Dodaj do ulubionych

Cyrk słońca

• pocalujta_wujta Re: Cyrk słońca 23.08.08, 23:20
      Tak sie sklada ze z zona chadzamy na Cirque Du Soleil jako VIPowie. Widzielismy juz kilka przedstawien w tym bardzo nowe. Pozanalismy tez w Quebec City w jego studio artystycznym oryginalnego tworce masek do tego cyrku i nauczyciela tych co teraz tworza je (zreszta kolekcjonujemy maski w tym mamy wszystkie glowne maski z Cirque du Soleil).

Cirque Du Soleil nie potzebuje sali. Wystepy sa w wiekszosci w namiocie cyrkowym choc niektore (stale) przedstawienia sa na salach.

My placimy za bilet po $300, ale naprawde warto tylko ze przychodzi sie 45 minut przed przedstawieniem. Dal VIPow jest specjalny maly namiot (Tapis Rouge) w ktorym pokazy clownow miedzy goscmi (ludzie bawia sie z clownami) sa przed przedstawieniem jeszcze. Do tego lehje sie zawsze szampan i jaies drobne smakolyki a Tapis Rouge jest zwykle "w kosmicznym" stylu projektantow. Niektorzy nie musieliby brac zadnych "pigulek rozrywkowych". No i kazdy ma specjalna obbsluge. Do tego stopnia ze sam sie wyglupialem z clownem na widowni przy swietle reflektorow w Montrealu. Bywaja rozne wesole sytuacje. Polecam naprawde warto choc Wintuk w Nowym Jorku jest potwornym niewypalem i odradzam.
    • Gość: ls Re: Cyrk słońca IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.08.08, 01:39
      widzialam "zoomanity" i "o" w LV, niesamowite show!
    • anna9977 Re: Cyrk słońca 24.08.08, 03:40
      Naprawde cudowne . Widzialam 3 razy w stanach i zawsze w olbrzymim klimatyzowanym namiocie .wiec cos to nie tak w tym artykule dotyczy sali.bilety niestety drogie
    • osmanthus Re: Cyrk słońca 24.08.08, 11:07
      Jakies bzdury z ta sala. Cirque du Soleil wystepuje w namiocie cyrkowym.
      W zeszlym roku bylam na Varekai, ktore w naszym 330 tys miescie obejrzalo 74 tys osob. W pazdzierniku tego roku wybieram sie na Dralion.

Bilety u nas (nie mowie o Tapis Rouge) kosztuja od od 55 do 119 dolarow dla doroslych i od 35 do 95 dolarow dla dzieci (w zlotowkach x 2).
      Mysle, ze nie sa to ceny zaporowe w Polsce. Musi byc jakas inna przyczyna, dla ktorej Cirque du Soleil omija Polske...
      W kazdym razie z pewnoscia warto sie przemiescic i zobaczyc CdS na zywo.
      A pocalujta_wujta niech przestanie szpanowac kasa i wyciagnie slome zza cholewy. Nuworyszom mowimy PRECZ.
    • Gość: aniatko Re: Cyrk słońca IP: *.ga.at.cox.net 24.08.08, 15:51
      A ja widzialam Mystere w Vegas! Piekne! Duzo humoru i niesamowita choreografia, to co wyczyniaja ci akrobaci przeczy grawitacji!
    • Gość: kulka Re: Cyrk słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 16:05
      Nie wiem, za co się chwali to show. Byłam na Kooza w Chicago i show jest totalnie infantylne. Żarty w stylu ktoś się przewrócił, a ktoś kopnął kogoś poniżej pasa. Jakaś beznadziejna, sztuczna zagrywka, że 2 razy im akrobacja nie wychodzi (publika zamiera), ale za trzecim razem już zawsze wyjdzie. Do tego nie potrafią nawet krzesła podać bez tych irytujących zmanierowanych gestów. Kicz i nudy.
    • Gość: Pawel Re: Cyrk słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 18:50
      Franco Dragone, ktory stworzyl w Cirque du Soleil O, La Nouba, Mystere, Alegría and Quidam wypodukował niedawno show La Reve, który jest produkcją niezwiązaną z CdS, ale zbliżoną estetycznie. Bardzo polecam, cudowne doświadczenie, niestety można go zobaczyć tylko w Las Vegas. Zresztą wspaniałe produkcje to moim zdanie jedyny, ale absolutnie wystarczający powód, żeby odwiedzić to miasto.
    • Gość: gosc: ZEWA Re: Cyrk słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:36
      A ja widzialam "O" w Bellagio w Las Vegas, cos niesamowitego, nawet nie da sie opowiedziec co czlowie czuje patrzac na rewelacyjne wystepy artystow, kto moze niech koniecznie zobaczy a na pewno nie bedzie zalowac
    • Gość: art Re: Cyrk słońca IP: *.toya.net.pl 24.08.08, 23:25
      tnij.org/wedkarski_raj
      tnij.org/ognisty_podmuch
      tnij.org/i_po_idiocie
      tnij.org/sztuczka_z_woda
      tnij.org/zmiana_hasla
    • Gość: Aga Re: Cyrk słońca IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 25.08.08, 01:29
      NIe tak dawno byłam na ich show - delirium - w belfascie.ahhhh, co za cyrk!!!!uwielbiam!!!
    • Gość: gosc Re: Cyrk słońca IP: *.dyn.centurytel.net 25.08.08, 02:57
      Mam bilety na ich najnowsze przedstawienie Believe z udzialem Criss Angel. Ciesze sie!
      Widzialem O i Ka. Oba fenomenalene, Ka bardziej mi sie podobalo.
    • hanss666 Re: Cyrk słońca 25.08.08, 04:38
      Canada sucks !
    • zuzazuza.pl Re: Cyrk słońca 25.08.08, 09:22
      no i kilku polaków jest w Cirque du Soleil
      piękne przeżycie
    • Gość: zniesmaczony Re: Cyrk słońca IP: 193.25.185.* 25.08.08, 11:57
      dno, widziałem ich występ, żona mnie musiała po 20 minut budzić.
      ich budżet to 25% wypłata klaunom, 25% płacą portalom by o nich dobrze pisali, 25% opłacają agencje reklamowe by wpisywali się z zachwytami jako zwykli czytelnicy którym to się podoba i to oglądali, a 25% idzie do kieszeni szefa.
    • bp-28 Re: Cyrk słońca 25.08.08, 12:02
      Jestem wprawdzie fanem CdS a szczegolnie przedstawien "alegria", "O", "Varekei" i "Quiddam" ale goraco odradzam produkcje pod nazwa "Delirium" - nomen omen..
    • pml1980 Re: Cyrk słońca 25.08.08, 13:39
      przedruk z podręcznika do nauki angielskiego, żenada
    • Gość: a Re: Cyrk słońca IP: *.171.118.36.crowley.pl 25.08.08, 14:40
      www.stanislaw-dabrowski.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka