :P Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:25 o te to strzelam na mase, zreszta jak widac wiesz istnieje cos takiego jak dyslekcja i dysortografia -- fotoforum.gazeta.pl/5,2,dorisja.html Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:37 dyslekcja to chyba ja się lekcji unika ;) a o takich przypadłościach wiem :) nie tłumacz się, nic w tym złego, najinteligentniejsza osoba jaką znam nie potrafi niczego dobrze napisać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:42 > dyslekcja to chyba ja się lekcji unika ;) I takie cuda mi sie zdarzaly to moze dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:39 > o te to strzelam na mase, zreszta jak widac > wiesz istnieje cos takiego jak dyslekcja i dysortografia Yhm. W ostatnich paru latach mocno wzrosla diagnozowalnosc tych przypadlosci w Polsce, jak to dobrze, ze sie choc w tej dziedzinie nasza profilaktyka zdrowotna rozwija :D Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:39 Eleni. Kiedyś w poważnym wydawnictwie miałem okazję pooglądać rękopisy znanych geniuszy różnych dziedzin. Zawrotu głowy można było dostać. Nic dziwnego, że wydawnictwa zatrudniają armie korektorów. Pozdro.:) Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 13:49 tu Bozia da, tam zabierze ;) a taki przeciętniak jak ja zawsze będzie przeciętniakiem ... a tak fajnie byłoby być artystą plastykiem, muzykiem lub wybitnym fizykiem z dysortografią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 14:00 Mi zdarza się zrobić błąd, czasem zauważę a czasem nie, ale jakoś specjalnie nie spędza mi to snu z powiek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 14:06 Ja się często zastanawiam, dlaczego jak piszę odręcznie, praktycznie bezbłędnie. Czy to po kilkudziesięciu latach ręka podświadomie jest sprzęgnięta myślą? A z klawiatury błąd co rusz.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Wlasnie widze :) 28.11.07, 14:07 Albowiem poprawnie, Aniele, pisze i mowi sie : - MNIE zdarza sie zrobic blad ...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 14:21 Coś mi się zdaje Aniele, że kiepski wynik testu Ci wyszedł :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 14:40 Ide o zaklad, ze umiejetnosc grzecznego przyznania sie do malutkiego chocby bledu i urocze dygniecie kolankiem przy tym - to nie Twoja specjalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 14:46 A ja idę o zakład, że umiejętność odczytania drobnej złośliwości w formie żartu i bez złych intencji to nie Twoja specjalność ? Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 14:47 ach no tak to kruche męskie ego :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 14:50 A ja widze, ze umiejetnosc odebrania zyczliwej w sumie uwagi jako drobna zlosliwosc i nierozwaga - to kolei jedne z Twoich mocniejszych stron? Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 15:05 A ja widzę, że umiejętność odebrania drobnej złoślliwości jako wyrazu negatywnych emocji wobec Ciebie to z kolei jedna z Twoich mocniejszych stron ? Ale jak Cię to usatysfakcjonuje i poprawi poczucie własnej wartości to tak, miałeś rację, zrobiłam błąd oprtograficzny,zwróciłeś mi na to uwagę i bardzo dziękuję. Już więcej nie ośmielę się z Tobą swobodnie pożartować, będę poważna i konkretna.Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnej pracy. Dyg Dyg. <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 15:12 kookardka napisała: będę poważna i konkretna.Pozdrawiam serdecznie > i życzę przyjemnej pracy. Nie mam problemow z poczuciem wlasnej wartosci. Jakiz nauczyciel z 20-to letnim stazem je ma? Jednakze ocene, jaka Ci stawiam, moze byc niestety tylko dobra, a nie b.dobra. To dygniecie kolankiem mialo byc UROCZE, a nie urzedowe :))) PS. na uwagi typu rotfl... nie reaguje. spokojnie wrzucam je do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 15:22 pse pana, prosę na psysłosc pamiętać, ze jak się kogoś pouca to tseba samemu być w poządku i nie robić błędów ... zdanie: "Jednakze ocenE, jaka Ci stawiam, moze byc " prawidłowo bzmiałoby : Jednakże ocenA, jaką Ci stawiam, może być ... Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 15:59 kookardka napisała: > Jednakże ocenA, jaką Ci stawiam, może być ... Ja tam (ogolnie) nie mam problemu z przyznawaniem sie do bledow. Jednakze tutaj to nie byl to BLAD, a jedynie pomylkowe PRZEJEZYCZENIE, wynikajace z konstrukcji logicznej i pomylkowego odniesienia slowa "ocena" do drugiego, zamiast do trzeciego czlonu zdania :) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Wlasnie widze :) 28.11.07, 19:15 ja tes pse pana nie mam problemów s psyznawaniem się do błędów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii aha... 28.11.07, 14:57 Nie dostalem odpowiedzi na poprzednie pytanie: - czy cwiczylas kiedys przed lustrem urocze dygniecie kolankiem, z jednoczesnym wypowiadaniem slow: - tak, pse Pana... Tylko takim grzecznym uczennicom stawiam u siebie ocene b. dobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: aha... 28.11.07, 15:08 Ja tam wolę jak nauczyciel stawia pałę ! ... ups ... przepraszam, znowu się zagalopowałam z żartami. Zaraz przestanę się śmiać i odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
don_alehandro Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 18:14 Ja załapałem sie na 126. Za długo myślałem nad przedostatnim pytaniem i cas sie skończył. Stąd tylko taki wynik Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 18:21 'Nie myśleć! Działać! Nagan dobrze wie jaka jest jego rola' [Feliks Dzierżyński] Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 20:02 Hejka Vivi. Wieczoerk. Vivi. Te wszystkie testy na inteligencję możesz sobie darować. To bzdura. Bzdura wynikła z tego, ze chyba w latach piędziesiątych psychologia uwidziła sobie, że człowieka [każdego] już może co do inteligencji ostatecznie skatalogować. Tylko nie odpowiedziała [ do dziś], co to jest INTELIGENCJA w sferze psyche człowieka. Te testy na IQ, miały być testami uniwersalnymi. Dla każdego. Dawno okazało się to bzdurą. Ale jeszcze się to jakoś wlecze. A prawdą są testy predyspozycyjne. Czy możesz być pilotem samolotu bojowego. Czy możesz być maszynistą pociągu. Czy masz predyspozycje, by być strażniczką w więzieniu Czy możesz być operatorem systemu w elektrowni atomowej. itd. To są testy wycinkowe. O predyspozycjach. I one w dużym stopniu oddają prawdę. Natomiast słynne testy na ogólny iloraz IQ - możesz wyrzucic na śmietnik. Wieczorek Vivi.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 19:17 szkoda czasu na bezmyślne działania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 22:31 Wyszlo mi 666, diabelsko inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Męska inteligencja ;) 28.11.07, 22:40 Mnie po trzecim podejściu wyszło - Rout66 Co to znaczy? Chyba udam do jakiejś, co to cudaczne sprawy tłumaczy na podstawie wpatrywania się w kulę kryształową. A więc idę do Kookardy. Mimo że noc ciemna. Odpowiedz Link Zgłoś