angry_mob 13.05.08, 13:10 Byłem ostatnio na basenie i kurcze taki blady się wydawałem przy innych facetach. Czy facetowi wypada chodzić na solarium? Koledzy, chodzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinkee Re: Mężczyzna na solarium 13.05.08, 15:25 Ja znam dwóch, co chodzą. Tak średnio raz w tygodniu:) Czy wypada chodzic? A czemu nie? Jeśli źle się czujesz, będąc bladziochem, to idź. Ja tam wolę opalonych facetów:p Odpowiedz Link Zgłoś
toniejestlogin Re: Mężczyzna na solarium 13.05.08, 15:38 Ja też jestem strasznie blady, mało mam w skórze pigmentu. Ponieważ łysieję na potęgę, to na wiosnę ściąłem włosy na 3 mm. I jak zaczęło się słońce, to zaczęła mi na głowie schodzić skóra (poparzenia) - wyglądałem jak zombi. Poszedłem do dermatologa i babka mi powiedziała, żebym przed latem pochodził trochę na solarium starego typu, żeby "przygotować" skórę na ostre słońce i wyrobić sobie trochę ten pigment... też się wstydziłem, a okazało się, że to powszechny problem takich białasów jak ja... niestety albo kremy z filtrem przed każdym wyjściem, albo czapka z daszkiem albo połazisz na solarium... Odpowiedz Link Zgłoś
pol_krzaka Re: Mężczyzna na solarium 13.05.08, 15:54 Pewnie wypada, byleby sobie tipsów nie robić. Ale solarium zdrowe nie jest, na słońce też nie przygotuje bo widmo promieniowania lamp, zwłaszcza starych, zawiera głównie UVA, różni się od światła słonecznego brakiem UVB. Jeśli dla kogoś ważniejszy jest wygląd niż zdrowie to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Mężczyzna na solarium 14.05.08, 15:41 To raczej oni byli bardziej spaleni niż ty. Jesteś człowiekiem rasy białej jak przypuszczam - czego tu się wstydzić ? A głównym skutkiem chodzenia do solarium jest pogorszenie stanu skóry. Jak długo nie będzie powodów czysto medycznych by iść na solarium to się tam nie wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
senait Re: Mężczyzna na solarium 14.05.08, 18:35 Mój mąż chodzi na solarium, mój brat też. To jak najbardziej normalne i nie ma się czego wstydzić! Wstydzić powinni się ci, którzy o siebie nie dbają i straszą swoim wyglądem. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Mężczyzna na solarium 15.05.08, 01:52 Jeśli naturalny kolor skóry nazywasz "straszeniem" to gratuluję tym, którym udało się wcisnąć taką głupotę w głowę. Chodzenie na solarium nie jest "normalne". Opalenizna to obrona organizmu przed szkodliwym promieniowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 11:59 senait napisała: > Mój mąż chodzi na solarium, mój brat też. To jak najbardziej normalne i nie ma > się czego wstydzić! Wstydzić powinni się ci, którzy o siebie nie dbają i straszą > swoim wyglądem. dbam o siebie nie chodzę na solara czyli co to oznacza ,że strasze swoim wyglądem ? moze lepiej pomysl zanim cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
mohinder Re: Mężczyzna na solarium 14.05.08, 23:39 Rozumiem Cię... W któreś wakacje odkryłem jak przerażająco jestem blady - dawniej nie miało to znaczenia - dużo czasu spędzałem na zewnątrz (sporty, wycieczki itp). Pomimo bladej karnacji dosyć szybko łapałem delikatną opaleniznę. Odkąd pracuję - praktycznie nie mam czasu. Wolne chwilę wolę wykorzystywać inaczej niż na opalanie. Doszedłem do wniosku, że po trzydziestce nic mi już nie zaszkodzi :-) i zacząłem chodzić na solarium. Sprawdziło się super - nie za często (tak raz na 2 tygodnie) i efekt jest dokładnie taki, jak planowałem. Brak białego ciała, zdrowy wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: Mężczyzna na solarium 15.05.08, 08:31 Wypada, wypada. Widywałam panów nawet po 50-tce i nie robiłam na ich widok dużych oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzehuu Re: Mężczyzna na solarium 15.05.08, 08:51 wypada wypada :) opalone ciało zdecydowanie lepiej się prezentuje ale pamiętajmy że co za dużo to nie zdrowo, chodzić byle z umiarem :) Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Mężczyzna na solarium 15.05.08, 09:42 No proszę, a ja myślałem, że wszyscy mnie tu zbesztają :-) Może faktycznie się wybiorę... Tak przed wakacjami... Dzięki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mohinder Re: Mężczyzna na solarium 15.05.08, 09:47 Tylko uważaj - solarium to jak plaża w pigułce - w solarium 5min - na plaży 3h. Trzeba ostrożnie zaczynać i od małej ilości minut. Szczególnie dla osób o b.jasnej skórze ważne jest rozłożenie w czasie (nie przypadkiem 2x w tygodniu po 10min!). Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Mężczyzna na solarium 15.05.08, 09:57 O, dobrze wiedzieć! Dzięki za wskazówki mohinder. Odpowiedz Link Zgłoś
mohinder Re: Mężczyzna na solarium 15.05.08, 22:56 no problem - sam to jakiś czas temu przerabiałem... Solaria stojące (tylko z takich korzystam) przeważnie są 'turbo' i opalają znacznie szybciej (trzeba bardziej uważać). Podobno dlatego, że mało kto chciałby stać np. 20 min :-) Dobrą praktyką jest używanie po opalaniu balsamu do ciała - firma nie ma większego znaczenia - ważne, by dobrze nawilżał. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 08:01 A ja np wolę się położyć na 15 minut a przedtem wysmarować się przyspieszaczem do opalania. Odpowiedz Link Zgłoś
grzehuu Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 08:23 Będąc kiedyś w solarium przede mną stał Pan, który chciał bardzo się opalić ( było to jakies kilka dni przed sylwestrem więc chciał pewni zaimponować koleżanką :D ) problem w tym ze chciał iść na Turbo na 20 min , przy totalnie jasnej karnacji ,+ dokupił przyspieszacze :D Pani na solarium odradzała ale Pan się uparł , niestety nie widziałem już go gdy wyszedł ale można się tylko domyślać :] Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 08:47 Ja pierdziu! To jakiś desperat był... No ja to bym chciał przed wakacjami (w lipcu) troszkę kolorku załapać, bo jak wyjdę taki blady na plażę, to odbijające się ode mnie słońce oślepi wszystkich dookoła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzehuu Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 15:21 angry_mob napisał: > Ja pierdziu! To jakiś desperat był... No ja to bym chciał przed wakacjami (w > lipcu) troszkę kolorku załapać, bo jak wyjdę taki blady na plażę, to odbijające > się ode mnie słońce oślepi wszystkich dookoła :-) czy ja wiem... po to się chodzi na plaże by się opalić :) Właśnie wróciłem z plaży i 3/4 osób nie jest opalonych ,więc nie masz się czego wstydzić. Poza tym opalenizna słoneczna dłużej się trzyma niż z solarium :) Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 08:50 jeśli jesteś bardzo blady to pierwsza wizyta nie powinna przekraczać 5 minut Odpowiedz Link Zgłoś
mohinder Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 08:59 Pierwsze wizyty są kluczowe - jak przesadzisz, to się zniechęcisz. U mnie faktyczna opalenizna (czy raczej podrażnienie skóry) wychodzi dopiero następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
angry_mob Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 10:20 a kiedy powinienem zacząć chodzić, aby w połowie lipca skóra była troszkę ciemniejsza i przyzwyczajona do promieniowania? Powiedzmy, że będę chodził raz na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
mohinder Re: Mężczyzna na solarium 19.05.08, 16:11 teraz :-) zacznij od małych dawek (chyba że masz ciemną karnację) i obserwuj swoją skórę - następna wizyta nie może w solarium nie może być wcześniej, niż w momencie gdy skóra przestanie być podrażniona - czyli po prostu zciemnieje Odpowiedz Link Zgłoś
konto_online Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 12:42 ja chodzę raz w tygodniu, zawsze w piątek, zaraz po depilacji w salonie kosmetycznym a przed trwałą u fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Mężczyzna na solarium 16.05.08, 16:57 Oczywiście, że wypada, dlaczego nie? Osobiście spotykam na solarium tyle samo kobiet co i mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo111 Re: Mężczyzna na solarium 17.05.08, 19:10 jeśli chcesz wyglądać jak robotnik niewykwalifikowany i zniszczyć sobie skórę to możesz chodzić na solarium dodatkowo osoby opalone wyglądają na brudne i zaniedbane Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Mężczyzna na solarium 19.05.08, 15:42 Mój tata ( lat 56 już chyba ) chodzi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Mężczyzna na solarium 19.05.08, 15:58 To dobrze, że chodzi. W tym wieku problemów z poruszaniem się mieć nie powinien...:). Odpowiedz Link Zgłoś
rumnieburak Re: Mężczyzna na solarium 19.05.08, 16:57 avital84 napisała: > lat 56 już chyba kochana córcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barbapapa2000 a nie lepiej na slonce?? 19.05.08, 16:04 po soralce to sie wiesniacko wyglada.. Odpowiedz Link Zgłoś
mohinder Re: a nie lepiej na slonce?? 19.05.08, 16:12 wszystko w nadmiarze szkodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś